2.9 שניות לסיום, מונאקו ביתרון 82:83 על וילרבאן הולכת לקו. פאריס לי מחטיא את הראשונה ובמקום להחטיא גם את השניה, ולהשאיר לוילרבאן לכל היותר הזדמנות לשלשת ייאוש מהחצי - קולע אותה ושולח את הקבוצות לפסק-זמן. חוזרים, כדור בשליש המגרש, וויליאם הווארד מנסה להכניס את הכדור למגרש אבל לי הודף אותו, הווארד רץ אחורה, משתלט על הכדור ומעיף שלשת ייאוש מהחצי. נכנס כמובן, 85:84.
שני רגעי חוקה מעניינים:
השופטים הלכו למוניטור כי הזריקה של הווארד היתה מאוד גבולית. הם התמקדו בשני פריימים: בראשון נראה שהווארד עדיין נוגע בכדור ובשני נראה שכבר לא. בשני הפריימים ניתן היה לראות שהנורות על הלוח דולקות כבר, אבל בפריים השני עוצמתן היתה רבה יותר. השדר (הלפרין) עדכן תוך כדי השידור בהודעה שהוא קיבל מספי שמש, האיש שפסל פעם סל של טאי מקי כשהנורות בבירור כבויות כי לטענתו על השעון היה 0.0 ומאז הוא מבחינתי גנב-דעת, שבה נטען שהמשחק נגמר רק כשהנורות דולקות במלוא העוצמה. לא מצאתי סימוכין לזה בספר החוקים או בקובץ הפרשנות אז אין לי מושג אם זה נכון. 23.6 שניות לסיום וילרבאן הובילה 82:81 והחזיקה בכדור במחצית המגרש של מונאקו. לי לחץ על כריס ג'ונס, הכדור התגלגל אחורה, חצה במעט את קו החצי ומיד יצא החוצה. השופטים נתנו את הכדור למונאקו, אבל בגלל שהכדור עבר למחצית המגרש של וילרבאן, היו רק 14 שניות על שעון הזריקות ולא 24, מה שלא איפשר למונאקו להחזיק את הכדור פוזשן מלא עד הסיום.
_________________ "היינו במלון בפאריז ופתאום שמעתי דפיקה בדלת ב-3 בלילה. פתחתי את הדלת וראיתי את שמעון מזרחי שפקד עלי: 'נשק אותי'. לא הבנתי מה הוא רוצה, אבל הוא התעקש, אז נישקתי אותו".
|