סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 9:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:06 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
שלום חברים, עובדים פה על ספר שלישי במספר שעתיד לצאת ביוני 2022.

הפעם - דירוג 23 השחקנים המשפיעים בליגה ב-23 השנים האחרונות. לפני 23 שנה (ב13.1.99 ליתר דיוק) פרש העז, מייקל ג'ורדן (בפעם השניה, לא האחרונה), ואנחנו מכבדים את המספר 23, המספר הכי עגול בNBA.

1. בואו תעזרו לי - אשמח לשמוע מי הטופ 5 שלכם. זיכרו את המדד - השפעה. על הליגה, על הכדורסל, על החברה, לא רק שחקנים, גם מאמנים, עסקנים (יעני GM'S) ועוד (למשל ברשימה שלנו הכנסנו את ספורטס-ויו - החברה שהתקינה מצלמות על תקרת האולמות ויצרה את עידן הBIG DATA בליגה). שכנעו אותי שהרשימה שלכם הכי טובה :men:

2. נשמח אם תתמכו בהוצאה לאור של הספר
https://headstart.co.il/project/66439

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:09 am 
Hall of Famer

ורק אני צופה לנושא הזה להידרדר למקומות מי יותר השפיע - קובי או לברון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:14 am 
Hall of Famer

ולעצם העניין
לברון (ברור)
דאנקן (גם האליפויות, גם היכולת להשפיע אחרי ירידת היכולת. 15 שנה בין אליפות ראשונה לאחרונה, כשהראשונה הגיעה מיד אחרי הפרישה של ג'ורדן)
סטפ קארי (דובר מספיק)
דירק נוביצקי (בעיני האחראי להתפתחות הסטרץ' 4 בליגה)
M.I.T. Sloan Sports Analytics Conference (סטט' מתקדמות וכל הג'אז הזה)

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:20 am 
Senior

דריל מורי לא אמור להיות חלק מכל רשימה כזאת?
לברון סלאש דוראנט, פחות בגלל היכולת ויותר בגלל שהם הפכו את התחברות כוכבים ליצירת קבוצות-על
סטף (ולא סטפ!) קארי כמובן וכמובן

לגבי כל השאר, לא מבין מספיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 11:35 am 
Freshman

עמוס לב כתב:
ולעצם העניין
לברון (ברור)
דאנקן (גם האליפויות, גם היכולת להשפיע אחרי ירידת היכולת. 15 שנה בין אליפות ראשונה לאחרונה, כשהראשונה הגיעה מיד אחרי הפרישה של ג'ורדן)
סטפ קארי (דובר מספיק)
דירק נוביצקי (בעיני האחראי להתפתחות הסטרץ' 4 בליגה)
M.I.T. Sloan Sports Analytics Conference (סטט' מתקדמות וכל הג'אז הזה)

דאנקן לא נכנס לרשימה. מ-2 סיבות עיקריות:
1. אם היום מדברים על יוניקורנס, אז דאנקן הוא הסמוראי האחרון. אין כבר שחקנים כאלה. גדול ככל שהיה (ובעיני טופ 10 בכל הזמנים), ההשפעה שלו על דורות השחקנים שבאו אחריו כמעט לא קיימת.
2. נאלצנו לבחור בין דאנקן ופופוביץ'. מבחינה ספרותית זה פשוט אותו פרק. פופוביץ' הוא גם ייחודי אבל כל כך הרבה עוזרי מאמן שלו הפכו למאמנים בליגה, שלא לדבר על כמות המנהלים שיצאו מסן אנטוניו. טביעת האצבע שלו ניכרת בהמון תהליכים. הספרס של 2014 היו הווריורס לפני הווריורס.

כל זה לא נועד להעיד כל כמה טוב טימי היה או לא היה. כאמור שחקן ענק בעיני ואחד מ-10 הגדולים בכל הזמנים.

השאר בפנים. אמרת סלואן, אמרת מורי. הוא אחד ממקימי הועידה, וגם הוא יהיה בספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:09 pm 
Senior

מייק דאנטוני אצלי לפני מורי - נתחיל בהתקפת 7 השניות בפיניקס ונמשיך ביישום של המורי-בול ביוסטון, בהתחלה עם הארדן כרכז ואח"כ כאמן בידודים שזורק המון ל3 ומגיע המון המון לקו. באיזשהו מקום אפילו הארדן עצמו שווה טופ 10 אצלי ברשימה הזו.

דוראנט אולי גם שווה מקום בחמישייה - הפך להיות סטנדט הזהב לכל טרנד היוניקורנס, קצת כמו שג'ורדן התחיל את טרנד הסווינגמן האתלטיים שמנהלים את ההתקפה של תחילת שנות ה2000.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 12:36 pm 
Hall of Famer

אני בכוונה לא רשמתי דריל מורי אלא M.I.T. Sloan Sports Analytics Conference. נכון שמורי הקים את הקונפרנס הזה, אבל הקונפרנס הזה היווה מעין hub לכל מיני רעיונות של אנליטיקס ומקום שבו גם התגלו כל מיני מנהלים לעתיד בליגה שבאו מתחום האנליטיקס. למען האמת ה - M.I.T. Sloan Sports Analytics Conference הייתה התחכמות. יכולתי פשוט לרשום אנליטיקס וסטט' מתקדמות בלי לשים שם של בן אדם.
ולגבי דאנקן - אני לא בחנתי את הרשימה רק באיך השחקן השפיע על העתיד, אלא גם באיך הוא השפיע בזמן אמת על אותם 23 שנים. דאנקן היה נוכח בצורה מובהקת ב-15 מאותן שנים, הכדורסל של הקבוצה שלו השפיע על איך נראתה הליגה בזמן אמת ויכול להיות שהוא לא ישאיר מורשת עתידית כמו קארי או נוביצקי, אבל בזמן הווה בעיני הוא היה סופר משפיע.
גם לברון בעיני על המגרש הרבה פחות השפיע על איך הכדורסל ייראה בעתיד, אבל אתה לא יכול לדבר על האן.בי.איי של שנות האלפיים והלאה בלי להזכיר את לברון. ומעבר להופעה על המגרש, כמובן שללברון (הג'י.אם) הייתה השפעה עצומה על איך נראה האן.בי.איי היום. המקום בו הוא דרגה אחת מעל דוראנט זה מחוץ למגרש. דוראנט בעיני זה יותר דירק נוביצקי הדור הבא, לכן הוא מחוץ לרשימה שלי.
אפשר גם להוסיף לשלילה את גרג אודן. לך תדע איך האן.בי.איי היה נראה היום אם גרג אודן היה ממלא את הציפיות. יכול להיות שהוא היה עדיין שומר את הגחלת של האיש הגדול שחי בצבע, גם בהגנה וגם בהתקפה עד היום. אני חושב שאם אודן היה נשאר בריא הוא היה נזכר בנשימה אחת עם כל הסנטרים הכי גדולים בהיסטוריה. עד כדי כך הוא היה מוכשר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:01 pm 
Senior

ואני בכוונה כתבתי דריל מורי ולא M.I.T. Sloan Sports Analytics Conference כי לא ידעתי מה זה ה MIT הזה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 1:08 pm 
Hall of Famer

:-). אבל כמו שאתה רואה, דריל מורי סוג של נכנס לרשימה שלי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:12 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע אם לבוריס דיאו או איגודלה אין מקום. שני שחקנים ששינו את שיטת משחקם בקריירה והדגישו את הצורך של האולר השוויצרי בקבוצות אליפות. סטיב קר גם צריך להיכנס לדעתי
ואני שונא לומר את השם הזה, אבל הינקי (או פרסטי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 4:39 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
:-). אבל כמו שאתה רואה, דריל מורי סוג של נכנס לרשימה שלי.

נו, בטח, הבנתי מיד ובדיעבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 5:18 pm 
מנהל פורום

משונה לי שפופוביץ מעל דאנקן, אבל אני מניח שעדיין לא סיימתי לשכנע את כל העולם בזה שמאמנים זה קצת אוברייטד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 6:29 pm 
מנהל פורום

אתה בת'רד הנכון. הדסטרט, ספר
והעולם שטיח לרגליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 6:42 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
דיברתי על זה כבר נדמה לי, אבל קווין גארנט מצא את עצמו בכל מני צמתים חשובים שהשפיעו על הכדורסל כמעט בלי שיהיה להם קשר אחד לשני.

קודם כל מקצועית, הוא היה יחד עם נוביצקי ההשפעה הכי גדולה על ה-4 המודרני עם סקילס שלא מביישים גארד ונוכחות בצבע שלא מביישת אף סנטר. הוא התחיל את הליגה בעמדה 3 וסיים אותה ב-5.

הוא היה התיכוניסט הראשון שהגיע לליגה ישר מהדראפט בעידן המודרני ופתח את הסכר לקובי, לברון ובסופו של דבר הביא לתופעת הONE AND DONE (שזה חוק ריאקציוני לתופעת התיכוניסטים), וההשפעה הזו היתה עצומה לא רק על הNBA אלא על כל הכדורסל בארה"ב מהתיכון ודרך המכללות.

הוא קיבל חוזה שהיה נחשב לסופר מופרך בזמנו של 126 מיליון דולאר, והוא קיבל אותו בגיל 21 ב-1997/98, אחרי 3 שנים בליגה בלבד. זה קרה כי התמזל מזלו להיות שם בתקופה מאד קצרה שהחוקים איפשרו את זה. תחשבו שרק לפני 5-6 שנים אחרי בערך 20 שנה של אינפלציה ועליית השכר הכללי בליגה התחלנו שוב לראות חוזים מסדר הגודל הזה. הוא עד היום המרוויח מס' 2 בתולדות הליגה אחרי לברון. העניין הוא שהחוזה הזה נחשב לאחד מהסיבות העקריות להשבתת הליגה ב-1998 שעיצבה מחדש את תמונת השכר לשנים הבאות.

וכל התופעה הזו של כוכבים מתאספים ביחד בגאלקטיקוסים למניהם התחילה למעשה עם גארנט, אם לא היה נותן את האוקי שלו לטרייד (בוסטון לא היתה הולכת על זה בלי הסכמה שלו להארכה) לא היינו מקבלים את הBIG 3 של בוסטון שסללו את הדרך להיטלס וגם לניסויי גאלקטיקוס אחרים מוצלחים יותר או פחות (קליבלנד עם עם לברון, לאב, אירווינג, הנטס עם אותו גארנט, פירס, ג'ו ג'ונסון ודרון וויליאמס, וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 7:05 pm 
Sophomore

לא הכי קשור בעולם לפוסט הזה, אבל האם למישהו יצא לקרוא לפני למעלה מ 20 שנה את הספר "מדריך הכדורסל השלם לעונת 98-99" ?
ספר של ירון טלפז וערן סלע שסקר את ה NBA, הליגה הישראלית (בדגיש על מכבי), וגם קצת את גביע האירופה של אותה שנה.
בשבילי כנער/ילד זו היתה חווית קריאה ממש כייפית.
היה ספר מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 22, 2021 8:20 pm 
Junior

נורטון כתב:
אני לא יודע אם לבוריס דיאו או איגודלה אין מקום. שני שחקנים ששינו את שיטת משחקם בקריירה והדגישו את הצורך של האולר השוויצרי בקבוצות אליפות. סטיב קר גם צריך להיכנס לדעתי

לא יודע, אתה מדבר על אליפויות שנלקחו בשנים 2014-2015. היו מאז ארבע אלופות נוספות - קליבלנד, טורונטו, הלייקרס ומילווקי - מי בדיוק היו האולרים השוויצרים שלהם? או של כל אחת מהקבוצות שהגיעו לקונפרנס פיינלס מאז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 23, 2021 9:10 am 
Junior

Amos Gueta כתב:
דיברתי על זה כבר נדמה לי, אבל קווין גארנט מצא את עצמו בכל מני צמתים חשובים שהשפיעו על הכדורסל כמעט בלי שיהיה להם קשר אחד לשני.

קודם כל מקצועית, הוא היה יחד עם נוביצקי ההשפעה הכי גדולה על ה-4 המודרני עם סקילס שלא מביישים גארד ונוכחות בצבע שלא מביישת אף סנטר. הוא התחיל את הליגה בעמדה 3 וסיים אותה ב-5.

הוא היה התיכוניסט הראשון שהגיע לליגה ישר מהדראפט בעידן המודרני ופתח את הסכר לקובי, לברון ובסופו של דבר הביא לתופעת הONE AND DONE (שזה חוק ריאקציוני לתופעת התיכוניסטים), וההשפעה הזו היתה עצומה לא רק על הNBA אלא על כל הכדורסל בארה"ב מהתיכון ודרך המכללות.

הוא קיבל חוזה שהיה נחשב לסופר מופרך בזמנו של 126 מיליון דולאר, והוא קיבל אותו בגיל 21 ב-1997/98, אחרי 3 שנים בליגה בלבד. זה קרה כי התמזל מזלו להיות שם בתקופה מאד קצרה שהחוקים איפשרו את זה. תחשבו שרק לפני 5-6 שנים אחרי בערך 20 שנה של אינפלציה ועליית השכר הכללי בליגה התחלנו שוב לראות חוזים מסדר הגודל הזה. הוא עד היום המרוויח מס' 2 בתולדות הליגה אחרי לברון. העניין הוא שהחוזה הזה נחשב לאחד מהסיבות העקריות להשבתת הליגה ב-1998 שעיצבה מחדש את תמונת השכר לשנים הבאות.

וכל התופעה הזו של כוכבים מתאספים ביחד בגאלקטיקוסים למניהם התחילה למעשה עם גארנט, אם לא היה נותן את האוקי שלו לטרייד (בוסטון לא היתה הולכת על זה בלי הסכמה שלו להארכה) לא היינו מקבלים את הBIG 3 של בוסטון שסללו את הדרך להיטלס וגם לניסויי גאלקטיקוס אחרים מוצלחים יותר או פחות (קליבלנד עם עם לברון, לאב, אירווינג, הנטס עם אותו גארנט, פירס, ג'ו ג'ונסון ודרון וויליאמס, וכו').

אחלה הודעה! אף פעם לא שמתי לב שהוא היה בכל כך הרבה צמתים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 23, 2021 11:13 am 
Hall of Famer

שכחתי עוד השפעה עצומה על האן.בי.איי, אולי אפילו ההשפעה הכי גדולה ב-23 השנים האחרונות על האן.בי.איי. איסור מוחלט על hand checking ב-2004. שינוי החוק נוצר כתוצאה מאיך שההגנות נראו באותן שנים, בעיקר הדטרויט פיסטונס ובעיקר החיסול הממוקד שהם עשו בקובי בגמר. כתוצאה מכך בפגרה לפני עונת 2005 השתנה חוק ה - hand check, כך שלשחקן הגנה מותר לשים יד על שחקן, רק כשהוא קרוב לסל ורק כשהוא עם הגב לסל. השינוי הזה נתן זריקת סטרואידים מרוכזת לכל הגארדים החודרים, פתח את ההתקפה באן.בי.איי. בשנה הראשונה לחוק החדש ממוצע הנק' ב-אן.בי.איי על בכ-4 נק' ומאז ועד היום אנחנו רואים את ההשפעה של החוק. גם העליה בכמות השלשות הושפעה מהחוק הזה, כי היום הרבה הרבה יותר קל לחדור לצבע ולהוציא החוצה לשלשה פנויה. ואנקדוטה קטנה, מי שלחץ מאד לטובת החוק הזה היה מארק קיובן, שב-2006 נאלץ לראות איך דוויין ווייד חותך שוב ושוב את ההגנה שלו והכול בחסות החוק שהוא דחף אליו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 23, 2021 11:38 am 
Senior

אני גם חשבתי על הhand check אבל לא מצאתי אף אדם בודד שאפשר היה לציין באופן ספציפי בהקשר הזה. טיישון פרינס היה האחראי הראשי לסיקול של קובי (ושל טי-מאק שנה קודם לכן), אבל זה היה קצת סטרץ׳ לציין אותו.
האמת היא שמי שכן אחראי לשינוי הזה הוא כנראה לא שחקן או מאמן, אלא מישהו שהוא לגמרי בין האנשים ששינו את הליגה הכי הרבה, גם אם הרבה מזה היה לפני הפרישה של ג׳ורדן - דייויד סטרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 23, 2021 4:07 pm 
Hall of Famer

לגבי שינוי חוק ה - hand check ב-2004 אני לא מכיר שחקן אחד שאפשר לשייך אליו את השינוי. אבל את השינוי או האכיפה המוגברת שנעשו ב-1994 בהחלט ניתן לשייך לשחקן אחד, דרק הארפר של הניקס, שהדרך בה הוא הוביל את הגארדים של הרוקטס בסדרת הגמר לאן שהוא רוצה עם hand check הייתה מסימני ההיכר הבולטים של הסדרה המשמימה הזאת. ואכן בהתחלה החוק נקרא חוק דרק הארפר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 23, 2021 4:23 pm 
Junior

ehud כתב:
לא הכי קשור בעולם לפוסט הזה, אבל האם למישהו יצא לקרוא לפני למעלה מ 20 שנה את הספר "מדריך הכדורסל השלם לעונת 98-99" ?
ספר של ירון טלפז וערן סלע שסקר את ה NBA, הליגה הישראלית (בדגיש על מכבי), וגם קצת את גביע האירופה של אותה שנה.
בשבילי כנער/ילד זו היתה חווית קריאה ממש כייפית.
היה ספר מעולה.

כן. יש לי אותו בבית עד היום. אכן ספר מצויין, היל מיאסיקבצ'יוס המועמד לרעננה (וכנ"ל גם מרכוס בראון) ועד הסקירות של קבוצות הליגה והיורוליג. ספר ממש כיפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 12:07 am 
Freshman

Amos Gueta כתב:

גארנט הוא הפריקוול מן. עשה דברים במאין תמימות כזאת, רגע לפני שבא מישהו והשתין מהמקפצה. הגיע לליגה מהתיכון לפני שזה נהיה טרנד. זוכרים אותו, את קובי, שוכחים את כל אלו שהצליחו פחות. היה אחראי לשביתה ב-99 אבל ממש לא באשמתו. והרכיב את הביג 3 של בוסטון, אבל לא באופן פעיל. אחרי זה לברון הגיע והפך את זה למלאכת GM של ממש. גארנט ללא ספק ברשימה, אבל כלא בטופ. אני לא חושב שהוא התכוון לשנות או להתריס. הוא כאמור עשה דברים בתמימות מסויימת, או לפחות ככה מייחסים לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 12:08 am 
Freshman

B.Grant44 כתב:
נורטון כתב:

לא יודע, אתה מדבר על אליפויות שנלקחו בשנים 2014-2015. היו מאז ארבע אלופות נוספות - קליבלנד, טורונטו, הלייקרס ומילווקי - מי בדיוק היו האולרים השוויצרים שלהם? או של כל אחת מהקבוצות שהגיעו לקונפרנס פיינלס מאז?

איגי ודיאו עשו שינוי ענקי, בעיקר עבור הקבוצות שלהן. זה לא הפך לטרנד בליגה, ושחקנים שמוותרים על אגו עדיין נדירים ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 12:10 am 
Freshman

stavs כתב:
אני גם חשבתי על הhand check אבל לא מצאתי אף אדם בודד שאפשר היה לציין באופן ספציפי בהקשר הזה. טיישון פרינס היה האחראי הראשי לסיקול של קובי (ושל טי-מאק שנה קודם לכן), אבל זה היה קצת סטרץ׳ לציין אותו.
האמת היא שמי שכן אחראי לשינוי הזה הוא כנראה לא שחקן או מאמן, אלא מישהו שהוא לגמרי בין האנשים ששינו את הליגה הכי הרבה, גם אם הרבה מזה היה לפני הפרישה של ג׳ורדן - דייויד סטרן.

ניתן את הקרדיט לדייויד סטרן ז"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עודד ל ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה