סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אדם מול איגור
הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 9:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אדם אריאל מול איגור קולשוב - התפתחות קריירה: השוואה שכבר מזה זמן מה מעניינת אותי. יש ביניהם הרבה נקודות השקה, וזה מעניין לראות איך הקריירות של שניהם התקדמו.

שניהם בני אותו גיל (אדם 10/12/94, איגור 5/11/94), אותו גובה (אזור 1.95), מבנה גוף מאוד דומה וסגנון משחק שלפחות כיום מסתמך בעיקר על קליעה.

בגיל 15:
אריאל הוביל את קבוצת הילדים של ירושלים לזכיה בגביע המדינה, אבל היה נער אומנם גבוה אבל שמנמן ולא הראה פוטנציאל יוצא דופן.
קולשוב היה אחד הפרוייקטים הגדולים של איגוד הכדורסל. כיכב בנבחרת ישראל של השנתון ששיחקה במכביה, נבחר לאקדמיה בוינגייט והיה שם שחקן מוביל, שיחק מול בוגרים יותר.

בגילאי 17-18:
אריאל הרזה, שיפר אתלטיות ומיצב עצמו כשחקן מוביל בקבוצת הנוער של י-ם, אבל לא כזה שמדברים עליו בתקשורת וגם לא היה בנבחרת הנוער.
קולשוב התקדם לליגת התיכונים בארה"ב וכיכב שם וקיבל הצעות ממכללות לא רעות למלגה.

גילאי 19-22:
פה אני כבר לא לגמרי זוכר מה עשה אדם אריאל. אני כן זוכר שהוא נכנס לנבחרת העתודה והיה לא רע, אבל שכחתי אם זה היה על סמך דק' שקיבל בליגת העל או אולי בלאומית?!
קולשוב התחיל לשחק במכללות ועשה שם קריירה לא רעה.

מפה פחות או יותר קולשוב רק היה בירידה ואדם אריאל בעלייה. קולשוב שהיה אמור להיות 2-3 אתלטי התבסס בעיקר על קליעה ולא הצליח להיות יציב. אדם הראה שהוא וינר, שיודע לתרום גם בהגנה וגם כשעולה לדק' מוגבלות.

היום אחד ישראלי מוביל בקבוצה גדולה ודיי בטוח שיהיה בסגל נבחרת, והשני... שחקן דיי זניח בקבוצה במקום האחרון בליגה, שלפעמים אפילו אנשים שוכחים שהוא בכלל חזר לארץ ולא נראה שמתישהו בכלל יהיה בכיוון של נבחרת.

אין לי פה איזה מסקנה לגבי מה המסלול שעדיף לעבור (למרות שאישית אני כבר חושב הרבה זמן שמכללות לשחקן ישראלי עם פוטנציאל זה מיותר). פשוט השוואה שהייתה מעניינת בעיני לאור נק' הדימיון בין השניים והמעקב שלי אחריהם מגיל צעיר.

אשמח לתיקונים והערות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אדם מול איגור
הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 10:36 pm 
Junior

הקפיצה של אדם השנה היא בעיקר באירופה. הנתונים שלהם בליגה די זהים בסך הכל.

לאדם יש כמה יתרונות. הוא נראה יותר טורף מאשר נטרף כמו איגור. יש פה מרכיב נפשי, אישיותי חמקמק שיחד עם מזל עושים את ההבדל בין רול פלייר מוצלח יותר ופחות. המרכיב הזה כל כך חמקמק שגם ספנסר וייס וגולן גוט שנראו מצויין שנה שעברה בינתיים מאכזבים. היית יכול להשוות בינם לאדם אריאל באותה מידה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:37 pm 
Sophomore

אני חושב שהמרכיב האישיותי די ברור. אדם גדל כילד ירושלמי פריבילגי מעין-כרם, תמיד במסגרות הכי טובות, נדחף כמדיניות מערכתית של הפועל (זוכר אותו כבן 19 פותח במשחק הראשון בעונת גרינברג, בתקופה שהוא עוד ניסה לאזן בין קליעה לבין הפאוור-מובס שהוא אימץ כילד שמן. יותר מזה, אני זוכר את אורי אלון מציג את עצמו בפני הקהל במלחה בקיץ' 13', עומד ליד זאק רוזן משום מה, ומדבר על אדם ככוכב לשנים רבות במועדון). ההתפתחות המקצועית שלו היתה די איטית ושמרנית אבל הוא תמיד היה עטוף בשמנת והסולת של הכדורסל הישראלי.

הסיפור של קולשוב מסובך יותר, אובייקטיבית. מקצועית, אני לא יודע בדיוק איפה ההתפתחות שלו נעצרה - באקדמיה, באריזונה או כשחזר לארץ, אבל לפחות בימיו בעתודה הוא היה שחקן יותר מגוון שהשתמש באתלטיות שלו לדברים אחרים חוץ מליצור לעצמו ספייס בזריקה. מנטלית, החזרה לארץ אחרי שנים בכלוב הזהב של הקולג'ים שברה אותו, והוא גם דיבר באופן פתוח על תחושת הניכור והגעגוע לאמריקה שהציעה לו הכל, חוץ מפרנסה ככדורסלן. רפרפתי על ראיונות איתו ואפשר לראות איך מקיץ לקיץ השאיפות שלו דועכות מחלומות NBA, יורוליג, נבחרת רוסיה ועד לתקווה שקריירת הכדורסל תפסיק להיות סבל עבורו.

עתידות - אריאל ישחק כדורסל כל עוד הגוף יאפשר לו, ובסגנון המשחק שלו הוא בהחלט יכול לגמור כמין פניני. קולשוב יפרוש תוך שנתיים וילך ללמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:39 pm 
מנהל פורום

מה שמאפיין את אדם ואפשר לראות מההיסטוריה שלו שואדים הביא (היה שמנמן, הרזה, הוביל קבוצה נוער) זה שהבנאדם אופי ברזל, משמעת עצמית, עבודה קשה, כישלון או ירידה לספסל, זה טרינגר להשקעה ומאמץ נוסף
אני יודע שאני נשמע כמו טרומפלדור או א.ד גורדון

אבל זה מה שהוא משדר לי כצופה ואוהד לאורך כל הקריירה.
סיפור קטן, שאח של חברה שלו לשעבר סיפר לי, על אחותו
שהיא נפרדה ממנו אחרי שהבינה שהבנאדם נשוי לכדורסל ולאורח החיים ספורטיבי, לא נוגע באוכל שלא לפי התפריט הקבוע מראש, קם בבוקר ישר לאימון וכו.
בקיצור לא בנזוג כיפי
לא יודע מה זה אומר או מוכיח אבל זה מתחבר מצויין לשאר העובדות שעלו כאן
כשהיה כאן את הדיון בזמן ההחתמה שלו, הייתי בעד ההחתמה מאוד. לא בגלל הכישרון או שחקן בית או אפ-סייד, אלא בגלל העבודה הקשה והאופי הנחוש שרואים אצלו מאז 2014, ששמתי לב אליו לראשונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 13, 2022 11:39 pm 
מנהל פורום

לגבי קולשוב, לאומית זיהה אותו מיד כשהגיע לחולון
הוא פשוט בחור לא רציני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 14, 2022 7:17 am 
Freshman

המעבר מהבטחה בגילאים הצעירים לשחקן בוגרים מקצועני תמיד טמנה בחובה את המרכיב האישיותי לצד יכולות הכדורסל. מה בין שחר גורדון, אנטון קזרנובסקי או איציק אוחנון שהיו "כוכבים" בעתודה ולא עשו כלום אחרי זה לבין תומר גינת ש-"הגיע מלמטה" והיום שחקן מוביל.

השוואה המתבקשת היא בין קולשוב לסורקין ופחות בשל מוצאם, אלא יותר בגלל ההחלטה על קריירת הקולג' ומה קרה אחריה. אנחנו לא חשופים למוסר העבודה של השחקנים אלא בעיקר לקבלת ההחלטות שלהם בקריירה והתפוקה במגרש (למה קולשוב הלך שנה שעברה להיות נער פוסטר בקאזאן).

יש סוכנים וכל מיני מקורבים שמבלבלים את השחקנים ולכו תדעו מי לוחש על אוזנו של קולשוב. יש לקוות שתפיסת המציאות שלו תתאפס אחרת הוא בדרך ללאומית או לאיזו ליגה מוזרה באירופה עם ראיון שנתי לערוץ 5 במסגרת "הבטחות עבר" שכולל תיאורי נוף מרומניה או העושר הקולינרי של איסלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 14, 2022 9:19 am 
Junior

אפשר קצת לא להגזים? מישהו שם לב שאיגור הלא רציני שמועמד להגלייה עם נאור שרון לאיסלנד נתן שנה שעברה נקודה בשתי דקות עם 60 אחוז מהשדה ו45 אחוז מחוץ לקשת?

רול פליירס שלא מייצרים לעצמם יסבלו מאוד מסיטואציה וכימיה קבוצתית קלוקלת. למשל עדר זרים חסרי בינה כמו אלה שהתכנסו השנה בראשלצ. לא בטוח שאדם אריאל השנה בראשון היה נותן יותר מאיגור.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 14, 2022 11:18 am 
Hall of Famer

קודם כל אחלה רעיון לנושא והודעת פתיחה מעניינת מאוד.

לעניין אריאל, אני אזכיר שבתחילת השנה היו לא מעט דעות שהוא פשוט לא ברמה המתאימה לירושלים (אם אני לא טועה אפילו עם איזו אמירה בודדת קיצונית שספק אם הוא שחקן שמתאים לליגת העל בישראל...), ואני מניח שהקמפיין הנאה שלו בליגת האלופות (10.4 נקודות, 2.4 שלשות למשחק ב-49% - לא משהו שישראלי נותן בכל יום במסגרות ההלו) קצת סותם על כך את הגולל. זה אולי מדגם קטן של 7 משחקים, אבל גם 43% לשלוש העונה בליגה המקומית, שבאים לאחר 47% נהדרים בעונה הקודמת - זה בדיוק תפקידו בכוח.
יש לו גם את "היתרון המובנה" שהוא ינצח לך במשך עונה איזה 2-3 משחקים עם שלשת מאני-טיים מכריעה. זה איכשהו תמיד קורה (ממש בדומה לפניני שהוזכר כאן בהשוואה...), והתחושה (שאני מניח שמגובה במספרים לאורך זמן) שבדקות המאני-טיים יש לו אחוזים מאוד גבוהים (ביחס לשחקנים אחרים) בקליעה מבחוץ.

גם אני קצת התרשמתי לרעה מקולשוב באיזה ראיון מקיף (או שמא פודקאסט?!) שהוא נתן לא הרבה אחרי שחזר לארץ. ממש בטון של "אני מרגיש כאן זר לגמרי בניגוד לארה"ב, אני מתעסק הרבה בפנטזי, ספורט אמריקאי ודברים כאלה" (שזה כמובן חלילה לא פסול בפני עצמו, אבל אם זה בהגזמה אז אני מניח שזה לא תורם להשתלבותו בישראל ולקריירת הכדורסל שלו). בעונתו הראשונה הוא השיג ממוצעים של 5.4 ריבאונדים למשחק, והרושם שלי היה שיש פה פוטנציאל לשחקן שלפחות בליגה שלנו כן יכול אפילו לשחק בעמדות 3-4 לעת מצוא, ולא להיות בור גדול מדי תחת הסלים (תלוי מול מי מן הסתם) ובמקביל לתת את יתרונות הקליעה והריווח. נניח בתסריט אופטימי - כארם משעור שכזה (קצת יותר נמוך אמנם, אבל עם קליעה טובה בהרבה מבחוץ). העונה הוא בשפל עם ממוצע של 2.3 ריבאונדים לשם השוואה (אמנם ב-20 דקות למשחק, שזה הכי מעט שלו עד כה בליגה הישראלית), ואת זה קצת פחות אפשר לקשור לחיבור קבוצתי וכו'.
דווקא עצם זה שנניח המספרים שלו בעונה שעברה היו ממש אחלה כפי שצוין (10.5 נקודות למשחק, 60% לשתיים, 45% לשלוש, 88% מהקו, 4.1 ריבאונדים) - ואנחנו עדיין לא מרגישים אותו כשחקן ממש טוב שנותן אימפקט - מראה קצת אולי על האופי שלו והמשך הקריירה הצפוי לו. נניח אף אחד לא קישר אותו למכבי ת"א או דברים בסגנון (ושחקנים אחרים עם מספרים בסדר הגודל הזה - כן מגיעים או כמעט מגיעים אפילו למכבי פה ושם).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 14, 2022 7:05 pm 
Hall of Famer

כמי שהביע את הדעה הקיצונית על אריאל, ונחשף עכשיו לסיפורים על התנהלות מקצוענית ועבודה קשה, אז כל הכבוד לו. הוא שחקן שאני לא נהנה לצפות בו, חדגוני, מאד מושפע מהרמה של שחקנים לידו כי הוא לא יוצר. אבל יופי של עונה עד עכשיו ושימשיך ככה. גם ארז כץ, להבדיל, שחקן שסבלתי לצפות בו וכשרון מאד מוגבל, עשה קריירה יפה מאד עם קבוצות טובות לצדו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 15, 2022 11:51 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
כמי שהביע את הדעה הקיצונית על אריאל, ונחשף עכשיו לסיפורים על התנהלות מקצוענית ועבודה קשה, אז כל הכבוד לו. הוא שחקן שאני לא נהנה לצפות בו, חדגוני, מאד מושפע מהרמה של שחקנים לידו כי הוא לא יוצר. אבל יופי של עונה עד עכשיו ושימשיך ככה. גם ארז כץ, להבדיל, שחקן שסבלתי לצפות בו וכשרון מאד מוגבל, עשה קריירה יפה מאד עם קבוצות טובות לצדו.

רוב השחקנים לא יוצרים.
גם פניני לא יוצר כלום

יותר מידי שחקנים יוצרים בקבוצה זה לא טוב .
צריך בממוצע 2 על המגרש + מחליפים.

כל השאר נמדדים ביכולת שלהם לרווח את המשחק , לתת הגנה , לתרום בהתקפה משהו מיוחד .
ואת זה יש לאדם בכמויות מסחריות.

קליעה ל3 זה דבר מאוד מאוד חשוב בימינו , במיוחד עם הקליעה היא אוטומטית (זריקה מהירה מאוד שמחייבת את המגן שלו להיות צמוד אליו כל הזמן ואת ההגנה להתיחס אליו בכל תנועה שלו בהתקפה )

דעתי האישית על אדם קצת שונה מהדעה הרווחת פה.
לדעתי הוא עשה בחירות קריירה לא טובות מספיק ולכן הוא נמצא היום במצב שבו מדברים עליו בסימן שאלה כשחקן לקבוצות גדולות.

כשהתחיל את הקריירה בבוגרים (עונת הפריצה שלו היתה אצל גרינברג בהפועל ירושלים ) הוא אמנם היה כבד יותר ממה שהוא עכשיו , אבל הוא בעיקר היה חזק בהרבה ממה שהוא היום.
לא יודע מי יעץ לו להפוך את עצמו ל3-2 כזה , אבל לדעתי זה הורג אותו בהגנה.
כי אדם היה צריך לשאוף להיות משהו כמו דיויד בלו שהוא משחק בעמדה 4 ויש לו יכולת לעמוד בפוסט מול כל אחד + הוא מספיק מהיר לעמדה כדי להתמודד עם התנועה של חלק מהגבוהים היום.
במקום זה הוא "שיפר" את הזריזות שלו במעט מה שהפך אותו משומר נורא בעמדות הגארד לשומר קצת פחות גרוע , אבל אין לו יתרון שם.
כיום אדם מתנהל כשחקן למצבי חירום שבהם יש לו מה לתרום על המגרש בלי לייצר נזק גדול מידי בהגנה .
אני מניח שיהיו ימים שגרשון יקח לו הרבה דקות כי גרשון גם קלעי וגם אשכרה גארד ביכולות.

אני חושב שאם הוא יחליט להעלות בחזרה מסה (שריר לא שומן ) וישמור על הקליעה שלו , הוא יוכל להפוך לשחקן מאוד מאוד בכיר בכדורסל הישראלי .
(למשל יכול להיות 3-4 פותח בנבחרת לצד אבדיה )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 15, 2022 11:56 am 
Hall of Famer

השוואה בין אריאל לדיוויד בלו מופרכת לגמרי. בלו היה גבוה יותר, אתלט הרבה יותר, עם שחרור כדור הרבה יותר מהיר וגם חזק יותר באופן טבעי. הפוזיציה של אריאל היום כישראלי בכיר בקבוצה בכירה היא בערך המקסימום שלו. הוא לא מספיק גבוה ואין לו שום יכולת רלוונטית להיות 4 אפקטיבי ברמה גבוהה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 15, 2022 1:16 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
השוואה בין אריאל לדיוויד בלו מופרכת לגמרי. בלו היה גבוה יותר, אתלט הרבה יותר, עם שחרור כדור הרבה יותר מהיר וגם חזק יותר באופן טבעי. הפוזיציה של אריאל היום כישראלי בכיר בקבוצה בכירה היא בערך המקסימום שלו. הוא לא מספיק גבוה ואין לו שום יכולת רלוונטית להיות 4 אפקטיבי ברמה גבוהה.

כמה דברים.
1. דיויד בלו גם היה 4 ביורוליג (והפרשי הגובה והכוח של אדם מעמדה 4 שלא ביורוליג היא הרבה יותר קרובה להפרש של דיויד ביורוליג )
2. לא בטוח שהשחרור של דיויד בלו מהיר יותר , בטוח לא משמעותית.
3. לאתלטיות של דיויד אין כמעט שום משמעות פה.
4. גם היום בהפועל אדם מקבל דקות בעמדה 4 , ושים לב שממילא כל הדיבור על ההגנה שלו (הדיבור החיובי ) מדבר עליו כשומר שחקנים בפוסט ולא בשום מקום אחר.
5. כשהיה בן 18 בהפועל של גרינברג , היה היחידי מכל הקבוצה (שכללה את דופרי , ג'וש דאנקן , אליהו וכו.. ) שהצליח למנוע מדאנטה סמית האדיר של אותה שנה לדחוף אותו ולהגיע עם הגב לסל ממרחק מטר מהסל ,
אגב לדעתי גם אני זוכר נכון , גם בלו ניסה לעשות את זה ובחוסר הצלחה דיי גדול .
(כמובן שאדם לא באמת הצליח לשמור על דאנטה אלה רק לעבור ממשחק פוסט שמבוסס רק על כוח למשחק של חצי חדירה שמבוסס על כוח מתפרץ)
6. בסוף הקריירה שלו בבני השרון/הרצליה , ארז כץ שיחק בעמדה 4 לפרקים (ולפחות הגנתית הסתדר שם מעולה )
מתן נאור גם ירד בסוף לשחק גם בעמדה 4 והצליח שם לא מעט
שניהם נמוכים מאריאל ולטעמי גם חלשים ממנו פיסית (לפחות מהפוטנציאל הפיסי שהוא הראה כילד )
7. אדם יכל (ועדיין יכול ) להיות מיס מצ' מהלך.
כזה שהקבוצה השניה מנסה בכוח לנצל את הגובה שלו במשחק פוסט ומצד שני הגבוה שלהם צריך לרדוף אחריו בהגנה.
ברוב מוחלט של המקרים , מיס מצ' הזה פועל לטובת הקבוצה שמשחקת אותו כל הזמן , במקרה שלנו הקבוצה של אדם שהיתה מרוויחה המון מהתפקוד שלו
הסיבות העיקריות שבגללן מסי מצ' כזה פועל לטובת אדם הן ש
א. הקבוצה של אדם רגילה לבוא ולעזור לו בפוסט עם צריך ויש לה יכולת באופן שיטתי לחפות על חסרונות שלו
ב. ברוב המקרים כדי לנצל את המצ' אפ הלא טוב , קבוצת ההתקפה צריכה לשבור את משחק ההתקפה הרגיל שלה ולשחק עבור שחקן שלא רגיל להיות המוציא לפועל העיקרי ובמקרים רבים זה פשוט לא עובד.
ג. כמו סעיף ב רק בהקשה של שחקנים אחרים בקבוצה השניה שרגילים להיות המובילים ופתאום הם לא מקבלים את אותה כמות כדורים וזה פוגע בהם
ד. זה יוצר בהגנה של היריבה , בעיה שהם לא רגילים להתמודד איתה כי בעמדה הזאת שחקנים לא רגילים לרדוף אחרי הנשמר שלהם כשהוא עובר על חסימות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 15, 2022 2:10 pm 
מנהל פורום

הרגתם אותו
עכשיו מחכה לנו תקופה שהוא לא יפגע בכלום, ישימו לו על הראש דאנקים ויקלעו שלשות מעל הידיים שלו.
רעים שכמותכם

על החתום
אתאיסט שמאמין באלוהי הנחאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 16, 2022 12:49 am 
Hall of Famer

תגידו, זה נכון שחברתו הנוכחית זו בת של דיוויד בלאט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 16, 2022 12:51 am 
Hall of Famer

כן

https://m.one.co.il/mobile/glitch/68718 ... 95-%D7%A9-

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 16, 2022 1:36 am 
Hall of Famer

אדם אריאל 1.95.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 16, 2022 3:46 am 
Hall of Famer

אורן כתב:
תגידו, זה נכון שחברתו הנוכחית זו בת של דיוויד בלאט?

הזכורה מהביצוע המוזיקלי הבא במסגרת תחרות "שר הטבעות" (של התוכנית חמישיות)
לצד שון ג'יימס

https://youtube.com/watch?v=c6MfkKkuVdo

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 16, 2022 9:58 am 
מנהל פורום

אמרתי לכם???
הנה הוא קיבל קורונה

חזור למעלה