Att כתב:
להגיד שהאפסייד של דני הוא לוקה והדאונסייד זה בנדר, זה לא להגיד כלום.
הטווח רחב מדי.
אתלטיות זה רק פרמטר אחד.
נדמה לי שכוכבים משלבים לרוב שני פרמטרים לפחות שבהם הם הרבה מעל הממוצע.
אם אתה לא אתלטי (באופן יחסי כמובן), אתה צריך כישורי משחק יוצאי דופן + גובה/מוטת ידיים כדי להיות כוכב (יוקיץ', לוקה, אולי לאמלו בעתיד).
אם אתה אתלטי ויש לך כישורי משחק מצוינים אבל אתה לא גבוה באופן יחסי, תוכל להיות מיטשל (אולי אדוארדס בעתיד).
אם יש את שלושתם (אמביד, קוואי, לברון וכו') אז בכלל מעולה.
אני חושב שלבחור טוב בדראפט זה סופר קשה וקל מאוד לפספס (ולכן גם לבחור שחקן רוטציה תורם נשמע לכאורה כמו אחלה דבר) אבל אני כן רואה לא מעט דוגמאות של שחקנים, שהסיכוי שלהם להיות כוכבים קטן באופן משמעותי, נבחרים לפני שחקנים שיש להם אפסייד טוב יותר.
זה איכשהו הגיוני כשמדובר בקונטנדרית שחושבת על עכשיו ולא על מחר אבל בקבוצות בבנייה וקבוצות "אמצע" אני חושב שכדאי לעשות אלימינציה טובה יותר.
אני אקח דוגמה מהינקי שבסך הכל בעיניי בחר טוב בדראפט (בייחוד אם לוקחים בחשבון את השמועה שאוקאפור נבחר בלחץ ההנהלה) אבל בבחירה של שאריץ' הוא לא הלך על האפסייד הגבוה יותר של לאווין ואני חושב שזה היה פספוס מצידו. יש דוגמאות כאלו בכל דראפט.
ואם הוא בחור חביב שעובד קשה ובריא אז בכלל טוב (דנקן מוסר שלום)
הכל טוב ויפה ועדיין עד שאין לך דרך לצפות את העתיד. בודדים יפלו על בחירות טובות שהם לא אובבייס וכולנו נכתוב בדיעבד ׳איך הם לא בחרו בX?׳
הרי יאניס בכיף יכל להגמר כמו קבולקו. אז מה זה אומר שצריך להמר כל פעם על איזה פריק אתלטי שאולי יהיה יאניס? כך אתה גומר עם בנדר בבחירה רביעית כי חשבו הנה עוד יוניקורן, במקום ג׳מל מרי או סיאקם.
לא ברור לי איך זה הפך לת׳רד על דראפט.
אבל לכתוב על האפסייד של אבדיה זה נחמד. האם הוא יכול להשתפר? כמובן, הוא צעיר. השאלה כמה. סיאקם ואנונובי נראו כמו כלום בהתקפה וכל שנה השתפרו. האם אבדיה יכול גם? לא יודע, אם הייתי יודע הייתי ממלא לוטו.
מה שאני כן יודע זה שדברים בסיסיים הוא לוקה בצד ההתקפי כמו הורדת כדור לרצפה.
אומרים שקליעה זה הכי קל לשפר (והבנת משחק) ולכן יש מלא דוגמאות של נגרים שהפכו לקלעים טובים. אותי יותר מפתיע שמכרו לנו (אלו שלא ראו אותו לפני הנבא) כפליימייקר ווינג והוא לא מסוגל לכדרר בסבך או מול הגנה.