סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אמנם לא ראיתי בכלל את יוסטון ואת גרין בפרט
אבל אני לא חושב שהאמירה על שחקן שאפשר לבחון טרייד עליו היא מופרכת באופן כללי
זה לא שאוריאל קרא לחתוך אותו
כבחירה גבוהה בעלת פוטנציאל ועם חוזה רוקי לארבע שנים, מן הסתם הוא נכס לא קטן, וככזה אפשר לחשוב על קבוצות שיחפשו להעביר "נכס דומה" (קרי, שחקן שנה ראשונה-שנייה מוכשר אבל שלא השתלב אצלם מי יודע מה, ו/או שהם לא שלמים שהוא חלק מרכזי מהעתיד של הפרנצ'ייז שלהם)
נכון שזה צעד קשה כי אם אותו שחקן יתפתח לאולסטאר (ומעלה) - הטרייד ייראה מגוחך, אבל צריך לקחת סיכונים לפעמים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:12 pm 
Senior

uriel17 כתב:
מה שאני לא אוהב במשטר הזה של "אסור לדבר על אופי" זה עיקור וסירוס חוויית הצופה המתלהב שפולט מחווה התרשמויות רגעיות חסרות ערך היסטורי אבל עדיין ראיות להאמר ולהשמע בהקשר הנכון
ואני בכל מה שקשור לכדורסל ידען קטן, אבל מתלהב גדול שאוהב לצרוח מהטריבונה דברים כנים, לא פוגעניים ועדיין דברים.

זה קצת בולשיט. מעולם לא אמרתי משהו כזה. אם כבר זכור לי שהיה פה יוזר שעזב אחרי שהוא התעצבן שאני מתלהב מדי מסטף קארי וזה ילדותי ומפגר.

להגיד דברים בהתלהבות והתרשמות רגעית וחסרות ערך היסטורי זה ממש אחלה ואפילו הכרחי. אני עושה את זה כל הזמן. ספורט אמור להיות כיף. להמשיך להחזיק בדעות האלו ברצינות ולהשתמש בהם בויכוח כאיזשהן עובדות זה משהו אחר. זה ההבדל בין להפליץ בסבבה מתחת לשמיכה ובין לארגן ערב הרחת נודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:13 pm 
Hall of Famer

הטרייד יהיה מגוחך כי לשלוח שחקן שבחרת במקום השני כמה חודשים לתוך עונתו הראשונה אומר שני דברים:

1) שגילית שהשחקן הזה הוא 180 מעלות ממה שהערכת ואין לו תקנה

2) שאתה צועק את זה לכל העולם ולכן תקבל ערך מינימלי

אלא אם הבנאדם פלילי, לא עושים דבר כזה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:15 pm 
Senior

shmueliki כתב:
כבחירה גבוהה בעלת פוטנציאל ועם חוזה רוקי לארבע שנים, מן הסתם הוא נכס לא קטן, וככזה אפשר לחשוב על קבוצות שיחפשו להעביר "נכס דומה" (קרי, שחקן שנה ראשונה-שנייה מוכשר אבל שלא השתלב אצלם מי יודע מה, ו/או שהם לא שלמים שהוא חלק מרכזי מהעתיד של הפרנצ'ייז שלהם)
נכון שזה צעד קשה כי אם אותו שחקן יתפתח לאולסטאר (ומעלה) - הטרייד ייראה מגוחך, אבל צריך לקחת סיכונים לפעמים

איך בוחנים את הטרייד הזה? מה המשמעות של המילה לבחון פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:19 pm 
מנהל פורום

Yuval כתב:
uriel17 כתב:
מה שאני לא אוהב במשטר הזה של "אסור לדבר על אופי" זה עיקור וסירוס חוויית הצופה המתלהב שפולט מחווה התרשמויות רגעיות חסרות ערך היסטורי אבל עדיין ראיות להאמר ולהשמע בהקשר הנכון
ואני בכל מה שקשור לכדורסל ידען קטן, אבל מתלהב גדול שאוהב לצרוח מהטריבונה דברים כנים, לא פוגעניים ועדיין דברים.

זה קצת בולשיט. מעולם לא אמרתי משהו כזה. אם כבר זכור לי שהיה פה יוזר שעזב אחרי שהוא התעצבן שאני מתלהב מדי מסטף קארי וזה ילדותי ומפגר.

להגיד דברים בהתלהבות והתרשמות רגעית וחסרות ערך היסטורי זה ממש אחלה ואפילו הכרחי. אני עושה את זה כל הזמן. ספורט אמור להיות כיף. להמשיך להחזיק בדעות האלו ברצינות ולהשתמש בהם בויכוח כאיזשהן עובדות זה משהו אחר. זה ההבדל בין להפליץ בסבבה מתחת לשמיכה ובין לארגן ערב הרחת נודים.

סבבה מקבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:22 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
הטרייד יהיה מגוחך כי לשלוח שחקן שבחרת במקום השני כמה חודשים לתוך עונתו הראשונה אומר שני דברים:

1) שגילית שהשחקן הזה הוא 180 מעלות ממה שהערכת ואין לו תקנה

2) שאתה צועק את זה לכל העולם ולכן תקבל ערך מינימלי

אלא אם הבנאדם פלילי, לא עושים דבר כזה

ואם אתה קולט שחקן שלא רחוק מלהיות "מקביל אליו בפרופיל"?

סתם דוגמא שקפצה לי מהראש לאחר מחשבה של דקה (שוב, אין לי מושג מה היכולות של גרין - לא באמת ראיתי אותו, סתם מספקלץ לאור הדיון פה)
נניח אוקלהומה מעריכה מאוד את גרין לשנים הבאות
וכידוע הטווח הקצר לא חשוב להם, אז חוזים מיותרים הם יכולים לספוג
ג'ון וול וגרין תמורת ג'וש גידי (שאותו כן ראיתי, אין לי מושג לאן הוא יכול להגיע, אבל מעניין הוא בהחלט נראה)

אוקלהומה בראייתם מקבלים את השחקן הטוב ביותר בטרייד שיכול לככב אצלם שנים קדימה
יוסטון אולי מקבלת שינמוך, אבל נפטרת מהחוזה של וול - חוסכת כסף לכיס באופן ישיר, ומקבלת יותר גמישות לעשות מהלכים בקיץ הקרוב (בו וול יכול לקחת אופציית שחקן זעירה של 47M לעונה העוקבת),
וכמובן שאם הדינמיקה מאפשרת - אז לאוקלהומה יש לא מעט בחירות להוסיף...

אבל הנקודה האמיתית שלי פה היא לא ספציפית לגבי גרין ויוסטון
אלא שאני לא חושב שטרייד על בחירה גבוהה בשנה ראשונה או שנייה צריך להיות בגדר "טאבו"

למשל
האם טרייד של גולדן סטייט על וייזמן ו/או מודי ו/או קומינגה בשלב כלשהו יהיה כה מופרך?
נכון שזה מטעמים אחרים של "הבה ניקח אליפות עכשיו", אבל זה רק מראה שהנושא כן מורכב (ותיאורטית טרייד מסוג זה יכול באמת להיות מורכב מקבוצה שרוצה את השחקן הטוב יותר כעת, וקבוצה אחרת ש"מתפשרת" על הטווח הקצר וחושבת על הארוך, או קבוצה שרוצה לפנות חוזים וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 06, 2021 9:28 pm 
מנהל פורום

Yuval כתב:
shmueliki כתב:

איך? זה מחזיר אותנו לדיון של האם יש לשחקן אופי/יכולות מנטליות שמותר וצריך לכמת לאבחן להוסיף למודל ההתפתחותי של השחקן
אני בדעה שכן, יש לשחקן אופי וניתן לכמת ולמדל את ההשפעה של האופי שלו
אז מה אנחנו אומרים? בוא נבחן את היחסים שלו עם החברים לקבוצה, נראה אם קבלת החלטות של סובלות מבעיה של חוסר בשלות או אנוכיות נרקסיסטית
וכוד'
כל העסק הזה יכול להיות מתחת לרדאר, ואין צורך לשים אותו על המדף ולהוריד את הערך שלו, אלא לעקוב אחרי הזדמנות של טרייד ולהשתמש בו כנכס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 07, 2021 2:29 am 
Junior

לברון עשה טרייד של בחירה מס 1 של קליבלנד בעבור קווין לאב.
ובזמן הדראפט יש כל כמה שנים טרייד על בחירות 1 ו2. אז למה לפני העונה זה טבעי, ועשרים משחקים לתוך העונה זה פלילי?
כל השחקנים הם כלים ונכסים, ואם פתאום יש הזדמנות שבעיני ההנהלה שווה את הסיכון, זה לא משנה מתי זה קורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 07, 2021 3:43 am 
Hall of Famer

לרוב, העיתוי משפיע על הערך הנתפס.
בחירת דראפט במקום ה-2 שהקבוצה שלה, שנמצאת בבנייה מחדש, מבררת מה תוכל להשיג עליה, זה רמזור אדום בוהק.
יוסטון תמצא קונה אבל סביר שזה יהיה בהנחה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 07, 2021 4:48 am 
Senior

uriel17 כתב:
Yuval כתב:
shmueliki כתב:

איך? זה מחזיר אותנו לדיון של האם יש לשחקן אופי/יכולות מנטליות שמותר וצריך לכמת לאבחן להוסיף למודל ההתפתחותי של השחקן
אני בדעה שכן, יש לשחקן אופי וניתן לכמת ולמדל את ההשפעה של האופי שלו
אז מה אנחנו אומרים? בוא נבחן את היחסים שלו עם החברים לקבוצה, נראה אם קבלת החלטות של סובלות מבעיה של חוסר בשלות או אנוכיות נרקסיסטית
וכוד'
כל העסק הזה יכול להיות מתחת לרדאר, ואין צורך לשים אותו על המדף ולהוריד את הערך שלו, אלא לעקוב אחרי הזדמנות של טרייד ולהשתמש בו כנכס

אין שום דיון על האם מותר/צריך לכמת ולאבחן אופי ויכולות מנטליות.
יוסטון 'בוחנים' את זה כל הזמן באותה מידה שהם בוחנים כל דבר אחר. המילה לבחון היא חסרת משמעות פה. לבחון טרייד זה לבדוק הצעות מקבוצות וכאמור זה ירסק את הערך של ג'יילן גרין כרגע שאין שום סיבה טובה בעולם לחשוב שיש איתו בעיה חוץ מהאיבחון של אוריאל17.

אגב, באופן אירוני משהו, אני חושב שאתה מחבב את ה'כוכבים' של יוסטון, קווין פורטר ג'וניור וכריסטיאן ווד. שניהם שחקנים שעפו מקבוצות כי הם 'הד קייסס' עם 'אופי בעייתי' ו'בעיות מנטליות'. ווד רק בן 26 והספיק לעבור בפילי, שארלוט, מילווקי, פליקנס, דטרויט ועכשיו יוסטון ו'נחשב' לטימייט 'בעייתי'. פורטר ג'וניור נחתך מקליבלנד אחרי שזרק מרק על ג'יי אר סמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: picknroll ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה