Equilibrium כתב:
עמוס לב כתב:
אני מחשיב את עצמי לאדם שקצת מבין בכדורסל ועדיין לא היה לי ברור שמייקר לא יצליח. למען האמת די הסתקרנתי לראות אותו וחשבתי שיש סיכוי שהוא יכול להפוך לעוגן הגנתי עם תרומה התקפית. לא מופתע שהוא נכשל, אבל גם זאת לא הייתה כרוניקה של מוות ידוע מראש בעיני. לעומת זאת בנט...
בוא נראה , באסט NBA שלמרות נתונים פיסים מרשימים , בגיל 24 כבר נזרק ממעגל ה NBA , שמעולם לא שיחק באירופה , שמגיע לקבוצה חדשה לחלוטין , לתפקיד שהוא לא מסוגל למלא ומעולם לא שיחק בו. מי ראה את זה לא מצליח???
טובים ממנו לא הסתגלו למעבר בין NBA לאירופה , טובים הרבה יותר לא הצליחו לתרום בפוזיציה שהיא לא הפורטה שלהם , אז בהינתן השילוב של גיל צעיר , קריירה די עלובה סה"כ , צעדים ראשונים באירופה , כניסה לקבוצה חדשה לחלוטין מ0 , ועוד ללא רכז , ולתפקיד שאין בסט הכישורים שלו (שהם??) יכולת למלא , לי אישית זה היה די ברור שזה יתרסק , כמובן מבלי לגרוע ולו במקצת ביכולת הבנת הכדורסל שלך , שאני מעריך אותה מאד.
אני אפילו היום לא בטוח שמייקר לא יכול להצליח באירופה. כלומר, הוא לא יהיה אקפה אודו הבא, אבל גבוה ייחודי שנותן הגנה טובה, קליעה מבחוץ וסיום סביר סביב הטבעת אולי כן, אבל זה בהחלט 'אולי' והוא ללא ספק מאוד בוסרי ויצריך הרבה עבודה ממנו ומהקבוצה שבה הוא נמצא בכדי שזה יעבוד.
והפועל היא ללא ספק לא הקבוצה הנכונה בשביל זה, לא עם הלחץ שיש סביב הקבוצה כרגע, לא עם הבנייה העקומה, לא כשאין אף גבוה זר שיכול לכפות עליו בעמדה 5 או שאפילו ישלים אותו התקפית בצורה סבירה (כי אולי מייקר יכול היה להיות סבבה כמין סטרץ' 5 שמוסר טוב מההיי-פוסט, לצד 4 פיזי שיודע לעשות נקודות בצבע ובנט הוא ממש לא כזה) ובעיקר לא כשהוא לא נרשם אפילו לליגה.
הפועל צריכים להחליף אותו, אבל אני מסכים עם עמוס - זה ממש לא חד וחלק כמו שאתה מציג את זה, ואני אומר את זה כמישהו שהיה מהיותר סקפטיים כאן ביום של ההחתמה שלו.
דוברת הוא כמובן אחלה תסריט מבחינתי לרכז, אבל אני מניח שזה חתיכת לונג שוט וראשון במצבם לא יוותרו על הישראלי עם הכי הרבה פוטנציאל לשנות את העונה שלהם.
לא ראיתי את מייקר בירושלים בכלל ובNBA מעט מאד, ובכל זאת מפתיע אותי על פי נתוני הבסיס התיאורים שלו כבוסרי כלכך. הבנאדם עם 263 משחקי עונה סדירה ועוד 16 משחקי פלייאוף, ומתארים אותו כמו אחד שעלה לאחרונה מהנוער. השאלה אם זה הוא או השיטה.