סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 6:43 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אם נבחר את האמצע, 3 מיליון בחודש מצריך 100 אלף ביום. אלו מספרי הדבקה של ארה"ב או אנגליה למשל. לא נשמע מאוד סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 6:46 pm 
Hall of Famer

והנה גם אנחנו בסטטיסטיקה. כלומר אשתי ובתי. אני איכשהו לא (בינתיים או שאולי הייתי קודם ונגמר. לא יודע)
יש למישהו מושג מה אמורים לעשות במקרה הזה?
יצוין שבעוד אשתי המחוסנת מרגישה מעולה, לבת השנתיים יש חום שבא והולך ורוב הזמן היא בסדר, אבל לפעמים קצת משתעלת או נושמת קצת חזק שזה חרא
רופא ? משהו אחר? קשה לדעת באמריקה. מה עושים בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 02, 2022 8:48 pm 
Sophomore

אני תופס ממך בחור אינטליגנט, אז או שאתה לא קורא את מה שאני כותב או שאני ממש לא מסביר את עצמי טוב.
העניין עם התרופה הוא חכמה שבדיעבד. בכל מקרה היא היתה מגיעה. כלומר היפותטית אם האומיקרון היה מתפרץ עוד חודש למשל, עדיין היית עם התרופה.

ובטח שיש קשר לילדים. כל ההגבלות הדרקוניות שחלות עליהם רק בישראל ומגיל מאוד קטן בדיקה לפני הופעה? לפני אכילה במסעדה? לפני יציאה לסרט? ועכשיו, בשל המדיניות של הממשלה ומשרד הבריאות להבהל מכל וריאנט למרות שיש חיסון, צריך בדיקה כדי לקנות בגדים בקניון ולהגיע לגן ולבית הספר.
זאת פגיעה רצינית באיכות החיים ובחופש הפרט ובבריאות של הילדים עצמם אחרי שנתיים משוגעות.
אתה מבין שזה לופ אינסופי? יהיה עוד וריאנט ועוד וריאנט. מי שלא התחסן, זאת בעיה שלו. נכון, יהיה עומס על בתי החולים אבל יש גבול כמה אפשר להגביל את כולם בגלל אותה אוכלוסייה. ואם הוריאנט החדש הוא מדבק וגם אלים? הסתברות אפסית. לנגיף יש את אחת משתי האופציות. ואם יהיה אלים ולא מדבק-קל הרבה יותר למגר. ראה SARS.
גם קיבלת אינדיקציות שהוירוס הרבה פחות מסוכן מדרום אפריקה, רק שמשרד הבריאות הנעלה שלנו נעלה על כולם וחכם מכולם. בנוסף, האומיקרון כבר הרבה זמן מסתובב באנגליה ועדיין עקומת המתים ברצפה.

כמו שנורטון ואני מנסים להסביר הרבה פעמים, אנחנו בין המדינות היחידות שנוקטות בכל כך הרבה הגבלות על ילדים ומחוסנים. גם בנמל התעופה. והרשימה הזאת היא לא רשימה טובה מבחינה דמוקרטית.
ולא רק זה, גם כבר שבועיים המון מומחים אומרים את זה בפה מלא. כולל נתב"ג.

ורק אוסיף שגם הממשלה וביתר העולם מתחילים להבין וליישם את מה שהמומחים אומרים לגבי חוסר היכולת לעצור את המגיפה וכך שהמחיר של ההגבלות כבר גבוה מידי.

נ. ב, בסופו של דבר התרופה בעיקר תעזור ללא מחוסנים כי מבוסטרים מוגנים יפה מול האומיקרון, ואני בספק כמה ירצו לנטול אותה מתנגדי חיסון (יחי ויטמין סי!) בשלבים מוקדמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 12:51 pm 
Freshman

בגדול אני מסכים, אפשר לשחרר ושמי שבחר לא להתחסן חייו הפקר (עד כדי קריסה של מערכת הבריאות שתשפיע על כולם), אבל איזה הגבלות דרמטיות יש על מחוסנים? נתב"ג נראה שמשחררים ובוא, טיסות זה לא בדיוק צורך בסיסי בחיים (כן, כולי סימפטיה לאזרחים שגרים בחו"ל אבל זה נקודתי ואנקדוטלי). יש עוד משהו?
לגבי המצב של הילדים אני מודה שאני פחות מכיר כי אין לי. יש מדיניות מאוד מחמירה בישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 1:12 pm 
Sophomore

א-חו"ל זה לא מותרות. אפשר בלי. שנתיים זה הזוי. ובוא, מי שיש לו עבודה לא אונליין וילדים וטס לוקח הימור לא הגיוני עם כל הבדיקות.

ואספר לך סיפור. נהרס לנו קו במכונת אריזה. המכונאים האיטלקיים של החברה היו אמורים לבוא לתקן ולכוון. אחרי אינספור עבודה מול הגורמים בארץ הם לא קיבלו אישור אף על פי שהיו מחוסנים. נאלצנו לתקן אונליין. עבודה של יומיים לקחה שבועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 1:16 pm 
Sophomore

אני אנסה להסביר את עצמי אז-
מבחינתי להרוויח זמן היה הצעדים שבוצעו בנבת"ב, לדחות את תחילת ההתפרצות.
לא אמרתי שלעשות תו ירוק על קניונים זה כדי להרוויח זמן, או בכללי רוב ההגבלות שיש פה בתוך הארץ.
אני ניסתי להסביר למה כן יש ערך לדחייה של תחילת ההתפרצות, ואני חושב שהוספת 3 ימי בידוד ובדיקה לחוזרים מחו"ל (גם מחוסנים) זה לחלוטין צעד סביר כדי להשיג דחייה.

אפשר לדבר על הגבלות וספציפית הגבלות ילדים בכללי (אני נגיד חושב שלימודים בבית ספר זה אחד הדברים היותר חשובים), אבל לא לזה התכוונתי.
ואני יכול להגיב גם על שאר הדברים שכתבת , אבל נראה לי שווה לנבין קודם אחד את השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 2:32 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
אני אנסה להסביר את עצמי אז-
מבחינתי להרוויח זמן היה הצעדים שבוצעו בנבת"ב, לדחות את תחילת ההתפרצות.
לא אמרתי שלעשות תו ירוק על קניונים זה כדי להרוויח זמן, או בכללי רוב ההגבלות שיש פה בתוך הארץ.
אני ניסתי להסביר למה כן יש ערך לדחייה של תחילת ההתפרצות, ואני חושב שהוספת 3 ימי בידוד ובדיקה לחוזרים מחו"ל (גם מחוסנים) זה לחלוטין צעד סביר כדי להשיג דחייה.

אפשר לדבר על הגבלות וספציפית הגבלות ילדים בכללי (אני נגיד חושב שלימודים בבית ספר זה אחד הדברים היותר חשובים), אבל לא לזה התכוונתי.
ואני יכול להגיב גם על שאר הדברים שכתבת , אבל נראה לי שווה לנבין קודם אחד את השני.

צריך אולי לחזור ולהזכיר מונח שדיברו עליו הרבה בתחילת הקורונה והיום נזנח כמעט לגמרי וזה "שיטוח העקומה", בתרחיש הגרוע שבו כולם ידבקו בסופו של דבר, עם או בלי החיסון, מבחינת העומס על מערכת הבריאות יש הבדל עצום אם כולם נדבקים תוך חודש, תוך 3 חודשים או תוך חצי שנה. הרי בסופו של דבר, אחוז מסוים מתוך אלו שחולים כן יזדקקו לטיפול בבית חולים, אז אם בדלתא זה היה %X ובאומיקרון זה חצי, שליש או אפילו עשירית מהדלתא, אלו עדיין עוד אנשים שיגיעו לבית חולים, ובמיוחד עכשיו כשיש גם שפעת *בנוסף* לקורונה, זו בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 3:11 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
יש המעריכים שבמהלך החודש הקרוב ידבקו בין 2-4 מיליון ישראלים באומיקרון. עם מספרי הדבקה כאלו, גם מספרי החולים קשה נשמעים אפשריים.
כמובן שהשאלה כמה ההערכות האלו רלוונטיות.

רוב הערכות מדברות על 2-2.5 מיליון שידבקו ב4-6 שבועות בישראל כולל האוניברסיטה העברית ומכון ויצמן .אמ'ן יותר קיצוניים וחוזים 3-4 מיליון .

https://m.ynet.co.il/articles/sjxdeyjhy ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 5:23 pm 
Hall of Famer

שעה וחצי התייבשתי היום ברכב לבדיקה בירושלים.
היה משעמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 03, 2022 8:54 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
שעה וחצי התייבשתי היום ברכב לבדיקה בירושלים.
היה משעמם.

למה? לא היה לך מטען?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 11:30 am 
Sophomore

מקדם ההדבקה בישראל נושק ל2 ו4000 מאומתים יותר מאתמול ובסהכ יותר מעשרת אלפים ביממה האחרונה.בחולים קשה עלייה קלה מ108 ל117.אחוז החיוביים לנגיף5.5אחוז

https://m.ynet.co.il/articles/rypkrwwnk ... ent=Header

בארה'ב מספר פסיכי של יותר ממיליון מאומתים ביממה !
בניו יורק מדווחים על עלייה חדה באישפוזים ביומיים האחרונים ושם אובחנו בעיר כ93 אלף נדבקים ביום אחד.

https://www.davar1.co.il/353595/?utm_so ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 4:30 pm 
Senior

חיסון רביעי, צ'ק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 6:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואיך האוטיזם?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 6:34 pm 
Senior

ליתר בטחון לקחתי גם ויטמין סי ליפוזומלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 6:51 pm 
Junior

אני מקווה שזה מגיע עם מברשת לזנב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 04, 2022 7:26 pm 
Hall of Famer

רק מברשת לזנב? עם מכונה לגזיזת צמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 2:39 pm 
Freshman

כל מי ששולח את הילדים שלו עם מסכה לבית הספר ונותן להם לסבול בכיתה 6 שעות עם מסכה אז זה בשבילכם (בקצרה: גם המסכות שוות לתחת, וודאי ביחס של תועלת מול נזק.

https://www.bbc.com/news/health-59895934

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 3:32 pm 
Junior

Purple_Shadow כתב:
כל מי ששולח את הילדים שלו עם מסכה לבית הספר ונותן להם לסבול בכיתה 6 שעות עם מסכה אז זה בשבילכם (בקצרה: גם המסכות שוות לתחת, וודאי ביחס של תועלת מול נזק.

אז אנחנו כן מאמינים לממשלות או לא? אני קצת מבולבל מהאמונה הסלקטיבית שלך במערכות ובמדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 4:11 pm 
Freshman

sheky כתב:
Purple_Shadow כתב:

אז אנחנו כן מאמינים לממשלות או לא? אני קצת מבולבל מהאמונה הסלקטיבית שלך במערכות ובמדע.

יש התייחסות עניינית למחקר ? או כרגיל אד הומינם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 5:42 pm 
Senior

רק כדי לוודא שכולנו מבינים את המחקר - נערך על 123 בתי ספר שבהם לבשו מסכות ולמעלה מ1000 בתי ספר בלי חובת מסכות, הבייסליין בשניהם היה של 5.3% היעדרויות.
אחרי שבועיים, בבתי ספר בלי מסכות הייתה ירידה ל3.6% היעדרויות, בבתי ספר עם מסכות ירידה ל3%. כלומר הפער הוא בין ירידה ב1.7% לירידה ב2.3% - הבדל של 32% ביעילות.

לא יודע אם זה שווה את חובת המסכות מבחינת עלות-תועלת, אבל בעיני זו לא ירידה זניחה בכלל. אילו מספרים היו משנים את דעתך? כמה אתה חושב שילדים בגילאים 5-17 מקפידים בכלל על לבישת המסכות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 9:17 pm 
Senior

אמנם ההבדל הוא של כ 10% בלבד (ירידה של 43.4% לעומת 32.1%) אבל לדעתי, אם ההבדל מובהק סטטיסטית, זו ירידה משמעותית ולו בזכות זה שחלק לא ידוע (אני מניח שלא מבוטל) בבתי ספר שבהם יש חובת מסיכות מזלזלים בהוראה וחלק מהילדים (כנראה קטן בהרבה) בבתי הספר שבהם אין חובת מסיכה, הולכים עם מסיכה בכל זאת.
וזה עוד לפני שהבנתי אם ב"העדרויות" הכוונה היא לחולי קורונה, מבודדים (שאז המשמעות היא שההבדל הוא עוד יותר משמעותי שהרי לא כל הבידודים הם בגין היחשפות לנשאים בתחומי בית הספר) או להיעדרויות כוללות שאז ההבדל הוא אפילו משמעותי יותר כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 07, 2022 9:44 pm 
Hall of Famer

אולי כשנראה לינק לדו"ח עצמו נוכל לשפוט. בפעם הקודמת הסקת המסקנות מציוץ טוויטר לא הצליחה כל כך טוב כשהובא הלינק לדו"ח האמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 08, 2022 12:00 am 
Senior

טוב, קראתי את הידיעה (זה לא מאמר אלא דיווח ב BBC על המחקר).
הם טוענים שהירידה אינה מובהקת סטטיסטית אך שיש גם מחקרים אחרים שמראים אחרת.
בוא נגיד שלהסיק מסקנות מהכתבה הזו זה קצת קשה (אלא אם כן החץ כבר נורה ורק צריך לצייר סביבו את המטרה כמובן)

בכל זאת פתחתי גם את הדו"ח עצמו (יש בכתבה גם לינק) אבל מדובר ב 19 עמודים, אקרא אותו כשאגיע למחשב. בינתיים הסתפקתי בפרק התוצאות. אכן מדובר על היעדרויות כולל בידודים בגלל חשיפה למאומתים, מה שאומר שהמדידה מתיחסת רק חלקית להידבקות בקורונה בין כתלי בית הספר. בנוסף, המובהקות הסטטיסטית היא 85% שזה לא מספיק להתיחסות חד משמעית אבל בהחלט מספיק כדי לא לפסול את יעילות המסיכות (כדי לסבר את האוזן, זה אומר שיש סיכוי של 15% שההבדל בין בתי הספר הוא מקרי). גם החוקרים עצמם מודים שיש צורך לאסוף עוד אינפורמציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 08, 2022 11:36 am 
Hall of Famer

שורה תחתונה - איפה ה-85% מובהקות שמה את המכיסות בסקאלת השווי מול איברי גוף? תן משהו שאחרון הקוראים יוכל להתייחס אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 08, 2022 12:34 pm 
Senior

שווה לטחול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 48 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: