סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 3:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Time Machine All Stars
הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 12:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
פרויקט של דה רינגר מ2020 שרק עכשיו התוודעתי אליו ולא זכור לי אם הוזכר פה.
דן דיוויין בוחר בכל חמש העמדות את חמשת השחקנים (+ HM) מהעבר שלדעתו היו מצליחים אפילו יותר היום בתקופת הריווח והשלשות מאשר בתקופת תהילתם.
https://www.theringer.com/nba/2020/5/14 ... -all-stars

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Time Machine All Stars
הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 1:57 pm 
Sophomore

בעיניי אפשר להגדיל את הרשימה הזאת ל-100 שחקנים בכל עמדה והיא עדיין תתאים.
חסרים לי מאוד ברשימה: מיטש ריצ'מונד, פטריק יואינג, אלונזו מורנינג, קארל מאלון.
אני חושב שכל הטופ 10 בכל עמדה בשנות התשעים היו מצליחים משמעותית הרבה יותר היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 3:42 pm 
Hall of Famer

קרל מאלון? האיש שרק כל היום מחצי מרחק? האיש הוא בדיוק הפוך ממהפכת האנליטיקס, וגם הלכלוכים שלו היו עובדים פחות טוב היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 7:44 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
קרל מאלון? האיש שרק כל היום מחצי מרחק? האיש הוא בדיוק הפוך ממהפכת האנליטיקס, וגם הלכלוכים שלו היו עובדים פחות טוב היום

עבור מאלון, כמו קאווי, הזריקות מחצי מרחק נכנסו באחוזים יפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 8:03 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שלא, אבל הוא לא היה מצליח יותר משנות התשעים, ואם כבר קוואי לדעתי היה מצליח מאד אז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 8:07 pm 
Hall of Famer

לחלופין, יכוליות שמאלון פשוט היה מתחיל לזרוק, ולקלוע,שלשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 1:31 am 
Junior

מאלון היה אתלט וחזק כמו לברון, בהחלט רואה אותו משנה את המשחק שלו כדי לנצל את ההגנה המודרנית.
כמו ציון שאי אפשר לעצור אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 1:49 am 
Senior

רשימות קצת עצלניות, לא צריך להיות עיתונאי כדי לדעת ששאקיל - ולו מכח נתוניו הגופניים - היה יכול להצליח בכל תקופה וגם בכדורסל של היום (ואגב, אי האזכור של קארים מעט משונה בעיני).
קיוויתי לקרוא על שחקנים שבעבר הצליחו פחות, שחקנים טובים, כוכבים אפילו אבל לא סופרסטארים. כמו נניח אנטוני מייסון ורוד סטריקלנד שכן הוזכרו, או ג'ק סיקמה וג'יימס וורתי שלא הוזכרו.

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך א' דצמבר 19, 2021 12:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 3:26 am 
Sophomore

אני חשבתי המון פעמים על איך הסנטרים של שנות ה90 היו מצליחים היום.
אז מצד אחד היה להם קל מתחת לסל ומצד שני הם היו צרכים לשמור על שחקנים מהירים זריזים ושקולעים מבחוץ
לדעתי מי שהיה יכול באמת להיות כוכב על פה הוא האקים אולג'ואן.
הוא היה יכול גם לעשות חילופים על גארדים וגם בהגנות של היום לייצר המון המון המון נקודות ממש מתחת לסל
חבל שלא נראה את זה לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 3:45 am 
Hall of Famer

אני באמת לא בטוח שיואינג הרבה יותר טוב מהאישה אליו משווים אותו - אייטון
גם ההשוואה בין מוטומבו לגובר מעניינת ואני לא בטוח מי היה עדיף היום
דווקא את מורנינג אני לא רואה מצליח היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 4:17 am 
Sophomore

מי שהיה מרוויח הוא דיוויד רובינסון עם יד מצוינת משלוש וגם זריז. ביל לאמביר יכול להיות שגם היה מרוויח גם עם יד מצוינת משלוש. שחקן נוסף (רכז) שיתכן שהיה מרוויח הוא טרי פורטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 12:02 pm 
Hall of Famer

הבחירות בלאמר אודום ובראשיד וואלאס לא רלוונטיות. הסיבה ששיד ואודום לא שלטו בתקופה בהם הם שיחקו לא הייתה קשורה לכישרון שלהם או להתאמה שלהם למשחק. הסיבה שהם לא הצליחו הייתה האופי שלהם, או עומק השריטה בראש. זה לא היה משתנה אם הם היו משחקים היום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 7:37 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הבחירות בלאמר אודום ובראשיד וואלאס לא רלוונטיות. הסיבה ששיד ואודום לא שלטו בתקופה בהם הם שיחקו לא הייתה קשורה לכישרון שלהם או להתאמה שלהם למשחק. הסיבה שהם לא הצליחו הייתה האופי שלהם, או עומק השריטה בראש. זה לא היה משתנה אם הם היו משחקים היום.

לא מסכים איתך. קודם כל, מה זאת אומרת "לא שלטו"? אודום היה מס' 2 במיאמי של ווייד ואח"כ צלע שלישית בקבוצת הלייקרס שעשתה שלושה גמרים רצופים ושתי אליפויות. שיד היה אולסטאר בפורטלנד והביא אליפות לפיסטונס.
דבר שני, ברור ששניהם היו סופר מוכשרים כבר אז והתאימו למשחק, אבל אני מסכים עם הכתב מדה רינגר, שכיום היתה להם במה מורחבת לככב בה. שניהם אומנם החלו לשחק סנטר בשלהי הקריירה, אבל היו להם את הנתונים לעשות זאת כבר בתחילת דרכם בליגה של ימינו, כשגם היו אתלטיים ואקספלוסיביים יותר.

השינויים בסגנון ובקצב המשחק, שינוי הגיאומטריה של המגרש (אפרופו הדיון בת'רד על קארי), אלו פקטורים שהיו לגמרי משחקים לטובתם של שחקני עבר מסוימים, ובראשם ביגמנים ורסטיליים עם יד מבחוץ. לומר "מאלון היה מתחיל לשחק כך ועושה כך, כמו זאיון" זה כבר ספקולטיבי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 9:00 pm 
Hall of Famer

לא רק שלא היה שום כיוון בזמן אמת להחשיב את למאר אודום כסנטר, למעשה חלק מההתלהבות ממנו היתה ציפייה ליכולת ניהול משחק מהקו האחורי והמהדרין קיוו לסוג של מג'יק. הוא נחשב בזמן אמת לשחקן אול-אראונד מודרני, יכול לדלג בין עמדות, להוביל כדור ולהיות אפקטיבי בשני צדי המגרש, אבל ברור שהוא לא היה טייפ לסנטר וגם היום לא חושב שמישהו היה מנסה לקחת שחקן ורסטילי, אתלטי ובעל יכולת הובלת כדור כמו של אודום ולשים אותו בקו הקדמי מההתחלה. בכל אופן כדאי לזכור לגבי אודום שאחרי עונת רוקי טובה ברמה האישית ועונה שנייה מצוינת (17.2 נקודות, 7.8 ריב', 5.2 אס', 1.6 חסימות וחטיפה למשחק) הוא נפצע בצורה משמעותית ושיחק רק 78 משחקים בשתי העונות הבאות בקליפרס, כך שהמעבר שלו להיות רול פלייר מאד משמעותי במיאמי ובלייקרס כשחקן קו קדמי היה כורח מציאות שהתברר כיעיל.

ראשיד כשרון מטורף שפשוט היה שרוט מדי רוב הקריירה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 10:46 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:

לא מסכים איתך. קודם כל, מה זאת אומרת "לא שלטו"? אודום היה מס' 2 במיאמי של ווייד ואח"כ צלע שלישית בקבוצת הלייקרס שעשתה שלושה גמרים רצופים ושתי אליפויות. שיד היה אולסטאר בפורטלנד והביא אליפות לפיסטונס.
דבר שני, ברור ששניהם היו סופר מוכשרים כבר אז והתאימו למשחק, אבל אני מסכים עם הכתב מדה רינגר, שכיום היתה להם במה מורחבת לככב בה. שניהם אומנם החלו לשחק סנטר בשלהי הקריירה, אבל היו להם את הנתונים לעשות זאת כבר בתחילת דרכם בליגה של ימינו, כשגם היו אתלטיים ואקספלוסיביים יותר.

השינויים בסגנון ובקצב המשחק, שינוי הגיאומטריה של המגרש (אפרופו הדיון בת'רד על קארי), אלו פקטורים שהיו לגמרי משחקים לטובתם של שחקני עבר מסוימים, ובראשם ביגמנים ורסטיליים עם יד מבחוץ. לומר "מאלון היה מתחיל לשחק כך ועושה כך, כמו זאיון" זה כבר ספקולטיבי יותר.

חשבתי שהכתבה מדברת על שחקנים שאם היו משחקים היום היו שולטים. זה לפחות התרגום שלי למילה dominated שמופיעה בכותרת. להיות פעמיים אולסטאר ולהיות שותף לקבוצה אלופה, זה לא לשלוט. להיות צלע שלישית ואף רביעית (כשביינום היה בריא) מהספסל זה לא לשלוט.
אני לא יודע מה היה מקומו של אודום בהיררכיה בשנת הרוקי של ווייד (העונה היחידה בה הם שיחקו יחדיו), אבל הוא לא היה קרוב להיות השחקנים הטובים בליגה. אפילו לא אולסטאר ומיאמי ההיא ניצחה 42 ניצ', למרות סגל חביב. לאמר אודום היה כישרון מטורף. אני לא יודע להגיד האם הפוטנציאל שלו כסנטר היום יותר גבוה מאשר הפוטנציאל שלו כאולאראונד בזמן שבו הוא שיחק. אני יודע שאודום רק גירד את קצה הכישרון שלו בגלל בעיות "ראש" ולא בגלל התאמה אופטימלית לתפקוד על המגרש. לא רואה את אודום משתנה, גם אם היה לו את האפשרות להיות הסנטר הכי טוב בהיסטוריה. לגבי שיד, זה אותו דבר. הדבר היחידי שעצר את שיד היה שיד עצמו. כששיד התחיל את הקריירה הוא בכלל שיחק בשתי עמדות הפורוורד. היה לו את אחד מהפוסט אפים היותר מלוטשים וקשים לעצירה עם הפייד אוויי עם הידיים ישרות למעלה, בלתי ניתן לחסימה.
https://www.youtube.com/watch?v=4r5dNPD5TUk.
הבעיה הייתה שהוא לא היה אגרסיבי בהתקפה. זרק מעט יחסית, לא השתלט על משחקים והיה אנמי יחסית לכישרון העצום שלו. הוא לא הגיע מעולם ל-20 נק' בממוצע לעונה.
זה לא באמת משנה כמה יתרון היה לו או לאודום על היריבים מבחינת סגנון הכדורסל, היה לשניהם יתרון עצום גם בזמן אמת. הם לא מימשו אותו והבעיות שליוו אותם לא ממש היו משתנות, גם אם הם כיום היו מתפקדים כסנטרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה