סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 11:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:58 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
קשה לי להאמין שמאמן עם כזאת אוריינטציה הגנתית יבנה קו קדמי שלא מסוגל לשמור על אף אחד. יכול להיות שיש שחקנים בסגל שהוא היה מעורב בבחירה שלהם (דווח על אוונס למשל), אבל יש לי הרגשה שריינולדס ודרק וויליאמס לא היו החלטה שלו.

אוקיי, מקבל.
ועדיין, יש משהו שמפריע לי ואנסה להגדיר אותו
לכל מועדון יש סגנון מסויים של משחק.
לדוגמא בעולם הכדורגל, ברצלונה, אם היא תתחיל לשחק בונקרים סטייל צלסי של מוריניו, מאוד מהר היא תאבד קהל ויהיו ביקורות מבית על צורת המשחק.
ובצד השני של הסקאלה אתלטיקו מדריד שבנויה על משחק קשוח, אם תתחיל לשחק טוטאל פוטבול ולא את הכדורגל שהיא משחקת היום, האוהדים פחות יאהבו את זה.

מכבי בכדורסל זה מועדון שהקהל שלו רוצה שואו מאשר הגנה קשוחה. הקהל יעדיף לראות 110-100 מאשר 69-59 תוך הצגת הגנת ברזל. נכון שלא אפשרי לשחזר את ימי שאראס ופארקר אבל יש סקאלה רחבה וכרגע נראה שמכבי מנסה לשחק כמו אולימיאקוס של יאניס. זה לא עובד ולא יעבוד (גם אם הוא יביא שחקנים הגנתיים). ההתקפה שבלונית מאוד וקשה מאוד לזהות תרגילים או דפוס מסוים למעט העפת שלשות על ידי גאנרים.
אני מאוד מחבב את יאניס האיש וחושב שהוא באמת מחובר למועדון ולאוהדים ולא מרגיש כזר אבל הכדורסל תחתיו נוראי וחסר מעוף למעט הבלחות (למשל כמו מול ברצלונה בבית העונה). אין לי רעיון יותר טוב מי יכול להיות במקומו, אולי טקיינרי, אבל לדעתי הוא לא צריך להמשיך שנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 2:10 am 
Hall of Famer

לי קשה להאמין שיאניס היה רוצה בקבוצה כל כך הרבה אמריקאים שמצטיינים בעיקר בצד ההתקפי של המגרש (לכאורה לפחות), ובנויים על יכולת אישית ואתלטיות - כמיטב המסורת של מכבי, כפי שציין דובי
זה בערך הכי אנטי תזה ל"פילוסופיית אולימפיאקוס" - שם יאניס עבר כברת דרך הן כמאמן ראשי ועוד קודם לכן כעוזר
אנחנו גם רואים עד כמה הוא מעריך לאורך שנים שחקן אפור וקבוצתי כמו קלויארו (וגם די טיפח את זוסמן שהוא גם לא בדיוק כוכב על), שהוא פחות או יותר ה"הופכי" לשחקנים כמו וויליאמס וריינולדס

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ד' דצמבר 22, 2021 2:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 2:16 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
אוקיי, מקבל.
לדוגמא בעולם הכדורגל, ברצלונה, אם היא תתחיל לשחק בונקרים סטייל צלסי של מוריניו, מאוד מהר היא תאבד קהל ויהיו ביקורות מבית על צורת המשחק.
ובצד השני של הסקאלה אתלטיקו מדריד שבנויה על משחק קשוח, אם תתחיל לשחק טוטאל פוטבול ולא את הכדורגל שהיא משחקת היום, האוהדים פחות יאהבו את זה.

מכבי בכדורסל זה מועדון שהקהל שלו רוצה שואו מאשר הגנה קשוחה. הקהל יעדיף לראות 110-100 מאשר 69-59 תוך הצגת הגנת ברזל. נכון שלא אפשרי לשחזר את ימי שאראס ופארקר אבל יש סקאלה רחבה וכרגע נראה שמכבי מנסה לשחק כמו אולימיאקוס של יאניס. זה לא עובד ולא יעבוד (גם אם הוא יביא שחקנים הגנתיים). ההתקפה שבלונית מאוד וקשה מאוד לזהות תרגילים או דפוס מסוים למעט העפת שלשות על ידי גאנרים.
אני מאוד מחבב את יאניס האיש וחושב שהוא באמת מחובר למועדון ולאוהדים ולא מרגיש כזר אבל הכדורסל תחתיו נוראי וחסר מעוף למעט הבלחות (למשל כמו מול ברצלונה בבית העונה). אין לי רעיון יותר טוב מי יכול להיות במקומו, אולי טקיינרי, אבל לדעתי הוא לא צריך להמשיך שנה הבאה.

אני חושב שמכבי של שנת 2000 עם האפמן ומקדונלד שהפסידה בגמר לפאו הייתה קבוצה מאד מאד אהודה שהקהל התחבר אליה והיא הייתה קבוצה הגנתית קודם כל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 2:23 am 
Sophomore

מצד שני, למכבי של שנת 2000 היו לפחות שני ישראלים בכירים (הנפלד ושלף) ומאמן ישראלי. אני חושב שגם לצד המקומי היה חלק בחיבור של הקהל לאותה קבוצה. קשה לי להאמין שקבוצה שהמאמן שלה זר ושהחמישייה הפותחת שלה ביורוליג הייתה כוללת חמישה זרים הייתה זוכה לאותה אהדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 2:32 am 
Junior

עמוס לב כתב:
Dovi כתב:
אוקיי, מקבל.

אני חושב שמכבי של שנת 2000 עם האפמן ומקדונלד שהפסידה בגמר לפאו הייתה קבוצה מאד מאד אהודה שהקהל התחבר אליה והיא הייתה קבוצה הגנתית קודם כל.

בנוסף למה שכתבו פה על החיבור לצד הישראלי, היה גם חיבור להצלחה שמכבי לא היתה באזור חיוג של הגביע הרבה שנים עד אז.

אני חושב שהמפנה הגיע ב2004 שהגיע וירטואוז כמו שאראס, מוסר כמו וויציץ ו2 אתלטים כמו פארקר ובאסטון. הקהל כבר ראה פיינל פור וסדרות פלייאוף ואפילו זכו והרף עלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 6:22 am 
Hall of Famer

לא. המפנה לגמרי היה עם האפמן ומקדונלד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:00 am 
Sophomore

נורטון כתב:

לא , המפנה היה צוות מקצועי של גרשון את בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:16 am 
Junior

אני מציע נקודת מבט אחרת, איפכא מסתברא לפרדיגמת ה״נס איך שיד אליהו עדיין מלא עם איך שמכבי נראית״. המותג של מכבי מרוסק. 10,000 איש ביד אליהו ביום חמישי זו כנראה הרצפה החדשה של המועדון הזה ויותר נמוך מזה הם לא ממש מסוגלים להגיע. עם המעמד הייחודי שיש למכבי בספורט הישראלי ובכלל בלאומיות הישראלית, אם היינו רואים שני פיינל פורים אחד אחרי השני, מכבי היתה מוצר שיכול להביא 30,000 צופים להיכל ו-35% רייטינג. המרחק שלה משם זה הנס האמיתי, ומוטב לשוחרי הצדק והטוב בעולם להסתפק במועט ולא לבזבז זמן על הפנטזיה של יום חמישי ביורוליג עם אלפיים איש ביציע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:32 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובכן, עובדת חיים קלה - קצת בעייה להביא 30000 צופים להיכל של 11000 מקומות. אתה יכול למלא רק את המקומות שיש לך, לא את אלה שאין, ואת זה הם עושים. בעיני זה פלא מעורר השתאות, ולא בקטע טוב (למרות שבכל מועדון אחר היו קוראים לזה "נאמנות קהל").
אם אתה חושב שאי אפשר להגיע יותר נמוך כנראה לא מוכרת לך ההיסטוריה. אני הייתי בטוח שאחרי כשלונות כמו בשנים האחרונות נראה מחזות כמו בשנות ה-90 של היכל חצי ריק. זה שהם מצליחים בשנים של בושות בהיבט המקצועי להימנע ממראות כאלה (וההפסד הכספי שכרוך בהן) - וואלה כל הכבוד על זה... וכמו שאמרתי, לא בקטע טוב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:37 am 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
נורטון כתב:

לא , המפנה היה צוות מקצועי של גרשון את בלאט.

המפנה של נורטון והמפנה של גרשון ובלאט זה גם ככה אותה עונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:07 am 
Hall of Famer

לא חשוב מי גרם למפנה, הנק' היא שהקהל של מכבי חיבק ואימץ קבוצה ששיחקה הגנה מדהימה והתקפה לא משהו, בניגוד לטענה. גם הקבוצה של הזכיה האחרונה וזאת של שרף שהגיעה לגמר לא היו מופת של התקפה יפהפיה וזורמת, אלא יותר קבוצות של קשיחות, אופי לא נשבר והתעלות ברגעים הקריטיים, לצד הגנה טובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:13 am 
Hall of Famer

הקהל אגב גם מאוד מאוד אהב את הקבוצה של 2011, עם ההגנה הרצחנית של פרקינס ושות' (בעיניי אגב זו הקבוצה הטובה ביותר של מכבי מאז ימי פארקר).

ואני מסכים עם מה שנאמר: עונת סלוניקי (99/2000) הייתה מבחינתי ומבחינת רבים שאני מכיר אחת העונות הכי קסומות שחווינו כאוהדי מכבי. זה היה השילוב של הגנת פסיכית ממש, וגם שהעונה ההיא החלה בלי ציפיות כלל, ואחרי העשור השחון ההוא של ה-90' שביאס ת'צורה בזמן אמת, בניגוד לנוסטלגיה שלפעמים מתרפקים עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:22 am 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
אני מציע נקודת מבט אחרת, איפכא מסתברא לפרדיגמת ה״נס איך שיד אליהו עדיין מלא עם איך שמכבי נראית״. המותג של מכבי מרוסק. 10,000 איש ביד אליהו ביום חמישי זו כנראה הרצפה החדשה של המועדון הזה ויותר נמוך מזה הם לא ממש מסוגלים להגיע. עם המעמד הייחודי שיש למכבי בספורט הישראלי ובכלל בלאומיות הישראלית, אם היינו רואים שני פיינל פורים אחד אחרי השני, מכבי היתה מוצר שיכול להביא 30,000 צופים להיכל ו-35% רייטינג. המרחק שלה משם זה הנס האמיתי, ומוטב לשוחרי הצדק והטוב בעולם להסתפק במועט ולא לבזבז זמן על הפנטזיה של יום חמישי ביורוליג עם אלפיים איש ביציע...

השאלה היא לא רק כמה מנויים מוכרים, אלא באיזה מחיר
בתור שוחר צדק וטוב בעולם, אני לא מקווה לאלפיים איש ביציע אלא לירידה משמעותית בהכנסות ממנויים כתוצאה מהורדה של מחירי המנויים (אאל"ט קרה פעם אחת בשנים האחרונות אחרי עונת נפל)
בתיאוריה גם הכנסות מזכויות שידור יכולות לרדת (כן, אני יודע מי הבעלים של ערוץ הספורט)

מצד אחד - ברור שעם איזה גולדהר הם יכולים להיות בטופ של היורוליג
מצד שני - אין דבר כזה "יותר גרוע מזה לא יכול להיות"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:37 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
לא חשוב מי גרם למפנה, הנק' היא שהקהל של מכבי חיבק ואימץ קבוצה ששיחקה הגנה מדהימה והתקפה לא משהו, בניגוד לטענה. גם הקבוצה של הזכיה האחרונה וזאת של שרף שהגיעה לגמר לא היו מופת של התקפה יפהפיה וזורמת, אלא יותר קבוצות של קשיחות, אופי לא נשבר והתעלות ברגעים הקריטיים, לצד הגנה טובה.

מסכים שזו היתה אחת הקבוצות האהובות (מבחינתי אפילו יותר מאשר מכבי של שאראס כי אני תמיד אעדיף הגנה על פני התקפה), אבל רק אציין שגם ההתקפה שלה זרמה יפה עם מוסר נהדר כמו הנפלד (שהיה להאפמן מה שוויציץ היה לבאסטון). הקבוצה הזו לא זרקה הרבה מ3 אבל אאז"נ האחוזים שלה מה2 היו גבוהים ואחוז גדול מהסלים נבעו מאסיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:42 pm 
Hall of Famer

וצריך להוסיף שהאפמן ומקדונלד היו שחקנים עם יכולת אישית אדירה, ומעבר לכימיה הקבוצתית של הקבוצה ההיא (לפחות עד שהתגלה מה שהתגלה על מקדונלד ואשתו של האפמן...) הם עשו דברים עצומים במבצעים אישיים. לדעתי דיאן תומשביץ', למשל, עדיין רואה את האפמן בסיוטים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:36 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
וצריך להוסיף שהאפמן ומקדונלד היו שחקנים עם יכולת אישית אדירה, ומעבר לכימיה הקבוצתית של הקבוצה ההיא (לפחות עד שהתגלה מה שהתגלה על מקדונלד ואשתו של האפמן...) הם עשו דברים עצומים במבצעים אישיים. לדעתי דיאן תומשביץ', למשל, עדיין רואה את האפמן בסיוטים שלו.

זו היתה קבוצה עם תקציב מצחיק של 7 מיליון דולר ו2 זרים וחצי כולל דאלאס קומז'יס שעלה מהספסל .

עד היום קשה לקבוע האם האפמן היה שחקן טוב יותר מניקולה וויציץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:16 pm 
Hall of Famer

במה כל זה שונה מהניקס? אנשים עד היום מדברים על מס'ג כמכה של הכדורסל למרות שהניקס אפעס עוד יותר גרועים ממכבי, ועדיין האולם מלא באוהדים חמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:28 pm 
Hall of Famer

בהוקי יש את טורונטו מייפל ליפס, קבוצה שלא זכתה בסטנלי מאז 1967 ועשתה המון בושות בשנים מאז. ועדיין האולם שלה מפוצץ (זה אותו אולם של הראפטורס), יש רק בודדים בעונה שלא מחדשים מנוי - ליטרלי נספרים על אצבעות ידיים. יש לה רשימת המתנה למנויים שהאחרון בה צפוי לקבל את המנוי שלו בעוד 130 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
בהוקי יש את טורונטו מייפל ליפס, קבוצה שלא זכתה בסטנלי מאז 1967 ועשתה המון בושות בשנים מאז. ועדיין האולם שלה מפוצץ (זה אותו אולם של הראפטורס), יש רק בודדים בעונה שלא מחדשים מנוי - ליטרלי נספרים על אצבעות ידיים. יש לה רשימת המתנה למנויים שהאחרון בה צפוי לקבל את המנוי שלו בעוד 130 שנה.

טוב, בקנדה להתגרש מהקבוצה האהודה עליך זה יותר חמור מבכנסיה הקתולית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:

דל"פ. מקדונלד לדעתי הרכז הגדול ביותר שהיה למכבי, למרות ההצלחה הגדולה יותר של שאראס.
הוא היה החבילה השלמה. מנהל משחק אדיר שתמיד שלט בקצב ועשה את החברים שלו (ונשותיהם... הייתי חייב) טובים יותר, רוצח בהגנה, ולמרות שלא היה סקורר יוצא דופן הוא תמיד ידע לקחת על עצמו את המשחק כשהיה צריך ולקלוע את הזריקה שלו מחצי מרחק (עם הקרש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 8:44 pm 
Hall of Famer

וגם הקליעה שלו מבחוץ הייתה טובה יותר מהפסימיות שנישבה כשהחליף את קטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 9:54 pm 
Sophomore

מקדונלד היה קולע מעולה מחצי מרחק.
וגם החדירות שלו היו מדהימות, הוא היה חודר אדיר, ולא בגלל איזה יכולת אתלטית או וירטואוזית מדהימה, אלא פשוט כי היה לו את זה.
וכמו שהוזכר, הוא בעיקר שלט בקצב המשחק והיה מנהל משחק אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה