סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 08, 2022 1:55 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Purple_Shadow כתב:
יש התייחסות עניינית למחקר ? או כרגיל אד הומינם?

ברור שאד הומינם.
איך אפשר לנהל דיון עם אדם שמאמין רק למי שמסכים עם הדעה הדי שולית שלו?
אשמח לנהל איתך דיון אם נסכים שאנחנו מקבלים מאמרים מז'ורנילים עם אימפקט פקטור מסוים שעברו פיר ריוויו, סבבה?
אם אתה רוצה להמשיך לזרוק כותרות ממאמרים שלו קראת או לתת לינקים לסרטים בפסייבקו אז אני אמשיך באד הומינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 8:42 am 
Sophomore

אין ספק שעשינו המון בשבועיים שעכבנו את הנגיף בסגירת השמיים:
הבנו שהבדיקות ההמוניות והנסיון לקטיעת שרשראות מגוחכים, שהתו הירוק לא באמת עובד ושיש גבול כמה אפשר להתעמר בילדים.
יש עוד הרבה מה לעשות, בעיקר לחסן (פה אני לא ציני) , אבל זהו. זה סופסוף מחלחל.

דרך אגב, אני חייב לומר שבשבועיים נערכנו יפה. בשבועיים האלה
חיסנו המון (לא), הבאנו תרופות שהיו מגיעות בכל מקרה, ובעיקר קנינו המון בדיקות כמו שבנט התגאה. אין ספק שכל אחד יכול לבצע PCR ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 11:12 am 
Senior

ולפינתנו - חדשות מעבר לים: מאיו קליניק (כנראה אחד מחמשת המוסדות הרפואיים היותר מוערכים בעולם ואולי אפילו המוביל) החליטה לפטר 700 עובדים שסירבו להתחסן

אגב, נדמה לי שזה אותו מוסד שמסרב להעסיק עובדים מעשנים אבל יש סיכוי שאני מבלבל עם קליבלנד קליניק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 11:55 am 
Sophomore

בינתיים 11.5 אחוז חיוביים בבדיקות בישראל וממספר החולים קשה עלה ל205

על פי מודל הרמזור של משרד הבריאות, ישנן 337 רשויות אדומות: 82 רובעים, 119 ערים ו-136 יישובים. בנוסף, בישראל ישנן 165 רשויות כתומות: 1 רובעים, 30 ערים, 134 יישובים. בנוסף, קיימות 327 רשויות צהובות: 12 רובעים, 21 ערים, 294 יישובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 12:49 pm 
Senior

משהו שמאוד מציק לי בהקשרי השוואת האומיקרון לוריאנטים קודמים:
אחד הנתונים שראיתי בהרבה מקומות הוא השוואת כמות החולים-קשה-חדשים-פר-יום ב10,000 חולים פעילים חדשים באומיקרון אל מול הדלתא.
העניין הוא שכולם כבר יודעים שהעלייה בכמות החולים-קשה החדשים 'מפגרת' באיזה שלושה שבועות אחרי העלייה בתחלואה, אז כשמסתכלים על כמות החולים-קשה-חדשים ביום שבו אנחנו 10,000 חולים חדשים ביום, אנחנו בעצם בודקים איזה אחוז מהחולים החדשים של לפני 3 שבועות הופכים לחולים קשה.
בנוסף, העלייה בתחלואה באומיקרון הייתה הרבה יותר מהירה מאשר בדלתא, ככה שאם בדלתא 3 שבועות לפני 10,000 חולים חדשים ליום, היינו על משהו כמו 5,000-6,000, באומיקרון אנחנו מדברים על פחות מ1,000 חולים ליום, כ3 שבועות לפני ה10,000 חולים ביום.

אם כך, הנתון לפיו ב10,000 חולים חדשים ליום בדלתא היו 78 חולים קשה ליום, בעוד שבאומיקרון יש רק 12 חולים קשה ליום הוא סופר מוטה. בפועל ההפרשים בכמות החולים החדשים ליום 3 שבועות לפני זה, די מבטלים את הפער באחוז התחלואה הקשה.

אני לא עד כדי-כך חד על הנתונים של האומיקרון בדרא"פ ובבריטניה, אני לגמרי מאמין שבינתיים מסתמן שזה וריאנט פחות אגרסיבי, אבל כשראיתי שוב ושוב שבתקשורת מסתמכים על הנתון הנ"ל כדי להדגים את זה, זה ממש הציק לי, הנתון הזה משדר פער מאוד גדול בהבנה של המספרים בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:08 pm 
Sophomore

ערן סגל הסביר שגם אם הוא גורם ל50-60 אחוז פחות תחלואה קשה בכמות המספרים העצומים של ההדבקה נגיע להערכתו לפחות ל900-1000 חולים במצב קשה.וזו כרגע הערכה הכי אופטימית של מומחי הבריאות בישראל.

בכל אופן בעולם מודאגים מהזן הקפריסאי החדש שמשלב דלתא והאומיקרון ביחד

https://mobile.mako.co.il/news-lifestyl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:34 pm 
Sophomore

אם כבר, ההגיון אומר שהתחלואה הקשה מפגרת בשבוע, לא שלושה שבועות. אתה מכיר מישהו נשא שרק לאחר שלושה שבועות פיתח תסמינים?
ביסוס המידע הוא על ארה"ב ובריטניה, שנמצאות כשבועיים לפנינו.

דרך אגב, התסמינים באומיקרון צצים מהר יותר ונגמרים מהר יותר, כך שגם התחלואה הקשה כבר אמורה הייתה לצוץ, או במקרה השמרני לצוף עד עוד שבוע.

והנה הגענו לעוד "וריאנט מפחיד" קבלו היישר מה קונגלומרט הגדול בעולם את:

הדלתאקרון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:46 pm 
Senior

לא יודע מה הכיוון שההגיון אומר ככה או ככה (וכמה זמן לקח לתסמינים להופיע לא רלוונטי כן, אלא כמה זמן עד שהמצב של מישהו הוגדר קשה, וזה כנראה לוקח זמן), הנתונים מראים שבכל גל הקפיצה בתחלואה הקשה פיגרה בשבועיים עד שלושה אחרי הקפיצה בתחלואה.
כך או כך, העלייה בתחלואה הייתה הרבה הרבה יותר חדה באומיקרון, ולכן יש הטייה כשאנחנו מסתכלים על נתון שמושפע ממה שקרה לפני 3 שבועות, שבועיים או אפילו שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:50 pm 
Junior

אשכרה מישהו משווה את מספר החולים קשה עבור אותו מספר של מאומתים בין האומיקרון לדלתא?
ההתמכרות של התקשורת (בעיקר מאקו וN12 ) ליצירת היסטריה ולחץ בשביל טראפיק היא די מבעסת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:51 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
אם כבר, ההגיון אומר שהתחלואה הקשה מפגרת בשבוע, לא שלושה שבועות. אתה מכיר מישהו נשא שרק לאחר שלושה שבועות פיתח תסמינים?
ביסוס המידע הוא על ארה"ב ובריטניה, שנמצאות כשבועיים לפנינו.

דרך אגב, התסמינים באומיקרון צצים מהר יותר ונגמרים מהר יותר, כך שגם התחלואה הקשה כבר אמורה הייתה לצוץ, או במקרה השמרני לצוף עד עוד שבוע.

והנה הגענו לעוד "וריאנט מפחיד" קבלו היישר מה קונגלומרט הגדול בעולם את:

הדלתאקרון!

מה שהיה בוריאנטים הקודמים זה שבין אבחנה ראשונה להופעת תסמינים עברו כמה ימים ולפעמים אפילו שבוע, אחר כך עוד שבוע וחצי-שבועיים עד שחולה רגיל הופך לחולה קשה, ז"א שהייתה הסטה של שבועיים עד שלושה בין מספר המאומתים למספר החולים קשה. באומיקרון, לפחות ממה שקראתי, לוקח רק יומיים-שלושה מהרגע שנדבקים עד שמופיעים תסמינים, כלומר זמן הדגירה קצר בהרבה, אבל ההסטה היא עדיין סביב השבוע וחצי, כי עדיין לוקח זמן מהרגע שחולים ועד לרגע שהמחלה הופכת קשה.

ובכל מקרה, התחלואה הקשה כבר צצה, מספר החולים קשה כבר עבר את ה-200, בתחילת שבוע שעבר היינו על קצת יותר מ-100, זו כמעט הכפלה תוך שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:56 pm 
Senior

sheky כתב:
אשכרה מישהו משווה את מספר החולים קשה עבור אותו מספר של מאומתים בין האומיקרון לדלתא?
ההתמכרות של התקשורת (בעיקר מאקו וN12 ) ליצירת היסטריה ולחץ בשביל טראפיק היא די מבעסת...

דווקא במקרה הזה אין פה יצירת היסטריה - הפפך, הנתונים האלו מראים שהאומיקרון הרבה פחות אגרסיבי, אלא שהם מוטים לכיוון פער יותר גדול ממה שיש באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 1:57 pm 
Junior

דיברתי על הדלתאקרון :) הם ביי פאר הכי היסטרים מהאתרים שאני ראיתי.

( לא ידעתי שהתיאור שלך מגיע גם ממאקו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 2:06 pm 
Senior

נראה לי שהגראפים הבאים נותנים תשובה לא רעה לשאלה אם האומיקרון מסוכן או לא
לא שאני חושב שמישהו ישתכנע מזה (או מכל נתון אחר לצורך העניין) ובכל זאת

תמונה
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 2:35 pm 
Hall of Famer

הגרף השני נראה מלחיץ במיוחד, מאיפה הנתונים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:03 pm 
Sophomore

מדוע מלחיץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:09 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
מדוע מלחיץ?

אם האומיקרון גורם ליותר אישפוזים מאשר הוריאנטים האחרים, בתוספת העובדה שאנחנו בשיא של גל שפעת רציני, זה מצב מאוד לא טוב. גם אם יש קצת פחות חולים קשים מהגל הקודם, כמות גדולה מדי של חולים שזקוקים לאשפוז תגרום באופן כמעט בלתי נמנע ליותר מתים, פשוט כי הרבה מהחולים האלו לא יקבלו טיפול מיטבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:18 pm 
Senior

הגראף מראה בצורה שלא באמת משתמעת לשני פנים שגם אם לא באותה רמה כמו מספר המאומתים, גם העליה במספר המאושפזים בגל הנוכחי, לא כולם אומיקרון אמנם, היא תלולה יותר מאשר ואריאנטים קודמים.

כל אחד יפרש את זה כראות עיניו. מי שרוצה, יכול להגיד לעצמו הרבה דברים, אפשר להגיד שזו עליה תלולה שתיבלם במהרה, שהגל יעבור מהר יותר ולכן לא יספיק להגיע לפיק ה"מתמטי", שאי אפשר להציג גראף כזה בלי להתיחס למהן בעצם ההגדרות ל"מצב קשה", שהתמותה העודפת לא נבדקה ושבוא נברר קודם כל מי מרוויח מפרסום הנתונים.
זה לא סוג הדיונים שאני משתתף בהם ולכן אני שם פה את הגראף וכל אחד יחשוב עליו מה שבא לו.

(רוני, הגראף הוצג בציוץ של Hovav Dror שאין לי מושג מה הרקע שלו, שאלתי אותו מאיפה הנתונים ואני עדיין ממתין לתשובה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:32 pm 
Sophomore

עוד מוקדם מידי להסיק משהו מהגרף הזה.
דווקא על פניו, באופן משתמע לשני פנים, העלייה נראית בנקודת הזמן למאומתים כלא תלולה. היא גם לא נראית תלולה בהרבה מהעקומות של הגלים הקודמים. ובסופו של דבר מה שחשוב זה גובה העקומה, פחות הקצב (שיפוע).
מה עושים? מסתכלים על גרפים במקומות אחרים, שנמצאים אחרנו והפלא ופלא ואוי לפחד עוד קיימים.
מה אומר, קטסטרופה של ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:36 pm 
Sophomore

מתקן טעות: אני רואה שאתה מתייחס לגרף של המאושפזים ולא מקרים קשים.
מצד אחד אתה צודק, מצד שני, השאלה היא כמה באמת התאשפזו בשל קורונה ולא בשל מצב אחר.
בראיון היום עם מנהלי בתי החולים, אלו אמרו שמגיעים אליהם הרבה חולים עם מצבים שונים, ורק בגלל החיוב בבדיקה במיון בכלל מגלים שיש להם קורונה, על בעיות אחרות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:42 pm 
Senior

השאלה כמה באמת התאשפזו בשל קורונה ולא בשל מצב אחר היא מעניינת רק אם אתה טוען שקריטריוני הדיווח השתנו בין הגלים והואריאנטים.
זה מה שאתה טוען?

לגבי המקרים הקשים, העליה הנוכחית היא לכל הפחות דומה לזו שבשלב הדלתא (נכון שחלק מהחולים חולים בדלתא) ואני לא זוכר שמישהו ניסה להמעיט בחומרתו באותו זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 3:46 pm 
Sophomore

ספציפית כרגע יש לא מעט מאושפזים משפעת ועוד מחלות חורף אחרות, ככה שיש לך הרבה יותר מאושפזים ממחלות אחרות לעומת הדלתא נניח (גם כי יש לך יותר מאושפזים באופן כללי, וגם כי יש לך יותר מאומתים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 4:23 pm 
Sophomore

תומר כתב:
השאלה כמה באמת התאשפזו בשל קורונה ולא בשל מצב אחר היא מעניינת רק אם אתה טוען שקריטריוני הדיווח השתנו בין הגלים והואריאנטים.
זה מה שאתה טוען?

לגבי המקרים הקשים, העליה הנוכחית היא לכל הפחות דומה לזו שבשלב הדלתא (נכון שחלק מהחולים חולים בדלתא) ואני לא זוכר שמישהו ניסה להמעיט בחומרתו באותו זמן.

זה מה שמנהלי בתי החולים אומרים.
הרי בדלתא שאלים יותר, לא שמעת על דברים כאלה, לפחות אני לא שמעתי. עקרונית גם אם באת עם שבץ ואובחנת עם קורונה, אתה מאושפז בשל קורונה בסטטיסטיקה.
דרך אגב, אני גם לא ממעיט באומיקרון וגם לא בשפעת וחושב שחשוב מאוד להתחסן למחלות הללו, אבל באותה נשימה צריך להודות שההגבלות והבדיקות מיותרות לכלל האוכלוסיה.
מי שחולה, שישאר בבית וייבדק.אין טעם לבדוק אסימפטומטיים בנפחים כאלה של מגע עם קורונה או כל מחלה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 4:54 pm 
Senior

אתה אומר שמנהלי בתי החולים אומרים שקריטריוני הדיווח השתנו בין הדלתא (נניח) לאומיקרון? אני מודה שזה חדש לי, איפה ראית את זה?
גם לא הבנתי מה הם ה"דברים כאלה" שעליהם לא שמעתי בדלתא שאלים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 4:57 pm 
Sophomore

לפחות דיווח אחד שאני ראיתי (בטוויטר) כרגע בהדסה מגיד מתוך מאושפזי הקורונה 30%-40% מאושפזים עם קורונה ולא בגללה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 09, 2022 5:04 pm 
Senior

אני לא אומר שלא, רק מנסה להבין אם זה היה שונה בגלים קודמים
אני מתיחס לגרפים שבמעלה הדף, עזוב רגע את המספרים ותתיחס רק להשוואה בין הגל הנוכחי לגלים קודמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: