סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 08, 2021 5:18 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
או קיי, אבל לשלושים שנה? מה רע בשנתיים, שלוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 08, 2021 6:15 pm 
Sophomore

תומר כתב:

לא יודע. אולי הם רוצים לכסות את עצמם במידה ואיכשהו יתגלה שאחד החיסונים(לא עלינו) יגרום איזה נזק שנגלה רק בעתיד.
אז אם הציבור יחשף לפרוטוקלים אולי ימצאו שם שכן היו איזה "כוכביות" שמומחי רפואה שמו בדיונים, והיו שרים שבכל זאת תמכו,
ואז אולי זה לא יראה טוב בעיני הציבור, ואולי יכולים גם לתבוע אותם.
30 שנה מכסה את רובם עד סוף החיים שלהם, כנראה.

לי בכל מקרה זה לא משנה כי הם מקבלים החלטות סבירות לגמרי אל מול מדינות אחרות, וגם כי בסך הכל המצב בישראל סביר לגמרי.
ובסופו של דבר גם אם יש סיכונים בתאוריה, החיסון הזה כרגע מציל חיים.

אם יום אחד יקבלו החלטה לחוקק "חובת חיסון כל ארבעה חודשים" זה כבר עניין אחר, אבל כרגע אנחנו לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 8:03 am 
Hall of Famer

תומר כתב:

למיטב הבנתי, ברגע שדיון הוגדר כ-"סודי", זה הדיפולט, אני מניח שיש סיבה הגיונית שבגללה מלכתחילה (לפחות חלק מ-) הדיונים הוגדרו כסודיים, אבל אין ספק שלהפוך את כולם לסודיים ובמשתמע חסויים ל-30 שנה קדימה זה מוגזם לגמרי. בכל מקרה, בכלל לא יפתיע אותי אם יהיו כמה פוליטיקאים שיובכו מאוד מעמדות שהם הציגו בדיונים בעבר והיום נראות מופרכות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 09, 2021 11:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הקטע הוא לא רק המעשה עצמו, אלא הצביעות והשקרים. כי מילא שהם יצאו מאד בחריפות נגד הסתרת הפרוטוקלים כשהיו באופוזיציה - גם היום, כששואלים את בנט ולפיד, הם אומרים משהו בנוסח "אין לי מושג למה עדיין מסתירים אותם, מצידי שיפתחו אותם". וביד השנייה הם משנים את החוק ונלחמים בבג"צ נגד חשיפה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 10, 2021 1:48 am 
Hall of Famer

חייב להגיד שלפחות ממה שנראה עד עכשיו, תגובת הפאניקה לאומיקרון הזה היא פסיכית לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 10, 2021 8:38 am 
Hall of Famer

אם היו קוראים לזה הוריאנט הדרום אפריקאי במקום, היית רואה הרבה פחות חששות
כולה עוד וריאנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 10, 2021 11:51 am 
Sophomore

המומחים מהאוניברסיטה העברית טוענים שהגל ה5 התחיל בישראל כנראה בגלל ש3 מיליון ישראלים נחשבים ללא מחוסנים כולל קצת יותר ממיליון שלא לקחו את הבוסטר ולכן מקדם ההדבקה הגיע היום ל1.1

https://www.now14.co.il/%d7%94%d7%93%d7 ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 12:31 am 
Freshman

איזה כיף, טלאי בכניסה לקניונים ! ברכות לבניטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:14 am 
Freshman

Purple_Shadow כתב:

מחקר מבריטניה שפורסם היום ומצא שיעילות מנת הבוסטר נגד האומיקורן מגיעה אחרי 15 שבועות לאיזור ה-35 אחוז.

המשמעות של המחקר הזה מאוד ברורה. לא רק שהחיסון שווה לתחת מול האומיקרון אלא בעיקר שהטלאי הירוק שווה לתחת. נוסיף את זה לדיווחים מהעולם עד כה שמדובר בוריאנט שגורם למחלה קלה הרבה יותר מהדלתא...במקום לעשות חשיבה מחדש ולהבין שהחיסון צריך להיות רשות למי שרוצה בניטו ממשיך לשדר היסטריה מסיבה לא מובנת שהרי כל שיקוליו הם אפידימיולוגיים.

לינק להפניה של נדב איל למחקר:

https://twitter.com/Nadav_Eyal/status/1 ... UZ3IQ&s=19

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:34 am 
Hall of Famer

Purple_Shadow כתב:
Purple_Shadow כתב:

מחקר מבריטניה שפורסם היום ומצא שיעילות מנת הבוסטר נגד האומיקורן מגיעה אחרי 15 שבועות לאיזור ה-35 אחוז.

המשמעות של המחקר הזה מאוד ברורה. לא רק שהחיסון שווה לתחת מול האומיקרון אלא בעיקר שהטלאי הירוק שווה לתחת. נוסיף את זה לדיווחים מהעולם עד כה שמדובר בוריאנט שגורם למחלה קלה הרבה יותר מהדלתא...במקום לעשות חשיבה מחדש ולהבין שהחיסון צריך להיות רשות למי שרוצה בניטו ממשיך לשדר היסטריה מסיבה לא מובנת שהרי כל שיקוליו הם אפידימיולוגיים.

אז אתה מסכים שטוב להתחסן מול הדלתא? כי אתה יודע, זה או שאתה מאמין למחקרים או שלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:38 am 
Freshman

נורטון כתב:
Purple_Shadow כתב:
Purple_Shadow כתב:

אז אתה מסכים שטוב להתחסן מול הדלתא? כי אתה יודע, זה או שאתה מאמין למחקרים או שלא

אני מסכים לדבר על הדברים לגופו של עניין. מדובר על הגבלות טלאי ירוק חדשות בתירוץ של וריאנט האומיקרון שמאיים להחריב את העולם. אני מבין שאין לך שום דבר ענייני להגיד לגופו של המחקר שהוא אופטימי יחסית למחקר גרמני שמדבר על 25 אחוזי יעילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:42 am 
Hall of Famer

מהו באמת גופו של המחקר? אולי אני מפספס משהו, אבל בטוויטר של נדב אייל אני רואה תמונה חתוכה של גרף ללא לינק.
אבל לצורך העניין, נניח שנדב אייל מתאר נכוחה את הגרף (בסך הכל אני חושב שהוא היה די אמין לאורך תקופת הקורונה). האומיקרון התגלה בסך הכל לפני 3 שבועות, כך שאני יכול רק להניח שהמסקנות פה מבוססות על מודל חיזוי כלשהו. ראינו כבר בקורונה הזו מודלים שפגעו ומודלים שפספסו בענק, כך שאם כבר המשמעות הברורה של המחקר היא שנותר לנו לחכות 12 שבועות ולראות אם המודל הזה פוגע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 2:12 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
מהו באמת גופו של המחקר? אולי אני מפספס משהו, אבל בטוויטר של נדב אייל אני רואה תמונה חתוכה של גרף ללא לינק.
אבל לצורך העניין, נניח שנדב אייל מתאר נכוחה את הגרף (בסך הכל אני חושב שהוא היה די אמין לאורך תקופת הקורונה). האומיקרון התגלה בסך הכל לפני 3 שבועות, כך שאני יכול רק להניח שהמסקנות פה מבוססות על מודל חיזוי כלשהו. ראינו כבר בקורונה הזו מודלים שפגעו ומודלים שפספסו בענק, כך שאם כבר המשמעות הברורה של המחקר היא שנותר לנו הוא לחכות 12 שבועות ולראות אם המודל הזה פוגע...

ניתן למצוא את המחקר ב-ukhsa. האומיקרון התגלה לפני 3 שבועות, הבוסטר בבריטניה יותר. יש מחקר שנערך בפרנקפורט בתנאי מעבדה וגילה נתונים גרועים עוד יותר. אנחנו המעבדה הגדולה בעולם, אני מבין שלזה אתה מתכוון ב-12 שבועות. מן הסתם הכל מבוסס על מודל חיזוי באיזשהו אופן. לרוני למשל אין כל בעיה לפרסם שפייזר אומרים שהבוסטר אחלה בחלה נגד אומיקרון (ואני אוסיף - מקדונלדס אומרים שהביג מק בריא ועומד בכל תקני הבריאות המחמירים ביותר), אחרים מפרסמים את השטויות שכותב חדשות לבקרים מומחה הדיאטות ערן סגל ומקביליו מהאוניברסיטה העברית, הכל זה חיזוי.
אני מאמין קצת יותר למשרד הבריאות הבריטי מאשר למקביליהם מסניף פייזר בארץ. בכל אופן ניפגש עוד 12 שבועות, אני מניח שאם אלה יהיו אחוזי היעילות של הבוסטר הטלאי הירוק יבוטל מיד (אולי אפילו הלא מחוסנים או המחוסנים בשתי מנות יקבלו טלאי ירוק, בינתיים מבין ה-55 המאומתים בארץ יש 42 מבוסטרים, יותר מחלקם באוכלוסיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 2:28 am 
Hall of Famer

חייב להודות שכמה שחיפשתי בנבכי האתר לא מצאתי את המחקר עם הגרף המדובר, יעזור אם תתן לינק. אבל אם להתסמך על מסקנותיהם של ראשי ה-UKHSA מהימים האחרונים, כפי שפורסמו - אז או שהם לא קוראים נכונה את מחקריהם שלהם, או ש-I don't think it means what you think it means.
לגבי ה-12 שבועות, אני מתכוון בדיוק למה שאמרתי. ראינו במהלך הקורונה הרבה מודלים, כאלה שפגעו וכאלה שפספסו בענק, נראה בעוד 12 שבועות אם המודל הזה פוגע או מפספס. אני לא זוכר שהזכרתי את ישראל.

אגב, ה-42 מבוסטרים שציינת - לא ממש מדוייק. 42 הוא הסכום של מבוסטרים ומחלימים.
(וזו גם התשובה לשאלה הגדולה של החיים היקום והכל, אבל זה נושא אחר)

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' דצמבר 12, 2021 2:46 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 2:46 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
חייב להודות שכמה שחיפשתי בנבכי האתר לא מצאתי את המחקר עם הגרף המדובר, יעזור אם תתן לינק. אבל אם להתסמך על מסקנותיהם של ראשי ה-UKHSA מהימים האחרונים, כפי שפורסמו - אז או שהם לא קוראים נכונה את מחקריהם שלהם, או ש-I don't think it means what you think it means.
לגבי ה-12 שבועות, אני מתכוון בדיוק למה שאמרתי. ראינו במהלך הקורונה הרבה מודלים, כאלה שפגעו וכאלה שפספסו בענק, נראה בעוד 12 שבועות אם המודל הזה פוגע או מפספס. אני לא זוכר שהזכרתי את ישראל.

הם בהחלט קוראים נכונה את מחקריהם שלהם. הם בוחרים בכותרת לגנוב דעת ולהדגיש שאחרי חודש החיסון עדיין לא שווה לתחת. עדיין ברמת גניבת הדעת יש להם המון מה ללמוד מאצלנו. בכל אופן אני אוהב ספקנות, לצערי אני לא מוצא אותה כל כך אצלנו בפורום.

כאן אפשר למצוא לינק:

https://t.co/FH0r2hemuF

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:05 am 
Hall of Famer

ובכן, I don't think it means what you think it means...
הנה מה ש-I think it means ממה שקראתי פה.
הגרפים המדוברים נמצאים בעמוד 21 של הדו"ח. ממה שאני מבין מדברי ההסבר שלפני הגרפים, וגם מהכותרת של הגרפים עצמם (את שניהם נדב אייל חתך, מעניין...) לא מדובר פה על תחזית אחרי הבוסטר, למעשה הגרפים האלה לא מנסים לחזות כרגע שום דבר. הם מראים בכל העמודות עד האחרונה מה האפקטיביות של שתי מנות של אסטרהזניקה (גרף שמאלי) ושל פייזר (גרף ימני) לפני הבוסטר. העמודה האחרונה בכל גרף מראה מה קרה שבועיים ומעלה אחרי שנתנו בוסטר (בשני המקרים - בוסטר פייזר), אפקטיביות החיסון עלתה ל-71% למי שקיבל שתי מנות ראשונות של אסטרהזניקה ו-76% למי שקיבל שתי מנות ראשונות של פייזר. הם לא מתיימרים לחזות מה יקרה בעתיד עם האפקטיביות של הבוסטר כנגד מחלה סימפטומטית.

אבל פטור בלא תחזית אי אפשר. בסוף עמוד 21 ולתוך עמוד 22 הם מדברים גם על אפקטיביות החיסונים כנגד מחלה קשה, בזהירות הראויה הם אומרים שאין להם מספיק נתונים כדי לתת מסקנה של ממש, אבל מציינים שבוריאנטים קודמים, גם כאלה כמו הדלתא שהראו ירידה כלשהי של אפקטיביות החיסון כנגד מחלה סימפטומטית - עדיין נשמרה האפקטיביות כנגד מחלה קשה ואשפוז, וסביר שכך יהיה גם עם האומיקרון. הם אומרים את זה כאמירה כללית וזהירה ללא מספרים, נראה.
בכל אופן, אם כבר יש פה תחזית - היא לא בדיוק המסקנה הברורה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 9:36 am 
Hall of Famer

רק משהו לגבי המשפט האחרון בדבר נכונות המסקנה של לאומית.
אני חוזר בי מהקביעה החד משמעית כאילו מחקר ה-UKHSA למעשה מפריך את מסקנתו של לאומית בדבר שוויו של בוסטר פייזר לתחת. מבחינה מדעית יש להיזהר בקביעה כזו, כיוון שלא לקחתי בחשבון שמסקנה כגון זו תלויה בנקודת הייחוס - כלומר, בשוויו של התחת. יכול להיות שללאומית יש תחת שווה במיוחד.
אין בידינו מספיק נתונים לקבוע אם כך הדבר או לא. בשל חשיבות הנושא - בכל זאת, נקודת ייחוס לשאלה שיכולה לקבוע את עתיד מאבק האנושות בקורונה - יש לקיים על תת הנושא הזה, שווי התחת של לאומית, מחקר נפרד המגובה בתצפיות מדוקדקות. ורצוי שייערך על ידי חוקרי ה-UKHSA, כי פה כולם משוחדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 10:11 am 
Senior

טור (רשימת ציוצים) מעולה של סתיו כסלו שהוא מוסמך למדעי הרפואה וסטודנט לרפואה (שני דברים שונים) ומסכם בצורה בהירה ויפה את הניסויים שנעשו עד כה ושבדקו את היעילות של החיסונים השונים נגד הואריאנט אומיקרון
https://threadreaderapp.com/thread/1468646255375138817.html

למי שיש לו טוויטר אני ממליץ להיכנס לציוצים המקוריים כי יש שם כמה דיוני-צד מעניינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 10:23 am 
Senior

ואתמול בערב סתיו כסלו מצייץ עוד סדרה שבה הוא מתיחס ליעילות החיסונים נגד הואריאנט
https://twitter.com/StavKislev/status/1 ... 1624908808

המסקנה שלו, אם הבנתי נכון, היא שגם אם יש ירידה ביעילות החיסונית (וכאמור, עדיין לא ברור אם יש ירידה בכלל ואם כן, עד כמה היא משמעותית), יש פתרונות, בין אם על ידי חיסון מותאם ובין אם על ידי חיסון רביעי.
אגב, בטור הוא מתיחס גם למחקר אנגלי (לא בטוח אם אותו אחד שכבר נדון כאן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 10:39 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
ובכן, I don't think it means what you think it means...
הנה מה ש-I think it means ממה שקראתי פה.
הגרפים המדוברים נמצאים בעמוד 21 של הדו"ח. ממה שאני מבין מדברי ההסבר שלפני הגרפים, וגם מהכותרת של הגרפים עצמם (את שניהם נדב אייל חתך, מעניין...) לא מדובר פה על תחזית אחרי הבוסטר, למעשה הגרפים האלה לא מנסים לחזות כרגע שום דבר. הם מראים בכל העמודות עד האחרונה מה האפקטיביות של שתי מנות של אסטרהזניקה (גרף שמאלי) ושל פייזר (גרף ימני) לפני הבוסטר. העמודה האחרונה בכל גרף מראה מה קרה שבועיים ומעלה אחרי שנתנו בוסטר (בשני המקרים - בוסטר פייזר), אפקטיביות החיסון עלתה ל-71% למי שקיבל שתי מנות ראשונות של אסטרהזניקה ו-76% למי שקיבל שתי מנות ראשונות של פייזר. הם לא מתיימרים לחזות מה יקרה בעתיד עם האפקטיביות של הבוסטר כנגד מחלה סימפטומטית.

כן, קראתי גם ואני מסיק בדיוק את אותו הדבר.
בקיצור, האמא של הפייק ניוז, מה שלאומית פרסם כאן ואם במקרה שלו עוד כנראה הסיבה היא שהוא לא קרה את המאמר כמו שצריך (גם כן 'עושה את המחקר שלי'), במקרה של נדב אייל אני עוד חושד שמדובר בפייק ביודעין.
מבחינתי זה מסוג הפוסטים שצריך למחוק כאן, או לפחות לערוך לו ולכתוב בבולד את המשמעות האמיתית של הגרפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 12:54 pm 
Hall of Famer

לגבי נדב אייל, זה באמת מוזר. החיתוך של התמונה והעלמת הכותרת אומרים דרשני. עוד יותר כך, כיוון שליאור הכט ענתה לו על הטוויט עם אותה טענה - שהוא טועה בפירוש הנתונים, והוא אמר לה "את צודקת" אבל לא מחק או תיקן את הטוויט.
וכל זה אפילו עוד יותר מוזר כי מהתרשמותי נדב אייל הוא לא אדבוקט של "החיסונים שווים לתחת", להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:37 pm 
Sophomore

Purple_Shadow כתב:
Purple_Shadow כתב:

15 שבועות זה בערך 3 וחצי חודשים, לפני 3 וחצי חודשים אחוז המתחסנים בבוסטר בבריטניה היה 0 (התחילו לחסן לפני חודשיים וחצי).
אלא אם יש דרך להבין כמה יעיל החיסון לאחר פרק זמן מסוים מבלי שיש אנשים שעונים לאותה קטגוריה, נראה לי שאפשר להתעלם מההודעה הזו.

נתראה בפייק הבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:44 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לגבי נדב אייל, זה באמת מוזר. החיתוך של התמונה והעלמת הכותרת אומרים דרשני. עוד יותר כך, כיוון שליאור הכט ענתה לו על הטוויט עם אותה טענה - שהוא טועה בפירוש הנתונים, והוא אמר לה "את צודקת" אבל לא מחק או תיקן את הטוויט.
וכל זה אפילו עוד יותר מוזר כי מהתרשמותי נדב אייל הוא לא אדבוקט של "החיסונים שווים לתחת", להיפך.

לא התעמקתי יותר מידי בסוגיה, אבל נדב אייל נמצא כרגע על תקן של "אנחנו לא עושים מספיק כנגד האומניקרון, צריך להגביר את ההגבלות", ככה שאם הוא מפרסם על ירידה של החיסון נגד הוריאנט החדש זה משרת את התזה שלו כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 1:44 pm 
Sophomore

הגיעו נתונים ראשונים על קצב ההדבקה של האומיקרון שמסתבר שהוא מדביק לפחות פי 2 מהדלתא

שכשבודקים בני בית של חולה אומיקרון - הסיכון שלהם להידבק הוא פי 3.2 לעומת הידבקות בזן הדלתא, ובמגע קרוב של חולה שהוא לא בן בית הסיכוי הוא פי 2.09. במילים אחרות, הסיכון להידבק מבן בית באומיקרון הוא פי שלושה. אם זה ימשיך כך, אז באמצע דצמבר מספר המקרים של אומיקרון יהיה שווה לזה של דלתא בבריטניה, שמתפשט בעולם בצורה קשה. לשם השוואה, באמצע נובמבר בבריטניה היה רק דלתא מרוב שהוא כשלעצמו חזק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:13 pm 
Hall of Famer

מעניין מאיפה הגיעו סיפורי הסבתא של בנט על שני הילדים הבריטים שמתו מאומיקרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 47 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: