עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
בסוף אם משקללים את כל השנים האחרונות - משהו פה כבר לא הגיוני בניהול המקצועי ברמת המאקרו.
הרי אין באמת אכזבה השנה ברמה הפרטנית מהשחקנים שצורפו:
אוונס עם עונת בכורה יפה מאוד (וגם סורקין לטעמי, אם כי זה לא בעל חשיבות רבה מן הסתם לאור הקרדיט שהוא מקבל)
נאנלי, וויליאמס וריינולדס לחלוטין לא נותנים פחות מהצפוי מהם (והם היו בקבוצות מסדר הגודל הזה - אין כאן הרבה הפתעות לשום כיוון)
קמרון טיילור אמנם לא השתלב כמו שצריך (ואני חשבתי בקיץ שדווקא הוא ייתן תוצרת לא רעה - מודה)
ז'יז'יץ' fit יותר מהצפוי וממש מפתיע לטובה וכו'
אז אם הכל יחסית סבבה (ואין בכלל פציעות/היעדרויות - קל וחומר בעונת קורונה) - איך זה התוצר הסופי (ברמת שגם בליגה הישראלית חצי מהמשחקים הולכים צמוד לדקות האחרונות)?!
אני חושב שאם אין אכזבה מריינולדס, וויליאמס ונאנלי (פחות מאכזב) אז זה בעייתי מאד. אם זאת הייתה הציפיה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת, אז מקום 10-12 עם פחות מ-50% זאת הייתה התחזית הריאלית של הצוות לשנה הנוכחית. אני אישית לא חושב שזאת הייתה הציפיה מהקבוצה ולא הציפיה מהשלישיה הזאת כמקשה (אני מניח שהם הניחו שלפחות אחד מהשלושה לא יספק את הסחורה שהם מצפים, אבל לא שניים ואולי כל השלושה).
בקיצר, התוצר הסופי בעיני די תואם את רמת השחקנים שהם מציגים במשחקים. דרך אגב, אוונס אולי עם עונת בכורה לא רעה, אבל הוא עדיין לא נותן יכולת של רכז פותח בקבוצה ששואפת לפלייאוף. אני לא רואה הבדל גדול בין העונה שלו לבין העונה של כריס ג'ונס בשנה שעברה ואני מזכיר שג'ונס בעונה שעברה היה רכז מחליף, לא פותח.
ריינולדס כבר היה במכבי הרי, בעונה שעברה נתן מספרים יפים בקבוצה בינונית, ועובדתית בלא מעט רגעי מאני-טיים המאמן שלו העדיף לקצץ לו בדקות ולשחק עם חלופות (לא מדהימות במיוחד) אחרות. במכבי גם ממילא לא בדיוק מפעילים גבוהים, ואין כדורסל קבוצתי כמו אצל טרינקיירי.
וויליאמס כבר עבר את גיל 30, כל שנה מחליף קבוצה, וירד אט אט במספרים מעונה לעונה. בכנות אני חשבתי שהוא ייתן אפילו פחות, ו-45% שלו משלוש הם עוד הפתעה לטובה.
גם נאנלי לא ילד (31.5), לא שיחק יותר מדי כדורסל סדיר ברמת יורוליג בשלוש העונות הקודמות (רק 19 משחקים סך הכל, לצד גיחות לסין וארה"ב) כך שלא הייתי אומר שהוא מאכזב במיוחד.
לא יודע מה הייתה "הציפייה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת", אבל אני בהחלט רשמתי בקיץ (וגם תוך כדי העונה, חרף הפתיחה הטובה של מכבי ושהיה קשה לכאורה "להמר נגדה אז) שאני לא חושב שהיא תיכנס להצלבה.
עם הפסקה האחרונה שלך אני לחלוטין מסכים. לא הבנתי בקיץ למה לא המשיכו עם כריס ג'ונס (הרי זה לא שתקציבית הוא נטל - נהפוך הוא), ומה שאוונס מציג זה בערך ה-best case scenario שהיה ניתן לצפות ממנו ברמה האישית.
בהמשך לשאר הדיון שהתפתח - אז אני באמת חושב שמבחינה תדמיתית/שיווקית מכבי עושה עבודה אדירה במשך השנים האחרונות, וזה ב"דרגת קושי גבוהה מאוד" כאמור לאור הפן המקצועי גרידא.