ראיתי הבוקר שבוסטון חתכו את ג'בארי פרקר, דבר שגרם לי ללכת להסתכל קצת על הבחירות מספר 2 מהשנים האחרונות והופתעתי מכמות הסקראבס שהיו שם. מפה לשם התחלתי להסתכל על עוד בחירות וניסיתי להבין קצת מה הסיכוי של בחירה מסוימת להצליח. אני מסתכל פה על בחירות 1 עד 8 בדראפטים משנת 2000 עד שנת 2016 ואני מדרג לפי 4 רמות : ALL NBA אבל רק מה2 חמישיות הראשונות (כדי להבדיל מהקבוצה השניה), אולסטאר (מכניס לפה גם שחקן שישי של העונה וחמישיה שלישית) , שחקן רוטציה וסקראב כשמבחינתי שחקן רוטציה הוא שחקן עם לפחות 4 עונות של 10+ נקודות או נוכחות יפה בחמישיות ההגנה. למה זה המדד? ענארף! ( לשחקנים מ2014 עד 2016 נתתי להם קצת הנחות עם הקריטריון של סקראב מול רוטציה)
בחירה 1 - ALL NBA : דיוויס, קיירי, גריפין, רוז, האוורד, לברון, יאו מינג ALLSTAR : סימונס, קא"ט, וול, מרטין, בוגוט (על הסף עם רוטציה, אבל יש לו חמשייה שלישית) רוטציה : וויגינס, ברניאני סקראב : בנט , אודן, קוואמי סיכום : 7 אול-נבא, 5 אולסטאר, 2 רוטציה ו3 סקראבס
בחירה 2 - ALL NBA : למרקוס אולדרידג', דוראנט ALLSTAR : טייסון צ'אנלדר, אולדיפו, ד'אנג'לו ראסל, אינגרם רוטציה : אוקפור, מרווין וויליאמס, ביזלי, פארקר, סקראב : סוויפט, מיליצ'יץ' , ג'יי וויליאמס, ת'אביט, אוון טרנט (מתאים לו יותר רוטציה), וויליאמס, קיד גילקריסט, סיכום : 2 אול-נבא, 4 אולסטאר, 4 רוטציה ו7 סקראבס
בחירה 3 - ALL NBA : פאו, כרמלו, דרון וויליאמס, הארדן, אמביד, ALLSTAR : בן גורדון ( שחקן שישי), הרופורד, ביל, בראון רוטציה : מייק דנליבי, מאיו, פייבורס, קאנטר, פורטר, אוקפור (בא לקראתו) סקראב : דריוס מיילס (לא סקראב קלסי, אבל לא עומד במדד), אדם מוריסון סיכום : 5 אול-נבא, 4 אולסטאר, 6 רוטציה ו2 סקראבס
בחירה 4 - ALL NBA : בוש, כריס פול, ווסטברוק, ALLSTAR : פורזינגס, קונלי רוטציה : אדי קארי, דרו גודן, טייריק אוונס, תומפסון, ווייטרס, גורדון, סקראב : פייזר, שון ליווינגסון (קשה לי לשים אותו פה), תומאס, ווסלי ג'ונסון, זלר, בנדר, סיכום : 3 אול-נבא, 2 אולסטאר, 6 רוטציה ו6 סקראבס
בחירה 5 - ALL NBA : וויד, לאב, קאזינס, ALLSTAR : מייק מילר (שחקן שישי, לא אולסטאר) , דווין האריס, רוטציה : ג'ייסון ריצ'רדסון (יותר קרוב לאולסטאר לטעמי, אבל מדד יבש!), פלטון, ג'ף גרין, רוביו, ולנצ'ונס סקראב : צ'קשבווילי, שלדון ווילאמס, תומאס רובינסון, לן, אקסום, הזוניה, דאן סיכום : 3 אול-נבא, 2 אולסטאר, 5 רוטציה ו7 סקראבס
בחירה 6 - ALL NBA : ברנדון רוי, לילארד, ALLSTAR : קיימן (מדד יבש!), רוטציה : שיין באטיה, צ'ילדריס (גבולי אבל נכנס), גאלינארי, סמארט, הילד סקראב : דמאר ג'ונסון, ואגנר, וובסטר, ג'יאנליאן, פלין, אודו, ווסלי, נואל, קולי סטיין. סיכום : 2 אול-נבא, 1 אולסטאר, 5 רוטציה ו9 סקראבס
בחירה 7 - ALL NBA : סטף, רנדל (חמישיה שניה...), ALLSTAR : דנג, גורדון (שחקן שישי), רוטציה : ננה, היינריך, ווילנואבה, רנדי פוי, קורי ברואר, מונרו , בארנס, מודאי, מארי (יקפוץ לאולסטאר לדעתי). סקראב : כריס מיהם, אדי גריפין, ביומבו, מקלמור סיכום : 2 אול-נבא, 2 אולסטאר, 9 רוטציה ו4 סקראבס
בחירה 8 - ALL NBA : ALLSTAR : ג'אמאל קרופורד (שחקן שישי, לא אולסטאר). רוטציה : פריי, רודי גיי, טי ג'יי פורד, ברנדון רייט, רוס, KCP. סקראב : דיופ, ווילקוקס, ארויו, רייט, ג'ו אלכסנדר, היל, אמינו, סטואטס, ג'ונסון, מרקיז כריס. סיכום : 0 אול-נבא, 1 אולסטאר, 6 רוטציה 10 סקראבס
מסקנות שלי (מהמדגם הדי קטן של 17 בחירות) - בחירה 2 בצורה מוזרה אכן פחות טובה מבחירה 3 ויכול להיות שגם מ4 (יש ב2 המון סקראבס). הדרופ בין בחירה 7 ל8 הוא מהותי. היתרון של בחירה 1 לעומת כל בחירה אחרת הוא מובהק בצורה קיצונית.
|