עמוס לב כתב:
החליפו את אלייז'ה בראיינט כגארד השני, שעם כל החסרונות שלו, היה שחקן יציב ביורוליג בקינן אוונס שלא נראה שייך לאירוע (כרגע המשחקים של מכבי הם אירוע אפילו רב נפגעים) ואת טיילור דורסי שעם כל החסרונות שלו, מחזיק ביכולת עשיית נק' ברמה טובה ביורוליג ב...ג'ון די? יפתח זיו? כרגע זה נראה שמכבי שנמכו את כריס ג'ונס בקינן אוונס ואת דורסי בכלום. ואח"כ מספרים על קבוצה שהתחזקה?
אני חושב שהמסקנה שצריכה להתקבל מ-3 המשחקים הראשונים שמכבי זקוקה בדחיפות לעוד גארד. לא חשוב אם רכז, שוטינג או קומבו. עוד שחקן שיכול לקבל דקות ואשכרה לתרום במשחק יורוליג (בניגוד לקינן אוונס לדוגמא שמתאים לשני התנאים הראשונים של גארד ויכול לקבל דקות ולוקה מאד בחסר בתנאי השלישי). אבל כנראה הדקות הטובות של וויליאמס ישכנעו את מכבי שהכול בסדר ואם וויליאמס ימשיך ביכולת הזאת, אז ווילביקין לא ייתן עוד משחק נפל כזה, זיזיץ' ובנדר עוד מעט חוזרים והצהובים מסתערים על הפלייאוף.
מילאנו נראים חזקים מאד. מלי נותן ייתרון גדול מהעונה שעברה, מיטוגלו מתאים לסכימה ודבון הול נראה כמו בול פגיעה. מועמדים לחזור לפיינל פור ואולי גם ליותר.
לא שאני צריך לסנגר על מכבי או על הבנייה שלה, אבל ההשוואות לא ממש מדויקות. את בראיינט (ששיחק בעיקר בעמדה 3) החליף נאנלי. דורסי וג'ונס הוחלפו באוואנס וזיו, אפשר להגיד, כשקמרון טיילור מחליף את זוסמן.
מה שמעניין אותי זה איך מכל הזרים שעברו בליגה בשנים האחרונות, מכבי הלכה דווקא על אוואנס. הוא נתן עונה אדירה בחיפה, אין ספק, אבל אני חייב להגיד שלא ראיתי אצלו פוטנציאל יוצא דופן לרמות הגבוהות של אירופה, לפחות לא באופן מיידי. הוא כן סקורר נהדר לרמת הליגה הישראלית אבל הוא לא אתלט על, אין לו סייז מרשים, לא קליעה יוצאת דופן, וככזה בתור רכז ביורוליג הוא צריך להביא יכולות ניהול משחק ברמה גבוהה מאוד, שאת זה אין, לפחות לא בשלב הזה של הקריירה (אולי בעתיד). אני לא רואה איך הוא משלים את ווילבקין או לחילופין איך הוא הופך לשחקן מוביל בפני עצמו.
רק מהעונה האחרונה אני יכול לחשוב על כמה זרים יותר מתאימים ליורוליג שמכבי הייתה יכולה להביא. ספציפית בעמדה הזאת טיירוס מגי היה יותר מרשים בעיניי ובעיקר יותר מתאים לרמות הגבוהות - סקורר אדיר, אתלט על שהיכולות שלו בקלות יכולות להיתרגם לרמות גבוהות יותר, ושחקן הגנה מעולה. הוא היה יכול להיות דורסי משודרג (התקפית הוא לא נופל ממנו והגנתית עולה עליו אלפי מונים) שמשלים את ווילבקין בצורה אידאלית. וגם בעמדות אחרות - כריס ג'ונסון שאין לי מושג איך הוא נשאר בחולון, אחד משחקני ההגנה הכי טובים באירופה שיכול לשים שלשות פנויות, או אחד הגבוהים הקפיציים שהיו פה (ג'וש ניבו, פלויד, טייריק ג'ונס).
הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.