סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחשבות רנדומליות
הודעהפורסם: א' נובמבר 14, 2021 9:43 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אפשר להבין למה כל מיני מאכלים מצופי עלי זהב (שוקולדים, סופגניות, ליקרים וכו') הם לא רעילים ברמה כזו או אחרת?
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7 ... 7%9E%D7%A8)

זה המתכת עצמה. אפשר להגיד אולי שזה בכמות נמוכה וקטנה וזניחה, אבל בסוף זה לא לאכול מתכת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 14, 2021 10:01 am 
מנהל פורום

עונה לעצמי - מסתבר שזהב טהור עובר דרך מערכת העיכול בלי להיספג ופשוט יוצא.
השאלה כמה מהזהב שאוכלים בכל הציפויים האלה באמת טהור, או מכיל גם כסף או נחושת שאותם עדיף פחות לאכול.

https://slate.com/technology/2012/07/th ... -gold.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 14, 2021 8:31 pm 
מנהל פורום

מחשבה רנדומלית על האנשים המכונים סנטילים
https://en.wikipedia.org/wiki/Sentinelese
נטען שזה השבט המבודד בעולם

האוכלוסייה מוערכת בכמה מאות לכל היותר (ייתכן שאולי רק כמה עשרות), והם כנראה מבודדים משאר העולם כבר תקופה ארוכה, אלפי שנים אאל"ט.
אני תוהה האם הם לא היו "אמורים" לפתח בעיות גנטיות, כמו נניח אצל העדה השומרונית, כתוצאה מהתרבות בתוך קהילה קטנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 14, 2021 8:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אם כן, לעולם לא נדע כנראה...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 15, 2021 1:54 pm 
Sophomore

פרשת מעצר הישראלים בטורקיה מטרידה מאוד.
נתניהו יצר תקדים ועכשיו כל רודן או משטר חצי עויין יוכל להחזיק בתיירים ישראלים כבני ערובה עד שיקבל תמורה מדינית מישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 15, 2021 2:17 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

itay2 כתב:
נתניהו יצר תקדים ועכשיו כל רודן או משטר חצי עויין יוכל להחזיק בתיירים ישראלים כבני ערובה עד שיקבל תמורה מדינית מישראל.

נתניהו התקשר ובכה עם המשפחה, בנט התקשר וקרא להם ועקנין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 15, 2021 9:49 pm 
Junior

itay2 כתב:

מדהים שגם בזה הצלחת להאשים את נתניהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 15, 2021 10:46 pm 
Sophomore

itay2 כתב:

קראתי איפשהו שזה בגלל שהאופוזיציה ניסו להטריל את הממשלה בהרצת חוק שמכיר בשואה הארמנית.
ארדואן חושש שגורמים בקואליציה יצביעו בעד החוק. לא יודע אם זה אמיתי או רציני, אבל בכל מקרה מדובר בעניין מטריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 16, 2021 8:14 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
itay2 כתב:

קראתי איפשהו שזה בגלל שהאופוזיציה ניסו להטריל את הממשלה בהרצת חוק שמכיר בשואה הארמנית.
ארדואן חושש שגורמים בקואליציה יצביעו בעד החוק. לא יודע אם זה אמיתי או רציני, אבל בכל מקרה מדובר בעניין מטריד.

זו הצעה שעולה אחת לכמה חודשים או שנה-שנתיים, עד עכשיו בדרך כלל מרצ הייתה מעלה אותה מהאופוזיציה וכמובן שהיא לא הייתה עוברת, עכשיו כשמרצ בקואליציה, יש כאן הזדמנות מצד האופוזיציה להלחיץ ולהטריל את הממשלה, כי זה טיקט שמרצ רוכבת עליו כבר הרבה זמן, ועכשיו היא תצטרך לבחור בין משבר קואליציוני ומדיני לא פשוט בכלל אם ההצעה תעבור לבין למכור עקרון שהיא רוכבת עליו כבר לא מעט שנים ולהצביע נגד. כמובן שיש שגם האופוזיציה, שמורכבת ממפלגות שעשו הכל כדי להכשיל הכרזה כזו עד לפני כמה חודשים, יוצאת כאן צבועה להחריד, אבל לא נראה שזה מטריד אותה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 16, 2021 11:05 am 
Hall of Famer

אהבתי את הניסוח שהאופוזיציה צבועה, אבל מרצ "צריכה לבחור". שתיהן צבועות באותה מידה, אני מניח שמרצ ידעו היטב את המשמעות המדינית והפוליטית של החלטה כזו גם כשהיו באופוזיציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 16, 2021 2:19 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אהבתי את הניסוח שהאופוזיציה צבועה, אבל מרצ "צריכה לבחור". שתיהן צבועות באותה מידה, אני מניח שמרצ ידעו היטב את המשמעות המדינית והפוליטית של החלטה כזו גם כשהיו באופוזיציה.

מרצ *עדיין* לא צבועה כי למיטב ידיעתי, היא *עדיין* לא התנגדה להצעה. אם וכאשר היא תתנגד להצעה (ואני בהחלט מעריך שזה מה שהיא תעשה), היא תקבל ביושר את התואר צבועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 23, 2021 8:26 pm 
Hall of Famer

נסים קיוויתי האגדי בן 95 היום.
וואו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 23, 2021 11:14 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מרצ *עדיין* לא צבועה כי למיטב ידיעתי, היא *עדיין* לא התנגדה להצעה. אם וכאשר היא תתנגד להצעה (ואני בהחלט מעריך שזה מה שהיא תעשה), היא תקבל ביושר את התואר צבועה.

אז בתור מצביע מרצ שחושב שיש להכיר בשואה הארמנית, אבלע בשמחה את תואר ה"צביעות" התיאורטי כשמדובר באפשרות של משבר קואליציוני ממשי בממשלת 61 שיכול להעלות שלטון היפר-מושחת ומסית שממוטט את אושיות היסוד של החברה הישראלית כחברה מתיימרת להיות מתקדמת.

במצבים נורמליים בממשלות נורמליות, אפשר לדבר על ערכים וצביעות ברצינות מסוימת. בממשלה שמראש החיבורים האידאולוגיים בה מאולצים ושתלויה על קוצו של יו"ד, שהאופוזיציה הרקובה ביותר בתולדותינו תמשיך להטריל עם שטויות והעיקר שביבי ימשיך להיות נאשם והחרדים ימשיכו להתייבש תקציבית ושבן גביר וסמוטריץ' ימשיכו לעשות רעש אבל לא להיות רלוונטיים חקיקתית.

ההכרה בשואה הארמנית, בכל הצער, תחכה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 12:22 am 
Hall of Famer

הסיבה שזה ייצור משבר קואליציוני היא כי הממשלה שוקלת שיקולים מדיניים, אחרת אני מניח שלא הייתה בעייה לאף אחד להצביע בעד.
אלה אותם שיקולים שהממשלות הקודמות שקלו, ושמרצ יצאה נגדם או הפחיתה בחשיבותם מול הנושא הערכי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 12:37 am 
Hall of Famer

אין בעיה עם משברים קואליציוניים, יש בעיה עם משבר קואליציוני בקואליציית 61 כשהאלטרנטיבה היא מכירת המדינה לגוש שחיתות-חרדים-גזענות.

אפשר גם ליצור משברים קואליציוניים על עניינים מהותיים הרבה יותר כמו המצב בשטחים או ענייני דת ומדינה. הממשלה הזו מראש קמה כשידוע שתהיה התכופפות אידאולוגית ובעיקר מצד השמאל, ובוחרי שמאל מובהקים כמוני מקבלים את זה. הכיבוש הישראלי בשטחים מטריד את מנוחתי ריבוא מונים יותר מאשר הכרה פורמלית אך חסרת משמעות של ממש בשואה הארמנית, ועדיין אני תומך בממשלה הזאת כי האלטרנטיבה היא התגשמות כל חלומות הבלהה שלי כאזרח.

קרא לי צבוע, אני סבבה עם זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 7:44 am 
Hall of Famer

זה די פשוט, האופוזיציה שמה את מרצ במצב שבו היא צריכה לבחור אם לצאת צבועה ולהצביע נגד חוק שהיא ניסתה לא מעט פעמים לקדם, או מטומטמת בכך שהיא תפיל את הקואליציה על החוק הזה. במקרה הזה אני אופתע מאוד אם מרצ תחליט שהיא מטומטמת ולא תחליט שהיא צבועה. כך או כך זה לא נראה טוב מבחינתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 11:14 am 
Hall of Famer

עוד פעם, למילה "צביעות" פשוט אין משמעות כאן. אף אחד לא הצביע מרצ כדי שיכירו בשואה הארמנית. זה קצה של קצה של נישה, שמרצ בעבר החליטה לקדם אבל הוא בטל לחלוטין בפני מה שעומד כיום על הפרק. צפרדע הכיבוש ועוולותיו הרבה יותר כואבת למצביע הממוצע של מרצ, וגם אותה בולעים בצוק העתים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 11:35 am 
Senior

בהקשר הזה "צביעות" היא בעיקר הנומנקלטורה של הטהרנים
אותם טבעונים שבעיניהם הצמחונים הם צבועים
אותם חברי הפלג הירושלמי שבעיניהם להיות סתם חרדים זו התגלמות הצביעות
ובעיקר אותם שמאלני השמאלנים שבעיניהם אם לא דקדקת בהלכות השמאל לקיים קלה כחמורה, אתה לא יותר מהשוליים הצבועים של הימין הסהרורי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 11:55 am 
Junior

שאלה שלא קשורה לדיון ה"צביעות" של מר"צ.

מה בתרבות שלנו (לאו דווקא בארץ) גורם לזה שאירועי טרור (לאו דווקא לאומני) הם תמיד בקדמת החדשות ותמיד נושא היום.
בין אם זה כל מני אירועי ירי או דריסה בארצות הברית או פיגועי טרור לאומניים בארץ.
למה כל המערכת הפוליטית וכל התקשורת נרעשת כאליהו קיי נרצח על ידי מחבל וכמעט לא מתרגשים ממוות ופגיעות אחרות שקורות הרבה יותר (והסיכוי שהאזרח הממוצע יפגע מהם גדול יותר).
הרי בתכלס הסיכוי של כל אחד מאיתנו למות בתאונה גדול פי עשרות מונים מאשר למות בפיגוע ובתכלס אפילו הסיכוי שלנו למות מירי בין עבריינים או מסתם רשלנות רפואית גדול בהרבה.

אין לי פה איזה ביקורת או הערה על לאומנות או משהו כזה, סתם מסקרן אותי ברמה האנושית למה זה כל כך מסעיר אותנו בעוד 99% ממקרי המוות הלא-טבעי לא מעניינים אותנו כל כך. זה כי בתרבות המערבית אנחנו אוהבים לחלק את זה לאנחנו והם?

אפשר גם לקחת את ארצות הברית כדוגמא שם אנחנו נשמע על אירועי ירי באירועים המונים או אירועי דריסה אבל כמעט ולא נשמע על רציחות יום-יומיות שקורות שם במהלך שוד, אלימות במשפחה, תאונות או 1001 דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 12:05 pm 
Hall of Famer

אני מניח שזה כיוון שאירועים כאלה נתפסים אצל לא מעט אנשים כמשהו שמעבר למספרים היבשים שלהם, אלא משהו שהוא חלק מתמונה גדולה וקיומית.

אני לא חושב, אגב, שההשוואה לדיווחים מאירועי ירי המוניים בארה"ב היא נכונה. כלומר חלקית, ברור שלפעמים יש פה גם תמונה גדולה של בעד או נגד הזכות החוקתית לשאת נשק - אבל לדעתי הדיווחים מאירועי ירי בארה"ב הם יותר בגלל סדר הגודל שלהם, ה"בבת-אחתיות" שלהם אם אפשר להגיד ככה. גם בארץ אם יש תאונה שבה נהרגים כמות גדולה של אנשים בבת אחת, או נניח משפחה שלמה, אתה תשמע על זה יותר מאשר 10 תאונות שבכל אחת נהרג אדם אחד.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 24, 2021 12:08 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 12:05 pm 
Hall of Famer

או-הו, אתה מעלה כאן סוגיה שכבר לפני שנים דיברו עליה.
יצא לי לאחרונה להתקל בעיתון מסביבות 1972 או תחילת 1973, ובו היה כתוב: "בחודש שעבר נהרגו מעל 60 איש בתאונות דרכים. אילו כמות חיילים שכזו הייתה נופלת בתעלה באותו חודש, כל הארץ הייתה מסתובבת אבלה וחפוית ראש. אבל כשזה בכבישים? עולם כמנהגו נוהג, כאילו זו גזירת גורל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 3:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני חושב שזה גם קשור למציאת אויב שאשם במצב. במקרה של פיגועים אז יש אויב ברור שאשם (המחבל הערבי) ולעומת זאת במקרה של תאונות דרכים קצת פחות נעים למורל הלאומי להאשים את הנהג הישראלי, שהוא בלי ספק בטופ 5 של הנהגים הגרועים בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 24, 2021 3:58 pm 
Hall of Famer

אין ספק שהוא גרוע באופן כללי, אבל אני יכול למנות לפחות חמישה מקומות בעולם בהם נתקלתי בנהיגה יותר גרועה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 25, 2021 2:00 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מתאר לעצמי שיש עוד מקומות ברחבי העולם עם נהגים גרועים/מסוכנים, בטח בכל מיני מדינות מתפתחות אבל לא רק. במרכז איטליה למשל תמרורי עצור הם בגדר המלצה וקו הפרדה לבן אומר שאתה צריך לעקוף כמה שיותר מהר... אבל שם לפחות הנהגים טובים יותר מבחינה טכנית אז הם פחות מסכנים אותך. לנהגים בארץ יש שילוב בלתי נסבל של חוסר אדיבות, אי תכנון נהיגה שגובל בפשע ומיומנויות נמוכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 25, 2021 2:13 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד שבמקומות שהייתי בהם בדרום איטליה יש לי ספק גם במיומנות הטכנית של הנהגים, אם כבר הזכרת את זה.
אני לא יודע אם זה מדד מספיק טוב, אבל במספר אבדות מתאונות דרכים מנורמל לאוכלוסיה (לפי הדאטה האחרונה בויקיפדיה) ישראל נמצאת במקום יותר טוב מאיטליה, צרפת, יוון, בלגיה, אוסטריה, סלובניה, סלובקיה, צ'כיה, וגם קנדה וארה"ב, וכמובן רשימה ארוכה של מדינות באפריקה, אסיה ודרום אמריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: