סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 05, 2021 11:51 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז החיים באזור הזמן הישראלי מקבלים משחק בין שני כדורסל טובות
6 דקות עברו יש כדורסל כמעט בכל התקפה ולאור המשחק של הניקס, זה לא מובן מאליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 05, 2021 11:55 pm 
מנהל פורום

12 שלשות בפנים מתוך 20 נסיונות לשלוש ב6 דקות הראשונות
גרלנד 4 מ4 בזריקות לילארדיות כאלה, כלומר מרחק שהמגן לא יוצא אליו בכללל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 12:25 am 
מנהל פורום

החסימות של גובר על אלן מתרחשות בגובה
רב מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 1:41 am 
מנהל פורום

איזה גג של מובלי על מיטצ'ל 18 שניות לסיום
וואוו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 1:45 am 
מנהל פורום

גרלנד משחק גדול, אבל כשהקבוצה נתנה את הכדור בידיים שלו לניצחון, עשה שטויות של רוקי
לא הרים את הראש אפילו פעם אחת
109:108 ליוטה
20 שלשות ליוטה 42% והם היו צריכים כל אחת מהשלשות האלה
קלילבנד קבוצה טובה שצריכה עוד קצת בגרות בעיקר בעמדת הפוינט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:59 am 
Junior

יוסטון ברצף של 6 ניצחונות, 2 מהם על קבוצות אמיתיות (שיקגו והורנטס).
מה שאומר כמובן ש-4 הניצחונות האחרים הם חמורים אף יותר.
לנצח מתחרות ישירות על המיקום כמו אורלנדו, פליקנס ו-OKC. הינקי מתחלחל.
הזיזו את ווד לסנטר (הלילה שמו את תייס ל-15 דקות בגלל פציעות וזהו). ווד נהנה מהחיים, טייט נהנה מהחיים
ופציעות של גאנרים כמו ג'יילן גרין ופורטר שמפנות 30 דקות לאריק גורדון הן לא דבר שגורע ניצחונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 10:43 am 
Hall of Famer

ואם נדבר על הוויזארדס בלי מיקוד באבדיה וביכולות ההגנתיות התמנוניות המדהימות שלו, אז אחרי הפתיחה המעולה, הם מתחילים לשקוע. 7-4 ב - 11 המשחקים האחרונים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 11:16 am 
מנהל פורום

ברגע שג'ילן גרין חוזר צריך לשים אותו תחת זכוכית מגדלת ולהחליט טרייד או לא
כמה שישמע דפוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 11:22 am 
Hall of Famer

דפוק לחלוטין. רוקי בבחירה מספר 2, בן 19 מתקשה להסתגל לליגה, אבל מראה ניצוצות של הפוטנציאל שעליו הוא נבחר. זה בדיוק הזמן להחליט להעביר אותו בטרייד אם הוא לא יספק את הסחורה בקרוב. לפי ההגיון הזה סיאטל עשו טעות עצומה אחרי העונה הפושרת של הרוקי גארי פייטון. גם יוטה היו צריכים להבין אחרי חצי עונה שהרכז הרוקי שלהם, אחד בשם דרון וויליאמס, לא רק שלא קרוב להיות המחליף של סטוקטון, הוא גם לא יהפוך לרכז פותח באן.בי.איי. אפשר להמשיך עוד ועוד על רוקיז שהייתה להם שנה ראשונה קשה.
מה שצריך לעשות עם גרין זה להמשיך לפתח אותו, לקדם אותו. אם צריך לתת לו קצת בראש ולאפס אותו, אז אפשר גם להעלות אותו מהספסל. בטח לא בדיקה לגבי טריידים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 12:09 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
ברגע שג'ילן גרין חוזר צריך לשים אותו תחת זכוכית מגדלת ולהחליט טרייד או לא
כמה שישמע דפוק

מציע לך לבדוק מה עשה אנתוני אדוארדס, פרוספקט שדי מזכיר את גרין, בחודשיים הראשונים שלו בליגה רק בעונה שעברה ומה הוא עושה העונה, והאם היית ממליץ גם למינסוטה להעביר אותו בטרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 2:01 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
... גם יוטה היו צריכים להבין אחרי חצי עונה שהרכז הרוקי שלהם, אחד בשם דרון וויליאמס, לא רק שלא קרוב להיות המחליף של סטוקטון, הוא גם לא יהפוך לרכז פותח באן.בי.איי...

ממנו יוטה באמת היו צריכים להיפטר אבל לא בגלל היכולת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 3:44 pm 
מנהל פורום

כמו שאמרתי בדיון הקודם על העתיד של יוסטון
יש לי שתי נקודות בעניין יוסטון
1. אחרי שהבחירות שלהם בקיץ עניינו אותי והקבוצה שלי העונה משעממת עד מדכאת החלטתי לקחת את יוסטון כפרויקט לצפיה העונה. ככה יצא שראיתי 100% מהמשחקים שלהם באורך מלא מנוקה (כלומר ליג פאסס בדיליי של כמה שעות)
2. נותן לאינטואיצה שלי להשתולל. אינטואיציה היא יידע לכל דבר ועניין רק שאינו ניתן לקיטלוג וכימות (מלשון כמותיות)
ומה שראיתי עד עכשיו מחשיד את אדון גרין כאתלט חסר פחד שיכול להתפתח לסקורר מהסוג שיוצא שכרו בהפסדו וכאלה, אפילו כשמדובר בבחירה גבוהה (ומקוללת) כמו בחירה 2

כולכם מנסים להיות חכמים אחרי מעשה, "אולי הוא דוראנט ההבא?" בסוגריים נגיד מה שלא אמרתם "אולי הוא הקיירי הבא"
על כן אני הדל באלפי מנשה, כיוון שזה בחינם, הרי לא אשלם על הטעות שלי אם וכאשר יתברר שטעיתי אומר כאן שאני מזהה אצלו באינטראקציה עם השחקנים האחרים כשהוא על הספסל ועל הפרקט רעילות ותחרותיות מהסוג הלא בריא
אני כמובן חושב בניגוד ליובל וערן שדיון על אופי שחקנים הוא סופר לגטימי. לא רק שהוא לגטימי הוא מאוד אנדר-רייטד בדיונים השונים
יכולת של שחקן לשמור על קור רוח, לשתף פעולה, לשלוט בכעסים לא פחות חשובה מניתור אנכי או אורך גפיים, אולי יותר חשוב
המשימה לכמת ולמדל אופי של שחקנים היא משימה לאומית שלא לומר בינלאומית או אפילו קוסמית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 4:12 pm 
מנהל פורום

אני מעריך שבעתיד נראה בדיקות הורמונליות שיוכלו לחזות התנהגות במצבים משתנים
נגיד טסטסטורון נטייה לקחת סיכונים
דופמין, אנדרנלין, אוקסידוצין וככה להפוך את וודוו הזה שנקרא אופי למשהו כמותי מדיד ניתן לניהול והתאמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 4:59 pm 
Senior

קצת מהזווית של עולם הפסיכולוגיה אני יכול לומר שקשה לי מאוד לראות את זה קורה. לא סריקות מוחיות שאפשר להסיק מהן משהו ו-ודאי לא בדיקות הורמונליות.
אם כבר כל מיני מבחנים פסיכוטכניים ואישיותיים, אותם אני משוכנע שקבוצות מסוימות מריצות פרה-דראפט, אבל אני בספק אם נהיה חשופים אליהם מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 5:21 pm 
מנהל פורום

יובל וערן דיברו על שיח אחר על אופי אחר מזה שאתה מדבר עליו. אבל ללא קשר, אתה עדיין טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 5:37 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
קצת מהזווית של עולם הפסיכולוגיה אני יכול לומר שקשה לי מאוד לראות את זה קורה. לא סריקות מוחיות שאפשר להסיק מהן משהו ו-ודאי לא בדיקות הורמונליות.
אם כבר כל מיני מבחנים פסיכוטכניים ואישיותיים, אותם אני משוכנע שקבוצות מסוימות מריצות פרה-דראפט, אבל אני בספק אם נהיה חשופים אליהם מתישהו.

אז זהו, כל הקטע הזה שחשבו פעם שיש דבר "מנטלי", או נפשי בניגוד לגופני פיזי הולך ומתמסמס לו. הכל פיסי הכל כימי, ביוכימי, חומר לא רוח
וכמו שאחד שיש לו מוטת ידיים ארוכה ישנה הסתברות גדולה יותר שייקח ריבאונדים ככה גם מי שיש לו את האיזון הנכון בין הטסטסטורון לבין האוקסיטוצין (את התמהיל אני סתם ממציא עכשיו) יהיה יותר סיכוי להיות אינדיבידואל שתורם יותר לקולקטיב שנקרא קבוצת כדורסל, שישמור על קור רוח במצבי לחץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 5:37 pm 
מנהל פורום

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
יובל וערן דיברו על שיח אחר על אופי אחר מזה שאתה מדבר עליו. אבל ללא קשר, אתה עדיין טועה.

אם רק הייתם יודעים על מה אתם מדברים, אולי אפשר היה לדבר איתכם :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 5:51 pm 
Senior

uriel17 כתב:
stavs כתב:

אז זהו, כל הקטע הזה שחשבו פעם שיש דבר "מנטלי", או נפשי בניגוד לגופני פיזי הולך ומתמסמס לו. הכל פיסי הכל כימי, ביוכימי, חומר לא רוח
וכמו שאחד שיש לו מוטת ידיים ארוכה ישנה הסתברות גדולה יותר שייקח ריבאונדים ככה גם מי שיש לו את האיזון הנכון בין הטסטסטורון לבין האוקסיטוצין (את התמהיל אני סתם ממציא עכשיו) יהיה יותר סיכוי להיות אינדיבידואל שתורם יותר לקולקטיב שנקרא קבוצת כדורסל, שישמור על קור רוח במצבי לחץ

אין לי ספק שלהכל יש ביטוי פיזי וכלום הוא לא רוח, גם אם לא את הכל אנחנו יודעים עדיין למדוד.
בכל זאת אני אומר שממה שאני מכיר עולם הפסיכולוגיה ממש לא הולך בכיוון של לקשר בין הרכב הורמונלי להתנהגות וגם בכיוונים שיותר הולכים אליהם - סריקות והדמיות מוח, פונקציונאליות ומבניות, מאוד רחוקים מהיום שבו אפשר יהיה להסתכל אל המוח של מישהו ולהסיק אילו נטיות התנהגותית יש לו.
בעתיד הנראה לעין אני מניח שקבוצות יותר יעבירו שאלונים ומבחנים, יעשו ראיונות וכו' וגם אליהם לא נחשף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 6:04 pm 
Senior

בהקשר של אופי של שחקנים הייתי מחלק את הדיון ל2:
1. האם לאופי של שחקנים יש חשיבות? בטוח, מסכים עם אוריאל לגמרי שהנושא הזה הוא אפילו אנדרייטד. האופי של שחקן קובע המון לגבי מידת השיפור שלו בעתיד, לגבי היכולת שלו להשתלב במרקמים קבוצתיים שונים, לגבי התפקוד שלו בסיטואציות מסוימות של משחק, איך השחקן מתמודד עם לחץ, עם כשלון וכו'.
מבחינתי אין שאלה לגבי זה.

2. האם אנחנו, כצופים, יכולים לייצר ניתוח של האופי של השחקן. אני חושב שבעיקר על זה יובל מדבר כשהוא אומר שדיונים על אופי הם חרטוט. אם אתה מניח שאי אפשר לדעת כלום על האופי של השחקנים, אז על הדיון על נקודה מספר 1 בהקשר של שחקן ספציפי הוא מיותר ועקר.

אני כמעט מסכים עם זה לגמרי. ברור שאי אפשר לנתח ניתוח רציני של האופי של אף שחקן שאף פעם לא פגשנו, לא דיברנו איתו וכו' ולכן בדיונים כאלו יש סכנה גדולה לגלוש למחוזות חרטטניים ועצלניים.
ועדיין הגישה כאילו אנחנו לא יכולים לדעת בשום פנים ואופן כלום היא גם קצת עצלנית בעצמה.
אין שום בעיה בלהגיד שלבן סימונס, למשל, יש משהו בעייתי מבחינה מנטלית, באופן שבו הוא מתמודד עם קשיים למשל, ביחס לשחקנים אחרים ( יאניס, למשל), שלקיירי יש איזה אישיו עם תשומת לב, שלדוראנט מאוד אכפת מה אחרים חושבים עליו וכו'.

אפשר גם להגיד שבובאן הוא כנראה חמוד על ושלקובי היה חתיכת אגו, אבל אני גם מסכים שהטענה ש'x הוא דוש' היא די חנטרישית וסתם מוזילה את כל השיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 6:06 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
uriel17 כתב:
stavs כתב:

אין לי ספק שלהכל יש ביטוי פיזי וכלום הוא לא רוח, גם אם לא את הכל אנחנו יודעים עדיין למדוד.
בכל זאת אני אומר שממה שאני מכיר עולם הפסיכולוגיה ממש לא הולך בכיוון של לקשר בין הרכב הורמונלי להתנהגות וגם בכיוונים שיותר הולכים אליהם - סריקות והדמיות מוח, פונקציונאליות ומבניות, מאוד רחוקים מהיום שבו אפשר יהיה להסתכל אל המוח של מישהו ולהסיק אילו נטיות התנהגותית יש לו.
בעתיד הנראה לעין אני מניח שקבוצות יותר יעבירו שאלונים ומבחנים, יעשו ראיונות וכו' וגם אליהם לא נחשף.

סבבה, לא מתווכח עם הטכניקה, אלא מנסה לטעון מה שאתה טוען, שאפשר וצריך למדוד את הדבר הקדוש הזה שנקרה "מנטלי" הוא בסוף הרי מתנקז לחומר וחומר אפשר למדוד. סריקות מוח או איזון הורמונלי זה כבר טכני לא עקרוני, כלומר זה "איך" לא "מה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 6:13 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
בהקשר של אופי של שחקנים הייתי מחלק את הדיון ל2:
1. האם לאופי של שחקנים יש חשיבות? בטוח, מסכים עם אוריאל לגמרי שהנושא הזה הוא אפילו אנדרייטד. האופי של שחקן קובע המון לגבי מידת השיפור שלו בעתיד, לגבי היכולת שלו להשתלב במרקמים קבוצתיים שונים, לגבי התפקוד שלו בסיטואציות מסוימות של משחק, איך השחקן מתמודד עם לחץ, עם כשלון וכו'.
מבחינתי אין שאלה לגבי זה.

2. האם אנחנו, כצופים, יכולים לייצר ניתוח של האופי של השחקן. אני חושב שבעיקר על זה יובל מדבר כשהוא אומר שדיונים על אופי הם חרטוט. אם אתה מניח שאי אפשר לדעת כלום על האופי של השחקנים, אז על הדיון על נקודה מספר 1 בהקשר של שחקן ספציפי הוא מיותר ועקר.

אני כמעט מסכים עם זה לגמרי. ברור שאי אפשר לנתח ניתוח רציני של האופי של אף שחקן שאף פעם לא פגשנו, לא דיברנו איתו וכו' ולכן בדיונים כאלו יש סכנה גדולה לגלוש למחוזות חרטטניים ועצלניים.
ועדיין הגישה כאילו אנחנו לא יכולים לדעת בשום פנים ואופן כלום היא גם קצת עצלנית בעצמה.
אין שום בעיה בלהגיד שלבן סימונס, למשל, יש משהו בעייתי מבחינה מנטלית, באופן שבו הוא מתמודד עם קשיים למשל, ביחס לשחקנים אחרים ( יאניס, למשל), שלקיירי יש איזה אישיו עם תשומת לב, שלדוראנט מאוד אכפת מה אחרים חושבים עליו וכו'.

אפשר גם להגיד שבובאן הוא כנראה חמוד על ושלקובי היה חתיכת אגו, אבל אני גם מסכים שהטענה ש'x הוא דוש' היא די חנטרישית וסתם מוזילה את כל השיח.

זה נכון, וחייב להודות שהפוסטים של שניהם העירו אותי מדעות קדומות שהייתי שקוע בהן קודם לכן ולא הייתי מודע אליהם
הקטע עם הדיון על ה"אופי" הוא שסף החדירה אליו הוא נמוך, כלומר כל אחד יכול לטעון שהשחקן הזה טיפש או חכם, סוציופט או חבר נאמן, אין דרך למדוד האם הוא סתם חרטטן/שרלטן או משקיען שאוסף תצפיות מפעיל שיקול דעת ואז מביע דעה
לעומת כמות נקודות,סייז, אחוזי הצלחה וכו שהן ניתנות למדידה ומגבילות שרלטנים וחרטטנים
מה שאני לא אוהב במשטר הזה של "אסור לדבר על אופי" זה עיקור וסירוס חוויית הצופה המתלהב שפולט מחווה התרשמויות רגעיות חסרות ערך היסטורי אבל עדיין ראיות להאמר ולהשמע בהקשר הנכון
ואני בכל מה שקשור לכדורסל ידען קטן, אבל מתלהב גדול שאוהב לצרוח מהטריבונה דברים כנים, לא פוגעניים ועדיין דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 6:45 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:

קבוצות מעבירות שאלונים, מבחנים, נעזרות עם פסיכולוגים כבר מעל 40 שנה.
בהקשר הזה של תהליך בחירת הדראפט יש התייחסות בספר הנפלא של דיוויד הלברשטם "שם המשחק" מומלץ לקריאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 7:08 pm 
מנהל פורום

אתה צודק, ההתקדמות תהיה מעבר ממניפולציות פסיכולוגיות על ידי שאלונים למדידות כמותיות פיזיות יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 7:36 pm 
Senior

יכולתי לשר ששאלונים ומבחנים מועברים כבר שנים על גבי שנים, הנקודה שלי היא בעיקר שבלפחות עשור הקרוב, הכיוון שקבוצות ימשיכו ללכת בו זה שכלול של השאלונים האלו והעבודה עם הפסיכולוגים.
מדידות פיזיות שמעידות בצורה אמינה על אופי של שחקנים, אני בספק אם יהיו במדידות הדראפט של מישהו שנולד לפני 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 8:10 pm 
מנהל פורום

כן, דברים כאלה לוקחים זמן, יש גם שאלות אתיות שכרוכות בעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר