גמליאל כתב:
הנווט כתב:
בלי קשר לאובססיבים על קטש בעד או נגד, מה שהכי בולט העונה זה שהפועל קבוצת הפיק אנ רול הכי גרועה שראיתי בכדורסל ישראלי/אמריקאי כבר המון זמן.
מבחינת כדורסל נטו אין יותר אנטיתזה לכדורסל של קטש (ורוב המאמנים בימנו) מזה.
עכשיו אין עם זה שום בעיה, אני יכול להנות מכדורסל פרימיטבי התקפית אבל קשוח והגנתי כשזו הקבוצה שאני אוהב, כמו שיכול להנות מהכדורסל היפה של קטש.
אני רק לא מבין מאיפה אנשים חושבים שקבוצות כאלו מגיעות וגם מצליחות, פתאום משום מקום.
ככל שעובר הזמן זה קורה פחות ופחות, ושכן, מדובר במעודונים שהתעקשו על השיטה באופן עיקבי במשך שנים עם דגש על המשכיות בדרג המקצועי.
באנביאיי אני מצליח לחשוב על המיני שושלת של דטרויוט מלפני כמעט 20 שנה ובאירופה לא עולה לי לראש בכלל...
אבל לחשוב שזה קורה כי פתאום מביאים מאמן (עמיאל או ״זר״) או אסופת שחקנים שאמורה לענות על תקן הגנתי, זה, לא יקרה.
גם בעונה המוצלחת של סימונה זה היה רחוק שריקה אחת מהדחה מוקדמת בליגה, ועם תקרת זכוכית באירופה.
צריך כשרון התקפי, ויכולת לייצר יתרונות מובנים שמתבססים על סגל השחקנים שנמצא על הרצפה (ומספיק להסתכל על הסגל הישראלי שלנו כדי להבין שאין מספיק).
פשוט אי אפשר לבנות מכונה כזו בחודש, וזה היה אמור ליהיות ברור ולכן חשבתי שלפחות בהתחלה המאמן ינסה להתאים את עצמו למציאות.
נגיד תבנה על 20 דק הגנתיות טובות אבל תבין שאתה חייב למצוא כמה סטים התקפיים שאתה יכול לחזור אליהם באופן תכוף (חוץ מבידודים של אדאמס, שון ואובה).
תכריח את מייקר להתגלגל פנימה שוב ושוב ושוב, משחק בין שניים של אובה ובנט, משהו....
כמובן שהכי טוב גם וגם סטייל הקבוצות של אובראדוביץ'
, אבל הקבוצה של סימונה כאמור נבנתה בעונה אחת על הריסות פרנקו והיא בדיוק הקבוצה ההגנתית עם התקפה שבלונית שעליה אתה מדבר ויש עוד מאמנים שהדגש שלהם קודם כל הגנתי מובהק עם התקפה דיי בנאלית (למשל רמי הדר אצלנו) ככה שלא הייתי מספיד כל כך מהר את הז'אנר.
בעניין האובסס אני גם חייב להעיר על מה שנראה לי כהטייה נגד הפועל של סימונה. הפועל ההיא נתנה לדעתי עונה *ענקית* וזה לא בזכות האליפות אלא בזכות המסע שעשינו באירופה עם ניצחונות חוזרים על קבוצות מעולות בעלות תקציבים עדיפים (חלקן בהרבה) כמו ולנסיה, קובאן, זניט, גראן קנריה. מבחינתי זו הייתה העונה האירופית הטובה שלנו איי פעם חוץ מ-2004 (בעיקר כי המפעל היה פשוט רצחני וקיבלנו יריבות סופר איכותיות. אפילו יותר מב-2004) ולכן לומר עליה שיש לה תקרת זכוכית באירופה בהשוואה לקבוצות אחרות של הפועל קצת מוזר לי. כמובן שאם היינו עפים מול נהריה זה היה מעיב טיפה אבל גם במצב כזה עדיין הייתי מגדיר את העונה הזאת כטובה מאד (ושוב דומה ל-2004 עם מסע אדיר באירופה מעל כמה וכמה קבוצות עדיפות ואז הדחה מול קבוצה נחותה בארץ).
לעניין עמיאל, ברור לי שזה לא מה שהוא דמיין.. יש פה שילוב לדעתי של זה שהוא לא קיבל את הגבוהים שהוא רצה (לדעתי הוא בנה על שחקן מטרה קלאסי אחד) + בניית קבוצה בלי ניסיון רלוונטי (לא ברור אם זה עליו או על גיא) + חוסר הבנה כללית שלו לאן הגיע מבחינת לחץ, וציפיות וחוסר בגרות ויכולת להתאים עצמו לסיטואציה. זה מתבטא גם בסגנון משחק שציינת אבל גם בהתעקשויות על סדרות חינוך במשחקים מכריעים, התעקשות על רוטציה גם כשאין לך מספיק שחקנים שרלוונטיים לרמה, התעקשות על עובאסואן גם כשהוא רע מאד, אי ההשארה של בריימו (אם זה אכן הוא זה שהטיל את הווטו) וכו'. בסופו של דבר ניסיון האימון שלו מתרכז במקום בלי לחץ ועם מערכת מקצועית (לאו דווקא שחקנים) שרצו כמה שנים ורק היה צריך להשתלב פנימה. כאן לא היה לו שום דבר מזה וכל החסרונות וחוסר הניסיון שלו צפים.
תראה זה שהיית צריך להזכיר את השם רמי הדר זה מסביר למה הז׳אנר מוספד מעצמו
זה לא אומר שלא יחזור יום אחד בתוצרת מותאמת כלשהי (בנבא פחות סביר) ובאמת הכי טוב גם וגם.
הנקודה היא שזה אפקטיבי רק שמתווספת גם רמה מסויימת של כשרון.
אצלנו, נגיד גם אם אחד ממייקר את בנט היה עיקבי התקפית, אני לא חושב שזה יספיק, הרבה גם בגלל הנגרות המוגזמת בקאדר הישראלי.
לגבי עונת סימונה, תשמע אני ממש נהניתי ממנה, וכמובן שהיו שם כשרונות כמו קרטיס, דוסון ואמארה כדי להפוך את הכדורסל הבאמת מכוער ההוא לסוחף.
תקרת זכוכית באירופה הכוונה שלי היתה שהיינו שווים מה שהגענו אליו באותה עונה, לעוף בחצי גמר כי היו איזה שלוש ארבע קבוצות באמת טובות מאיתנו.
זה כמובן בלי לזלזל כי מתי הצלחנו מאז עונת היולב… אני כן חושב שבעונת 20 יכלנו לאיים על תואר אירופאי אבל היא לא מומשה ולעולם לא נדע.
מסכים איתך לגבי עמיאל ובאמת לא יודע מה הוא יכול לשלוף כדי לשנות כיוון. ההרגשה היא שהחלפה של זר גבוה לא תספיק ואין אף גארד ישראלי שיכול לעשות שינוי.
אולי מתאזרחים כמו טיוס ואדריאן בנקס או לנדסברג, אבל לא נשמע ריאלי...