סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 23, 2022 6:16 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
גרף די מדהים מהטוויטר של "מואיז הקטן" (אלדד סיטבון)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 23, 2022 6:56 pm 
Sophomore

אפילו אני חושב שיש לחכות לסוף הגל כדי לסכם גרף כזה. לאפקט המתים יש בכל זאת דיליי מסוים.
עם זאת, לדעתי בגלל שהאומיקרון לא דוגר כ"כ הרבה זמן, אנחנו לא בפיגור של שבועיים אלא שבוע. צריך לבדוק מה ערן סגל אומר. היות וגם החולים קשים משתחררים יותר מהר, כנראה שלא נגיע ל 2000 חולים קשה.

ושוב, מעניין כמה חולים קשה בשל קורונה או עם קורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 23, 2022 8:30 pm 
Senior

אם הבנתי נכון מהפוסט, הגרף מתוקנן לפי שבועיים (כלומר מספר המאומתים הוא של שבועיים קודם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 12:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא מבין מה הקטע של להפסיק את הבידודים רק בעוד שבוע. אם החלטתם שלא צריך אותם - תפסיקו אותם מיד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 8:27 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא מבין מה הקטע של להפסיק את הבידודים רק בעוד שבוע. אם החלטתם שלא צריך אותם - תפסיקו אותם מיד.

הרעיון הוא להפסיק את הבידודים אחרי שיא הגל כדי שלא להעצים אותו עוד יותר. בהיבט הזה אני לא חושב שלחכות עד חמישי זה מספיק, אנחנו עדיין די בשיא הגל וכנראה שהיה צריך לחכות לפחות עוד שבוע עם צעד כזה, אני רק יכול להניח שההערכה היא שהציבור כבר כ"כ עייף מההגבלות והמועד שנקבע הוא סוג של פשרה בין שני האילוצים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 11:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לעומת זאת בכלל לא חושב שיש פה רעיון. התרגלו לקבוע צעדים עם מועד שבו הם נכנסים לתוקף, אז הנה עוד צעד עם מועד שבו הוא נכנס לתוקף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 11:10 am 
Sophomore

אף אחד, אפילו לא נחמן אש, חושב שהבידודים מאטים את קצב ההדבקה הקיים.
הרציונל לפי נחמן אש היא לבדוק מה מצב ה PIMS במדינות אחרות בעולם לפני שמחליטים. כי אם אכן יש PIMS בשיעור זהה, אז כמות של ילדים ענקית שחולים יכולה לגרום להרבה ילדים נזקים.

מצד שני, אני מסכים עם ראי. התרגלו לתאריכים ומפחדים לעשות צעדים נדרשים: ביטול הבידודים לכולם (כאילו שאפשר לאכוף את זה, בטח עם הבדיקות הביתיות), ביטול התו הירוק, ביטול הגבלות נתבג המטופשות ולבסוף המסיכות. אני כן מבין את הרציונל שבהדרגה, רק חושב שהיא איטית מידי.

אתמול פרסמו דוידוביץ, בליצר,רהב ושות מכתב שתומך בכל אלה בסיכום דיון קבינט המומחים המייעץ לממשלה (למעט נתבג שנגזר מזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 11:26 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
אף אחד, אפילו לא נחמן אש, חושב שהבידודים מאטים את קצב ההדבקה הקיים.
הרציונל לפי נחמן אש היא לבדוק מה מצב ה PIMS במדינות אחרות בעולם לפני שמחליטים. כי אם אכן יש PIMS בשיעור זהה, אז כמות של ילדים ענקית שחולים יכולה לגרום להרבה ילדים נזקים.

מצד שני, אני מסכים עם ראי. התרגלו לתאריכים ומפחדים לעשות צעדים נדרשים: ביטול הבידודים לכולם (כאילו שאפשר לאכוף את זה, בטח עם הבדיקות הביתיות), ביטול התו הירוק, ביטול הגבלות נתבג המטופשות ולבסוף המסיכות. אני כן מבין את הרציונל שבהדרגה, רק חושב שהיא איטית מידי.

אתמול פרסמו דוידוביץ, בליצר,רהב ושות מכתב שתומך בכל אלה בסיכום דיון קבינט המומחים המייעץ לממשלה (למעט נתבג שנגזר מזה)

שום דבר במסמך הזה על ביטול חובת מסיכות, אם כבר, מסיכות הן הדבר האחרון שצריך לרדת, הן לא באמת מפריעות לשגרת החיים בצורה דרמטית והאפקטיביות שלהן במניעת הפצת מחלה היא גדולה יחסית ביחס ל-"עלות". לגבי הבידודים הם היו זהירים והתנו את ההמלצה להספיק עם הבידודים באיסוף נתונים על מקרי PIMS בילדים מהעולם.

https://twitter.com/RanBalicer/status/1 ... 50057?s=20

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 11:34 am 
Sophomore

במשרד הבריאות מתריעים מעומס כבד בבתי החולים.
אתמול נוספו 178 חולים קשה נוספים וכרגע עברנו את שיא הדלתא אז היו 767 קשים בשיא וכרגע 814.גם כמות המונשמים הגבוהה ביותר מתחילת המגפה .224 לעומת 208 בשיא הדלתא..שיעורי התמותה יחסית נמוכים.בשבוע האחרון נפטרו 104 איש מקורונה.

הצפי של האוניברסיטה העברית שנגיע תוך שבוע ל1300_1500 חולים במצב קשה.

השיא של חולים קשה היה בגל השלישי עם האלפא.כ1200 בסהכ'.

ההבדל בין הגל הזה לשאר הגלים הוא השפעת שהשנה היא בכמויות גדולות יחסית ויחד עם התחלואה בקורונה זה יוצר בימים האחרונים עומס כבד על רוב בתי החולים בארץ.

https://m.ynet.co.il/articles/sk8u27htf ... ium=social

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT בתאריך ב' ינואר 24, 2022 5:24 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 24, 2022 1:50 pm 
Sophomore

צודק, טעות שלי. למעט נתב"ג והמסיכות.
גם לדעתי כדאי להשאיר את המסיכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 25, 2022 3:08 pm 
Sophomore

דוח אמן קובע שיש עלייה חדה במקרי הפימס לילדים מחלימים אומיקרון בעולם .ילדים לא מחוסנים.
https://m.maariv.co.il/corona/corona-is ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 26, 2022 12:06 pm 
Sophomore

חלק מבתי החולים מתריעים על אי ספיקה בימים הקרובים בגלל העומס העצום בבתי החולים בישראל
נכון להיום בבוקר 888 קשים ועוד כ1000 במצב בינוני.
https://www.now14.co.il/%D7%91%D7%AA%D7 ... %99%D7%9D/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 26, 2022 1:24 pm 
Hall of Famer

ועדיין,המצב טוב יותר מהתרחיש האופיטימי שהוצג.
https://mobile.twitter.com/Nadav_Eyal/s ... Do0J8pAAAA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 26, 2022 4:14 pm 
Sophomore

שמעתי את את פרופ' צחי גרוסמן ברדיו ואני פשוט לא מבין את הפחד וחוסר הפרופורציה כאשר מדובר בקורונה.
הוא מתאר תופעה מדאיגה של 20 ילדים מאושפזים במצב קשה. כאשר המנחה שאלה כמה מהם באמת מאושפזים בגלל קורונה, התשובה המדהימה שלו הייתה שחלקם אכן לא מאושפזים בגלל קורונה ושהיא מצב נלווה, אך "ברור שעדיף שלא יהיו מאומתים"
עושה רושם שעיקר הדאגה והפחד של מנהלי המחלקות הוא בגלל כל האופרציה של הבידוד. גם אם נניח וכל הילדים חולים קשה בשל קורונה, מדובר ב 20 מתוך 500000 (רשמי, בפועל פי שניים שלושה).
כלומר, סיכוי של 0.004%. מרשים.
גם איזו פריזמה צרה. חסר איפה לדבק? מישהו בכלל יודע מאיפה הוא נדבק? גם חגי לוין וגרוטו (ועוד רבים) שאשכרה מבינים באפידמיולוגיה - אומרים שזה כמו לחפש מטבע מתחת לפנס.
אתמול מצאתי באתר משרד הבריאות שחמישים אחוז ממי שאושפזו במצב קשה בכלל לא ידעו שיש להם קורונה!
אז או שמדובר באנשים שאין להם יכולת להבדק, או שהדרדרו פתאום נורא מהם. יכול להיות. ההיגיון אומר שהם מעטים, ובכלל באו בשל מצב אחר ומאושפזים בשל מצב אחר במצב קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 8:12 am 
Hall of Famer

נתון של סך כל המאומתים הולך לאבד מהמשמעות שלו.
עם הפסקת הבידודים החולים הלא סימפטומטיים יפסיקו להתגלות.
הנתון היחיד שאפשר לסמוך עליו (וגם זה בערבון מוגבל על פי אכן שוקרי) הוא כמות החולים המאושפזים,ברמות השונות.
כאן רואים בבירור האטה בקצב גידול החולים קשה ואפילו ירידה בכמות המאושפזים החולים קל.
אולי ההימור של בנט משתלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 11:07 am 
מנהל פורום

אבימאל כתב:

לא הבנתי את הטענה הזאת...
במתווה החדש יש 2 בדיקות בשבוע לכולם גם אם אין אף מאומת ידוע וגם אחרי חשיפה ידועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 11:27 am 
Junior

Shiver כתב:
אבימאל כתב:

לא הבנתי את הטענה הזאת...
במתווה החדש יש 2 בדיקות בשבוע לכולם גם אם אין אף מאומת ידוע וגם אחרי חשיפה ידועה.

לא מאמין שמרבית ההורים יעשו את 2 הבדיקות האלו.
זה יהיה כמו אישור הבריאות בשנה שעברה - פשוט מסמנים שהכל בסדר כל בוקר (כל עוד הילד מרגיש טוב) וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 12:59 pm 
מנהל פורום

אם אין לך אמון בהורים אז גם מתווה הכיתה הירוקה היה לא אמין.
וגם המתווה של חזרה אחרי 5 ימים מהחשיפה בכפוף לבדיקות הוא לא אמין.
רוצה לאמר - דה פקטו, לא יהיה הרבה שינוי בשטח בין כל המתווים האלה.

אני מסכים שכמעט בכל כיתה, גם במקומות עם אוכלוסיה חזקה, יש את ההורים המזייפים שדופקים לכולם.
אבל אם זה היה ככה קודם, זה יהיה ככה גם עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 1:04 pm 
Sophomore

בגלל זה יפה בן דוד רצתה להשבית את הלימודים
בשיא המגיפה ללכת למתווה הנוכחי זו לדעתי החלטה לא חכמה.שיחכו שבוע שבוע וחצי

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT בתאריך ו' ינואר 28, 2022 12:00 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 1:05 pm 
Sophomore

בגלל זה יפה בן דוד רצתה להשבית את הלימודים
בשיא המגיפה ללכת למתווה הנוכחי זו לדעתי החלטה לא חכמה.שיחכו שבוע שבוע וחצי שיהיו פחות הדבקות .....

בכל מקרה היום בית הדין יפסוק את דעתו בעניין
https://news.walla.co.il/item/3485346?u ... ivzakimnetץ

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT בתאריך ה' ינואר 27, 2022 2:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 1:33 pm 
Junior

Shiver כתב:

אני מסכים שכמעט בכל כיתה, גם במקומות עם אוכלוסיה חזקה, יש את ההורים המזייפים שדופקים לכולם.

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר. נתחיל מזה שעצם זה שאתה שם ילדים בבידוד 5 ימים מקטין מאוד את הסיכוי שלו להדביק במידה והוא נדבק. אבל מעבר לזה אני חושב שיש הבדל במידת האחריות בין לעשות בדיקות כשנחשפת לחולה מאומת לבין לעשות סתם בדיקות אקראיות (מבחינת רמת ה"קקאיות" של ההורה).

אני אתן לך דוגמא אישית שקרתה לי ביום שישי האחרון - קיבלנו הודעה שהילד שלי נחשף לחולה מאומת בבית ספר ובגלל שיש לילד שלי תו ירוק (מחוסן) אז הוא צריך רק בדיקה שלילית ביתית. עשינו בדיקה ויצא לנו פס אחד חלש! לא פס בוהק וברור אבל אי אפשר לטעות שיש שם פס חלש.
התוצאה נראיתה לי מוזרה כי רק ביום רביעי הוא יצא מבידוד (התו הירוק היה בתוקף מיום חמישי) והוא פגש את הילד החולה רק בחמישי ולא סביר שאחרי פחות מ24 שעות מהמפגש האנטיגן יהיה חיובי.
מפה לשם, עשינו עוד אנטיגן ויצא שלילי, עשינו PCR ( מכבי שיחקו אותה עם תשובה תוך 9 שעות!) ויצא גם שלילי.
ההבנה שלי מהסיפור שהילד לא נדבק ולא כלום (הרגיש טוב אז וכולנו מרגישים טוב שבוע אחרי, ככה שלא סביר שנדבק ואנחנו איתו) ובדיקת האנטיגן הבייתית נתנה לנו False-positive שהשאירה אותנו בבית סתם יום שלם. לשמחתי זה היה יום שישי אז לא הפסדנו עבודה אלא סתם עוד חור בשיגרה של הילדים שלא הלכו לגן ולבית ספר.

מה אני רוצה להגיד בסיפורון הזה? שממש לא בא לי לעשות פעמיים בשבוע בדיקה למרות שאין חשיפה ברורה ולהיות נתון לחסדי הסטטיסטיקה אם אני אלך לעבודה או לא.
אני כנראה אעשה את הבדיקות כי גם אני וגם אשתי די קונפורמיסטית בסופו של דבר אבל אני אבין לגמרי הורים שלא יעשו (כל עוד הם לא שולחים ילדים עם סימפטומים לכיתה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 12:03 pm 
Sophomore

מה שאבסורד שרק כ30 אחוז מההורים קיבלו ערכות אנטיגן ושולחים תלמידים בלי בדיקות לבתי הספר

אשכנזי מהאוניברסיטה העברית טוען שאת שיא החולים הקשה נראה רק בעוד שבועיים עד שלושה ולהערכתו זה ינוע בין 1400 ל1500 קשים בו זמנית בבתי החולים.כרגע יש כ950 חולים קשה ומתחילת החודש נפטרו 270 ישראלים מקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 3:29 pm 
Sophomore

אף אחד לא באמת יודע כמה מתו מקורונה.
רק אתמול משרד הבריאות, בעקבות הביקורת, עובר על תיקי פטירה ובודק מי מת בגלל קורונה ומי מת עם קורונה.
הנתונים כרגע מאוד מאוד חלקיים. תיקים מתחילת החודש עוד לא פץטופלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 30, 2022 9:39 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
Shiver כתב:

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר. נתחיל מזה שעצם זה שאתה שם ילדים בבידוד 5 ימים מקטין מאוד את הסיכוי שלו להדביק במידה והוא נדבק. אבל מעבר לזה אני חושב שיש הבדל במידת האחריות בין לעשות בדיקות כשנחשפת לחולה מאומת לבין לעשות סתם בדיקות אקראיות (מבחינת רמת ה"קקאיות" של ההורה).

אני אתן לך דוגמא אישית שקרתה לי ביום שישי האחרון - קיבלנו הודעה שהילד שלי נחשף לחולה מאומת בבית ספר ובגלל שיש לילד שלי תו ירוק (מחוסן) אז הוא צריך רק בדיקה שלילית ביתית. עשינו בדיקה ויצא לנו פס אחד חלש! לא פס בוהק וברור אבל אי אפשר לטעות שיש שם פס חלש.
התוצאה נראיתה לי מוזרה כי רק ביום רביעי הוא יצא מבידוד (התו הירוק היה בתוקף מיום חמישי) והוא פגש את הילד החולה רק בחמישי ולא סביר שאחרי פחות מ24 שעות מהמפגש האנטיגן יהיה חיובי.
מפה לשם, עשינו עוד אנטיגן ויצא שלילי, עשינו PCR ( מכבי שיחקו אותה עם תשובה תוך 9 שעות!) ויצא גם שלילי.
ההבנה שלי מהסיפור שהילד לא נדבק ולא כלום (הרגיש טוב אז וכולנו מרגישים טוב שבוע אחרי, ככה שלא סביר שנדבק ואנחנו איתו) ובדיקת האנטיגן הבייתית נתנה לנו False-positive שהשאירה אותנו בבית סתם יום שלם. לשמחתי זה היה יום שישי אז לא הפסדנו עבודה אלא סתם עוד חור בשיגרה של הילדים שלא הלכו לגן ולבית ספר.

מה אני רוצה להגיד בסיפורון הזה? שממש לא בא לי לעשות פעמיים בשבוע בדיקה למרות שאין חשיפה ברורה ולהיות נתון לחסדי הסטטיסטיקה אם אני אלך לעבודה או לא.
אני כנראה אעשה את הבדיקות כי גם אני וגם אשתי די קונפורמיסטית בסופו של דבר אבל אני אבין לגמרי הורים שלא יעשו (כל עוד הם לא שולחים ילדים עם סימפטומים לכיתה).

למרות הסימפטיה הרבה שיש לי לכל הורה בתקופה הנוכחית, הסיפורון שלך לא ממש מובן.
פס אחד זה שלילי. אולי אם עשית משהו לא נכון בבדיקה או שהערכה עצמה תקולה יתכן שזה יכול להסביר למה הפס היה חלש.
זה ממש לא false-positive ולטעמי (ואני מהמחמירים), לא היית צריך להמשיך לPCR וכו'.
אני אולי הייתי עושה בדיקה ביתית נוספת כדי לודא שהפס יוצא חזק הפעם, ואם היא גם הייתה שלילית זה היה סוגר מבחינתי את הסיפור.
עשיתי כבר עשרות רבות של בדיקות לי ולמשפחה ועוד לא היה לי פולס פוזיטיב אחד, גם לא קו מטושטש.

לפחות ממי שסביבי, למרות ההייפ שיש בתקשורת על חוסר הדיוק של האנטיגן, כמעט כל מי שנדבק התגלה כחיובי באנטיגן.
ולעומת זאת, כמעט שלא שמעתי מקרי פולס פוזיטיב. כן היו כאלה שהראו תסמינים לאחר חשיפה, יצאו יום או יומיים שליליים, ורק ביום לאחר מכן היו חיוביים באנטיגן. זה אגב הגיוני לאור זה שהוא מגלה יותר מתי האדם מדבק, כאשר יש לו עומס נגיפי גבוה (בניגוד לPCR שיותר מצביע האם האדם נדבק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 30, 2022 10:43 am 
Hall of Famer

אני שמעתי לפחות על 2 מקרי פולס פוזיטיב באנטיגן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 48 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: