סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המשבר ביורוליג
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 8:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=384614

באופן מסורתי הקבוצות היווניות ומכבי, נמצאות במערכת יחסים עסקית קרובה
הן מאיימות על היורוליג
כמו שכתבתי כאן יותר מפעם אחת
ב20 שנה, היורוליג לא הצליח להפוך לגוף יציב ובלעדי, מעשית הוא נכשל
הסיבה היחידה שהוא כאן, היא החלופות הכושלות
מאמין שגם צסקא יכולה להיות פרטנרית למהלך כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המשבר ביורוליג
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 9:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בהעדר מונח יותר טוב, פחחחחחחחחחחחחחח.... איזה דיווח מגוחך.
כלומר, לא הדיווח על זה שהקבוצות לא מרוצות ורוצות שינוי ניהולי, זה הגיוני. היורוליג לא ממצה את הפוטנציאל שלו.
אבל מה יש לקבוצת יורוליג, בטח אחת המשוריינות, לחפש בצ'מפיונס?
אפילו אם לא היה קנס עזיבה, נניח שאין קנס. קבוצה יכולה לעזוב את היורוליג באופן חופשי. מה האלטרנטיבה?
פינליסטית הצ'מפיונס היום מקבלת 400K יורו, זה סכום שקבוצת יורוליג כושלת עם מאזן של 10 נצחונות בעונה עושה. שלא לדבר על זה שביורוליג לקבוצות הגדולות יש שליטה מעשית, הן בעלות מניות במפעל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 9:35 am 
Sophomore

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהצטרפות של קבוצות חזקות ל-BCL תגדיל את המענקים הכספיים.
אין היתכנות רצינית לשינוי עד סוף החוזה של IMG, אבל די ברור שמשהו שם לא דופק למרות הכדורסל הנהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 10:39 am 
מנהל פורום

מסכים עם ראי שפירוק היורוליג לפני 2026 לא יקרה
וזה חלק ממאבקי הכוחות שם
אבל 1: כבר ראינו מאבקי כוחות שהופכים לאמוציונלים ונגמרים בהחלטות "חסרות הגיון"
אבל 2: מחליש את היורוליג, התדמית שלו ורצון להיות הגוף הכי חשוב בכדורסל האירופי
אבל 3: מדגיש כמה היורוליג לא עמד ביעד המקורי שלו, לנצל את המותג של הקבוצות הגדולות ולהעלות באופן משמעותי מאוד את ההכנסות של הקבוצות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 11:22 am 
Hall of Famer

האיומים של מכבי לפרוש מהיורוליג ולעבור לפיבא מגוחכים....
לדעתי צריך לעשות פחות שיריונים ביורוליג .13 קבוצות עם שיריון ל5_8 שנים הבאות .לדעתי שיריון של 8 מועדונים בכירים ויציבים זה מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 12:06 pm 
מנהל פורום

שיריון זה רעיון גרוע אפילו לקבוצה אחת
בטח שלא לשמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 12:12 pm 
מנהל פורום

אני מניח שהמשוריינות תמיד ישחקו באותו מפעל. לכל היותר, ואני לארג', תהיה עוד עונת פיצול (לא לפני 2026), אבל בסוף הן יחזרו לשחק אחת נגד השנייה.
מכאן שמה שבאמת מעניין לגבי עתיד היורוליג, זה מה חושבים בIMG על העסקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 1:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Avishai כתב:
לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהצטרפות של קבוצות חזקות ל-BCL תגדיל את המענקים הכספיים.
אין היתכנות רצינית לשינוי עד סוף החוזה של IMG, אבל די ברור שמשהו שם לא דופק למרות הכדורסל הנהדר.

ברור שמשהו לא דופק שם, אבל גם כשמשהו לא דופק שם אין למפעל הזה שום תחרות באירופה.
אם היום מספיקים 10 נצחונות (מ-34 משחקים, כלומר מאזן שיביא אותך לתחתית המפעל) כדי להשיג את אותו תגמול שמקבלת פינליסטית הצ'מפיונס, לא צריך להיות גאון אפילו יותר גדול כדי להבין שגם אם הצ'מפיונס יעלה את הפרסים הוא עדיין לא יהיה תחרות.
אבל זה לא רק זה. מודל השליטה ביורוליג נותן כוח גדול לקבוצות, שבצ'מפיונס אין להן. משמע, לא רק שיצטרכו להעלות את הפרסים בצ'מפיונס בסדרי גודל כדי להתחרות - הם יצטרכו להציע לקבוצות הגדולות גם מודל שיאפשר להן יותר כוח, ואת זה הם לא יעשו (ואם כן, הם יקוממו את הקבוצות האחרות, ובעיקר את הליגות שהיום הצ'מפיונס מתבסס עליהן ושחלקן מחזיקות באחוזים בו).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 2:40 pm 
Sophomore

חחח אולימפיאקוס מאיימת לעזוב? הרי רק בזכות היורוליג הקבוצה הזו נשארה רלוונטית כאשר אפילו בליגה הראשונה של המדינה שלהם היא לא הייתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 3:02 pm 
מנהל פורום

נראה לי שצריך לומר שרק בזכות היורוליג הם הרשו לעצמם לרדת לליגה השנייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 20, 2021 4:45 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
(ואם כן, הם יקוממו את הקבוצות האחרות, ובעיקר את הליגות שהיום הצ'מפיונס מתבסס עליהן ושחלקן מחזיקות באחוזים בו).

אני מסכים איתך שמכבי תל אביב לא יעזבו, וזה דיווח בכי של אופוזיציה.
אני לא מסכים איתך שיש לפיבא שביב של נאמנות לקבוצות האחרות, ולא משנה כמה אחוזים מישהו מחזיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 12:26 am 
Hall of Famer

הקבוצות לא יעזבו את הליגה, אבל לפי מה שקראתי בוויינט שינוי גדול כן צפוי להגיע, כשג'ורדי ברתומאו אמור להיות מודח בסוף השנה מתפקידו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 2:01 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אבל 1: כבר ראינו מאבקי כוחות שהופכים לאמוציונלים ונגמרים בהחלטות "חסרות הגיון"

את זה אפשר לדמיין את היווניות - על ההנהלות והבעלים המשוגעים, שכבר הוכיחו ירידה יזומה לליגה שנייה וכו'
מישהו פה רואה את מכבי מוותרת על שיריון ביורוליג לטובת "עיקרון ופרינציפ"?!?!
הקבוצה האחרונה מבין כל קבוצות המפעל שתעשה צעד כזה לטעמי (גם כי אין לה אלטרנטיבה של ליגה מקומית מעניינת ומאתגרת, גם כי היותה ביורוליג ממצב אותה כ"קבוצה של המדינה" וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 9:03 am 
Sophomore

ממצב אותה כ"קבוצה של המדינה"? בחיאת. הדימוי הזה נשאר חי אצל 20 אנשים בעולם, מתוכם 10 שעובדים במועדון.
הרשיון הקבוע ליורוליג במבנה הנוכחי פשוט מקנה לה בסיס יציב לשיווק ושמירה על הכנסות שכמעט ולא תלוי בהישגי העונה הקודמת. המפעל אטרקטיבי בכל שנה מחדש, התקשורת שומרת על מסגור אופטימי ומרים בקיץ גם אם העונה הקודמת הייתה מזעזעת, וזה פשוט הרבה יותר קל למכור ככה. שם זה מתחיל ושם זה פחות או יותר נגמר (יש גם את העניין הפעוט של חסימת תחרות מישראל אבל זה כבר לא רלוונטי בעידן פוסט אורי אלון).

בסוף, אין להם שום סיבה לזוז. הדבר היחיד שמעניין אותם הוא להטות חלוקת רווחים לפי הכנסות ולהקשיח את חוקי הפייר פליי, כיוון שכרגע הם לא באמת קיימים ומאפשרים לקבוצות שלא מכניסות עשירית מהם לשפוך כסף בלי הגבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 9:27 am 
מנהל פורום

חסימת תחרות זה מצב תמידי, רלוונטי כל הזמן. העזיבה המהירה של אלון רק מוכיחה את זה.
אם לירושלים לא הייתה תקרת זכוכית שכזו, ייתכן שהוא לא היה עוזב או שהיה מגיע אדם אחר במקומו עם יותר כסף מהבעלים הנוכחיים.

זה הנזק הגדול של השריונים - גם פוגעים בהרבה קבוצות לא משוריינות, וגם הנזק מהווה הצדקה להמשכם (לפחות על פי היורוליג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 9:43 am 
Hall of Famer

Avishai כתב:
ממצב אותה כ"קבוצה של המדינה"? בחיאת. הדימוי הזה נשאר חי אצל 20 אנשים בעולם, מתוכם 10 שעובדים במועדון.
הרשיון הקבוע ליורוליג במבנה הנוכחי פשוט מקנה לה בסיס יציב לשיווק ושמירה על הכנסות שכמעט ולא תלוי בהישגי העונה הקודמת. המפעל אטרקטיבי בכל שנה מחדש, התקשורת שומרת על מסגור אופטימי ומרים בקיץ גם אם העונה הקודמת הייתה מזעזעת, וזה פשוט הרבה יותר קל למכור ככה. שם זה מתחיל ושם זה פחות או יותר נגמר (יש גם את העניין הפעוט של חסימת תחרות מישראל אבל זה כבר לא רלוונטי בעידן פוסט אורי אלון).

בסוף, אין להם שום סיבה לזוז. הדבר היחיד שמעניין אותם הוא להטות חלוקת רווחים לפי הכנסות ולהקשיח את חוקי הפייר פליי, כיוון שכרגע הם לא באמת קיימים ומאפשרים לקבוצות שלא מכניסות עשירית מהם לשפוך כסף בלי הגבלה.

לאור כל מה שרשמת החל מהשורה השנייה - הרי שהם בהחלט עדיין "הקבוצה של המדינה" (אם כי כמובן לא כמו בשנות ה-70 וה-80), ומעמדם שכזה יציב.
עדיין כמות האנשים הרנדומליים (שמתעניינים קצת בכדורסל, אבל לא ממש לעומק) ורואים מדי פעם יורוליג בימי חמישי (בטח כשמכבי מול הקבוצות הגדולות, והמשחק ממותג בתקשורת כאיזה קרב אדיר) ותומכים במכבי - היא ממש לא מבוטלת. אותם אנשים לא ראו ולא יראו משחק של חולון/נס ציונה באירופה לעולם.
עדיין בכל תחילת שנה החבר'ה שלי מהתיכון למשל (שיודעים שאני מתעניין הרבה יותר מהם) מתחקרים אותי לגבי הזרים שמכבי הביאו, ולא מעניין אותם מה קורה בקבוצות אחרות, ואפילו בנבחרת ישראל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 10:37 am 
Sophomore

להסיק מהחבר'ה שלך בתיכון על מדינה שלמה.. לא יודע.
אני מספיק זקן לזכור פה ימים, עוד בתחילת העשור הקודם, שקשה היה ללכת לעבודה בלי לשמוע מכל כיוון על מכבי. זה נגמר. אפילו לפני שנתיים, כשהעסק התחבר והם עשו כל מאמץ לנסות להחזיר את הוייב הזה, לא הרגשתי שום דבר חריג מחוץ לגבולות האנשים הרגילים שרואים מכבי. גם הרייטינג היום נמצא רוב הזמן בין 2 ל-4 אחוז. זה עדיין מותג הספורט הכי פופולרי בישראל, וככזה הוא עוד סוחף אחריו גם מעגל שני ושלישי של עניין, אבל מזמן לא "הקבוצה של המדינה" במובן הקלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 11:11 am 
מנהל פורום

אני מסוקרן לדעת מה קורה בדורות הצעירים יותר
ת"א כבר לא משודרת בערוצי הברודקאסט, עד כמה זה משפיע עליהם מבחינת שמירה או הגדלה של המעגלים השני והשלישי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 11:33 am 
Hall of Famer

בשביל שיהיה דיבור על מכבי ברמה שמזכירה משהו מפעם היא צריכה להגיע לפלייאוף של היורוליג ולמעלה מזה לדעתי.
גם אז כמובן שזה לא יהיה חזרה לימי 1980 (שגם ימי שאראס פארקר מבחינת הבאז הציבורי לא מתקרבים לטירוף שהיה בסוף ה-70 וה-80).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 5:44 pm 
Hall of Famer

Avishai כתב:
להסיק מהחבר'ה שלך בתיכון על מדינה שלמה.. לא יודע.
אני מספיק זקן לזכור פה ימים, עוד בתחילת העשור הקודם, שקשה היה ללכת לעבודה בלי לשמוע מכל כיוון על מכבי. זה נגמר. אפילו לפני שנתיים, כשהעסק התחבר והם עשו כל מאמץ לנסות להחזיר את הוייב הזה, לא הרגשתי שום דבר חריג מחוץ לגבולות האנשים הרגילים שרואים מכבי. גם הרייטינג היום נמצא רוב הזמן בין 2 ל-4 אחוז. זה עדיין מותג הספורט הכי פופולרי בישראל, וככזה הוא עוד סוחף אחריו גם מעגל שני ושלישי של עניין, אבל מזמן לא "הקבוצה של המדינה" במובן הקלאסי.

החבר'ה שלי זה סתם מקרה פרטי. בכדורגל כל אחד מהם אוהד/מסמפט קבוצה אחרת בארץ (ובעולם), בכדורסל כולם אוהדי מכבי כדיפולט, הולכים איזה פעם בשנה למשחק וכו'.
עדיין אנשים שואלים בחמישי בלילה/שישי בבוקר "מה מכבי עשו", ערוץ הספורט מרימים (משיקולים מסחריים מן הסתם) pre-game יחסית מושקע של שעה במשחקי בית - זה מאוד בולט.

אני אתן דוגמא נגדית מהכדורגל - אם קבוצה ישראלית תשחק בליגת האלופות משחק מול באטה בוריסוב, ובמקביל קבוצה אחרת תשחק בליגה האירופית מול איזו טוטנהאם - אני לא יודע מה ייצור יותר באז באותם ימים.
בכדורסל גם אם מכבי תשחק משחק זניח מול הכוכב האדום, ובמקביל ירושלים תשחק משחק מכריע על מיקום מול פרטיזן נניח ("שווה ערך" כמעט לכוכב עבור חובב הכדורסל הממוצע) - הפער יהיה עצום.

אין שום ויכוח שמטבע הדברים זה לא מתקרב לרמת שנות השבעים-שמונים (ערוץ טלוויזיה אחד, הציונים הקטנים מול הגויים העשירים וכו') ותחילת שנות ה-2000 עם השושלת של מכבי.
בסוף הטיעון שלי זה שהסיכוי שמכבי תעשה צעד דרסטי כמו עזיבת היורוליג או מחאה אמיתית סטייל אולימפיאקוס בליגה השנייה - הוא אפס עגול, בגלל מעמדה הנוכחי המבוצר (והמכניס כלכלית סכומים יפים ביחס לאלטרנטיבה). ראינו את תקופת ההכרזות המפוצצות והמצגות על מכבי א' ומכבי ב' - ואיך זה נגוז בין רגע.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 21, 2021 9:51 pm 
Sophomore

ובינתיים, המארקה מפרסם על מגעים בין ה-NBA לפיב"א על ליגה אירופית תחת חסות הנבא. כולל מכתב עדכון שכבר יצא לברתומאו.
יש פה התחלה של אירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 22, 2021 11:28 am 
Junior

בהמשך לדיון על מכבי והאם היא עדיין הקבוצה של המדינה: בחוויה האישית שלי וממה שאני קולט מהסביבה, אני מרגיש שלא רק שמכבי היא כבר ממש לא הקבוצה של המדינה אלא שהיא בקושי מעניינת מישהו כיום. ואני לא מדבר רק על השנים האחרונות והעלובות - שבהכרח תרמו לחוסר העניין - אלא בערך על כל העשור הקודם, לרבות עונות שנגרמו בפלייאוף, ואפילו בעונת הזכייה ב-2014 ההתלהבות הציבורית לא הייתה קרובה להזכיר את ימי פארקר ושאראס או האפמן ומקדונלד.
אני כמעט לא רואה ילדים שמתעניינים במשחקים, אני לא שומע כמעט דיבורים סביב התוצאות ביורוליג והמשחקים מקבלים רייטינג מאוד נמוך ביחס לסוף שנות ה-90-תחילת ה-2000.

באופן כללי, חייבים לציין שבעידן שבו בהמות גסות כמו קופמן ודומיו נהיו סוג של מובילי דעה, יש אפקט מורגש לשיסוי המחלחל שלהם בכל מה שקשור לספורט הישראלי וקיימת תחושה ניכרת של ירידה בעניין הציבורי סביבו. פעם זה שהליגה היא פח, אחר כך זה שהיורוליג הוא מפעל פח וכולי.

הטירוף הספורטיבי הכי גדול שזכור לי בעשור האחרון הוא בכלל סביב השושלת של ברצלונה ומסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 23, 2021 8:08 am 
Junior

ליגת הנבא של אירופה קיימת בדמיון הרבה שנים.
לעומתה, באפריקה הוקמה שנה שעברה ליגה אמיתית עם 12 קבוצות ששיחקו בסוג של ליגת אלופות בשילוב הנבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], idpwf1 ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה