סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
סאבוניס כתב:
Yuval כתב:
כמו כולם, אני גם מאוד מחבב את גידי וכיף לראות אותו משחק. אבל נכון להיום הקליעה שלו נוראית. בנוסף ל20ומשו אחוז לשלוש, הוא גם קולע 65% מהקו. זה לא טריוויאלי שזה ישתפר וזה כמעט בלתי אפשרי שהוא יהיה שחקן משמעותי בליגה אם זה לא.

זו נקודה חשובה, שסומנה כבעייתית עוד לפני הדראפט. וזו גם הבעייה העיקרית בשילוב שלו עם שרגא (ואולי גם דורט).

בכלל, OKC היא קבוצת שלשות נוראית (אחרונה בליגה באחוזים משלוש עם 31%) בעידן שבו השלשות הן כלי מרכזי.

וזה נראה אפילו הרבה יותר גרוע אם מוציאים מהמשוואה את "הזקנים" מוסקלה (43%) וויליאמס (39%) ומסתכלים רק על האחוזים של השחקנים הצעירים שנראים כמו העתיד של הקבוצה. מבין אלו ששיחקו לפחות 20 משחקים השנה: גידי 26%, שרגא 28% (אחרי 40+ בעונה שעברה), דורט 31%, בייזלי 29%, ג'רום 28%, ו"המצטיינים" שני שחקני השנה השנייה פוקושבסקי ומלדון עם 22% ו-17% בהתאמה. כל אלו זורקים לפחות 2 שלשות למשחק (דורט עם כמעט 8 זריקות) ושוברים את הטבעות. רק טרה מן ורובינסון ארל (שני שחקנים די בינוניים שלא לגמרי ברור שהם באמת חלק מהעתיד) עם אחוזים באיזור הממוצע של הליגה.

אני לא חושב שלשחקן עם 26% לשלוש, פחות מ-40% מהשדה ו-65% מהקו יש מקום בליגה היום, בטח לא כשחקן משמעותי. זה לא משנה מי ישחק לידו. בטח כשהסקיל סט שלו הוא בעיקר התקפי וזה לא איזה מפלצת אתלטית סטייל סימונס שיכול להגיע לטבעת מתי שהוא רוצה והוא גיים צ'יינג'ר בהגנה.

הסגל של אוקלהומה לא רלוונטי לזה, זו הנקודה בעיני. כל עוד לנצח משחקים זה לא משמעותי אפשר להתרשם מהמשחק הבאמת מהנה שלו. מקווה בשבילו שיש סיכוי שהוא ישפר את הקליעה. אני שומר על סקפטיות זהירה.

(אגב - את הדיון על אבדיה עדיף לנהל בת'רד על אבדיה. דווקא כי ההודעות פה מעניינות וחבל שהן יעלמו באיזה ת'רד משחקים יומי)

נכון שזו לא אותה תקופה והקליעה היום משמעותית יותר, ושיש ביניהם הבדלים נוספים, ובכל זאת ג'יסון קיד הוא שחקן אגדי לכל הדעות שסיים את הקריירה עם ממוצע 40% מהשדה ובתחילת הקריירה היה גם קלע עונשין גרוע. סימונס זה מקרה שונה לא רק בגלל התכונות לטובתו, אלא גם בגלל התכונה המשמעותית לרעתו שהוא פשוט הפך את נושא חולשת הקליעה שלו לחור שחור-הוא לא זורק, וכולם יודעים שהוא לא זורק, וזה הפך לנבואה שחורה שמגשימה את עצמה עד הפארסה מהפלייאוף האחרון ועד היום. האם לשחקן ג'יסון קיד סטייל אין מקום בליגה של היום? לא בטוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:34 pm 
Hall of Famer

אני אישית מקווה ש-OKC יהיו סבלניים ויחכו עד שייפול אליהם סופרסטאר.
זה מצריך לא מעט מזל (בייחוד בשיטה כיום) אבל בינתיים אפשר להמשיך לצבור נכסים ופוטנציאל-ים. אולי אחד מהם (גידי?) יתממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 9:59 pm 
Senior

אני לגמרי חושב שלג'ייסון קיד של תחילת הקריירה היה מאוד קשה להצליח היום. הוא שיפר משמעותית את הקליעה לשלוש ואת העונשין, אז זו גם התקווה עם גידי (לא שהם שחקנים זהים או משהו כזה).

אני מסתכל על הסטט של קיד עכשיו ואני מודה שלא זכרתי כמה רע הוא היה מהעונשין בתחילת הקריירה. מעניינת הקפיצה הזו. אחרי שעבר מדאלאס לפיניקס הוא קפץ מ68% ל79% וכמעט לא ירד מ-80% במהלך הקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 10:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Yuval כתב:
אני לגמרי חושב שלג'ייסון קיד של תחילת הקריירה היה מאוד קשה להצליח היום. הוא שיפר משמעותית את הקליעה לשלוש ואת העונשין, אז זו גם התקווה עם גידי (לא שהם שחקנים זהים או משהו כזה).

אני מסתכל על הסטט של קיד עכשיו ואני מודה שלא זכרתי כמה רע הוא היה מהעונשין בתחילת הקריירה. מעניינת הקפיצה הזו. אחרי שעבר מדאלאס לפיניקס הוא קפץ מ68% ל79% וכמעט לא ירד מ-80% במהלך הקריירה.

קליעה זו אולי היכולת שהכי קל לשפר.
תראו כמה גבוהים שפעם לא היו אפילו חושבים להרים זריקה מבחוץ התחילו להשליך שלשות (ג'וווווואייל!).
אפילו דאנדרה ג'ורדן ודארמונד שיפרו את האחוזים מהקו עם השנים.

צריך לקחת בחשבון שחלק מהסיבה שהצעירים של okc קולעים רע היא בהיעדר ריווח (וכישרון כללי ביחס ליריבות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 05, 2022 10:50 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
ומצד שני, כמה מהסגל הזה בכלל אמור להישאר באוקלהומה בעוד שנתיים-שלוש?

אולי שחקן אחד..

אני אהיה מאוד מאוד מאוד מופתע אם לא יישארו שם לפחות שניים או שלושה שחקנים.

סאבוניס כתב:
stavs כתב:
ומצד שני, כמה מהסגל הזה בכלל אמור להישאר באוקלהומה בעוד שנתיים-שלוש? עם כמות בחירות הדראפט שיש להם, הסגל שם הולך להראות כמו תחנת מטרו בדלהי בשנים הקרובות.
מעבר לגידי-שגא-דורט (שאפילו אותו אני לגמרי יכול לראות עובר בטרייד לקבוצה שצריכה בולדוג כמוהו) אני לא חושב שצריך להדאיג אותם יותר מדי שכל השאר קולעים גרוע.

לכאורה זה נכון. אבל צריך לזכור שרוב (כל?) השחקנים שהזכרתי כאן הם בחירות דראפט סיבוב ראשון או סיבוב שני מוקדם. כלומר אלו השחקנים שמתוכם או קיי סי היו אמורים למצוא את השחקנים המשלימים לגידי ושרגא. בהחלט זו הייתה המטרה למשל עם פוקו ובייזלי. וכרגע אף אחד מהם לא נראה כמו מישהו לבנות עליו לעתיד, ככה שזה בהחלט כישלון. תוסיף לזה את הספק לגבי היכולת של גידי-שרגא-דורט לשחק ביחד באופן יעיל ותקבל קבוצה עם כמה כשרונות מבטיחים אבל גם לא מעט סימני שאלה. וכשכולם קולעים כל כך גרוע, גם הערך שלהם לטריידים עתידיים שאיתם אמורים לבנות את הסגל יורד. יש איזה קבוצה בליגה שתתן עכשיו משהו רציני על מלדון? או על בייזלי? או אפילו על פוקו עם כל ההייפ סביבו?

עדיין הכל יכול להתהפך עם קצת מזל בדראפט (יש איזה חמישה גבוהים עם פוטנציאל מעניין בדראפט השנה) ואולי איזו החתמה מוצלחת או שתיים בשוק החפשי (בכל זאת, גידי ושרגא הם שניים עם פוטנציאל אול-סטאר). אבל כרגע יש לא מעט סימני שאלה ובשוק קטן כמו OKC המטרה הייתה תמיד להיבנות מהדראפט לאור הקושי למשוך שחקנים חפשיים בולטים.

ובכל זאת, מדובר באיזה 5-6 בחירות דראפט מתוך בערך 40 שהולכות להיות לאוקלוהומה בטווח של 6-7 שנים.
הת׳אנדר יצטרכו להיות הרבה פחות סבלניים מפרנצ׳ייזים אחרים ויצטרכו הרבה יותר להמשיך הלאה משחקנים שלא מספיק הרשימו תוך שנתיים.
אני מסכים שזה חבל מבחינתם שהערך של הרבה שחקנים יורד מעצם זה שהקבוצה חלשה, וזו חלק מהבעיה של היריבילדינג הקיצוני הזה, אבל בסוף פרסטי יצטרך לא 'להיקשר' יותר מדי לשחקנים ולהמשיך מהם הלאה גם במחיר של לא לקבל כלום על חלקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה