סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 11:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 17, 2021 8:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
דובי, באיזה מקום מכבי נמצאת בתקציב לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 7:53 pm 
Junior

uriel17 כתב:
דובי, באיזה מקום מכבי נמצאת בתקציב לדעתך?

נראה לי אזור 8-9.

לאן אתה מנסה להוביל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 18, 2021 8:33 pm 
מנהל פורום

לשאלה האם הם עומדים בציפיות
הם צריכים בממוצע להיות במקום שבו התקציב שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 2:29 pm 
Sophomore

העיקר שהם שיחררו את לאסור שלפחות במשחקים ששיחק היה טוב ויעיל בריב' ובהגנה וכמובן עדיף על ריינולדס בכושרו הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 2:48 pm 
Junior

uriel17 כתב:
לשאלה האם הם עומדים בציפיות
הם צריכים בממוצע להיות במקום שבו התקציב שלהם

א. אם הם מקום 8 בתקציב אז הציפייה הריאלית היא מקום 8. לא הגיעו לזה עד היום מאז שהתחיל הפורמט.

ב. אני לא מחדש לאף אחד שמכבי מעולם לא היתה מאריות אירופה בתקציב, החכמה היתה למצוא שחקנים מתחת הראדר או לבנות משהו עם שחקנים בינוניים שגדול מסך חלקיו (וגם קצת לנצל את היתרון עם אפשרות להחתמת אמריקאים שרוב קבוצות
אירופה מוגבלות).
בשביל לעמוד בציפיות של מקום 9, לא צריך לבזבז כל כך הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 3:07 pm 
מנהל פורום

אז זו הנקודה שלי
אם הקבוצה לא מצליחה בממוצע להיות מדורגת כמו התקציב שלה, סימן שהניהול המקצועי כשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 3:41 pm 
Junior

אני מנחש שבכל שנה יש 1-2 קבוצות שמעל מכבי בתקציב אבל חדשות במפעל, ולכן "עולה" להן יותר להגיע לאותן הישגים - לדוג' מונאקו השנה, הרוסיות שהן לא צסק"א בשנים הקודמות, דארושפקה בעבר. בשביל למשוך שחקנים לקבוצה חדשה ביורוליג, בלי מסורת של קהל ובלי הבטחה שהקבוצה תהיה כמה שנים ביורוליג - זה יותר יקר. אם זה נכון, מכבי במקום ה-8 מוציאה פחות מהתקציב ה-8 הכי גבוה.
וזה כמובן בלי להשוות לשנים היפות שבהן מכבי הייתה מוציאה הרבה יותר מהתקציב שלה - לא רק הצלחות ביחס לתקציב שחקנים, אלא גם יחס הכנסות מתוך התקציב בין הטובים באירופה (לעומת שאר מובילות היבשת שם הבעלים שמו הרבה יותר כסף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 4:20 pm 
מנהל פורום

כן, זה מה שאני מנסה להגיד לדובי
שהדירוג של מכבי ביורוליג מאז 2014 ועד היום כולל העונה שהופסקה. מראה שהנהלה והצוות המקצועי עושים עבודה לא טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 4:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש עוד הרבה פקטורים שנכנסים לחשבון ולא כולם עובדים לטובת מכבי בהכרח. מה המיסוי בארץ המוצא שלך, על משכורות שחקנים, על שכר עובדים, ובכלל על הוצאות תפעוליות? מה ההוצאות על אירוח משחקים ולהבדיל על התארחות במשחקים? למכבי למשל יש יתרון של מדינה קטנה שמרבית הקבוצות ממוקמות די קרוב לת"א, אז לא צריך לטוס למשחקי ליגה למעט אילת ואולי לפעמים לגליל; מצד שני למשחקים באירופה תמיד צריכים לטוס.
לגבי יחס הכנסות מתוך התקציב, את זה הם כנראה עדיין עושים טוב, בין הטובים ביורוליג. אפילו טוב מדי, כי הם הבינו כנראה שלא צריך בהכרח להצליח כדי להביא את הקהל וליצור הכנסות. את זה כבר אמרתי.
אולי עוד יותר מדהים מההיפנוזה שהם הצליחו להשרות על חלק גדול מהקהל זה שהם מצליחים לשכנע ספונסרים ללכת איתם כשהם כבר לא מותג כזה מצליח, ולדעתי אפילו לא ממש שואף להצליח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 7:09 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
יש עוד הרבה פקטורים שנכנסים לחשבון ולא כולם עובדים לטובת מכבי בהכרח. מה המיסוי בארץ המוצא שלך, על משכורות שחקנים, על שכר עובדים, ובכלל על הוצאות תפעוליות? מה ההוצאות על אירוח משחקים ולהבדיל על התארחות במשחקים? למכבי למשל יש יתרון של מדינה קטנה שמרבית הקבוצות ממוקמות די קרוב לת"א, אז לא צריך לטוס למשחקי ליגה למעט אילת ואולי לפעמים לגליל; מצד שני למשחקים באירופה תמיד צריכים לטוס.
לגבי יחס הכנסות מתוך התקציב, את זה הם כנראה עדיין עושים טוב, בין הטובים ביורוליג. אפילו טוב מדי, כי הם הבינו כנראה שלא צריך בהכרח להצליח כדי להביא את הקהל וליצור הכנסות. את זה כבר אמרתי.
אולי עוד יותר מדהים מההיפנוזה שהם הצליחו להשרות על חלק גדול מהקהל זה שהם מצליחים לשכנע ספונסרים ללכת איתם כשהם כבר לא מותג כזה מצליח, ולדעתי אפילו לא ממש שואף להצליח.

אני חושב שהיחס בין שכר שחקנים לתפעול הקבוצה נוטה בבירור לטובת שכר שחקנים, אז מהפקטורים שציינת המיסוי הוא הקריטי והאחרים פחות. יש עוד פקטורים שעובדים לטובת מכבי וזה שישראל וספציפית תל אביב נחשבת (רוב הזמן) ליעד אטרקטיבי לשחקנים אמריקאיים (מכל מיני סיבות...), אז אפשר כנראה להביא את אותם השחקנים במשכורת קצת יותר נמוכה ביחס לקבוצה כמו קאזאן, בסקוניה או ז'לגיריס.
למכבי יש יתרון נוסף והוא שכמעט כל זר בליגה הישראלית שואף להגיע למכבי. זה בעצם מערך סקאוטינג כמעט חינמי שפעם אפשר לה מציאות כמו מפארגו, פרקינס ושון ג'יימס, ובשנים האחרונות קצת נשחק (עצלנות של ניקולה?) ועדיין הניב שחקני רוטציה זולים כמו רנדל, טיוס, בראיינט, קיין ואוואנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 19, 2021 10:52 pm 
Junior

בנק סודי והטבות שלא נרשמות בחוזה גם תמרוץ נאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 20, 2021 11:19 am 
Hall of Famer

שכחת גם פרווה ורולקס.

זר בליגה הישראלית לא שואף להגיע דווקא למכבי. הוא שואף להגיע לקבוצה יותר גדולה ממה שהוא נמצא בה היום. זה יכול להיות מכבי וזה יכול להיות כל אחת אחרת לאו דווקא בישראל. אין לזר שמשחק בישראל סנטימנט מיוחד למכבי או לישראל או לליגה פה, וזה לא יתרון של מכבי על פני קבוצות אחרות בסדר גודל שלה (מה שזה לא יהיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 3:38 am 
Hall of Famer

כמי שרוב מכריע של "החבר'ה שלו" גרים/גדלו בת"א, וחלקם הגדול מנויים/אוהדים/תומכי מכבי - אני לחלוטין מתחבר לתפיסה של ראי, על מה הפכה להיות מכבי, ובעיקר על איך עדיין היא נתפסת בקרב תומכיה.
אני אביא נקודה להשוואה - בכדורגל הישראלי כמעט בכל רגע נתון יש איזה שליש ליגה עם מאמן על הגריל ועוד איזה שליש עם "חוסר שביעות רצון" כזה או אחר (אבל אולי המאמן כבר הוחלף שם לא מזמן...). למעשה השנה אני חושב שחוץ מברק בכר - כל המאמנים היו "מסומנים" על ידי הקהל ו/או בעלי הקבוצה ו/או התקשורת בזמן כזה או אחר...

איכשהו מי שלא באמת מתעניין בכדורסל האירופי (אלא רק רואה את משחקי מכבי, מציץ בטבלאות, ושומע את העיתונאים/דוברים/שופרים) - שזה מרבית האנשים - פשוט לא מקבל את התמונה למה שקורה.
הרי חלק ניכר מקבוצות היורוליג כן כבר צירפו/חתכו שחקנים בסיטואציות כאלו ואחרות. מכבי עשו שיחוק מדהים עם לאסור - ואז זרקו את זה לפח. כיום הוא בקבוצת יורוקאפ, זה לא שהוא חתך ל-NBA.
מכבי אמנם לכאורה עדיין במקום סביר בטבלה, אבל זה פשוט כי היו לה פחות או יותר 0 פציעות והיעדרויות. באיירן אלמלא פתיחת השנה ללא חצי סגל (ובפרט לוצ'יץ') הייתה צוברת עוד איזה 2 ניצחונות, ובפרט מנצחת בנוקיה. כנ"ל גם קבוצות אחרות, למשל צסק"א.

בסוף אם משקללים את כל השנים האחרונות - משהו פה כבר לא הגיוני בניהול המקצועי ברמת המאקרו.
הרי אין באמת אכזבה השנה ברמה הפרטנית מהשחקנים שצורפו:
אוונס עם עונת בכורה יפה מאוד (וגם סורקין לטעמי, אם כי זה לא בעל חשיבות רבה מן הסתם לאור הקרדיט שהוא מקבל)
נאנלי, וויליאמס וריינולדס לחלוטין לא נותנים פחות מהצפוי מהם (והם היו בקבוצות מסדר הגודל הזה - אין כאן הרבה הפתעות לשום כיוון)
קמרון טיילור אמנם לא השתלב כמו שצריך (ואני חשבתי בקיץ שדווקא הוא ייתן תוצרת לא רעה - מודה)
ז'יז'יץ' fit יותר מהצפוי וממש מפתיע לטובה וכו'
אז אם הכל יחסית סבבה (ואין בכלל פציעות/היעדרויות - קל וחומר בעונת קורונה) - איך זה התוצר הסופי (ברמת שגם בליגה הישראלית חצי מהמשחקים הולכים צמוד לדקות האחרונות)?!

חשבנו למשל שדורסי לא מי יודע מה אפילו כסקורר מהספסל - ואילו העונה הוא מוליך את אולימפיאקוס כסקורר המוביל.
שחקן כמו וזנקוב מכבי לא מביאה או מפתחת בשום תרחיש (ובמאמר מוסגר - אני באמת לא מבין איך יאניס לא מביא לפה איזה יווני או שניים - חלקם טובים מאוד בכדורסל).
חשבנו שכל הוולטרסים והווקאפים אפורים להחריד - והנה הם חלק משמעותי מאוד מקבוצות שרצות יפה.
בסוף ה"נרטיבים" לא מתחברים...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 11:31 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
בסוף אם משקללים את כל השנים האחרונות - משהו פה כבר לא הגיוני בניהול המקצועי ברמת המאקרו.
אוונס עם עונת בכורה יפה מאוד (וגם סורקין לטעמי, אם כי זה לא בעל חשיבות רבה מן הסתם לאור הקרדיט שהוא מקבל)
נאנלי, וויליאמס וריינולדס לחלוטין לא נותנים פחות מהצפוי מהם (והם היו בקבוצות מסדר הגודל הזה - אין כאן הרבה הפתעות לשום כיוון)
קמרון טיילור אמנם לא השתלב כמו שצריך (ואני חשבתי בקיץ שדווקא הוא ייתן תוצרת לא רעה - מודה)
אז אם הכל יחסית סבבה (ואין בכלל פציעות/היעדרויות - קל וחומר בעונת קורונה) - איך זה התוצר הסופי (ברמת שגם בליגה הישראלית חצי מהמשחקים הולכים צמוד לדקות האחרונות)?!

אני חושב שאם אין אכזבה מריינולדס, וויליאמס ונאנלי (פחות מאכזב) אז זה בעייתי מאד. אם זאת הייתה הציפיה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת, אז מקום 10-12 עם פחות מ-50% זאת הייתה התחזית הריאלית של הצוות לשנה הנוכחית. אני אישית לא חושב שזאת הייתה הציפיה מהקבוצה ולא הציפיה מהשלישיה הזאת כמקשה (אני מניח שהם הניחו שלפחות אחד מהשלושה לא יספק את הסחורה שהם מצפים, אבל לא שניים ואולי כל השלושה).
בקיצר, התוצר הסופי בעיני די תואם את רמת השחקנים שהם מציגים במשחקים. דרך אגב, אוונס אולי עם עונת בכורה לא רעה, אבל הוא עדיין לא נותן יכולת של רכז פותח בקבוצה ששואפת לפלייאוף. אני לא רואה הבדל גדול בין העונה שלו לבין העונה של כריס ג'ונס בשנה שעברה ואני מזכיר שג'ונס בעונה שעברה היה רכז מחליף, לא פותח.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 11:34 am 
מנהל פורום

הזכרת את הכדורגל הישראלי אבל לקחת את זה לכיוון של המאמן
אקח את זה לכיוון אחר - בכל קבוצה בכדורגל הישראלי אחרי רצף של עונות רעות מתחילות מחאות ודרישה למכירת המועדון (אפילו במכבי חיפה - מחאת היענקל'ך)
בעלים בכדורגל שאומר שאין לו מספיק כסף כדי להתחרות בדרך כלל באותה נשימה אומר "אנחנו מחפשים רוכש" או "אם יבוא מישהו עשיר ממני אתן לו את הקבוצה"
זה שזה לא קורה בתל אביב זה חתיכת "הישג" של הבעלים הקיימים

יחד עם זאת צריך לומר שלא הכל רע בהתנהלות שלהם - בעיקר מבחינה שיווקית ויש נטייה לזלזל בזה
כמועדון שלא בנוי על כסף מקבוצת כדורגל או כיס עמוק במיוחד של איזה חברת אחזקות ענקית פוטנציאל הירידה בהכנסות הוא גדול וזה (עדיין) לא קרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 12:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

blue כתב:
אקח את זה לכיוון אחר - בכל קבוצה בכדורגל הישראלי אחרי רצף של עונות רעות מתחילות מחאות ודרישה למכירת המועדון (אפילו במכבי חיפה - מחאת היענקל'ך)
בעלים בכדורגל שאומר שאין לו מספיק כסף כדי להתחרות בדרך כלל באותה נשימה אומר "אנחנו מחפשים רוכש" או "אם יבוא מישהו עשיר ממני אתן לו את הקבוצה"

יחד עם זאת צריך לומר שלא הכל רע בהתנהלות שלהם - בעיקר מבחינה שיווקית ויש נטייה לזלזל בזה
כמועדון שלא בנוי על כסף מקבוצת כדורגל או כיס עמוק במיוחד של איזה חברת אחזקות ענקית פוטנציאל הירידה בהכנסות הוא גדול וזה (עדיין) לא קרה

מה הכוונה שלא הכל רע, בעיקר מבחינה שיווקית?
אאל"ט אוהדי מכבי משלמים את המנוי היקר באירופה. אז כן, ההתנהלות של הבעלים היא אולי מצוינת כלפי עצמם, פחות כלפי אוהדי הקבוצה, שמשלמים מחיר פרימיום על מוצר נחות.

הקבוצה הנוכחית נראית כמו כלום ושום דבר, לא משהו שרק החלפת המאמן או שחקן-שניים יכולים לשנות.
יאניס חייב ללכת. ההגנה של הקבוצה באמת מעוררת רחמים, ההתקפה שבלונית ולא מנצלת שום יתרון של השחקנים שיש (ויש כישרון התקפי בקבוצה רק שאין תרגילים חוץ מתנו את הכדור לסקוטי שיזרוק שלשה על שלושה שומרים), הרוטציה וההרכבים לא ברורים ומשתנים באופן תדיר. יש שחקנים שמקבלים דקות נכבדות במשחק אחד ואז נמחקים מהרוטציה אחרי טעות אחת בהגנה (כל עוד לא קוראים להם ריינולדס או וויליאמס).
לגבי שחקנים, מכבי היו צריכים לזרוק ממזמן את ריינולדס ולהחזיר את לסור (שכבר הספיק לחתום בינתיים אצל אוברדוביץ בפרטיזן). הייתי גם מעיף את וויליאמס ומביא 4 הגנתי במקום שאולי יעזור לייצב קצת את ההגנה. אבל באמת שגם זה לא יעזור לקבוצה הזאת. באמת שלא הייתי משאיר אף אחד מהזרים לעונה הבאה, אולי חוץ מאוונס שעוד יש לו פוטנציאל לשיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 1:03 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש בעיה עם המאמן. יאניס הוא יאניס ואתה יכול לקבל ממנו דברים מסויימים. אבל בשביל שהוא יצליח אתה צריך לבנות קבוצה שמתאימה לכדורסל שלו, כלומר אחת שהשחקנים בה מסוגלים לשמור...על משהו. קח מאמן הגנתי עם התקפה בסיסית ותבנה לו קבוצה שלא שומרת, אז אתה לא יכול להאשים אותו שהוא לא מצליח.
אני גם לא חושב שהתקפית הקבוצה כזאת טובה. למעט ווילביקין וזיזיץ' פוטנציאלית, אין אף שחקן שבקריירה שלו היה שחקן מוביל בקבוצת יורוליג. כולם היו על תקן של תפקיד ספציפי ולא מרכזי בקבוצות שלהם. אולי נאנלי לאיזה עונה במילאנו שהתסיימה במקום ה-12.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 2:39 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
blue כתב:

מה הכוונה שלא הכל רע, בעיקר מבחינה שיווקית?
אאל"ט אוהדי מכבי משלמים את המנוי היקר באירופה. אז כן, ההתנהלות של הבעלים היא אולי מצוינת כלפי עצמם, פחות כלפי אוהדי הקבוצה, שמשלמים מחיר פרימיום על מוצר נחות.

הכוונה היא בדיוק למה שרשמת.
אם המנויים ממשיכים לשלם את המחירים הכי גבוהים באירופה, אז כן, מבחינה שיווקית הם נתונים פה עבודה.

ועוד הערה לגבי השיווק: כתבת שהאוהדים משלמים מחיר פרימיום על מוצר נחות.
אני לא מבין באי יד אליהו ולכן לא יכול לחוות דעה על מי הם המנויים, אבל אם באמת המנויים היקרים ביותר באולם נמכרים למי שבאים יותר להיראות מאשר לראות, אם המושבים שקרובים לפרקט הם סמל סטטוס - אז מי שמשלם עליהם לא מקבל מוצר נחות אלא מקבל בדיוק את המוצר פרימיום שהוא משלם עליו מחיר פרימיום. וזו כבר עבודת שיווק ברמה הכי גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 5:54 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
אז זו הנקודה שלי
אם הקבוצה לא מצליחה בממוצע להיות מדורגת כמו התקציב שלה, סימן שהניהול המקצועי כשל

א. הניהול המקצועי כושל כבר שנים , זה לא סוד , תקציב כזה או אחר.
ב. ב 2019 דווח שמכבי תשיעית בין קבוצות היורוליג , זה עוד טרם הקורונה , שנת הקורונה אשתקד הכניסה את המועדון לגירעון שמגולגל על העונה הנוכחית.
ג. לפי דיווחים שונים תקציב השחקנים ירד ל10 מליון , אם אני לא טועה זה שם את מכבי אחרי הרוסיות (3) ריאל ובארסה (2) הטורקיות (2) מילאנו(1) ואולימפיאקוס(1) יעני מקום 10-11.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 7:16 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

אני חושב שאם אין אכזבה מריינולדס, וויליאמס ונאנלי (פחות מאכזב) אז זה בעייתי מאד. אם זאת הייתה הציפיה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת, אז מקום 10-12 עם פחות מ-50% זאת הייתה התחזית הריאלית של הצוות לשנה הנוכחית. אני אישית לא חושב שזאת הייתה הציפיה מהקבוצה ולא הציפיה מהשלישיה הזאת כמקשה (אני מניח שהם הניחו שלפחות אחד מהשלושה לא יספק את הסחורה שהם מצפים, אבל לא שניים ואולי כל השלושה).

בקיצר, התוצר הסופי בעיני די תואם את רמת השחקנים שהם מציגים במשחקים. דרך אגב, אוונס אולי עם עונת בכורה לא רעה, אבל הוא עדיין לא נותן יכולת של רכז פותח בקבוצה ששואפת לפלייאוף. אני לא רואה הבדל גדול בין העונה שלו לבין העונה של כריס ג'ונס בשנה שעברה ואני מזכיר שג'ונס בעונה שעברה היה רכז מחליף, לא פותח.

ריינולדס כבר היה במכבי הרי, בעונה שעברה נתן מספרים יפים בקבוצה בינונית, ועובדתית בלא מעט רגעי מאני-טיים המאמן שלו העדיף לקצץ לו בדקות ולשחק עם חלופות (לא מדהימות במיוחד) אחרות. במכבי גם ממילא לא בדיוק מפעילים גבוהים, ואין כדורסל קבוצתי כמו אצל טרינקיירי.
וויליאמס כבר עבר את גיל 30, כל שנה מחליף קבוצה, וירד אט אט במספרים מעונה לעונה. בכנות אני חשבתי שהוא ייתן אפילו פחות, ו-45% שלו משלוש הם עוד הפתעה לטובה.
גם נאנלי לא ילד (31.5), לא שיחק יותר מדי כדורסל סדיר ברמת יורוליג בשלוש העונות הקודמות (רק 19 משחקים סך הכל, לצד גיחות לסין וארה"ב) כך שלא הייתי אומר שהוא מאכזב במיוחד.

לא יודע מה הייתה "הציפייה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת", אבל אני בהחלט רשמתי בקיץ (וגם תוך כדי העונה, חרף הפתיחה הטובה של מכבי ושהיה קשה לכאורה "להמר נגדה אז) שאני לא חושב שהיא תיכנס להצלבה.
עם הפסקה האחרונה שלך אני לחלוטין מסכים. לא הבנתי בקיץ למה לא המשיכו עם כריס ג'ונס (הרי זה לא שתקציבית הוא נטל - נהפוך הוא), ומה שאוונס מציג זה בערך ה-best case scenario שהיה ניתן לצפות ממנו ברמה האישית.

בהמשך לשאר הדיון שהתפתח - אז אני באמת חושב שמבחינה תדמיתית/שיווקית מכבי עושה עבודה אדירה במשך השנים האחרונות, וזה ב"דרגת קושי גבוהה מאוד" כאמור לאור הפן המקצועי גרידא.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 7:32 pm 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
לפי דיווחים שונים תקציב השחקנים ירד ל10 מליון , אם אני לא טועה זה שם את מכבי אחרי הרוסיות (3) ריאל ובארסה (2) הטורקיות (2) מילאנו(1) ואולימפיאקוס(1) יעני מקום 10-11.

יכול להיות
אבל למכבי אמורים להיות כמה יתרונות של המשכיות/קהל ביתי תומך/יציבות ביורוליג על חלק מהקבוצות הנ"ל, שיכולים לכסות על חלק מהפערים.

ברוסיה אולי משלמים הרבה כי יש לא מעט קבוצות עם תקציבים נאים שמתחרות זו בזו (אולי למשל וורונסביץ' מרוויח סכומי עתק שלא שווה אותם...), אבל איזה שחקן בסגל של קאזאן היה לכאורה כה נוצץ ברמה שכלכלית מכבי לא הייתה יכולה להתמודד עליו?
הזוניה או לורנזו בראון (2 השחקנים הבכירים שם מבחינת מעמד אני מניח) מרוויחים ברמה של ווילבקין? (שואל באמת - אין לי מושג...)
ג'ון בראון למשל הוא שיחוק אדיר שלהם (שומר ועושה האסל כמו 3 שחקנים ביחד) והגיע מברינדיסי בסך הכל

לא יודע לגבי התקציב של אולימפיאקוס, אבל אני חושב שבמכבי לא היו שמחים במיוחד להתחיל עונה עם קו אחורי של סלוקאס (מישהו במכבי היה מחליף אותו היפותטית תמורת ווילבקין?! לדעתי סלוקאס הוא כמה רמות מעל, אבל אני מניח שדעתי אינה הקונצנזוס) דורסי, ווקאפ - שבפועל מתפקדים מדהים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 8:08 pm 
Hall of Famer

בקיצור, אם אתה אומר שאף אחד לא מאכזב יחסית לציפיות אבל הקבוצה מחורבנת, נובע מזה שמראש ציפו לקבוצה מחורבנת. זה מה שאתה בעצם אומר.
עכשיו נשאר רק להמשיך לשכנע את הקהל (בעיקר את אוהדי ההארד-קור) שהקבוצה מחורבנת באופן צפוי, through no fault of their own, וזה אמור להיות כך ועדיין כדאי לשלם מנוי עליה. לא יאומן שהם מצליחים לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:31 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

ריינולדס כבר היה במכבי הרי, בעונה שעברה נתן מספרים יפים בקבוצה בינונית, ועובדתית בלא מעט רגעי מאני-טיים המאמן שלו העדיף לקצץ לו בדקות ולשחק עם חלופות (לא מדהימות במיוחד) אחרות. במכבי גם ממילא לא בדיוק מפעילים גבוהים, ואין כדורסל קבוצתי כמו אצל טרינקיירי.
וויליאמס כבר עבר את גיל 30, כל שנה מחליף קבוצה, וירד אט אט במספרים מעונה לעונה. בכנות אני חשבתי שהוא ייתן אפילו פחות, ו-45% שלו משלוש הם עוד הפתעה לטובה.
גם נאנלי לא ילד (31.5), לא שיחק יותר מדי כדורסל סדיר ברמת יורוליג בשלוש העונות הקודמות (רק 19 משחקים סך הכל, לצד גיחות לסין וארה"ב) כך שלא הייתי אומר שהוא מאכזב במיוחד.

לא יודע מה הייתה "הציפייה של הצוות המקצועי מהשלישיה הזאת", אבל אני בהחלט רשמתי בקיץ (וגם תוך כדי העונה, חרף הפתיחה הטובה של מכבי ושהיה קשה לכאורה "להמר נגדה אז) שאני לא חושב שהיא תיכנס להצלבה.
עם הפסקה האחרונה שלך אני לחלוטין מסכים. לא הבנתי בקיץ למה לא המשיכו עם כריס ג'ונס (הרי זה לא שתקציבית הוא נטל - נהפוך הוא), ומה שאוונס מציג זה בערך ה-best case scenario שהיה ניתן לצפות ממנו ברמה האישית.

בהמשך לשאר הדיון שהתפתח - אז אני באמת חושב שמבחינה תדמיתית/שיווקית מכבי עושה עבודה אדירה במשך השנים האחרונות, וזה ב"דרגת קושי גבוהה מאוד" כאמור לאור הפן המקצועי גרידא.

אתה לא יודע מה הייתה הציפיה המקצועית מהשלישיה, אבל אתה לא ציפית להרבה מצד אחד, ומצד שני אתה טוען שמשהו לא הגיוני בניהול המקצועי ומסכם את ההודעה הראשונה שאם הכול סבבה, אז איך זה התוצר הסופי. כלומר אם אתה ציפית בתחילת השנה שהקבוצה לא תהיה טובה, אז איך אתה מופתע שהיא לא טובה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:38 am 
Junior

עמוס לב כתב:
אני לא חושב שיש בעיה עם המאמן. יאניס הוא יאניס ואתה יכול לקבל ממנו דברים מסויימים. אבל בשביל שהוא יצליח אתה צריך לבנות קבוצה שמתאימה לכדורסל שלו, כלומר אחת שהשחקנים בה מסוגלים לשמור...על משהו. קח מאמן הגנתי עם התקפה בסיסית ותבנה לו קבוצה שלא שומרת, אז אתה לא יכול להאשים אותו שהוא לא מצליח.
אני גם לא חושב שהתקפית הקבוצה כזאת טובה. למעט ווילביקין וזיזיץ' פוטנציאלית, אין אף שחקן שבקריירה שלו היה שחקן מוביל בקבוצת יורוליג. כולם היו על תקן של תפקיד ספציפי ולא מרכזי בקבוצות שלהם. אולי נאנלי לאיזה עונה במילאנו שהתסיימה במקום ה-12.

אתה חושב שהשחקנים הובאו ליאניס על הראש?
לי דווקא נראה שהוא המאמן הראשון מאז ימי גרשון ובלאט שמעורב לעומק בבניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:40 am 
Hall of Famer

קשה לי להאמין שמאמן עם כזאת אוריינטציה הגנתית יבנה קו קדמי שלא מסוגל לשמור על אף אחד. יכול להיות שיש שחקנים בסגל שהוא היה מעורב בבחירה שלהם (דווח על אוונס למשל), אבל יש לי הרגשה שריינולדס ודרק וויליאמס לא היו החלטה שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה