סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 11:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אני עדיין לא מבין איך החתמה בקיץ הנוכחי של לו וויל על חוזה מינ' בתפקיד של שחקן 7-8 ברוטציה יוצרת לחץ על הקבוצה שפוגע בה.

הוא וגאלו לא הגיעו בקיץ הנוכחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 12:12 pm 
Sophomore

אני לא כ"כ מבין בענייני בניית קבוצה, אבל האם לא כדאי ל OKC שנה הבאה להשקיע בחוזה לגבוה איכותי ?
יצא שיהיה להם בקו האחורי את גידי-שג"א-דורט, שזה נחמד מאד + עוד גבוה יוקרתי, וכמה צעירים חביבים שממשיכים להתפתח שם + עוד כמה פילרים,
יש אפשרות לרוץ לפליאוף, לדעתי. לא כדאי?

עם החזרה של הצ'ימורה נראה שמספר הדקות הגבוה יחסית של דני נגמר (17-18 דק במשחק האחרון).
זה עדיין לא קרוב לתרחישים הפסימיים שהלכו פה בתחילת העונה לגבי הדקות שלו, מצד שני וושינגטון עדיין בהרכב חסר.
אתמול למשל ביל לא שיחק בכלל, וגם הולידי לא שותף (לא ברור למה). מצד שני, קיספרט קיבל קרוב ל 30 דקות.
קיצר, מעניין מה יקרה שהמכשפים יהיו בסגל מלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 2:03 pm 
מנהל פורום

לגבי מוראנט:
לא ממש ראיתי משחקים. מי שראה יכול לכתוב אולי איך הסגנון שלו בהשוואה לווסטברוק ובהשוואה לדרק רוז למשל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 2:07 pm 
מנהל פורום

דומה יותר לדרק רוז, רק שלמוראנט יש הרבה יותר שכל במשחק והרבה יותר גמישות. והוא גם קולע טוב יותר. ווסטברוק מתבסס בעיקר על כוח פיזי ומהירות, מוראנט ורוז יותר... נוזליים אן משהו כזה, אבל אתלטים פסיכיים בנוסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 2:11 pm 
Junior

ודים כתב:
לגבי מוראנט:
לא ממש ראיתי משחקים. מי שראה יכול לכתוב אולי איך הסגנון שלו בהשוואה לווסטברוק ובהשוואה לדרק רוז למשל?

הוא מאוד דומה להם מבחינת האקספלוסיביות ( לתחושתי אתלטי יותר משניהם ) אבל בניגוד להם (בטח באותו שלב בקריירה) יכולת הקליעה שלו מ3 סבירה ומעלה אם כי זה עדיין לא נשק מהותי אצלו.
גם מבחינת בחירת הזריקות אפשר לראות בשוט צ'ארט של מוראנט שהוא באופן בלעדי כמעט מתוך הצבע (לא רק מתחת לסל אלא גם קרוב לעונשין) וקצת מה3 שזה מאוד שונה מווסטברוק שמאוד אוהב (ולא הכי מוצלח בזה) את הלונג 2 והחצי מרחק.
כשאני מסתכל על השוט-צ'ארט של רוז מ2011 (עונת הMVP) זה נראה דומה יותר לזו של ווסטברוק מאשר של מוראנט מבחינת חצי מרחק.

שוט צ'ארט של ג'ה מהעונה:
https://www.statmuse.com/nba/ask/shot-chart-ja-morant

של רוז בעונת הMVP:
https://www.statmuse.com/nba/ask/derric ... shot-chart

של ווסטברוק (לקחתי עונת 2017, אפשר כל אחת אחרת):
https://www.statmuse.com/nba/ask/russel ... chart-2017

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 2:53 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
אני לא כ"כ מבין בענייני בניית קבוצה, אבל האם לא כדאי ל OKC שנה הבאה להשקיע בחוזה לגבוה איכותי ?
יצא שיהיה להם בקו האחורי את גידי-שג"א-דורט, שזה נחמד מאד + עוד גבוה יוקרתי, וכמה צעירים חביבים שממשיכים להתפתח שם + עוד כמה פילרים,
יש אפשרות לרוץ לפליאוף, לדעתי. לא כדאי?

עם החזרה של הצ'ימורה נראה שמספר הדקות הגבוה יחסית של דני נגמר (17-18 דק במשחק האחרון).
זה עדיין לא קרוב לתרחישים הפסימיים שהלכו פה בתחילת העונה לגבי הדקות שלו, מצד שני וושינגטון עדיין בהרכב חסר.
אתמול למשל ביל לא שיחק בכלל, וגם הולידי לא שותף (לא ברור למה). מצד שני, קיספרט קיבל קרוב ל 30 דקות.
קיצר, מעניין מה יקרה שהמכשפים יהיו בסגל מלא

1. חס ושלום. גם לא תגיע לפלייאוף וגם תהרוס בחירה גבוהה פוטנציאלית נוספת.
2. הוויזארדס נמצאים בצומת של בחירה. יש להם יותר מדי פורוורדים על אותה משבצת. בינתיים, המאמן מחלק את הדקות כמעט שווה בשווה אבל זה לא פתרון סביר לאורך זמן ונראה שבהיעדר נצחונות, תהיה שם מהומה (שכבר החלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:04 pm 
Senior

sheky כתב:
ודים כתב:
לגבי מוראנט:

הוא מאוד דומה להם מבחינת האקספלוסיביות ( לתחושתי אתלטי יותר משניהם ) אבל בניגוד להם (בטח באותו שלב בקריירה) יכולת הקליעה שלו מ3 סבירה ומעלה אם כי זה עדיין לא נשק מהותי אצלו.
גם מבחינת בחירת הזריקות אפשר לראות בשוט צ'ארט של מוראנט שהוא באופן בלעדי כמעט מתוך הצבע (לא רק מתחת לסל אלא גם קרוב לעונשין) וקצת מה3 שזה מאוד שונה מווסטברוק שמאוד אוהב (ולא הכי מוצלח בזה) את הלונג 2 והחצי מרחק.
כשאני מסתכל על השוט-צ'ארט של רוז מ2011 (עונת הMVP) זה נראה דומה יותר לזו של ווסטברוק מאשר של מוראנט מבחינת חצי מרחק.

שוט צ'ארט של ג'ה מהעונה:
https://www.statmuse.com/nba/ask/shot-chart-ja-morant

של רוז בעונת הMVP:
https://www.statmuse.com/nba/ask/derric ... shot-chart

של ווסטברוק (לקחתי עונת 2017, אפשר כל אחת אחרת):
https://www.statmuse.com/nba/ask/russel ... chart-2017

חייב לומר שבעיני ג'ה כבר היום לא פחות טוב מרוז בשיאו.
אמנם אני חושב שלא ראיתי המון את שיקאגו של עונת הMVP של רוז, אבל ממה שזכור לי הוא לא שיחק יותר טוב ממה שג'ה משחק היום.
בראי ההיסטוריה הMVP קצת ייטה את הזכרון הקולקטיבי, אבל אני חושב שרוז זכה בו בעיקר כי היה במקום הנכון בזמן הנכון, כששיקאגו השיגה שם מעבר למצופה לא מעט בגלל אפקט ת'יבודו ומנגד היה voters fatigue נגד לברון (שבדיוק עבר למיאמי). אני תופס מג'ה היום כשחקן אינטיליגנטי יותר, עם קליעה טובה יותר ולא פחות אתלטי מדרק רוז הצעיר.
השוט-צ'ארטס קצת תומכים בזה, אבל הם גם כנראה מוטים בגלל מהפכת האנליטיקס ואיך שהשוט-צ'ארט הטיפוסי נראה היום ביחס לאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:06 pm 
מנהל פורום

ל-OKC יש בחירה גבוהה בדראפט שהולך להיות משופע בגבוהים מסקרנים, זה יהיה קצת מטופש להשקיע בגבוה איכותי בשוק החופשי. מה שהם באמת צריכים זה סקורינג ורכז.

ולגבי מה שסתיו כתב, אני לא מסכים. ג'ה לא "לא פחות טוב" מרוז בשיאו, הוא כבר טוב ממנו בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:13 pm 
מנהל פורום

מצחיק, אבל אם היה לגריזליס יותר מזל והייתה זוכה בבחירת דראפט ראשונה, היא הייתה היום זאיון ווילאמסון (רמז, יש שחקן כזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:17 pm 
Hall of Famer

עמדה סופר חזקה -
מצב ה-PG בליגה, לא לפי הסדר:
קארי
ג'ה
פול
יאנג
דונצ'יץ' (אם מחשיבים כ-1)
הארדן (אם מחשיבים כ-1)

דיים וקיירי שרק חזר לא בטופ כרגע.
סימונס לא משחק בכלל.

אני לא בטוח איך לסדר את העמדה באופן פנימי
וצריך לראות בהזדמנות את ג'ה משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:19 pm 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ל-OKC יש בחירה גבוהה בדראפט שהולך להיות משופע בגבוהים מסקרנים, זה יהיה קצת מטופש להשקיע בגבוה איכותי בשוק החופשי. מה שהם באמת צריכים זה סקורינג ורכז.

ולגבי מה שסתיו כתב, אני לא מסכים. ג'ה לא "לא פחות טוב" מרוז בשיאו, הוא כבר טוב ממנו בהרבה.

ומצד שני, אני לא חושב שהבחירה שלהם תהיה עד כדי-כך גבוהה - הם מנצחים הרבה ועם השיטה הנוכחית בכיף יכולים למצוא את עצמם באיזור מקומות 7-8. הגבוהים המשמעותיים יותר בדראפט הזה אמורים, לפחות כרגע, כולם להילקח בחמישייה הראשונה.
אני אישית במקומם הייתי מתחיל לחשוב מאוד ברצינות על לארוז איזה 5 בחירות ולשלוח אותם למינסוטה תמורת טאונס, יכול להתאים שם יפה מאוד.

ואני נוטה אפילו לשנות את דעתי לכיוון להסכים איתך לגבי ג'ה, ניסיתי לקרר טיפה את הטייק לפני ההגשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:32 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
עמוס לב כתב:
אני עדיין לא מבין איך החתמה בקיץ הנוכחי של לו וויל על חוזה מינ' בתפקיד של שחקן 7-8 ברוטציה יוצרת לחץ על הקבוצה שפוגע בה.

וויליאמס הגיע באמצע השנה שעברה בטרייד על רונדו. אני מניח שאין לך בעיה עם זה? אני מניח שגם התוצאה של גמר מזרח בעונה שעברה לא מראה על הבעייתיות בהחתמה. ואז הוא הוחתם בקיץ הנוכחי על חוזה מינ' לשנה. אז אני עדיין מחפש למה הטרייד וההחתמה של וויליאמס היו טעות.
אני גם מחכה לשמוע למה ההחתמה של גאלינרי לא הוסיפה לחץ ופגעה בריצת הפלייאוף של שנה שעברה ואילו השנה היא טעות שפוגעת באטלנטה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 3:34 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:
עמוס לב כתב:

וויליאמס הגיע באמצע השנה שעברה בטרייד על רונדו. אני מניח שאין לך בעיה עם זה? אני מניח שגם התוצאה של גמר מזרח בעונה שעברה לא מראה על הבעייתיות בהחתמה. ואז הוא הוחתם בקיץ הנוכחי על חוזה מינ' לשנה. אז אני עדיין מחפש למה הטרייד וההחתמה של וויליאמס היו טעות.
אני גם מחכה לשמוע למה ההחתמה של גאלינרי לא הוסיפה לחץ ופגעה בריצת הפלייאוף של שנה שעברה ואילו השנה היא טעות שפוגעת באטלנטה.

יש לי בעיה עם ההחתמה של רונדו, לו וויל וגאלו בעונה שעברה, עמוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 8:24 pm 
Senior

Att כתב:
עמדה סופר חזקה -
מצב ה-PG בליגה, לא לפי הסדר:
קארי
ג'ה
פול
יאנג
דונצ'יץ' (אם מחשיבים כ-1)
הארדן (אם מחשיבים כ-1)

דיים וקיירי שרק חזר לא בטופ כרגע.
סימונס לא משחק בכלל.

אני לא בטוח איך לסדר את העמדה באופן פנימי
וצריך לראות בהזדמנות את ג'ה משחק.

אולי זה לא מאוד חשוב ״לסדר את העמדה באופן פנימי״ :(

ג׳ה וממפיס זה הדבר הכי כיף לראות בליגה.

זה יהיה ממש ממש כיף אם חלק מהת׳רדים על נבא יהיו על משחקי נבא ולא מה שלא יהיה הפייק ג׳י אם הזה שמשתלט על כל דיון.
אני ממש לא מתכוון למשהו נגד אטט. אני לא הולך לשנות אף אחד. פשוט בחייאת המינונים יצאו משליטה לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:08 pm 
Junior

היו כן כמה פוסטים כיפיים על ג׳ה מול רוז ו-ווסטברוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:12 am 
מנהל פורום

ג'ה מועמד לגיטימי השנה לMVP?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:30 am 
Junior

Shiver כתב:
ג'ה מועמד לגיטימי השנה לMVP?

לטעמי עדיין לא. המספרים שלו טובים מאוד אבל לא ברמות מופ (24.9 נק', 6.7 אס' ו5.8 על 3.1 איב' ב53.1% EFG) וסך הכל ממפיס לא נראית פחות טוב בלעדיו (אם כי בלוז קל יחסית).
ב12 המשחקים שהוא לא שיחק ממפיס היו במאזן 10-2, ב38 הנותרים שבהם הוא כן שיחק הם במאזן 19-12 ( שזה גם אחלה מאזן כמובן ) ככה שגם טיב הקבוצה הוא לא נגזרת ישירה של היכולת שלו ( למרות שהוא המנהיג הבלתי מעורער שלה).

בקיצור - מקום בחמישיות העונה אני די בטוח שמגיע לו כבר העונה אבל עדיין לא במירוץ לMVP

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:32 am 
Senior

בעיני העונה המירוץ לMVP הוא אחד הקשים שאני זוכר - סטף, דוראנט, יאניס, יוקיץ', כולם שחקני על שנותנים את אחת העונות הטובות שלהם בקריירה.
לא חושב שיש לג'ה סיכוי אמיתי לזכות בתואר, או אפילו לסיים ב2 הראשונים, אבל זה לא שום דבר נגדו, בהרבה עונות אחרות הוא היה יכול להיות חזק מאוד במירוץ (אהמ, עונת הMVP של דרק רוז, אהמ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:44 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
בעיני העונה המירוץ לMVP הוא אחד הקשים שאני זוכר - סטף, דוראנט, יאניס, יוקיץ', כולם שחקני על שנותנים את אחת העונות הטובות שלהם בקריירה.
לא חושב שיש לג'ה סיכוי אמיתי לזכות בתואר, או אפילו לסיים ב2 הראשונים, אבל זה לא שום דבר נגדו, בהרבה עונות אחרות הוא היה יכול להיות חזק מאוד במירוץ (אהמ, עונת הMVP של דרק רוז, אהמ).

הסטטיסטיקות של ג'ה מאוד דומות לאלו של רוז מעונת ה-MVP שלו (אם כי הקצב העונה גבוה יותר, מה שקצת מנפח את המספרים של ג'ה), אבל ממפיס תצטרך לסיים את העונה בריצה של 33-6 כדי להגיע למאזן של שיקגו מאותה עונה, שהספיק למקום ראשון בליגה. אם ג'ה יצליח להוביל אותם לכזו ריצה מטורפת וישמור על המספרים הנוכחיים שלו, אני כן חושב שהוא יהיה בדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 7:54 pm 
Hall of Famer

לעניין אטלנטה, הם לכל הפחות כבר רשמו הישג שלא כה נופל ממה שהשיגו שאר "הקבוצות העולות במזרח" בשנים האחרונות בדמות פילי, בוסטון, ורחוק שנות אור מהקבוצות שטרם פרצו במערב (שם זה אולי קשה יותר) כמו מינסוטה, ניו-אורלינס, סקרמנטו וכו' - למרות שהכוכב/ים הצעיר/ים של כל הקבוצות שציינתי לא בהכרח נופל/ים מיאנג וקולינס.
נכון שיש גם דוגמאות מוצלחות יותר כמו פיניקס (ואולי ממפיס בעתיד הקרוב), אבל זה רק מראה עד כמה זה נפוץ שלמרות "Core צעיר טוב" - קבוצות לא מצליחות לעלות בסופו של דבר, ושאפילו גמר אזורי אחד זה לא עניין של מה בכך (וזה לא שאטלנטה חלילה כעת תקועה ללא נכסים ועם חוזים גרועים, הם עדיין אותה קבוצה צעירה ומוכשרת, שפשוט כרגע משחקת ממש רע).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 10:51 pm 
Junior

מילה על לברון. הבחור הולך לעבור את קארים בטבלת הנקודות בכל הזמנים, הולכים לנפח את זה בטירוף, קמפיין GOAT מסיבי. למרות שגם לקארים זה לא הספיק מול מייק (מן הסתם, מייק לא רואה אותם ממטר)

אחרי פתיחת עונה חלשה ביותר, לברון קלע מעל 34 בממוצע ב12 האחרונים שזה מטורף כי הוא איבד הרבה מהאקספלוסיביות. הוא כן קולע שלשות ממש טוב. במספרים, הוא הכפיל את כמות השלשות למשחק ביחס לקרירה, 2.9 מול 1.5. במציאות זה נראה שהוא קולע יותר מ2.9 שלשות למשחק. כל הכבוד לו על השיפור האדיר בשלשה.

בסה"כ לברון צריך עוד 90 משחקים על 25 נק' למשחק כדי לעבור את קארים. 30 משחקים השנה ו60 שנה הבאה. זה ריאלי וזה גם יקרה (למעט פציעה רצינית). הבחור גם יגיע ל40 אלף לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 14, 2022 12:07 am 
Junior

אחד הדברים המיוחדים אצל ג'ה זה שהשליטה שלו בקצב היא מטורפת. הוא בדרך כלל מתחיל התקפה בשיוט איטי, השומר שלו משייט איתו, וברגע אחד הוא משנה קצב ועובר את השומר שלו בקלילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman, Google [Bot], uriel17 ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה