החתול יובב כתב:
למרות שבאופן מפתיע הת'רד הזה לא המריא..למה לשמור את כל הטוב הזה רק לעצמי?
https://youtu.be/Tx8lDtRL0Ugמשחק בין מישיגן לפרדו. יש במשחק הכל. בחירת לוטרי שפורצת לטופ 3 (ג'יידן אייבי), תפלץ קנדי בפרדו (שאוהבת אותם) שגם נראה כמו הבובה הרצחנית במשחקי הדיונון. שני גבוהים סופר טכניים עם פוטנציאל אדיר לאירופה. אחד במישיגן האנטר דיקינסון והשני המחליף של אדיי טרביון וויליאמס הנפלא. פרדו קבוצה מאוד מאוזנת ומוכשרת וכמו שהעירו לא פעם ולא פעמיים בשידור התקפית יש להם הכל.
הערוץ הנ"ל מענג ויש בו עשרות שידורים למי שמחפש.
תודה על ההקפצה, חתול. באמת יופי של משחק. דיקינסון היה אדיר במשחק הזה (איזה קליעה הוא פיתח!) אבל מישיגן די מאכזבת באופן כללי. מחזור הפרשמנים המוכשר שלהם לא ממש בולט בינתיים, בעיקר קאלב יוסטון שהיה אמור להיות בחירת לוטרי אבל כרגע נראה כמו פרוייקט רב שנתי שלא מסוגל לייצר לעצמו זריקה. גם דיאבטה הצרפתי ובאפקין מהספסל נראים כמו מי שזקוקים לעוד שנה שנתיים של בישול ואף אחד מהסיניורים לא לקח צעד קדימה. כנראה הקבוצה הכי מאכזבת עד עכשיו ביחס לציפיות המוקדמות (שבדיעבד לא היו ריאליות אחרי שאיבדו את ואגנר ועוד כמה שחקנים).
פרדו באמת הקבוצה הכי מוכשרת התקפית במכללות (אריזונה, גונזאגה ודיוק נותנות תחרות, אבל לא ממש קרובות). לכאורה, יש להם הכל: הרכז הכי טוב במכללות (אייבי) יחד עם הסנטר הכי טוב במכללות (אידי/וויליאמס), מוקפים בחבורה מטורפת של קלעים בעמדות 2-4 (8 שחקנים (!) עם 40%+ משלוש, וכקבוצה הם קולעים 41%). תוסיפו את העובדה שכל (!) הסגל משנה שעברה נשאר ויש המשכיות וניסיון וזה ממש נראה כאילו מישהו תכנן כאן את הקבוצה המושלמת (ברמת המכללות) לעידן המודרני. אבל מהמשחקים שלהם שראיתי, יש להם גם כמה בעיות שמביאות לכך שהם מצליחים לא פעם להסתבך מול קבוצות עם כישרון נחות כמו מישיגן (ובעצם כל קבוצה אחרת במכללות).
קודם כל, הגנתית הם לא יציבים ומאבדים ריכוז לא פעם. זה יכול להשתפר אבל גם התקפית יש שם בעיני חוסר איזון למרות האמור למעלה. אידי ווויליאמס נותנים יחד מספרים מפלצתיים של 27 נקודות ו-16 ריבאונדים למשחק (כאמור, הסנטר הכי טוב במכללות). אבל הם אף פעם לא על המגרש באותו זמן, מה שאומר שתמיד אחד משלושת השחקנים הכי טובים של הקבוצה על הספסל ושניהם משחקים פחות מ-20 דקות למשחק. לא ממש עניין אידיאלי. לא כל כך ברור לי אגב למה המאמן של פרדו מאט פיינטר לא מעיז קצת יותר ונותן להם כמה דקות ביחד מידי פעם. וויליאמס הוא מוסר ענק (הסנטר המוסר הכי טוב במכללות בהפרש) ויכול לשחק גם מחוץ לצבע (44% משלוש השנה) ומשם נראה לי שהוא יכול להפעיל את אידי נהדר. זה יכול להפעיל על ההגנות היריבות לחץ אדיר ולהיות כמעט בלתי עציר. הגנתית זה אמנם לא פשוט לשחק עם שני גבוהים כבדים יחסית, אבל נראה לי שוויליאמס יכול להתמודד יפה עם לא מעט פאוור פורוורדים. אריזונה למשל משחקת לא מעט דקות עם קולוקו ובאלו ביחד -- שני סבן פוטרים כבדים (קולוקו פחות) בלי שום קליעה מבחוץ, או בהרכבים של אחד מהם עם טובליס שהוא 2.11 עם קליעה מפוקפקת. אז אולי פיינטר ופרדו שומרים את זה כקלף סודי לטורניר המכללות. אבל הייתי רוצה לראות את הקבוצה מתרגלת את זה כבר עכשיו ולא רק כאקט של ייאוש (שלרוב לא מצליח כשאתה מנסה את זה פעם ראשונה בפיגור ותחת לחץ של הפסד והולכים הביתה).
בעייה נוספת בפרדו היא שאייבי אמנם מוכשר בטירוף הוא לא רכז אידיאלי לשחק עם גבוהים של פעם כמו וויליאמס ובעיקר אידי. אייבי הוא אתלט אדיר (כמעט ברמה של מוראנט) וגם שיפר מאוד את הקליעה ולגמרי נראה כמו כוכב נבא עתידי. אבל לפחות בגרסה הנוכחית שלו, הוא לא מצטיין בקבלת החלטות בפיק אנד רול או בהכנסת כדורים לגבוהים לפוסט אפ. לסיום, עוד משהו שחסר לפרדו כקבוצה -- מוביל כדור אמין נוסף (רצוי איזה סיניור וטרן) שיכול גם לייצר מצבים לאחרים. הם פגיעים ללחץ ונראה לי שבריקוד הגדול זה יגמר באיזה הפסד צמוד לקבוצה שתלחץ אותם ותגרום להם לאבד את הראש ולא לנצל את היתרונות בצבע ובקליעה.