וכהמשך ההכנה לשובה של הליגה הטובה בעולם, נקנח כהרגלנו עם הסנטרים הטובים בעולם והנה האמת - והאמת היא שיש כאן שחקנים ברשימה שבקושי קיבלו יקבלו דקות בקבוצות שלהם, ולמרות זאת הוכיחו שהם שייכים לרשימה במשך מספיק שנים (כן, דראמונד, אני מסתכל עליך, גם עליך מונטרז הארל). הבעיה היא שאני פשוט לא רואה שחקנים טובים יותר מהם.. וזאת האמת.
HM תומאס ברייאנט ורולו נתנו מספרים סבירים בוושינגטון. הראשון נפצע אמנם כבר בתחילת העונה, והשני בעיקר חגג על חלשים, ועדיין. סטיב אדמס בקבוצה חלשה ייתן הגנה ויסיים קצת נקודות, אבל הוא לא באמת ברמה של שחקן ב-15. גם יוזוף נורקיץ' שלא נראה טוב יותר עם השנים לא באמת ברמה הזאת. איבקה היה פצוע מדי שנה שעברה וגם כך הוא לא צעיר בכלל, אז נשאיר אותו בחוץ. ראשון הולמס חביב וחזק, אבל בינתיים הוא לא הרבה יותר מזה בסקרמנטו. ולבסוף אלדרידג', שהתלבטתי אם לתת לו את המקום ה-15 המכובד ואז החלטתי שהלב שלו לא יעמוד בזה. ולחובבי הז'אנר אזכיר גם את רוברט ווליאמס השלישי שהוא קצת נמוך אבל מאד חזק, ולא לגמרי נגר. ואולי אולי אולי אפשר גם לתת אזכורון לנאז ריד של מינסוטה שהיה טוב במשחקים בהם קא"ט לא שיחק.
ולרשימה העיקרית: 15. מיילס טרנר של אינדיאנה הוא ההגנתי יותר אבל המוכשר פחות מבין מגדלי התאומים של הקבוצה (לצד סאבוניס). מרווח את המשחק, חוסם הרבה, אבל בסופו של דבר, חסר לו קצת כדורסל. 14. ג'ארט אלן הוא פחות או יותר אותו דבר. אמנם צעיר, אבל אחרי איזה חצי עשור בליגה אפשר לומר במידה רבה של ביטחון שמה שהיה הוא שיהיה. 13. אנדרה דראמונד (8 לפני שנה)- כן, אני מאלה שחושבים שדראמונד הוא שחקן טוב יותר מאלן, ובחיי שאני לא מבין למה קליבלנד בחרו את הראשון, ונתנו לשני להיות שחקן הספסל של אמביד בפילדלפיה. נכון, סטאר גדול הוא לא, אבל ריבאונדר עצום הוא עדיין כן. מה גם, שג'ארט אלן, מי ישמע... בכל מקרה, יקבל הזדמנות אמיתית רק אם אמביד ייפצע, אבל הסיכויים לזה בדרך כלל לא כאלה נמוכים. 12. מונטרז הארל (12 גם אשתקד)- באופן מפתיע לא קיבל מספיק הזדמנויות ולא ממש נראה כמו הרבה בלייקרס השנה, אחרי כמה שנים מופלאות בקליפרס. לא מבין את זה למען האמת. ויש לי תחושה שעם היכולת שלו לקחת את הכדור בכוח אל תוך הסל, הוא יהיה שדרוג רציני על ברייאנט או רולו שהוזכרו לעיל. 11. ולנצ'יונאס (13 לפני שנה) - אחרי כמה שנים בממפיס, מכונת הריבאונדים הזאת הולכת לפליקנס. לא יודע אם הוא יתאים לשחק לצד זיון, אבל בעיניי הוא שחקן טוב מאדמס באופן משמעותי, ובעיקר לא נגר (ואפילו מסוגל לקלוע שלשה מכוערת במיוחד פה ושם) 10. ברוק לופז (14 שנה קודם) - המקרה הפסיכולוגי הכי מעניין מאז וורנון מקסוול (גם אם שונה לגמרי) הוא בסופו של דבר אלוף נ.ב.א, ושחקן הגנה מצוין. אז הוא לא יודע לקחת ריבאונדים. אבל אני עדיין בדעה, שבסיטואציות מסוימות הוא יכול היה לתת קריירה של 25 נקודות למשחק (כלומר, אם הוא היה יותר אסרטיבי ולומד לקלוע שלשות עוד קודם, אבל עדיין מחזיק בארסנל את כל היכולות שלו מתחת לסל). אבל כנראה שלעולם לא נדע. 9. כריסטיאן ווד - לפני שנתיים הוא היה סנסציה בדטרויט, ובעונה האחרונה הפך להיות הכוכב האמיתי של קבוצה מחורבנת (יוסטון) ואז נפצע יותר מדי. אם יהיה בריא, יוכל להמשיך בקו העלייה. 8. קלינט קפלה (15 בדירוג הקודם) - יש לו מזל לבחור הזה, משחק ליד גארדים שפשוט ממש טובים בלמסור לו (פעם הארדן, היום יאנג), ועדיין ריבאונד משכמו ומעלה - מה גם שלא כל סנטר בעולם יודע לנגוח כמו שהוא יודע לנגוח, וגם הגנה הוא יודע לעשות. 7. דאנדרה אייטון (6 אשתקד) - פיינליסט נ.ב.א. באמת מזכיר את יואינג, לא טוב כמוהו, אבל מזכיר. טוב בשני צדדי המגרש, לא כוכב באף אחד מהם. 6. ווצ'ביץ' (7 בענוה הקודמת)- הרכש ה(כמעט) חדש של שיקגו הוא מכונה התקפית כמו מעטים מאד בליגה. יש לו חוש אדיר לסלים, וזה בסופו של דבר מצרך מבוקש. 5. באם אדביו(4 שנה שעברה) - בניגוד לעונה שהסתיימה עם הפיינל של מיאמי, בעונה שעברה הוא כן נראה לפעמים נמוך מדי, וזאת כן בעיה לפעמים שהוא לא קולע מרחוק. אבל מדובר במוסר מס' 2 ברשימה הזאת, ובאחד משני היחידים שאשכרה משחק לא מעט בתור הפוינט גארד דה פאקטו של הקבוצה, וגם נותן הגנה על 95% מהגבוהים בליגה. בסדר. 4. קא"ט (3 אשתקד) - האם זאת תהיה השנה של מי שהוא בעיניי השחקן הכי מוכשר ברשימה הזאת? כנראה שלא, אבל אולי. וחבל, כי באמת שהכשרון שלו נוטף מכל חור. אגב, יש מצב שבתור קייס סטאדי פסיכולוגי הוא כמעט מעניין כמו ברוק לופז למעלה. 3. רודי גובר (5 אשתקד)- שוב שחקן ההגנה של הליגה. משנה כל זריקה מתחת לסל, ויוצא ל(רוב) הגארדים. מי שהוא אולי השחקן הכי חשוב באחת הקבוצות הטובות בליגה בשנים האחרונות. 2. ג'ואל אמביד (2 שנה שעברה) - עם בן סימונס? בלי בן סימונס? אנעארף, אבל כל עוד הוא בריא, מדובר בכוח בלתי עציר מתחת לסל (כלומר, עציר, אבל רק בדאבל טים). 1. יוקיץ' (ראשון גם אשתקד)- ה MVP המכהן של הליגה, הסנטר המוסר הטוב מכולם, חזק כמעט יותר מכל אחד מתחת לסל, ופוינט סנטר של ממש.
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|