סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 2:37 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
לא הבנתי. מסתיים שלב ראשון. 3 קבוצות עולות לכל בית. אז יש סדרות הצלבה בין הבתים וכל זה כדי ליצור עוד בתים?

עוברים ל4 בתים של 4 בכל בית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 3:17 pm 
Freshman

חוסר ההגיון בלוח המשחקים בליגת האלופות הוא מדהים. לא רק שמספר המשחקים הוא קטן, גם הקבוצה שזוכה במקום הראשון בבית המוקדם מקבלת עונש - לשחק פחות משחקים. הם לא מבינים שהמשחקים הם ההכנסות של הקבוצות (טלוויזיה, צופים, חסויות) ולא רק הפרסים שהם מחלקים בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 4:15 pm 
Sophomore

פיב״א כבר כמה שנים זזים מפורמט מזעזע אחד למשנהו. אם קודם היה את שלב הבתים הבלתי נגמר עם 80% קבוצות עלובות לחלוטין, אז עכשיו זה הפך להיות מפעל גביע עם הפסקות מאד ארוכות, גורלות שנחרצים על משחק אחד באוקטובר. וכמובן השיא של הכל זה סיום העונה במופע העסקנות של הפיינל 8 שלא רק שהוא לא הכי הוגן אלא גם לוקח את השלב הכי מעניין של העונה כשסופסוף יש קבוצות טובות ראש בראש ומאיץ אותו ככה שלא מספיק להיווצר הייפ וגם מן הסתם פוגע בהכנסות שסדרות בין אותן קבוצות היו מביאות.

הם עושים ליורוליג חיים קלים בהתמודדות מולם… אם היו מצמצמים את המפעל ל-16-20 קבוצות מלכתחילה ומשחקים בשני בתים של 8-10 שמהם יוצאים לסדרות הטוב מ-3 עד הסוף. חושב שזה ההיה הופך להפיל הרבה יותר איכותי ומייצר הרבה יותר הכנסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 4:30 pm 
Sophomore

אם הפורמט של פיב"א גרוע, איך תקרא לפורמט שבו יש שני בתים שנמשכים עד אפריל ומהם 80% מהקבוצות עולות לשלב הבא - ואז מיד עוברים לפיינל-16 (הצלבה, משחק אחד, מדורגת מארחת)? כי זה מה שהיורוליג עושים עם המפעל שלהם, היורוקאפ. ערימה של משחקים חסרי-חשיבות שלא קובעים כלום, כשמתישהו איזו יוונית וטורקית יפרקו את הקבוצה וכל השאר יעלו. אחרי זה טורניר גביע של שבועיים שבו חצי מהקבוצות בכלל לא יזכו לארח משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 4:43 pm 
Senior

Avishai כתב:
מקום שני זה לפגוש את פרומיטיי, קבוצה סבירה אבל מאוד קצרה שצריך לעבור (בטח עם ביתיות).
מקום שלישי זה טנריפה, בלי ביתיות, על גבול הבלתי אפשרי.

בהנחה שאי אפשר לסמוך על ניצחון פולני בהפרש נמוך - המשחק נגד מנרסה הופך לסוג של משחק הישרדות נוסף.

במילים אחרות, אם הפועל תנצח את המשחק או שניים שיהיו לה בארנה (וזה בהחלט לא מובן מאליו) יש לנו 3 ניסיונות לנצח משחק אחד בספרד, כדי לעלות לשמינית הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 7:35 pm 
Junior

נראה לי שלא הבנת מה שאבישי כתב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 7:50 pm 
Senior

מוזמן להסביר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 11:30 pm 
Junior

או שכן הבנת, מה אני יודע.

אני, אגב, בכלל חושב שהסיכוי לנצחון בהפרש נמוך של הפולנים הוא די גבוה וגם הסיכוי לנצח את מנרסה בכלל לא רע, ככה שבסך הכל לא הייתי מהמר על סדרה מול טנריפה. ובכל מקרה, לשים את המשחק מול מנרסה שהבטיחה את המקום שלה, יחד עם משחקי נוקאאוט מול טנריפה תחת הכותרת ״שלושה משחקים בספרד״ זה קצת מטעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 11:45 pm 
Senior

נו, זה קצת גימיקי, אבל הנקודה היא שאם תשמור על הבית, יספיק לך ניצחון אחד משלושה ניסיונות בספרד.
זה אמנם גם נכון לסדרת הטוב מ5 בלי הביתיות נגד טנריפה למשל, אבל אני חושב שזה טיפה מוריד את הדרמטיות מההודעה של אבישי: הפסדת במנרסה? לא נורא, תנצח בבית פעם אחת ואז יש לך עוד 2 הזדמנויות לנצח בספרד. ניצחת במנרסה? שמור על הבית מול פרומיתיי ועברת עוד שלב.

בקיצור, ההבדל בין מקום שני לשלישי יכול להיות קריטי, אבל שום דבר לא צריך להיות אסון.
ודרך אגב, אני כן חושב שלהסתכל על מנרסה וטנריפה כסדרה עם 3 הזדמנויות להשיג ניצחון חוץ אחד יכול לעזור לקבוצה, אבל זה לא קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 142 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה