גמליאל כתב:
stavs כתב:
גם הסקירה של הקדנציה של קטש הייתה ריויזיוניסטית משהו - ב2018 הוא קיבל קבוצה במצב רע מאוד ולא הצליח לעשות שינוי של ממש, 2019 הייתה עונה טובה, אולי אפילו עונה טובה מאוד, שאמנם הסתיימה חלש (ובאשמתו) אבל כללה, מלבד הגביע, את המאזן הטוב בהיסטוריה של הפועל בכל המסגרות אאל"ט.
2020, טרום קורונה, הייתה עונה נהדרת של קטש והפועל, לא 'עונה טובה', הבנייה הייתה מצוינת, השינויים לאורך העונה היו בול במקום והקבוצה הייתה במומנטום נהדר. גם בלי המנטרה של חומסקי על זכייה בכל התארים, אלו עונה וחצי מצוינות של קטש.
החזרה מקווה ותחילת העונה שעברה היו בינוניות למדי ועדיין הרבה יותר טובות מהפתיחה של העונה הזו.
לא שאני כזה בקטע של להחזיר את קטש עכשיו, אבל אני לא אוהב את הנרטיב הזה כאילו הוא עשה קדנציה בינונית ומטה בהפועל. הוא עשה קדנציה טובה מאוד ולגמרי הוכיח שהשתפר כמאמן.
אני באמת לא יודע מה הייתי עושה עם עמיאל. אני כן מאמין שהוא מסוגל להיות מאמן טוב, אני לא מזלזל במה שעשה בצ׳כיה, אבל הצלחה בקבוצה א' ממש לא מבטיחה כלום לגבי קבוצה ב' ובהפועל נראה שזה ממש ממש לא עובד ושהוא ממש ממש לא רוצה להשתנות כדי שזה יעבוד. לצערי לא רואה אותו מוציא את העגלה מהבוץ, אבל אני חייב להודות שהפכתי למאמין קטן באפקט של החלפת מאמין תוך כדי העונה.
לא טענתי שהוא לא השתפר. טענתי שהוא לא האליל שעשו ממנו ושיש הטייה חיובית בשיפוט של כל עונה ועונה שלו פה (לעומת הטייה שלילית מאד נגד המאמנים הזרים, כמו סימונה ששתו לו את הדם כל התקופה). וככה הנרטיב הזה מושרש.
ניקח את 2019 למשל שהגדרת "טובה עד טובה מאד" -
1. קודם כל הוספה של כל מיני מדדים לא קשורים סטייל דני פרנקו כמו המאזן הכי טוב איי פעם (שמן הסתם הושפע מ-14 משחקי שלב מוקדם באירופה 10 מתוכם נגד נמושות מוחלטות)...
2. דבר שני הופך זכייה בגביע בארנה מול קבוצות נחותות לאיזשהו הישג עצום (כשמבחינתי אם הוא היה מפסיד גביע בבית לראשון או לחולון זה כשלון עצום).
3. דבר שלישי, אתה מתעלם מהדחה דיי מבישה מאירופה כשנראינו כאילו אנחנו בכלל לא באותה ליגה של טנריפה (וזה אחרי שטענו שבאנו לקחת את המפעל). כשאני לפחות מייחס חלק גדול מזה לקטש ולסוג הקבוצה חסרת הסייז שהוא בנה (שבדיוק התאימה לשחוט נמושות אבל לא יכלה אפילו לעמוד מול קבוצות הטופ במפעל).
מבחינתי לפחות כדי להציג את עונה כטובה/טובה מאד ולא כסתם "בסדר" צריך להראות משהו מעל המצופה, ככה שאם המשהו הזה לא היה קורה העונה הייתה עדיין נחשבת בסדר ולא כישלון. כמו שכתבתי אני לפחות חושב שכל דבר פחות ממה שהוא עשה באותה עונה היה הופך את העונה לממש כישלון, ואפילו אם היה עושה קצת יותר (נגיד מנצח את ראשון בחצי גמר ומפסיד למכבי בגמר) זה עדיין היה ההישג המצופה ולא יוצא דופן. ולכן ההגדרה של עונה "בסדר".. אם למשל היה עובר את טרניפה בסדרה אז זו הייתה עונה טובה.
ולגבי הסיפא אני מסכים איתך. גם אני מאמין קטן בהחלפה תוך כדי עונה ומתקשה לזכור מקרים שבהם זה הצליח מאד (גדי קידר?). אפילו בשנה שעברה כשקטש עזב חשבתי שזה גרוע ויהרוס לנו את העונה.
1. שמע, אנחנו מנסים לדבר פה על כמה העונה הייתה טובה, במבחן העין אתה רושם דברים שהם בעיני ממש לא נכונים, את מבחן התארים אתה פוסל אם היריבות לא לטעמך, איזו עוד דרך נשארה לי למדוד הצלחה בעונה מלבד 'מדדים לא קשורים סטייל דני פרנקו'? אני לא אומר שמאזן של 17-4 בצ'מפיונס ליג או כמו מאזן זהה ביורוליג, אבל להוציא מאזן של 12-2 גם מול בית של נמושות (שהן דיז'ון, פואנלבראדה, אנטוורפן, נפטונאס, נימבורק, אא"ק, במברג - לא קלוז' וימבולגאז) זה עדיין לא דבר מובן מאליו ומשהו שמגיע לו לפחות ציון 'טוב' בעיני.
2. לא אוהב בכלל את הכוכביות האלו שאוהדים מחלקים לתארים לפי היריבות, אני חושב שזה מטופש כשאוהדי חולון בני 15 עושים את זה וחושב שזה מטופש עכשיו. נכון שתואר יותר מרשים כשמנצחים את מכבי בדרך (וגם במקרה הזה כבר ראיתי זלזול בגביע של 2020 כי הנצחון על מכבי היה ברבע גמר ולא בגמר), אבל זו לא אשמת קטש שמכבי לא הופיעה לדייט, הפועל הגיעה שם לתקרה של מה שהיא יכלה, זה חייב להרשם לזכותה בלי שום כוכבית.
3. ה'הדחה הדי מבישה' לא הייתה כל-כך מבישה. נכון, הובסת במשחק נורא בטנריף, מול קבוצה שהייתה אולי הכי חזקה במפעל ואחרי שניצחת אותה במשחק הראשון - שבו שלטת לחלוטין, ואלמלא ריצה אחת שלהם גם היה נגמר באיזור ה15-20. אני כן רושם את זה לגנותו של קטש שלא ידע אף פעם לעצור ריצות של יריבות, אבל הסדרה מול טנריף באמת לא הייתה כזו נפילה גדולה.
בסוף אני מסכים שהפועל בעונה ההיא לא התעלתה הרבה פעמים מעל הציפיות, אבל האמת היא שגם היו לה מעט מאוד מבחנים כאלו, היא בעיקר הייתה מאוד מאוד יציבה והצליחה, יותר מכל קבוצה אחרת של המועדון, להופיע כמעט כל ערב ולגרום למשחקים הדי קלים להראות כמו טיול בפארק. בעיני זו הייתה לגמרי עונה טובה ואם זו תהיה עונת החציון לעשור של 2019-2028, לצורך העניין, אני חותם על זה עכשיו.