סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 11:00 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מצטער שאני לא נותן סקירה של כל המשחקים. פתחתי כי רציתי לדבר על ג'וש גידי והמשחק שלו הלילה.
מישהו ראה את המשחק המלא של הת'אנדר מול דאלאס? לוקה מול גידי...
ראיתי רק את התקציר של גידי (טריפל דאבל... הכח צעיר בלה בלה בלה)
https://youtu.be/AN74zD6bfTo

הוא כנראה לא יהיה כוכב בסדר גודל של לוקה, אבל שחקן שאני אישית כנראה מאוד אהנה לצפות בו.
מזכיר לי שכאשר הייתי רואה משחקים של אבדיה בגיל 16-18 (מנבחרת הקדטים, בליגה לנוער, עתודה) ככה פינטזתי שהוא ישחק בנ.ב.א.
גם גידי עם קליעה לא יציבה, אבל הרבה יותר מהיר, שליטה הרבה יותר טובה בכדור. גם כנראה הרבה יותר בטחון. אבל העיקר שאבדיה המשיך לבזבז את האנרגיות שלו במשחקי נוער בזמן שכבר היה שחקן ליגת על ויורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 11:46 am 
מנהל פורום

השחקן הכי צעיר בהיסטוריה עם טריפל דאבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 1:17 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
מצטער שאני לא נותן סקירה של כל המשחקים. פתחתי כי רציתי לדבר על ג'וש גידי והמשחק שלו הלילה.
מישהו ראה את המשחק המלא של הת'אנדר מול דאלאס? לוקה מול גידי...
ראיתי רק את התקציר של גידי (טריפל דאבל... הכח צעיר בלה בלה בלה)
https://youtu.be/AN74zD6bfTo

הוא כנראה לא יהיה כוכב בסדר גודל של לוקה, אבל שחקן שאני אישית כנראה מאוד אהנה לצפות בו.
מזכיר לי שכאשר הייתי רואה משחקים של אבדיה בגיל 16-18 (מנבחרת הקדטים, בליגה לנוער, עתודה) ככה פינטזתי שהוא ישחק בנ.ב.א.
גם גידי עם קליעה לא יציבה, אבל הרבה יותר מהיר, שליטה הרבה יותר טובה בכדור. גם כנראה הרבה יותר בטחון. אבל העיקר שאבדיה המשיך לבזבז את האנרגיות שלו במשחקי נוער בזמן שכבר היה שחקן ליגת על ויורוליג.

כאן מגיע הקרדיט ללאסו שלא מפסיק להעלות שחקנים בני 17 לדקות משמעותיות ביורוליג
אח של גרובה, קלבזר, ווקצ'ביץ'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 1:41 pm 
Junior

שחקן מגניב לאללה, אבל אני לא חושב שיותר דקות בוגרים לאבדיה היו עושות הבדל בקטע הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 2:01 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
שחקן מגניב לאללה, אבל אני לא חושב שיותר דקות בוגרים לאבדיה היו עושות הבדל בקטע הזה.

כן ברור... אני סתם מנסה לדחוף מדי פעם את התזה הזאת שלי (אבדיה "יצא" בסדר... נבחר גבוה והכל... אבל... אם היה משחק רק בבוגרים מגיל 17, הוא היה היום שחקן יותר טוב).
כיום ברור לי שלאבדיה אין ולא היה סיכוי להיות כמו גידי, אבל כשהוא היה צעיר יותר (ושיחק ברמות נמוכות) חשבתי/קיוויתי/פינטזתי שהוא יתופקד וישחק ב-NBA כפי שגידי הראה במשחק הלילה.

אגב, הוא ולוקה שמרו פה ושם אחד על השני? מישהו ראה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 2:46 pm 
Hall of Famer

אבדיה נתן באיזשהו שלב בקריירת הנוער שלו סיבה לחשוב שהוא עשוי להיות רכז ברמות הגבוהות? שואל כי אני באמת לא מכיר. אני מכיר את אבדיה כשחקן בוגרים על עמדה 3, מההתחלה.

וגידי הוא פוינט גארד לכל דבר, רק בגובה 2.03. מנהל משחק. זה היה הטיקט שלו מלכתחילה, כיף לראות שזה אולי מתחיל להתממש. הקליעה שלו נחשבה למאד חשודה ובאמת אחוזי השדה שלו גרועים, אבל בניגוד לבן ארצו הרכז הגבוה האחר-בן סימונס-הוא לפחות מנסה. זורק כמעט 4 שלשות למשחק. והוא בן 19, אז יש מקום לאופטימיות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 3:35 pm 
Hall of Famer

זה כמובן הדבר הכי פחות חשוב בסיפור - אבל אם נמשיך להנות מעוד דור אוסטרלי באליפויות הנבחרות - דיינו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 4:38 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
אבדיה נתן באיזשהו שלב בקריירת הנוער שלו סיבה לחשוב שהוא עשוי להיות רכז ברמות הגבוהות? שואל כי אני באמת לא מכיר. אני מכיר את אבדיה כשחקן בוגרים על עמדה 3, מההתחלה.

כאמור זה היה הרבה בגדר פנטזיה, אבל כן היה לזה בסיס. קודם כל תמיד הייתה לו ראיית משחק מאוד טובה. הוא שיחק המון כרכז לכל דבר גם בליגה לנוער, גם בנבחרת הקדטים (הוביל את הטורניר באס'?) וגם לפרקים בנבחרות הנוער והעתודה. לדעתי זה גם התפקיד בו הוא מרגיש הכי בנוח. ברור שבכל הקשור לבוגרים זה תמיד הותנה בשיפור גדול בשליטה בכדור ועוד דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 12:08 am 
Sophomore

לגבי גידי, זה אכן נראה טוב, במיוחד בהתחשב בגיל. אבל צריך לזכור ששג"א (וגם דורט) לא שיחק. אז הוא באמת היה רכז מלא במשחק הזה בקבוצה שלגמרי תלויה בו ליצור מצבים (נדמה לי שכבר ברור שאין מה לספור ברצינות את מלדון ופוקו בהקשר הזה). זה משהו שהוא באמת עושה טוב מאוד גם במשחקים אחרים (מוביל את OKC באסיסטים). אבל מצפייה בלא מעט משחקים של הקבוצה, זה מרגיש לי שהוא ושג"א די דורכים אחד לשני על האצבעות. שניהם צריכים את הכדור ביד כדי להיות ממש אפקטיביים. בדקות שלהם יחד על המגרש הם מתחלקים בנטל של יצירת התקפות, עם עדיפות מובנת לשג"א מבחינת כמות ההתקפות. אבל הם לא ממש יוצרים אחד לשני או עושים פיק אנד רולים. שג"א במיטבו כשהוא יוצר לעצמו (אחד הטובים בליגה), לקלעי שלשות (כרגע לא גידי), או לשחקנים שמתגלגלים לסל (גם לא). גידי מגוון יותר כרכז ויש לו רפרטואר מסירות רחב יותר. אבל גם כאן, רוב המסירות שלו הן לשחקני המשנה של OKC, לא לשג"א.

היכולת של שניהם לשחק אחד ליד השני ולהשלים אחד את השני תקבע חלק גדול מהעתיד של OKC. גידי יצטרך לשפר את הקליעה משמעותית כדי שזה יעבוד באופן חלק ו-OKC צריכה לודא שבסופו של דבר לפחות אחד מהם יהיה על המגרש כל הזמן (לא תמיד המקרה כרגע). וכמובן שלשניהם לא יזיק גם איזה גבוה נורמלי בצבע לייצב את ההגנה ולתת מטרה משמעותית יותר בהתקפות. זו צריכה להיות המטרה מספר 1 של הקבוצה בשנתיים הקרובות, והיא לגמרי אפשרית לביצוע.

לגבי אבדיה, אני גם חושב שעוד משחקים בבוגרים במקום בנוער לא היו משנים. ממילא במכבי בבוגרים הוא בעיקר עמד בפינות, כמו היום (חוץ אולי מחצי השנה האחרונה) ולא ממש תרגל יכולות רלוונטיות לרכז. כן הייתי שמח, וכבר אמרתי את זה לא פעם, אם הוא היה הולך לשחק בלאומית בגיל הנוער או בגליל בשנה שנתיים האחרונות שלו בישראל. מקום שבו היו נותנים לו לשחק רכז באופן מלא (או כמעט), לטעות, ולשפר את ניהול המשחק. עדיין לא חושב שזה היה הופך הותו לגידי (בסוף יש גם עניין של כישרון בסיסי ויכולות כדרור ומסירה שאפשר לשפר רק עד גבול מסויים). אבל לפחות הוא היה מקבל הזדמנות אופטימלית לפתח את היכולות הללו לפני שהגיע ל-נבא, מה שלא קרה במכבי.

ואחרי שאמרנו את כל זה, OKC היא כנראה הקבוצה שהכי הייתי שמח אם אבדיה היה משחק בה. הוא בדיוק סוג השחקן שהם צריכים וחסר להם בעמדה מספר 4 (כמו ביזלי, רק עם הגנה מצויינת ואינטלגנציית משחק) או לפעמים 3. וגם הוא היה נהנה לדעתי מהמון דקות משחק והרבה הזדמנויות לטעות, לזרוק לסל, ליצור, ולגדול יחד עם בסיס צעיר שכולו מתחת לגיל 23.

ועוד מילה על ההגנה שלו -- היא כבר מצויינת, אבל אין סיבה לחשוב שהוא כבר גמר לגדול בתחום הזה. רוקים ושחקני שנה שנייה הם רק לעיתים רחוקות שחקני הגנה מעל הממוצע בליגה. זה אחד התחומים שבו שחקנים הכי משתפרים עם השנים. עניין של כוח פיזי וגם הבנת משחק (בשני האספקטים הללו הוא כבר טוב מאוד, אבל יכול עוד להשתפר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 8:37 am 
Freshman

סאבוניס, אתה על הכיפאק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 11:36 am 
Hall of Famer

ואם נעזוב שניה את גידי ונסתכל על המשחקים הלילה, אז פילי נכנסה לכושר טוב, 4 ניצ' בחמשת המשחקים האחרונים והפעם ניצחון קל על יוסטון שבפרפרזה על פיני גרשון, מגלה שמי שנכנס למיטה בלילה עם מקרי ראש, מתעורר במחצית כשהם לא רוצים להיכנס למשחק.
אמביד נכנס לכושר ה - MVP של העונה שעברה. ב-6 המשחקים האחרונים הוא עומד על השורה ההתקפית הבאה -
33.7 נק', 54% מהשדה, 47.6% מהשלוש (1.8 שלשות למשחק), 12 זריקות מהקו שנכנסות ב - 84.7%.
בנוסף אטלנטה הפסידה לפורטלנד, לא משהו מפתיע בעונה הגרועה של ההוקס. מה שמעניין זה שטרה יאנג תפר שיא קריירה של 56 נק' ועדיין ההוקס הפסידו. לא הרבה שחקנים קלעו יותר בהפסד מיאנג. מצאתי לינק שנותן את 25 המשחקים בהם שחקן קלע הכי הרבה בהפסד. 59 נק' זה המספר הנמוך ביותר בלינק. כמובן מי שמככב שם זה ווילט עם לא פחות מ -14 משחקים ברשימה (10 מהם בעונת 61/62 וזה לא מפתיע משחקן שבאותה עונה החזיק בממוצע של 50.4 נק'). מס' הנק' הכי גבוה בהפסד עומד על 78 נק', של ווילט כמובן. אחרי ווילט ניתן למצוא את מייקל ג'ורדן עם שני משחקים (64 בעונת 93 ו-61 ב-87) ו...דווין בוקר (70 נק' ו-59 נק'). למעט ווילט, השחקן שקלע הכי הרבה נק' בהפסד היה דיוויד תומפסון עם 73 נק'. הקטע המגניב הוא שתומפסון קלע את מספר הנק' הזה במשחק האחרון של עונת 78, כשהתואר על מלך הסלים היה על הקו. 73 הנק' שלו בהפסד לא הספיקו לו כי האייס מן המקורי, ג'ורג' גרווין קלע באותו ערב גם הוא שיא קריירה של 63 נק'. גם הספארס הפסידו באותו משחק בו גרווין זכה במלכות הנק' של אותה עונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 1:46 pm 
Freshman

סאבוניס כתב:
לגבי אבדיה, אני גם חושב שעוד משחקים בבוגרים במקום בנוער לא היו משנים. ממילא במכבי בבוגרים הוא בעיקר עמד בפינות, כמו היום (חוץ אולי מחצי השנה האחרונה) ולא ממש תרגל יכולות רלוונטיות לרכז. כן הייתי שמח, וכבר אמרתי את זה לא פעם, אם הוא היה הולך לשחק בלאומית בגיל הנוער או בגליל בשנה שנתיים האחרונות שלו בישראל. מקום שבו היו נותנים לו לשחק רכז באופן מלא (או כמעט), לטעות, ולשפר את ניהול המשחק. עדיין לא חושב שזה היה הופך הותו לגידי (בסוף יש גם עניין של כישרון בסיסי ויכולות כדרור ומסירה שאפשר לשפר רק עד גבול מסויים). אבל לפחות הוא היה מקבל הזדמנות אופטימלית לפתח את היכולות הללו לפני שהגיע ל-נבא, מה שלא קרה במכבי.

ואחרי שאמרנו את כל זה, OKC היא כנראה הקבוצה שהכי הייתי שמח אם אבדיה היה משחק בה. הוא בדיוק סוג השחקן שהם צריכים וחסר להם בעמדה מספר 4 (כמו ביזלי, רק עם הגנה מצויינת ואינטלגנציית משחק) או לפעמים 3. וגם הוא היה נהנה לדעתי מהמון דקות משחק והרבה הזדמנויות לטעות, לזרוק לסל, ליצור, ולגדול יחד עם בסיס צעיר שכולו מתחת לגיל 23.

ועוד מילה על ההגנה שלו -- היא כבר מצויינת, אבל אין סיבה לחשוב שהוא כבר גמר לגדול בתחום הזה. רוקים ושחקני שנה שנייה הם רק לעיתים רחוקות שחקני הגנה מעל הממוצע בליגה. זה אחד התחומים שבו שחקנים הכי משתפרים עם השנים. עניין של כוח פיזי וגם הבנת משחק (בשני האספקטים הללו הוא כבר טוב מאוד, אבל יכול עוד להשתפר).

יופי של תגובה. אשמח לקרוא אותך עוד בנוגע לדני. בשנה שעברה טענתי שאוקלואומה היתה הסיטואציה האידיאלית עבורו, אבל השנה עם הצירוף של ג'וש גידי אני כבר פחות מתלהב מהרעיון הזה. הוא צריך קבוצת טאנקינג שתאפשר לו דקות רבות עם הכדור בידיים.

היום הוא שיחק דקות רבות כרכז בניצחון של וושינגטון. זה נראה שהוא מרחק 20-30 משחקים בעמדה הזו בשביל באמת להתחיל להרגיש בנוח בתפקיד הזה. סיים עם שיא קריירה של 8 אסיסטים (שיכלו בקלות להיות גם 10-11). המסירה שלו שהכי אהבתי היתה לקולדוול פופ שדווקא היא לא הסתיימה בנקודות. מסירה עם עין עקומה על יד אחת מקו השלוש שהעמידה את פופ ללייאפ קל שהוא איכשהו החטיא. יש לו פעם ב הברקות קטנות כאלה, אבל הוא עדיין יותר מדי הססן וחד גוני כשהוא מנסה ליצור. זה משהו שהוא חייב לשים עליו דגש חזק באימונים שלו בקיץ כי פוינט פורוורד זו העמדה היחידה שבה אני באמת רואה בו פוטנציאל לכוכב.

ההגנה שלו היא טופ נוץ'. לא חושב שאפשר להגן הרבה יותר טוב ממה שהוא מגן כרגע. כבר עכשיו אפשר להגיד שהוא שומר על עמדות 1-4 מהטובים בליגה. הוא צריך לשפר את היכולת להתמודד מול שינויי כיוון אגרסיביים של השחקן המתקיף, ולשפר את הנטייה לעשות פאולים מיותרים על ג'אמפ שוטים, אבל חוץ מזה אין כמעט תלונות בפן הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 2:04 pm 
Senior

אני לא חושב שהסיטואציה שלו בוושינגטון עכשיו היא כל-כך לא מוצלחת, בעיקר כל עוד הצ'ימורה לא כשיר וברטאנס כל-כך גרוע.
הוא מקבל הרבה דקות, תפס את תקן הספציאליסט ההגנתי ומקבל המון הערכה על זה ולאט לאט מקבל יותר את הכדור לידיים.
אין קבוצה בליגה, כולל קבוצות טאנקינג מהמובהקות שיש, שהייתה נותנת לו את הכדור כאחד מ2 הפליימיקרים העיקריים, זה לא היה קורה מלכתחילה ובעיקר לא כשהוא כל-כך פאסיבי כמו שהוא היה בעונה שעברה.

אני לא אומר שהסיטואציה בוושינגטון אידיאלית בשבילו - בעונה שעברה הם היו צריכים ממנו בעיקר הגנה וקליעה מ3 ואת השני הוא עשה גרוע; אבל כרגע, בשביל שחקן שנה שנייה, הסיטואציה הזו בוושינגטון שבה הוא לאט לאט קונה לעצמו תפקיד יותר ויותר משמעותי ואין לו המווון תחרות על העמדה, היא ממש סבבה.
אם הוא לא יצליח בליגה בסוף, אני לא חושב שיש איזושהי סיבה להאשים את הסיטואציה.

ולא הכי קשור, אבל אם כבר פורוורדים של הוויזארדס - קייל קוזמה נותן חתיכת עונה קלאץ' מרשימה. זה עובר מתחת לראדר יחסית, אבל עם 3 שלשות בק-טו-בק בקלאץ' הלילה ועוד 'סל ניצחון' עד השלשה של דרוזן יומיים קודם לכן, אני חושב שאני יכול לספור כבר איזה 5 משחקים שבהם הוא קלע סלים גדולים במשחקים צמודים (ואני בטח מפספס כמה), כשהוויזארדס עצמם במאזן מעולה במצבים כאלו.
לא מת עליו, אבל הוא הפך לחתיכת באנקר בקלאץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 7:39 pm 
מנהל פורום

בכלל זאת עונה אידאלית לשחקנים כשירים בזמן שהאחרים מרצים את עונש הפרוטוקול, להראות שהם שווים יותר דקות או כסף ממה שהם מקבלים
ביסמט ביומבו הופיע משום מקום ונתן דאנק מהדהד, וג'ילן סמית' (בחירת סיבוב ראשון של פיניקס מהעונה הקודמת) 19 נק' 2 מהן בדאנק אחד היפים שראיתי העונה ו12 ריבאונדים. שניהם עשו את זה במדי פיניקס נגד שארלוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 12:06 am 
Freshman

stavs כתב:
אני לא חושב שהסיטואציה שלו בוושינגטון עכשיו היא כל-כך לא מוצלחת, בעיקר כל עוד הצ'ימורה לא כשיר וברטאנס כל-כך גרוע.
הוא מקבל הרבה דקות, תפס את תקן הספציאליסט ההגנתי ומקבל המון הערכה על זה ולאט לאט מקבל יותר את הכדור לידיים.
אין קבוצה בליגה, כולל קבוצות טאנקינג מהמובהקות שיש, שהייתה נותנת לו את הכדור כאחד מ2 הפליימיקרים העיקריים, זה לא היה קורה מלכתחילה ובעיקר לא כשהוא כל-כך פאסיבי כמו שהוא היה בעונה שעברה.

אני לא אומר שהסיטואציה בוושינגטון אידיאלית בשבילו - בעונה שעברה הם היו צריכים ממנו בעיקר הגנה וקליעה מ3 ואת השני הוא עשה גרוע; אבל כרגע, בשביל שחקן שנה שנייה, הסיטואציה הזו בוושינגטון שבה הוא לאט לאט קונה לעצמו תפקיד יותר ויותר משמעותי ואין לו המווון תחרות על העמדה, היא ממש סבבה.
אם הוא לא יצליח בליגה בסוף, אני לא חושב שיש איזושהי סיבה להאשים את הסיטואציה.

כל עוד הוא נראה כמו הלילה מול שארלוט, אני בהחלט יכול לראות סיטואציה שבה קבוצות כמו דטרויט (יצטרכו לעשות טרייד על קיליאן הייס), אורלנדו, אוקלהומה או יוסטון נותנות לו להתפתח כרכז שעולה מהספסל. חסרים לו עדיין כלים התקפיים כמו ביטחון ביד שמאל, והיכולת לשלוט בקצב (הוא מכדרר מהר מדי) כדי לשחק באופן קבוע בעמדה הזו, אבל יש לו נתוני בסיס כמו ניהול משחק, 'תחושה למשחק', צעדים גדולים וזריזים שמקלים עליו לעבור את השומר (עבר את לאמלו די בקלות היום), וסייז שמאפשר לו לשמור על הכדור עם הגב אל המגן שאיתם הוא יכול בשקט לשחק רכז לאיזה 15-20 דקות. לצורך הדוגמא מעדיף אחד כמו דני בעמדה הזו פי כמה וכמה על סוליסט גמד כמו ראול נטו, שאומנם שולט היטב בכדור אבל לא באמת יודע לנהל משחק ועל כל סל שנותן מחזיר בהגנה גרועה.

עם דני זה גם מרגיש שלא מעט מהשיפור שלו תלוי בעצם ההשתפשפות שלו בתפקיד. הוא בוסרי במובן הזה שפשוט צריך לזרוק אותו למים העמוקים ולתת לו לשחות ולהתפתח. באופן די דומה, זה מה שקרה איתו גם בצד ההגנתי. אם ספרופולוס לא היה זורק אותו למשימות הגנתיות מיוחדות, ואנסלד ג'וניור לא היה המשיך את הקו הזה ומציב עליו אולסטארים במאני טיים, הוא לא היה יכול להתפתח להיות השומר ברמה שהוא היום. חבל שעד עכשיו וושינגטון נתנו לו הזדמנויות רק מתוך אילוצי קורונה. יכל להשתלם להם מאוד בעתיד.

ומסכים לחלוטין שהוא חייב להפסיק להיות פסיבי. אין לי מושג מאיפה הגישה הזו מגיעה. הוא מאוד נאיבי כרגע בזמן ש99% מהליגה הזו מורכבת משחקנים שכל שתי דקות מסתכלים על לוח הסטטיסטיקה לראות איפה הם עומדים. דני נראה כמו אחד שלוקח את זה לקיצון השני ומשחק רק בשביל הקבוצה. הוא חייב למצוא את האיזון ולחשוב גם על הסטטיסטיקה האישית שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 2:22 am 
Hall of Famer

לא מבין את הרצון לראות את דני משחק בעמדת הרכז.
יוזם מדי פעם התקפה - סבבה. פוינט פורוורד - נהדר.
אבל רכז? למה זה טוב?

לגבי טרייד, יש לו אחלה סיטואציה כרגע בוויזארדס.
כמובן שזה יכול להשתנות אבל נראה שהוא צובר ביטחון שם.

לגבי לוח הסטט', אני מעדיף שאבדיה יהיה אקטיבי
אבל הוא משחק נכון ולדעתי זה מקנה לו דקות על המגרש
ו"נקודות" אצל כל מי שרואה את המשחקים (כולל FO'S אחרים).
הסטט' היא כבר מזמן לא (רק) כמה נק' אתה קולע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 2:27 am 
Senior

כמו כולם, אני גם מאוד מחבב את גידי וכיף לראות אותו משחק. אבל נכון להיום הקליעה שלו נוראית. בנוסף ל20ומשו אחוז לשלוש, הוא גם קולע 65% מהקו. זה לא טריוויאלי שזה ישתפר וזה כמעט בלתי אפשרי שהוא יהיה שחקן משמעותי בליגה אם זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 7:42 pm 
Freshman

Att כתב:
אבל רכז? למה זה טוב?

אצלי באופן אישי הרצון לראות אותו רכז נובע מהמחשבה שבתפקיד הזה הוא יוכל באמת להפוך לשחקן ייחודי בליגה.
לא רואים כמעט אף פעם שחקנים בגודל הזה רכזים (הוא יותר גדול מג'וש גידי). זה אוטומטית יהפוך אותו לאטרקציה שכולם ידברו עליה.
הוא עושה רושם של אחד שככל שדברים עוברים יותר דרכו ככה הוא יותר נכנס לזון.
הוא גם עושה רושם של שחקן עם חכמת משחק וראיית משחק באמת משובחים, ככה שהשילוב של זה שהכדור יהיה בידיים שלו והוא יהיה זה שמנהל את המשחק יוכל להבליט אותו, בתיאוריה, בצורה הטובה ביותר. אם נוסיף את כל זה לסייז שלו שנותן לו יתרון מובהק בעמדה הזו, וליכולת שלו לשמור במשך משחק שלם על גארדים, הפוטנציאל פה ממש גבוה.
אם הוא היה סקורר במנטליות שלו, אחד שזורק בלי מצפון, הייתי בכיף יכול לראות אותו מככב גם כפורוורד, אבל השיפור שהוא יצטרך לעשות בעמדות האלה בשביל לבלוט נראה לי גדול יותר מאשר השיפור שהוא יצטרך לעשות כרכז (להמשיך ללטש את הכדרור, לשפר את יד שמאל).

לגבי הסיטואציה, אני לא חושב שהיא טובה לו. הסגל עמוס בפורוורדים, הכל סובב בהתקפה סביב ביל והוטרנים ומרווח הטעויות של דני קטן מאוד. אבל זה מה יש והוא צריך להוציא מזה הרבה יותר ממה שהוא הוציא עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 7:50 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
כמו כולם, אני גם מאוד מחבב את גידי וכיף לראות אותו משחק. אבל נכון להיום הקליעה שלו נוראית. בנוסף ל20ומשו אחוז לשלוש, הוא גם קולע 65% מהקו. זה לא טריוויאלי שזה ישתפר וזה כמעט בלתי אפשרי שהוא יהיה שחקן משמעותי בליגה אם זה לא.

זו נקודה חשובה, שסומנה כבעייתית עוד לפני הדראפט. וזו גם הבעייה העיקרית בשילוב שלו עם שרגא (ואולי גם דורט).

בכלל, OKC היא קבוצת שלשות נוראית (אחרונה בליגה באחוזים משלוש עם 31%) בעידן שבו השלשות הן כלי מרכזי.

וזה נראה אפילו הרבה יותר גרוע אם מוציאים מהמשוואה את "הזקנים" מוסקלה (43%) וויליאמס (39%) ומסתכלים רק על האחוזים של השחקנים הצעירים שנראים כמו העתיד של הקבוצה. מבין אלו ששיחקו לפחות 20 משחקים השנה: גידי 26%, שרגא 28% (אחרי 40+ בעונה שעברה), דורט 31%, בייזלי 29%, ג'רום 28%, ו"המצטיינים" שני שחקני השנה השנייה פוקושבסקי ומלדון עם 22% ו-17% בהתאמה. כל אלו זורקים לפחות 2 שלשות למשחק (דורט עם כמעט 8 זריקות) ושוברים את הטבעות. רק טרה מן ורובינסון ארל (שני שחקנים די בינוניים שלא לגמרי ברור שהם באמת חלק מהעתיד) עם אחוזים באיזור הממוצע של הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 8:04 pm 
Senior

ומצד שני, כמה מהסגל הזה בכלל אמור להישאר באוקלהומה בעוד שנתיים-שלוש? עם כמות בחירות הדראפט שיש להם, הסגל שם הולך להראות כמו תחנת מטרו בדלהי בשנים הקרובות.
מעבר לגידי-שגא-דורט (שאפילו אותו אני לגמרי יכול לראות עובר בטרייד לקבוצה שצריכה בולדוג כמוהו) אני לא חושב שצריך להדאיג אותם יותר מדי שכל השאר קולעים גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 8:59 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
ומצד שני, כמה מהסגל הזה בכלל אמור להישאר באוקלהומה בעוד שנתיים-שלוש?

אולי שחקן אחד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:00 pm 
Hall of Famer

מה שכן, OKC, לפחות בעבר, הייתה קבוצה יחסית שמרנית מבחינת ההסתכלות שלה על עמדות ועל המשחק.
אולי משהו מזה נשאר עם פרסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:02 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
Att כתב:
אבל רכז? למה זה טוב?

אצלי באופן אישי הרצון לראות אותו רכז נובע מהמחשבה שבתפקיד הזה הוא יוכל באמת להפוך לשחקן ייחודי בליגה.
לא רואים כמעט אף פעם שחקנים בגודל הזה רכזים (הוא יותר גדול מג'וש גידי). זה אוטומטית יהפוך אותו לאטרקציה שכולם ידברו עליה.
הוא עושה רושם של אחד שככל שדברים עוברים יותר דרכו ככה הוא יותר נכנס לזון.
הוא גם עושה רושם של שחקן עם חכמת משחק וראיית משחק באמת משובחים, ככה שהשילוב של זה שהכדור יהיה בידיים שלו והוא יהיה זה שמנהל את המשחק יוכל להבליט אותו, בתיאוריה, בצורה הטובה ביותר. אם נוסיף את כל זה לסייז שלו שנותן לו יתרון מובהק בעמדה הזו, וליכולת שלו לשמור במשך משחק שלם על גארדים, הפוטנציאל פה ממש גבוה.
אם הוא היה סקורר במנטליות שלו, אחד שזורק בלי מצפון, הייתי בכיף יכול לראות אותו מככב גם כפורוורד, אבל השיפור שהוא יצטרך לעשות בעמדות האלה בשביל לבלוט נראה לי גדול יותר מאשר השיפור שהוא יצטרך לעשות כרכז (להמשיך ללטש את הכדרור, לשפר את יד שמאל).

לגבי הסיטואציה, אני לא חושב שהיא טובה לו. הסגל עמוס בפורוורדים, הכל סובב בהתקפה סביב ביל והוטרנים ומרווח הטעויות של דני קטן מאוד. אבל זה מה יש והוא צריך להוציא מזה הרבה יותר ממה שהוא הוציא עד עכשיו.

1. אני לא חושב שזה תרחיש ריאלי במיוחד. ניסויים כרכז זה נחמד לעיתות קורונה אבל אני לא חושב שזה באמת הולך לכיוון הזה.
2. אני אישית מקווה בשביל דני שיתמקד בשיפור הקליעה משלוש לרמה כזו שבה יהיה לו מקום מובטח בליגה ומשכורת יפה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:10 pm 
Senior

סאבוניס כתב:
Yuval כתב:

זו נקודה חשובה, שסומנה כבעייתית עוד לפני הדראפט. וזו גם הבעייה העיקרית בשילוב שלו עם שרגא (ואולי גם דורט).

בכלל, OKC היא קבוצת שלשות נוראית (אחרונה בליגה באחוזים משלוש עם 31%) בעידן שבו השלשות הן כלי מרכזי.

וזה נראה אפילו הרבה יותר גרוע אם מוציאים מהמשוואה את "הזקנים" מוסקלה (43%) וויליאמס (39%) ומסתכלים רק על האחוזים של השחקנים הצעירים שנראים כמו העתיד של הקבוצה. מבין אלו ששיחקו לפחות 20 משחקים השנה: גידי 26%, שרגא 28% (אחרי 40+ בעונה שעברה), דורט 31%, בייזלי 29%, ג'רום 28%, ו"המצטיינים" שני שחקני השנה השנייה פוקושבסקי ומלדון עם 22% ו-17% בהתאמה. כל אלו זורקים לפחות 2 שלשות למשחק (דורט עם כמעט 8 זריקות) ושוברים את הטבעות. רק טרה מן ורובינסון ארל (שני שחקנים די בינוניים שלא לגמרי ברור שהם באמת חלק מהעתיד) עם אחוזים באיזור הממוצע של הליגה.

אני לא חושב שלשחקן עם 26% לשלוש, פחות מ-40% מהשדה ו-65% מהקו יש מקום בליגה היום, בטח לא כשחקן משמעותי. זה לא משנה מי ישחק לידו. בטח כשהסקיל סט שלו הוא בעיקר התקפי וזה לא איזה מפלצת אתלטית סטייל סימונס שיכול להגיע לטבעת מתי שהוא רוצה והוא גיים צ'יינג'ר בהגנה.

הסגל של אוקלהומה לא רלוונטי לזה, זו הנקודה בעיני. כל עוד לנצח משחקים זה לא משמעותי אפשר להתרשם מהמשחק הבאמת מהנה שלו. מקווה בשבילו שיש סיכוי שהוא ישפר את הקליעה. אני שומר על סקפטיות זהירה.

(אגב - את הדיון על אבדיה עדיף לנהל בת'רד על אבדיה. דווקא כי ההודעות פה מעניינות וחבל שהן יעלמו באיזה ת'רד משחקים יומי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:21 pm 
Sophomore

stavs כתב:
ומצד שני, כמה מהסגל הזה בכלל אמור להישאר באוקלהומה בעוד שנתיים-שלוש? עם כמות בחירות הדראפט שיש להם, הסגל שם הולך להראות כמו תחנת מטרו בדלהי בשנים הקרובות.
מעבר לגידי-שגא-דורט (שאפילו אותו אני לגמרי יכול לראות עובר בטרייד לקבוצה שצריכה בולדוג כמוהו) אני לא חושב שצריך להדאיג אותם יותר מדי שכל השאר קולעים גרוע.

לכאורה זה נכון. אבל צריך לזכור שרוב (כל?) השחקנים שהזכרתי כאן הם בחירות דראפט סיבוב ראשון או סיבוב שני מוקדם. כלומר אלו השחקנים שמתוכם או קיי סי היו אמורים למצוא את השחקנים המשלימים לגידי ושרגא. בהחלט זו הייתה המטרה למשל עם פוקו ובייזלי. וכרגע אף אחד מהם לא נראה כמו מישהו לבנות עליו לעתיד, ככה שזה בהחלט כישלון. תוסיף לזה את הספק לגבי היכולת של גידי-שרגא-דורט לשחק ביחד באופן יעיל ותקבל קבוצה עם כמה כשרונות מבטיחים אבל גם לא מעט סימני שאלה. וכשכולם קולעים כל כך גרוע, גם הערך שלהם לטריידים עתידיים שאיתם אמורים לבנות את הסגל יורד. יש איזה קבוצה בליגה שתתן עכשיו משהו רציני על מלדון? או על בייזלי? או אפילו על פוקו עם כל ההייפ סביבו?

עדיין הכל יכול להתהפך עם קצת מזל בדראפט (יש איזה חמישה גבוהים עם פוטנציאל מעניין בדראפט השנה) ואולי איזו החתמה מוצלחת או שתיים בשוק החפשי (בכל זאת, גידי ושרגא הם שניים עם פוטנציאל אול-סטאר). אבל כרגע יש לא מעט סימני שאלה ובשוק קטן כמו OKC המטרה הייתה תמיד להיבנות מהדראפט לאור הקושי למשוך שחקנים חפשיים בולטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה