sheky כתב:
Shiver כתב:
אם אין לך אמון בהורים אז גם מתווה הכיתה הירוקה היה לא אמין.
וגם המתווה של חזרה אחרי 5 ימים מהחשיפה בכפוף לבדיקות הוא לא אמין.
רוצה לאמר - דה פקטו, לא יהיה הרבה שינוי בשטח בין כל המתווים האלה.
אני מסכים שכמעט בכל כיתה, גם במקומות עם אוכלוסיה חזקה, יש את ההורים המזייפים שדופקים לכולם.
אבל אם זה היה ככה קודם, זה יהיה ככה גם עכשיו.
אני לא מסכים עם מה שאתה אומר. נתחיל מזה שעצם זה שאתה שם ילדים בבידוד 5 ימים מקטין מאוד את הסיכוי שלו להדביק במידה והוא נדבק. אבל מעבר לזה אני חושב שיש הבדל במידת האחריות בין לעשות בדיקות כשנחשפת לחולה מאומת לבין לעשות סתם בדיקות אקראיות (מבחינת רמת ה"קקאיות" של ההורה).
אני אתן לך דוגמא אישית שקרתה לי ביום שישי האחרון - קיבלנו הודעה שהילד שלי נחשף לחולה מאומת בבית ספר ובגלל שיש לילד שלי תו ירוק (מחוסן) אז הוא צריך רק בדיקה שלילית ביתית. עשינו בדיקה ויצא לנו פס אחד חלש! לא פס בוהק וברור אבל אי אפשר לטעות שיש שם פס חלש.
התוצאה נראיתה לי מוזרה כי רק ביום רביעי הוא יצא מבידוד (התו הירוק היה בתוקף מיום חמישי) והוא פגש את הילד החולה רק בחמישי ולא סביר שאחרי פחות מ24 שעות מהמפגש האנטיגן יהיה חיובי.
מפה לשם, עשינו עוד אנטיגן ויצא שלילי, עשינו PCR ( מכבי שיחקו אותה עם תשובה תוך 9 שעות!) ויצא גם שלילי.
ההבנה שלי מהסיפור שהילד לא נדבק ולא כלום (הרגיש טוב אז וכולנו מרגישים טוב שבוע אחרי, ככה שלא סביר שנדבק ואנחנו איתו) ובדיקת האנטיגן הבייתית נתנה לנו False-positive שהשאירה אותנו בבית סתם יום שלם. לשמחתי זה היה יום שישי אז לא הפסדנו עבודה אלא סתם עוד חור בשיגרה של הילדים שלא הלכו לגן ולבית ספר.
מה אני רוצה להגיד בסיפורון הזה? שממש לא בא לי לעשות פעמיים בשבוע בדיקה למרות שאין חשיפה ברורה ולהיות נתון לחסדי הסטטיסטיקה אם אני אלך לעבודה או לא.
אני כנראה אעשה את הבדיקות כי גם אני וגם אשתי די קונפורמיסטית בסופו של דבר אבל אני אבין לגמרי הורים שלא יעשו (כל עוד הם לא שולחים ילדים עם סימפטומים לכיתה).
למרות הסימפטיה הרבה שיש לי לכל הורה בתקופה הנוכחית, הסיפורון שלך לא ממש מובן.
פס אחד זה שלילי. אולי אם עשית משהו לא נכון בבדיקה או שהערכה עצמה תקולה יתכן שזה יכול להסביר למה הפס היה חלש.
זה ממש לא false-positive ולטעמי (ואני מהמחמירים), לא היית צריך להמשיך לPCR וכו'.
אני אולי הייתי עושה בדיקה ביתית נוספת כדי לודא שהפס יוצא חזק הפעם, ואם היא גם הייתה שלילית זה היה סוגר מבחינתי את הסיפור.
עשיתי כבר עשרות רבות של בדיקות לי ולמשפחה ועוד לא היה לי פולס פוזיטיב אחד, גם לא קו מטושטש.
לפחות ממי שסביבי, למרות ההייפ שיש בתקשורת על חוסר הדיוק של האנטיגן, כמעט כל מי שנדבק התגלה כחיובי באנטיגן.
ולעומת זאת, כמעט שלא שמעתי מקרי פולס פוזיטיב. כן היו כאלה שהראו תסמינים לאחר חשיפה, יצאו יום או יומיים שליליים, ורק ביום לאחר מכן היו חיוביים באנטיגן. זה אגב הגיוני לאור זה שהוא מגלה יותר מתי האדם מדבק, כאשר יש לו עומס נגיפי גבוה (בניגוד לPCR שיותר מצביע האם האדם נדבק).