סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 3:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סטפ קארי
הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 3:32 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת היא קצת באמצע.
עמוס צודק שג'ורדן שבר את המוסכמה לפיה רק סנטר ברמה גבוהה יכול להביא אליפות, אבל האמונה ששחקן פנים דומיננטי יותר חשוב משחקן חוץ דומיננטי נשארה שנים אחר כך.
בתור אוהד פורטלנד אני זוכר טוב את ההתרגשות סביב הבחירה הראשונה בדראפט 2007. אודן היה קונצנזוס כמעט מוחלט בקרב האוהדים, התקשורת ואפילו במשאל שנערך בין הג'י. אמים. אני זוכר בבירור שהיותו סנטר היה אחד הטיעונים המרכזיים.

מה שכן, אני לא בטוח אם אפשר להגיד שזה דווקא סטף ששינה את התפיסה. באותה תקופה זה היה נראה נכון כי שחקני פנים כמו שאק ודאנקן אכן היו הרבה יותר מרכזיים משחקני החוץ והסווינגמנים של התקופה (אייברסון, טימאק, קרטר, מלו וגם לברון וקובי), אבל אחר כך כל הליגה השתנתה. הסופר טימס במיאמי ובוסטון לקחו אליפויות, קובי לקח שתי אליפויות כאלפא דוג וכן, אז הגיעו גם סטף וגולדן סטייט.
היה פה תהליך של שנים בו נוצרה ההבנה שהדרך לאליפות היא כבר לא נוסחתית כשהייתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 5:35 am 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
היה פה תהליך של שנים בו נוצרה ההבנה שהדרך לאליפות היא כבר לא נוסחתית כשהייתה.

נוסחתית מאוד, ברוב המוחלט של המקרים.
פשוט השתמשו בנוסחה הלא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 7:56 am 
Hall of Famer

אני זוכר שאמרו שדאלאס לא תיקח אליפות כי אף קבוצה של ג'אמפ שוטרים לא לקחה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 10:14 am 
Senior

ועדיין אחרי האילפות של דאלאס אמרו את אותו הדבר על גולדן-סטייט של הספלאש בראת'רס, ועוד לפני דאלאס היו הפיסטונס של 2004 שהתקפית היו גם הם קבוצה של ג'אמפ-שוטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 10:50 am 
מנהל פורום

וזה לא שלסלטיקס של 2008 היתה איזושהי נוכחות פנים היסטורית, גארנט הרי בעיקר זרק מחצי כנ"ל פירס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 11:38 am 
Hall of Famer

אמרו לכם שהדרך לאליפות היא נוסחתית מאד ברוב המוחלט של המקרים, אני לא יודע למה אתם מתווכחים.
הבעיה כמובן שכל הג'י.אמים משתמשים בנוסחה לא נכונה. צריך מישהו שיסביר להם איך הדברים עובדים.
המחשבה שסנטר דומיננטי נותן לך יתרון על פני המתחרים בוודאי שתמיד הייתה קיימת. אני חושב שהיא קיימת עד היום. בעיני אמביד הוא גיים צ'יינג'ר ולבד הוא שם את פילי במקום של קונטנדרית. אבל עד ג'ורדן המחשבה הייתה שאי אפשר בשום מקרה לזכות באליפות ללא סנטר מהטופ של הטופ. זה כבר לא קיים. ביג מן דומיננטי הוא יתרון עצום, הוא לא מאסט וככל שעוברות השנים ועם השינוי שהליגה עשתה עם הקליעה מהשלוש, גם זה נעלם.

דרך אגב, משהו שפחות מוזכר בנוגע לקליעה לשלוש, זה שההשפעה היא לא רק ההבנה של הסטט' המתקדמת שקליעת 3 שווה יותר, אלא שהקליעה מהשלוש (וגם האצת הקצב), בכמויות שזורקים היום הופכת את המשחק להרבה יותר הפכפך. הרבה יותר קל היום לסגור פיגורים גדולים. אנחנו רואים הרבה יותר מהפכים, אחרי הפרשים דו ספרתיים במהלך המשחק מהעבר וזה כמובן בגלל שיש אפשרות להשיג נק' בקצב יותר מהיר מבעבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 1:47 pm 
Hall of Famer

מה לעשות, ההסתכלות על עמדות היא צרה ולא נכונה.
אתה צריך, ברוב המקרים, סופרסטאר שיסחוב אותך לאליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 2:04 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני זוכר שאמרו שדאלאס לא תיקח אליפות כי אף קבוצה של ג'אמפ שוטרים לא לקחה...

לפעמים לוקח זמן עד שקולטים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 2:09 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
FLASH כתב:
עמוס נניח שאתה צודק (אני כמובן לא מסכים , נוביצקי ודאי יותר גבוה מבירד, אבל חבל לי להתווכח).

עזוב שחקן חוץ. בפועל, בשביל אליפות תמיד חיפשו ביגמן טוב.

מאלון מקהייל וקארים היו הביגמנים הטובים בשנות ה80, זה תרם רבות ללייקרס סלטיקס ופילי לשלוט בליגה.

האקים היה הגבוה הטוב ביותר בשנות ה90 ולקח את האליפויות שגורדן השאיר לכל השאר. האקים פשוט דרס את רובינסון ושאק ויואינג מאלון ובארקלי ולכן הם נותרו ללא אליפויות מה2 שמייקל השאיר על השולחן.

בשנות ה2000, דאנקן ושאקיל היו הביגמנים שהיו שם באליפויות. אחרי 30 שנה כאלו, ואני מכליל גם אלסטארס כמו וואלאס ולמבייר, לא סתם הלייקרס והסלטיקס חיפשו ומצאו ביגמן ראוי: גארנט וגאסול. אחכ נוביצקי. היה ברור תמיד שבשביל אליפות צריך ביגמן כוכב, ולכן ההיט גם רצו את בוש.

ואתה בודאי מודה שסופרסטאר צלף שלשות לא היה מצרך לאליפות כמו ביגמן כוכב. עובדתית, % הקליעה של הכוכבים שכתבתי מחוץ לקשת היה בממוצע סביב 25%. לכן בחרו עונה אחרי עונה את האמבידים ואודנים למיניהם גבוה, מוכח כיעיל לאליפויות. קבוצות כמו פיניקס של נאש שבנויות על שלשות היה מוכח כלא יעיל לאליפויות. והיה דיבור חזק על זה בשנות ה2000-קבוצות שלשות זה חמוד אבל לא לוקח אליפות.

עד שהגיע סטף קארי והראה ששלשות זה יעיל לאליפות כשעושים את זה נכון

עד סוף שנות השמונים אם קבוצה רצתה אליפות היא הייתה צריכה ביג מן בטופ של הליגה. אבל זה לא היה סתם ביג מן, זה היה סנטר. בא מייקל ג'ורדן ושבר את התמה הזאת. שנות התשעים היו שנות הגארדים, עם איזשהי אפיזודה די רנדומלית של הבק טו בק של הרוקטס. שנות האלפיים נפתחו עם הדומיננטיות של שאק, אבל אז זה התפוגג. דאנקן הוביל עם 3 אליפויות, אבל הבד בויז 2 וההיט היו קבוצות שהביג מן היה עוד חלק מהאנסמבל. פאו גאסול היה חשוב מאד באליפויות של הלייקרס, אבל בואו נודה על האמת, זאת הייתה קבוצה של קובי. ואז הגיע העשור השני של שנות האלפיים ולא ההיט ולא המאבס ולא הספארס הובלו על ידי ביג מן. נוביצקי בוודאי שסחב את המאבס, אבל הוא רחוק מביג מן מסורתי. אתה יודע, אמירה כזאת שאומרת שקבוצות תמיד רצו ביגמן ראויים, היא מאד כללית. קבוצות גם תמיד רצו גארדים ראויים. בלי גארדים שכאלו לא תיקח אליפויות. ומאמן טוב על הקווים? גם הוא מרכיב חשוב.
ולא הבנתי את המשפט על נוביצקי ובירד. איפה רשמתי משהו על השוואה ביניהם?

שאלת תם: למביר נחשב לסנטר בטופ של הליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 2:38 pm 
Senior

Att כתב:

אבל אתה יודע שזה לא מחדש כלום, נכון?
אז פעם אמרו 'צריך ביג-מן סופרסטאר כדי לקחת אליפות', הגיע ג'ורדן ושינה את התפיסה ל'גם סופרסטאר שהוא לא ביג-מן יכול לסחוב אותך לאליפות', פלאש טוען שאחריו התפיסה הייתה ש'צריך סופרסטאר אחד שהוא ביג-מן ועוד אחד שהוא גארד' כדי לקחת אליפות עד שסטף הגיע והוכיח שלפעמים לא צריך את הביג-מן אפילו.
ואז אתה בא ואומר פה שהנוסחא שכולם מפספסים היא שצריך סופסטאר בשביל אליפות. איך כולם פיספסו את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 2:44 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:

אז פעם אמרו 'צריך ביג-מן סופרסטאר כדי לקחת אליפות', הגיע ג'ורדן ושינה את התפיסה ל'גם סופרסטאר שהוא לא ביג-מן יכול לסחוב אותך לאליפות', פלאש טוען שאחריו התפיסה הייתה ש'צריך סופרסטאר אחד שהוא ביג-מן ועוד אחד שהוא גארד' כדי לקחת אליפות עד שסטף הגיע והוכיח שלפעמים לא צריך את הביג-מן אפילו.
ואז אתה בא ואומר פה שהנוסחא שכולם מפספסים היא שצריך סופסטאר בשביל אליפות. איך כולם פיספסו את זה?

אובייסלי פספסו בעבר והיום זה כבר ברור
אבל להגיד שאין "נוסחה" זו התעלמות מהמציאות של הנ.ב.א.
אתה ב-90% מהמקרים חייב סופרסטאר*

* זה כמובן חלק מ"נוסחה" רחבה יותר אמנם אבל אם מתעקשים לצמצם את זה למשפט אז ככה לוקחים אליפויות.
אתה לא יכול להתעלם מזה אם אתה GM בליגה וחותר לאליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 3:03 pm 
Hall of Famer

התמצות הזה מאד מאד בעייתי.
מאז האיחוד עם האיי.בי.איי לקחו אליפויות -
וולטון, מג'יק/קארים,בירד, מאלון/דוקטור ג'יי, מייקל, האקים, דאנקן, שאק/קובי, ווייד, דירק, לברון, קארי/דוראנט, קוואיי, יאניס.
ב-44 שנות תארים 14 שחקנים שהיו משלושת השחקנים הטובים בעולם באותה שנה לקחו אליפות. אני יכול לחשוב אולי על 6-7 שנים שבהם קבוצה שלא החזיקה בשחקן שהתיימר להיות הטוב בעולם לקחה אליפות.
כלומר הנוסחא המקוצרת היא שחייבים שחקן שהוא באזור 10 השחקנים הכי גדולים בהיסטוריה של הכדורסל (מאחר שהתייחסתי לאיחוד, אז ראסל, ווילט, ביג או, ג'רי ווסט יורדים מהרשימה) כדי לזכות באליפות. אכן זהו בלו פרינט שכל ג'י.אם צריך לעבוד על פיו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 3:05 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
Att כתב:

אובייסלי פספסו בעבר והיום זה כבר ברור
אבל להגיד שאין "נוסחה" זו התעלמות מהמציאות של הנ.ב.א.
אתה ב-90% מהמקרים חייב סופרסטאר*

* זה כמובן חלק מ"נוסחה" רחבה יותר אמנם אבל אם מתעקשים לצמצם את זה למשפט אז ככה לוקחים אליפויות.
אתה לא יכול להתעלם מזה אם אתה GM בליגה וחותר לאליפות.

אבל הדיון ממש לא היה על זה, אלא על האם קארי שינה את התפיסה בנוגע לשיווי המשקל בין עמדות, בחשיבות של גארדים מול גבוהים וכו'.
הוקיץ' אמר שבמשך שנים יש תהליך של הבנה שלא חייב נוסחא כזו או אחרת, ואז אתה בא ומחזיר את הדיון למשהו בסיסי יותר ומובן יותר מאליו שצריך סופרסטאר.

לגבי ה90%/פחות, מהו סופרסטאר, מה GM בליגה חייב להבין אני מרגיש שניהלנו את הדיון עשרות פעמים, אני לא חושב ששכנעת רבים בו. זה לא מה שהלך כאן עכשיו ואני סיבה לגרור את הדיון לשם שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 3:14 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, לפי הנוסחא המקוצרת כדאי לפיניקס לפרק את החבילה כי אין שום סיכוי שבעולם שהם יזכו באליפות, אז כדאי שיתרכזו בלהביא את הסופרסטאר ההיסטורי ההוא. כנ"ל יוטה, שיקגו וכו'. למעשה לפי הבלו פרינט הזה בעונה מייצגת יש 3-4 קבוצות שיכולות לכוון לאליפות, עוד 3-4 קבוצות שהתחילו בבניה עתידית ויש להם את הבסיס שאולי יהפוך אותם לאלופה ו-22-24 קבוצות שחייבות לפרק את מה שיש להם כדי שהם יוכלו להתחיל לבנות על פי הבלו פרינט הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 4:23 pm 
Junior

לא כל כך הבנתי את הקונטקסט של הדיון (לא של אטט, הכללי).
סטף הוכיח שגארדים יכולים להוביל לאליפות? מייקל, וויד וקובי עשו את זה לפניו. גם המחסור בסנטר דומיננטי היה ב2 האליפויות של מיאמי ואפילו בזו של דאלאס (עם כל הכבוד לטייסון צ'אנדלר) וכמובן באלו של מייקל והדטרויטים.

ולגבי מה שהוקיץ רשם אני מאוד מסכים - אין נוסחא לקחת אליפות. מעבר לזה שמבחן העין מאוד ברור בנושא, אני בטוח שאם הייתה "נוסחא" ברמת מובהקות גדולה כל דאטה-סיינטיס שני היה יכול למצוא אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 21, 2021 5:02 pm 
Senior

אני מסכים עם מי שכתב שכל הדיונים האלו על נוסחא לכאורה לקחת אליפות הם קצת חסרי פואנטה ומתבססים בעיקר על ניתוחים בדיעבד.

אם קרי שינה משהו בכדורסל זה לדעתי לא בהקשרים של איך בונים קבוצה לאליפות אלא על איך אפשר לבסס משחק על קליעות מבחוץ כברירת מחדל. אני אסכים אגב עם מי שיטען שבזה מי שעשה את השינוי לא פחות מקרי הוא סטיב קר או איזה מאמן שלא ביסס את הקבוצה על הספלאש'ז. גולדן סטייט שלפני השושלת הייתה קבוצה נחמדה וקרי סומן כשובר קרסולי המגנים לא פחות מאשר כקלע. שחרור הכדור המהיר, הדיוק שלו, הגדלת הטווחים, הירי חסר המצפון אך היעיל וכמובן היכולת של הקבוצה לנצל את השמירות הכפולות, הפכו אותה למפלצת שהייתה.
עכשיו יש עוד כמה ממנו (אם כי אולי פחות אפקטיביים) כמו טריי ודיים ויש גם הכרה בזה שהשלשות הן לא רק אחד הכלים היעילים בארסנל אלא גם כלי נשק שיכול להיות ברירת המחדל של קבוצה קונטנדרית.
האם השינוי הוא עליו ועל קר בלבד? מניח שגם למניבול יש חלק בזה, אולי אפילו משמעותי יותר, קר וקרי פשוט היו שם כדי להפוך את הרעיונות של המניבול לסופר אפקטיביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:38 am 
Junior

שוב, לא גארדים. היו גארדים שהובילו לאליפות

קארי הוכיח לראשונה שקבוצה שהנשק העיקרי שלה הוא שלשות, ושחקן שהנשק העיקרי שלו הוא שלשות, יכול להוביל לאליפות.עד אז הטענה שאאכ אתה גורדן, צריך ביגמן דומיננטי בקבוצה כי לקחת אליפות

כל הקודמות (פיניקס דאלאס ג"ס בעשור שניים הקודמים) הוכיחו בדיוק הפוך, שהמודל של שלשות לא מביא אליפויות. לכן כל פעם הסאנס הפסידו לספרס וכו, זו היתה הדעה הכללית בנבא

קארי הוכיח שזה אפשרי ועוד איך. התחקו אחריו. בטח כשהוא מגניב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:48 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
אם קרי שינה משהו בכדורסל זה לדעתי לא בהקשרים של איך בונים קבוצה לאליפות אלא על איך אפשר לבסס משחק על קליעות מבחוץ כברירת מחדל. אני אסכים אגב עם מי שיטען שבזה מי שעשה את השינוי לא פחות מקרי הוא סטיב קר או איזה מאמן שלא ביסס את הקבוצה על הספלאש'ז. גולדן סטייט שלפני השושלת הייתה קבוצה נחמדה וקרי סומן כשובר קרסולי המגנים לא פחות מאשר כקלע. שחרור הכדור המהיר, הדיוק שלו, הגדלת הטווחים, הירי חסר המצפון אך היעיל וכמובן היכולת של הקבוצה לנצל את השמירות הכפולות, הפכו אותה למפלצת שהייתה.
עכשיו יש עוד כמה ממנו (אם כי אולי פחות אפקטיביים) כמו טריי ודיים ויש גם הכרה בזה שהשלשות הן לא רק אחד הכלים היעילים בארסנל אלא גם כלי נשק שיכול להיות ברירת המחדל של קבוצה קונטנדרית.
האם השינוי הוא עליו ועל קר בלבד? מניח שגם למניבול יש חלק בזה, אולי אפילו משמעותי יותר, קר וקרי פשוט היו שם כדי להפוך את הרעיונות של המניבול לסופר אפקטיביים.

נוטה להסכים עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 9:57 am 
Senior

אחד השינויים המשמעותיים שסטף הביא זה איך שומרים על שחקן מחוץ לקשת, במשחק עומד ובמתפרצת. הוא הראשון אי פעם שהגדיל את הטווח שצריך לשמור בו על שחקן.

אני לא בטוח למה תומר מתכוון במאניבול פה. אני חושב שאתה משתמש במונח/רעיון לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:36 am 
Senior

יכול להיות שאני לא מדייק, אני פיסיקאי נסיין ולא תיאורטיקן (אם לצטט את דר ש. קופר)
הכוונה שלי ב"מניבול" היא למה שדוסקס כאן כבר, לגבי זה שהיעילות של קליעה לשלוש גדולה מזו של קליעה לשתים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:05 pm 
Senior

זה pet peeve שלי. אנשים כותבים מאניבול=אנלטיקה. ומאניבול הייתה תכנית כלכלית להלחם בפערי התקציבים בבייסבול (אין תקרת שכר) על ידי מציאת שחקנים שלא מוערכים נכון בשוק.

אם לבראד פיט (בילי בין) היה תקציב, הוא לא היה מחליף את ג'ייסון ג'יאמבי בג'רמי ג'יאמבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:41 pm 
Senior

מודה שהלכתי לגגל pet peeve

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 8:44 pm 
Senior

תומר כתב:
מודה שהלכתי לגגל pet peeve

משהו יחסית חסר חשיבות בואכה קטנוני שמפריע לי ולמרות שאני צודק לגביו, הרמה שבה זה מפריע לי היא בעיה שלי ולא של שאר האוכלוסיה.

בעברית זה פחות קליט :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 10:39 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח כמה זה מיוחד בקארי כמו שזה החיבור גם עם דריימונד וקליי ואיגי וסטיב קר וליבינגסטון ובוגוט והאחרים (שלא נאמר הקאפקייק) לייצר קבוצה היסטורית.
אם הווריורס לא היו מגיעים לאליפויות הללו, יכול להיות שאנשים היו מאוד מעריכים ואוהבים אותו, אבל זו לא הייתה כזו היסטריה. גם סטיב נאש זכה בתארי MVP.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נורטון, סאבוניס ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה