סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ליגת העל 12.
הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 12:47 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
xalmon כתב:
Hacohen כתב:
xalmon כתב:
מעשית זה היה משחק ליגה. תדמיתית ה-3-0 משמעותי להמשך העונה, ועוד הפסד כשהפועל מגיעה פייבוריטית הוא נזק לא מבוטל, לא רק לעונה הזאת. מקצועית - השאלות עד כמה הניצחון חשוב מבחינת מכבי ועד כמה ההפסד חמור מבחינת הפועל ייענו בהמשך השבוע.

ההודעה הזאת רצינית? אני חושד שכן, ואז זה באמת איזשהו סוג של שיא בהדבקת משמעויות אובר-דרמטיות לפאקינג משחק כדורסל.

היה משחק, שתי הקבוצות שיחקו בערך באותה רמה ולכן הוא היה צמוד, ומכיוון שבכדורסל קבוצה אחת מנצחת-מי שהיתה טובה יותר בשתי דקות הסיום ניצחה, וזו היתה מכבי.

"נזק לא מבוטל, לא רק לעונה הזאת". "כמה הניצחון חשוב וכמה ההפסד חמור-ייענו בהמשך השבוע". שג'יזס יחזיר את הפרופורציות לעולם כשהוא קם לתחייה.

אבהיר כדי שלא תזדעזע כל-כך: מהצד של הפועל אני די אופטימי ולכן מעריך שלהפסד הזה לא תהיה הרבה השפעה על המשחק החשוב באמת במנרסה בהמשך השבוע.

מבחינה תדמיתית, כן, יש פה נזק. הפועל ירושלים זכתה בשנים האחרונות בגביעים ואליפויות אבל ברוב המקרים לא עשתה את זה דרך ניצחון על מכבי. במקרים שבהם הגענו פייבוריטים, כמו לדוג' בגמר הגביע 16/17, מכבי ניצחה.

הבחינה התדמיתית נמצאת, ידידי, אצלך בתודעה הרבה יותר מאשר במציאות. אין לי כח או רצון להתווכח עם אוהדים שמשוכנעים בשחור/קללות/רוחות/נאחס/מיתוסים, אז אסיים בכך שמבחינת הכדורסל שנראה הערב על המגרש שתי הקבוצות ברמה דומה ואין שום מסקנה דרמטית מאיך שהמשחק התנהל והסתיים. משחק רגיל (ודי טוב) בלי שום משמעויות מרחיקות לכת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 12:48 am 
Hall of Famer

sportivi כתב:
יש פה תגובות קצת מרחיקות לכת למחזור 13 בנוגע למשמעיות ארוכות הטווח.
היה משחק צמוד. שתי הקבוצות ברחו גג ל-7 הפרש ומיד חזרו, ככה שאף אחד לא גנב ניצחון.
בסוף גם היו שתי כניסות של אובה ואדמס שבקלות יכולה הייתה להישרק עבירה.

ירושלים הייתה היום בפועל עם 4 זרים ואחד מהם הוא גייטס שבהתקפה הוא קונוס.
יש לאן להשתפר וזה יקרה עם קילפטריק כעוד נשק התקפי ואוגבונו שתפקידו המיידי הוא להחזיר את נוכחותו של שגב במגרש למימדים של גבוה מחליף.

מבחינת מכבי, ג'ון די תפס יום מול הגנה טיפשית שהלכה מתחת לחסימות ודרק וויליאמס הופיע. אבל מפה ועד להכרזות על יציאה מהמשבר, זו גניבת דעת.

היה מאצ' אפ טוב ועם כל הכבוד מה שיקרה למכבי מול בסקוניה ולירושלים מול מנרסה קצת יותר חשוב

כל מילה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 1:04 am 
Sophomore

אתה מייחס תכונות מטאפיזיות לעניין פשוט: ביריבות בין קבוצות ספורט יש נרטיבים מסוימים, שמבוססים על אירועים שהתרחשו במציאות. הפועל ירושלים השילה מעליה את תדמית הלוזרית הנצחית שלעולם לא תזכה באליפות, אבל לא את זו שאומרת שבמשחק מול מכבי, עם הגב אל הקיר, מכבי תנצח. אינפנטילי? רדוף? יכול להיות, אבל זו אחת התמות שמלוות את היריבות הזו.

מצחיק שיש פה המון תגובות על כמה כל ההיסטריים צריכים להירגע, כולל פידבקים והדהודים, אבל די מעט תגובות שמביעות היסטריה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 1:05 am 
Junior

Harel_t כתב:
uriel17 כתב:
חולון עושה 21 הפרש על נסצי
55:76
ג'ונסון 25 אדם סמית' אפס (לא להעלב, אדם)

היד הנעלמה

גאון

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 3:20 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
איזה כיף זה אילת השנה. מנצחים את חולון ב-25 הפרש. ארבעת בוגרי נבחרת העתודה -- הובר, רוינה, בן משה ושוכמן -- עם 50 מ-85 הנקודות של הקבוצה (וגם עם 19 ריבאונדים ו-11 אסיסטים, 8 מהם של הובר). אלה ארבעה שחקנים שרק לפני שנה נראו על קו התפר שבין הלאומית וליגת העל. מה שדקות משחק וביטחון יכולות לעשות...

לגמרי
וזאת קבוצה שחטפה פציעה של בן קרטר (אולי בראייה של התחלת השנה - אף הישראלי המוביל שלהם)
שוכמן העונה כבר מתעלה על המספרים שלו מעונת השיא בגליל (וזה כשהוא מקבל 25 דקות בממוצע, ולא כמו 32 דקות אז)
בעצם לאור העובדה שסיכמנו סיבוב לא מזמן - אז שוכמן בהחלט מועמד ל"תגלית השנה"

ראיתי את הרבע השלישי וחלק מהרביעי
דוליטל ממש אחלה, סולידי מאוד, נוכח בחלק ההגנתי ובריבאונד
שיחקו עם 3 זרים ועדיין פירקו קבוצה עם 5 (ברור שזה לא יום מייצג של שתי הקבוצות, ועדיין)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 3:23 am 
Hall of Famer

יואי כתב:
זאת שאלה. ירושלים שחררה השנה את מייקר, עד כמה שידוע תוך תשלום מלוא שכרו, למרות שהוא היה הזר הכי יקר שהוחתם, וכנראה שזה מה שיקרה עם בנט.
ועם זאת, הביאו את אוגובונו ואת דוברת, ככה שאני מניח שאם מכבי באמת תרצה להתחזק, היא תוכל גם אם תצטרך לעמוד בחוזה של נאנלי.
כמה היא תרצה? לא יודע, אני לא חוזה עתידות וגם לא פסיכולוג.

אני חושב שאפשר בקלות לראות "כמה כל קבוצה רוצה" לאור העובדה שירושלים כבר הביאה 3 שחקנים (ודוברת זו השקעה עצומה, גם אם מפוזרת על פני כמה שנים לכאורה), בעוד מכבי - שעוברת עונה כושלת הרבה יותר מירושלים (שטכנית כרגע מעמדה בשני המפעלים הוא בסדר גמור), לא צירפה אף אחד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 8:46 am 
Hall of Famer

xalmon כתב:
אתה מייחס תכונות מטאפיזיות לעניין פשוט: ביריבות בין קבוצות ספורט יש נרטיבים מסוימים, שמבוססים על אירועים שהתרחשו במציאות. הפועל ירושלים השילה מעליה את תדמית הלוזרית הנצחית שלעולם לא תזכה באליפות, אבל לא את זו שאומרת שבמשחק מול מכבי, עם הגב אל הקיר, מכבי תנצח. אינפנטילי? רדוף? יכול להיות, אבל זו אחת התמות שמלוות את היריבות הזו.

מצחיק שיש פה המון תגובות על כמה כל ההיסטריים צריכים להירגע, כולל פידבקים והדהודים, אבל די מעט תגובות שמביעות היסטריה...

עניין ה"נראטיב" וה"תדמית" הוא מטאפיזי בהגדרה, וכשאתה מדבר על הפסד במשחק הבאמת סטנדרטי ולא כלכך חשוב הזה כ"נזק מעבר לעונה הזאת"-אתה מייחס לו משמעויות שאין לו, ומוציא אותו לגמרי מפרופורציות.

אכן, לא היו כלכך הרבה תגובות שיוצאות מפרופורציה. ציטטתי את אלה שכן, שרצה הגורל והיו שלך.

בסך הכל כאמור לירושלים יש כמה סיבות לצאת מעודדת (היכולת של אדמס, איך שאובה נראה בדרך כלל, ההשבה של בריימו שנראה מצוין, התחרותיות למרות החוסר בזר גבוה), וקצת ספקות (ההגנה, באיזו מידה דברת יצליח להשתלב), וזה בסך הכל אחלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 9:21 am 
Junior

לטעמי ניהול המשחק של יותם אתמול לא היה טוב מספיק. קודם כל בשלבים מסויימים היו על המגרש הרכבים שבהם הפועל הייתה עם שחקן וחצי שיכול לעשות סל בהתקפה. השיא של זה היה חמישיה ישראלית של אריאל, דברת, גרשון, וורקמן ושגב, אבל גם בהזדמנויות אחרות היו הרכבים שבהם לפחות שני שחקנים מאותגרים התקפית כמו וורקמן וגייטס. התוצאה וורקמן ששיחק 12 דקות עם פלוס מינוס של 17-, גרשון ששיחק 5 דקות עם 9- וגייטס ששיחק 21 דקות עם 10-.
מעבר לכך בחצי השני אובה לא נח בכלל (אחרי שנח 2 דקות במחצית הראשונה) וגם אדאמס שיחק כמעט בלי מנוחה וזה די בלט בקבלת ההחלטות שלהם בדקות האחרונות כשהיה נראה שהם כבר נופלים מהרגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 9:59 am 
Hall of Famer

המשחק אתמול היה חשוב מאוד. ניצחון ירושלמי היה שווה פער של 3 משחקים שזה פער כמעט בלתי מחיק פחות או יותר עד סיום העונה, מבטיח משחק בסיבוב השלישי בארנה וכו'.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:07 am 
Sophomore

נכון, וההפסד גם מבטיח למכבי ת"א יתרון במאזן הפנימי בין הקבוצות ככה שגם שוויון לא יכול להספיק בסוף העונה.
עדיין - יש עוד 15 מחזורים לשחק, הם עוד ייפלו והפועל עוד תיפול. לא צריך להתרגש יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:13 am 
Hall of Famer

טוב עדיף מרע ולכן באמת אם אתה אוהד ירושלים, היה לך יותר נחמד אם היה נוצר פער של 3 משחקים ואם היה יתרון במקרה של שובר שוויון תאורטי בהמשך. זה עדיין לא עושה את המשחק הבודד הזה "מאד חשוב" ובטח לא "משפיע מעבר לעונה הנוכחית", אבל אני חושב שמיציתי ואמשוך את ידי מהמטא דיון המעט מגוחך הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:43 am 
Freshman

מסכים עם ההודעה שהיה כמה הרכבים של יותר מדי שחקנים שלא יכולים לקנות סל בשום סיטואציה..מקווה שהסנטר החדש ידחוק קצת את שגב(שלדעתי פשוט חושך התקפית)..
חושב שהבעיה העיקרית של הקבוצה היא שאין סמול פרוורד נורמלי שיודע גם לעשות סל..גם וורקמן וגם גייטס הם לא כאלה וזה קצת תוקע את משחק ההתקפה..
חוץ מזה מצער לראות את הישראלים של מכבי פורחים בליגה ואז לא זוכים להזדמנות ביורוליג..מבאס ממש בשבילם..לא משנה מה יעשו זה נראה שהם לא יזכו לקרדיט בימי חמישי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:46 am 
Senior

להמשך העונה בוודאי שיכולה להיות למשחק הזה חשיבות מעבר ליתרון הביתיות וכו'.
אם וכאשר הקבוצות ייפגשו למשל בגביע בהמשך ונגיע למשחק צמוד אני חושב שהלחץ וחוסר הביטחון עלול הרבה יותר לחלחל לשחקנים של הפועל אחרי ההפסד אתמול מאשר אחרי ניצחון על מכבי שהושג בבריחה ברבע האחרון, למשל.

בסוף אי אפשר להכחיש את ההשפעה שהייתה ל'מותג' של מכבי בנצחון של משחקי ליגה צמודים בעבר. אני חושב שהיא די דעכה בעשור האחרון, אבל זו בדיוק דוגמא שמראה שלדברים האלו יש השפעה.
אז נכון שעל הטווח הארוך המשחק הזה לא אמור להשפיע יותר מעוד אבן במגדל, אבל בטווח של המשך העונה אני מסכים שיכולה להיות כאן חשיבות גדולה, בעיקר כי הייתה תחושה לאורך כל המשחק (אצלי לפחות) שזה בידיים של הפועל ואנחנו רחוקים לחיצה אחת על הגז מלברוח עם זה.

הפסד כאן יכול היה להיות אחלה של אגרוף לחזה של מכבי ובמקום זה אני מניח שהנצחון אתמול הכניס לא מעט אמון לשחקנים שם.
אבל מעבר לזה, אין צורך להיכנס להיסטריה ולהכניב חשיבות יתר למשחק הזה, ואני גם לא מרגיש שזה מה שקורה כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:54 am 
Hall of Famer

אני בכנות מנסה להבין את התזה: ההשפעה של משחקים צמודים בעבר גרמה למכבי לנצח את המשחק?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:56 am 
Senior

עמקי כתב:
מסכים עם ההודעה שהיה כמה הרכבים של יותר מדי שחקנים שלא יכולים לקנות סל בשום סיטואציה..מקווה שהסנטר החדש ידחוק קצת את שגב(שלדעתי פשוט חושך התקפית)..
חושב שהבעיה העיקרית של הקבוצה היא שאין סמול פרוורד נורמלי שיודע גם לעשות סל..גם וורקמן וגם גייטס הם לא כאלה וזה קצת תוקע את משחק ההתקפה..
חוץ מזה מצער לראות את הישראלים של מכבי פורחים בליגה ואז לא זוכים להזדמנות ביורוליג..מבאס ממש בשבילם..לא משנה מה יעשו זה נראה שהם לא יזכו לקרדיט בימי חמישי

אני מאוד מסכים עם ה'יותר מדי הרכבים של שחקנים שלא יכולים לקנות סל', הזדעזעתי מהרכבי הארבעה וחמישה ישראלים והרגשתי שהלפרין משתמש בהם הרבה יותר מדי, ומצד שני בסוף אתה מסתכל בבוקסקור ומגלה שאובה שיחק 38 דקות, אדאמס 34 ובריימו 33, כשאובה ואדאמס באמת קצת נפלו מהרגליים בסוף, אז אולי לא הייתה ברירה - מלבד לא לתת ל2 מה3 לנוח במקביל.

המחסור בסמול פורוורד שעושה סל הוא גם נכון, אבל בהקשר של שתי הנקודות האלו צריך לזכור שקילפטריק היה חולה, איתו שתי הבעיות האחרונות אמורות היו להיפתר לפחות חלקית. חבל שהוא כל-כך לא יציב העונה, אבל אם נקבל אותו טוב לזמנים המכריעים והחשובים - אפשר להיות די אופטימיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 10:59 am 
Senior

Hacohen כתב:
אני בכנות מנסה להבין את התזה: ההשפעה של משחקים צמודים בעבר גרמה למכבי לנצח את המשחק?

אני לא יודע אם במקרה של אתמול, אבל בהמון משחקים מסוימים בעבר? בוודאי.
הנקודה היא שכמו שבאמצע שנות ה2000 מכבי ניצחה לא מעט משחקים צמודים בגלל היותה 'מכבי' ובגלל הלחץ שהיריבות הרגישו ברגע שיתרון לא גדול הלך ונעלם לו נגדם, ככה לשחק מול אותה קבוצה בעלת שם 3 פעמים בעונה (כולל גביע ווינר) מבלי לנצח אותה יכול להשפיע על המשחק הבא, ברגע שיגיע לדקות הכרעה צמודות.
זה כזה מופרך לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 11:25 am 
מנהל פורום

stavs כתב:
Hacohen כתב:

הנקודה היא שכמו שבאמצע שנות ה2000 מכבי ניצחה לא מעט משחקים צמודים בגלל היותה 'מכבי' ובגלל הלחץ שהיריבות הרגישו ברגע שיתרון לא גדול הלך ונעלם לו נגדם, ככה לשחק מול אותה קבוצה בעלת שם 3 פעמים בעונה (כולל גביע ווינר) מבלי לנצח אותה יכול להשפיע על המשחק הבא, ברגע שיגיע לדקות הכרעה צמודות.
זה כזה מופרך לדעתך?

ת"א אז הייתה הקבוצה הכי טובה באירופה, לא בדיוק מדגם מייצג

אגב, בעונה שעברה ירושלים הובסה בשני המפגשים הראשונים ואז בשלישי ניצחה בהרכב הזוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 12:07 pm 
Sophomore

לא מבין את ההתעסקות הזאת בתדמית ונרטיב. לא היה שם כלום אתמול שקשור בתדמיות, לא כוח הרתעה ולא נעליים. סתם משחק כדורסל טוב, בין שתי קבוצות ששיחקו טוב, עם החלטה לפה או לשם. בחיי שלא הרגיש שום דבר מעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 12:37 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Hacohen כתב:

זה כזה מופרך לדעתך?

אני לא פסיכולוג ולא מתיימר להיות, ראיתי את המשחק של אתמול והמסקנה היא בדיוק זאת:

Avishai כתב:
לא מבין את ההתעסקות הזאת בתדמית ונרטיב. לא היה שם כלום אתמול שקשור בתדמיות, לא כוח הרתעה ולא נעליים. סתם משחק כדורסל טוב, בין שתי קבוצות ששיחקו טוב, עם החלטה לפה או לשם. בחיי שלא הרגיש שום דבר מעבר.

אם אתה שואל אותי, הסיבה העיקרית שבגללה הפועל ירושלים הפסידה אתמול את המשחק-לצד החולשה ההגנתית שדובר בה-היא עייפות של הקו האחורי המצוין אובה את אדאמס לאור העובדה שאין להם מחליפים מספיק טובים (גרשון לא רכז כידוע, דברת רק הגיע והוא סימן שאלה, שניידרמן לא ברמה). זו נקודת התורפה העיקרית כיום בסגל של ירושלים לצד הגבוה שהיה חסר והעמדה לפחות תאורטית אוישה על ידי אגבונו.

בכל מקרה, לשאלתך הישירה, יש בכדורסל לפעמים התרסקויות מנטליות והרתעה. אבל מזהים את זה כשרואים את זה, וזה לא היה אתמול. לחשוש מ"נזק לטווח הארוך" מהמשחק של אתמול זה סופר-מוגזם ומחוץ לפרופורציה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 12:48 pm 
Senior

אבל אתה מפספס את זה שלא טענתי (ואני לא חושב שאף אחד אחר כאן טען, כולל xalmon שהתחיל את הדיון בנושא) שאתמול הפועל הפסידה בגלל המותג של מכבי, החשש הוא שההפסד אתמול, יחד עם 2 הפסדים מוקדמים יותר, ייצרו איזה מחסום מנטלי להבא.
אני גם מסכים שזה (לפחות במידה מסוימת) מוגזם לחשוש מהטווח הארוך - אני לא חושב שלמשחק כזה לבד תהיה כזו השפעה, אולי אם כבר אז כחלק מצביר הפסדים שייצרו איזו הרתעה מחודשת ממכבי, אבל אני חושב שלא היו הרבה כאלו בשנים האחרונות גם ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 1:13 pm 
Sophomore

לדעתי ירושלים צריכה לצאת אופטימית למרות ההפסד.בלי שון וג'ון ...שדברת עדיין לא מחובר לקבוצה .
במכבי יש עדיין לא מעט בעיות .....

מכבי ניצחה בקרב השאלה מי ינצח במלחמה :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 2:15 pm 
Sophomore

הערב מכבי ראשלצ עם ווסן הסנטר הזר שחתם אתמול בקבוצה מארחת את הפועל חיפה.ראשלצ שילמה את הקנס ולשחק עד סיום העונה עם 5 זרים.

גליל גלבוע מארחת את הפועל ת'א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 4:48 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
יואי כתב:
זאת שאלה. ירושלים שחררה השנה את מייקר, עד כמה שידוע תוך תשלום מלוא שכרו, למרות שהוא היה הזר הכי יקר שהוחתם, וכנראה שזה מה שיקרה עם בנט.
ועם זאת, הביאו את אוגובונו ואת דוברת, ככה שאני מניח שאם מכבי באמת תרצה להתחזק, היא תוכל גם אם תצטרך לעמוד בחוזה של נאנלי.
כמה היא תרצה? לא יודע, אני לא חוזה עתידות וגם לא פסיכולוג.

אני חושב שאפשר בקלות לראות "כמה כל קבוצה רוצה" לאור העובדה שירושלים כבר הביאה 3 שחקנים (ודוברת זו השקעה עצומה, גם אם מפוזרת על פני כמה שנים לכאורה), בעוד מכבי - שעוברת עונה כושלת הרבה יותר מירושלים (שטכנית כרגע מעמדה בשני המפעלים הוא בסדר גמור), לא צירפה אף אחד

מכבי לא רק שלא הביאה, אלא גם חתכה שחקן ששיחק מצויין (לסור) ושהיה ברור מראש שיהיה מאד חסר גם כשזיזיץ' יחזור. ועשתה את זה רק כי החוזה שלו היה זמני ואפשר להיפטר ממנו בלי עלות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 5:09 pm 
Junior

ירושלים הפסידה, בין היתר, כי יש לה סגל סופר קצר. אתמול במשחק בריימו, אדאמס ואובסוהן שיחקן 33,34 ו-38 דק' בהתאמה. לכולם היה פלוס מינוס טוב מהתוצאה הסופית (של אדאמס +10, ב-34 דק'. זה אומר שב-6 דק' שהוא נח מכבי הובילה ב-15). בסוף הם נפלו מהרגליים. זה מתווסף לסגל הישראלי הקצר עם אריאל שהיה מצויין אבל הסתבך בעבירות (פלוס 7 בכל המשחק) ושגב שהיה לא יותר מסביר.
זה ירדוף את ירושלים כל העונה. הלוואי שאגבונו ישתלב ודוברת ייכנס לעניינים, אבל גם אז זה סגל יחסית קצר. מספיק שבמשחק הבא אדאמס או אובסוהן פצועים כדי לקזז כל תוספת של קילפטריק, אגבונו או דוברת. בכלל, ההפתעה הנעימה מאד שהיא ג'יילן אדאמס היא בקורלציה ישירה לאכזבה מקיפלטריק, ולא בגלל ההעדרות שלו אתמול.
את האליפות ב-2016 איבדה ירושלים בין היתר כי לא הצליחה לייצר יתרון של עומק מול ראשון לציון, ולמרות שירושלים הייתה עם 5 זרים פרנקו לא הצליח לשלב את כולם ולמעשה ויתר על זרים אדירים כמו הולמן ודאנקן ושחק את גפני רולנד ודונטה סמית' תוך שהוא מאבד את היתרון של ריבוי הזרים. השנה אין מגבלה של 3 זרים על המגרש, כך שאפשר לנצל יותר טוב את הזר ה-4 וה-5, ירושלים צריכה לדאוג שהם יהיו ברמה של ה-3 המובילה ולאזן יותר טוב את הדקות.
צריך גם לייצב את הסגל הישראלי, נכון להיום לראות את וורקמן וגרשון על המגרש זה כואב בעיניים. הרכב 5 הישראלים במשחק אתמול היה ממש פאתטי. אם ידעו לייצר רוטציה טובה שמתבססת אדיאל שגב ודוברת, שכל אחד מהם משחק 15-25 דק', זה יהיה מצויין. בכלל, כדאי שדוברת יהיה הישראלי המוביל שעולה בחמישייה ומאפשר לאריאל ולשגב לעלות מהספסל לשינוי מומנטום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 5:33 pm 
Freshman

יש פה התייחסויות קצת מרחיקות לכת למושג כישלון והאם מכבי ת"א לא רוצים או לא יכולים להתחזק

בעיני מכבי ת"א הוא מוצר עם ביקוש קשיח שכמעט ולא מושפע מההישגים
המנויים יימכרו, ערוץ 5 שנמצא בסוג של בעלות צולבת יישלם זכויות שידור, יהיו ספונסרים כי למותג ההסטורי יש כוח ויש שריון ליורוליג מעתה ועד עולם.

ירושלים רחוקה שנות אור מסטאטוס שכזה ולכן אחרי העונה הקודמת הכושלת ידעו שצריך לעשות תרגיל שיווקי (בנט, מייקר...יום ההחתמות ההיסטורי וההיסטרי) כדי לא להגיע למצב עם הקהל שאפשר לחזור לשחק במלחה. וגם במהלך העונה הרגישות לכשלונות גבוהה יותר ותנודתיות קיצונית הרבה יותר שמייצרת לחץ לבצע שינויים.

במכבי, המושג כישלון הפך לסובייקטיבי ובהנדסת תודעה איטית מצליחים כל שנה קצת יותר ויותר להנמיך אותו - פעם זה היה פיינל פור, אח"כ מינימום הצלבה ועכשיו את האוהדים הצהובים הצליחו להרדים ולשכנע שכל עוד נמצאים באיזור המאבק על המקום השמיני, אז זה הישג וודאי לא כישלון.

ובעניין הרכש מתקיים נרטיב של איזה מסכנים הבעלים שצריכים להביא כסף מהבית בניגוד לריאל או ברצלונה שמביאות כסף מהרווחים של הכדורגל.
לא יודע כמה וויצ'יץ לא מבין מהחיים שלו, כמה קשה השוק וכו', אבל אין יותר מידי תמריץ לבצע שינויים כי יהיו התוצאות אשר יהיו, גם שנה הבאה עוד יחזור הניגון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: