סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו כתב משהו בהופס והוא צודק לגמרי
ההשוואה מעולם לא צריכה להיות מול מייקל אלא מול קארים (הישגים, אליפויות, תארי מ.ו.פ, לונג'ביטי וכו' וכו')

ובדיוקכמו שברור שג'ורדן טוב מקארים, כך ברור שהוא טוב מלברון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 11:23 am 
מנהל פורום

הקריירה לו דומה יותר לקארים מאשר לג'ורדון באופי שלה
הדבר העיקרי ששם את לברון בין קארים לMJ זה שהוא היה השחקן המוביל המובהק של כל ארבע האליפויות שלו
בעוד קארים היה שחקן סופר דופר משמעותי אבל לא המנהיג הראשי
קארים היה פרפורמר לפעמים ראשי לפעמים לצד עוד שחקן בעוד לברון היה מנהל העיניינים על המגרש, רק באליפות האחרונה היה קצת דיון בינו לבין חדגבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 11:24 am 
Sophomore

לא יודע אם מייקל טוב מלברון. צריך לעשות את זה כמה שיותר אמיתי.

לבחור עשרות רבות של פרמטרים (אולי אפילו מאות), לתת לכל פרמטר משקל, לנסות כמה שיותר להסכים על זה, ולבדוק אותם אחד מול השני.

פרמטר אחד הוא "ממוצע הנקודות" - פה ברור שמייקל הרבה יותר טוב (ועוד בתקופה שקלעו הרבה פחות).
עוד פרמטר שמייקל הרבה יותר טוב "נצחונות במשחקי הדחה בפליאוף"
וגם "נצחונות במשחקי הכרעה בפליאוף"

אבל פרמטרים שבו לברון יותר טוב הם "סך כל הנקודות שקלע בקריירה" או "ממוצע אסיסטים למשחק" או "אחוז קליעה"

צריך לבדוק את זה.

*אני לא בטוח שלברון לא ימשיך את הקריירה עד גיל 45 או אפילו יותר (הוא באמת חריג), ויעקוף את מייקל גם במספר האליפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 27, 2022 11:24 am 
Junior

למה בעצם מול קארים?
הבדל אחד מהותי מאוד בין קארים ללברון הוא שאצל לברון יש 4 FMVP מתוך 4 אליפויות בעוד לקארים יש 2 FMVP מתוך 6.
רוצה להגיד - קארים במרבית האליפויות שלו לא היה ה"פנים" או ה"אלפא דוג" של הקבוצה (מבלי לדון על כמה טוב הוא היה...).
לא ראיתי את קארים כמעט בכלל והמספרים שלו סופר מרשימים, אבל בסוף ב5 מתוך 6 האליפויות שלו הוא שיחק בקבוצה של מג'יק.
( וכמובן חשוב לציין שב2 האליפויות האחרונות שלו הוא היה דרסטית פחות טוב מאשר באליפויות הקודמות).

מייקל טוב מלברון מהסיבה הפשוטה - כשמייקל היה בשיאו הוא היה כמעט בלתי מנוצח. 6 אליפויות עם 6 FMVP שהיו סופר דומיננטיות.

אגב, משנות ה90 ואילך (בתקופה שאני ראיתי) היחיד שלפי דעתי בשיאו (ורק בשיאו) הוא בר השוואה למייקל הוא שאקיל לטעמי. הוא היה כל כך טוב באליפויות של הלייקרס וכל כך בלתי עציר שזה היה מרשים. הבעיה כמובן הייתה שזו הייתה תקופה קצרה יחסית (שגם מחוץ אליה הוא היה מצוין, אבל לא כמו בשנים האלו).

המספרים של שאקיל מהגמרים בלייקרס מדהימים:
38 נק', 16.7 ריב', 2.7 חס' ב61.1% מהשדה מול אינדיאנה.
33 נק', 15.8 ריב', 3.4 חס ב57.3% מהשדה מול פילי.
36.3 נק', 12.3 ריב', 2.3 חס ב59.5% מהשדה מול פילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 3:30 pm 
Junior

ב4 אליפויות הראשונות עושה רושם שקארים היה מאוד דומיננטי.
העובדה שקארים ידע בגיל 40 לקחת צעדים אחורה לשחק כרולפלייר נפלא בלייקרס, ולקחת עוד 2 אליפויות , לא אמורה להיזקף לרעתו לקראת הנתון "ברוב האליפויות הוא לא היה המרכזי".

בוא ניקח 4 אליפויות ראשונות של קארים מול 4 אליפויות של גיימס. שם קארים היה עצום ב2 והיה ברור שהוא השחקן הטוב בקבוצתו, כמו לברון במיאמי לצד וייד. לאחר מכן הוא היה חלק מצמד לצד מגיק, סקורר מוביל אבל שחקן ההתקפה המוביל היה מגיק. לברון לעומת זאת לקח אליפות כשחקן המוביל במובהק ב2016 ופחות מובהק ב2020. יש פה יתרון משמעותי ללברון וזה מתבטא ב2 מופ גמר. אני חושב ש2 מופ ליגה נוספים לקארים ועוד 2 אליפויות לקארים סוגרים את היתרון.

אני חושב שההבדל המשמעותי הוא כמות הפדיחות. גמר 2007, ההפסד לאנדרדוג מובהקת כמו אורלנדו, ההיחנקות רוב הסדרה מול בוסטון, הפסד והיחנקות מוחצת לספרס ב2014 , נדרס מול הווריורס ב2017 ו2018, לא הגיע לפלייאוף ב19, ההתבזות ב2021, ומעל הכל הביזיון ההיסטורי מול דאלאס. לקארים לא היו התבזויות כמו דאלאס, גם לא נדרס או נחנק כמות כזו של פעמים, לא היו כמות כזו של התבזויות. היו אבל לא ככה ולא המון. להפסיד בבמה הגדולה-גמר הנבא רוב הזמן ובצורה ככ מוחצת שוב ושוב ושוב (ספרס פעמיים ווריורס פעמיים מתוך שלוש גמרים ודאלאס) זה משמעותי בעיני וזה ההבדל בינו לבין קארים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 4:08 pm 
Sophomore

זה לא כל כך נכון. קארים לקח אליפות ראשונה בפתיחת שנות השבעים, עונה שנייה בליגה. האליפות השנייה שלו הגיעה רק בעונת הרוקישל מג'יק, בשנה שסגרה את העשור. לאורך עשור שלם בין לבין, קארים היה קונצנזוס מוחלט לשחקן הטוב בליגה. כל ששת תארי האמ.וי.פי שלו נלקחו במהלך השנים האלו.
בחצי הראשון של העשור, קארים היה במילווקי, סיים באופן קבוע את העונה הסדירה באחד משלושת המקומות הראשונים - ועף בפלייאוף מול קבוצות שסיימו עם 10+ נצחונות פחות. לא עקבתי אחרי הליגה בשנות השבעים (חלקית בגלל שעדיין לא נולדתי), אבל אני חושב שבהחלט אפשר להגיד שהוא הפסיד לאנדרדוגיות מובהקות. למעט עונת האליפות, רק עונה אחת נוספת של קארים נגמרה בפלייאוף שתואם את העונה הסדירה, עם הפסד בשבעה משחקים בגמר מול בוסטון החזקה של האבליצ'ק, ווייט ודייב קאונס.

בלייקרס, קארים המשיך לקחת תארים אישיים אבל לא ממש הצליח להרים את הקבוצה. היו שם עונות שלא עשה פלייאוף אפילו, לצד עונות בהן סיים בצמרת המערב והושפל בפלייאוף מול קבוצות שסיימו במאזן פחות טוב (למשל 4-0 בקרב ישיר מול ביל וולטון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 4:52 pm 
Junior

לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים של קארים במילווקי, זה לא נכון.

קארים במילווקי הפסיד פעם אחת לאנדרדוג והיא גולדן סטייט של ריק בארי, קבוצה שניצחה 13 משחקים פחות.

בעונת הרוקי הוא הפסיד לניקס הגדולים של ריד ופרייזר בגמר המזרח, שהגיעו עם מאזן עדיף. הפסיד למרות עליונות מוחלטת שלו (34 18 5 במספרים).
בעונתו השניה הוא לקח אליפות NBA במאזן 12-2 בפלייאוף ומספריפלצת.
בעונתו השלישית הפסיד ללייקרס למרות מספריפלצת דומים, קבוצת הכוכבים (ווילט ווסט גודריץ' מקמילן) שרשמה את המאזן הטוב ביותר בNBA ב70 שנותיו הראשונות.
בעונתו הרביעית ההפסד האמור לג"ס של בארי. אכן פדיחה
בעונתו החמישית הפסיד לסלטיקס בקרב עקוב מדם בגמר הNBA, הפסיד 4-3. מילווקי אמנם ניצחו בעונה הרגילה 3 משחקים יותר. אבל הסלטיקס היו פרנצ'ייז היסטורי עם האבליצ'ק קאוונס וג'ו ג'ו וויט.

בעונתו השישית פספס פלייאוף, פדיחה. עונה שלא הצילחה להכתים קרירה עצומה במילווקי, 30.4 נק' 15.3 רב' 4.3 רב' 3.4 אס' 1.2 חט' ב56% מהשדה עם

גם בעונתו השביעית שהיא עונתו הראשונה בלייקרס פספס פלייאוף, עוד פדיחה. רק מזכיר ש18 שנה מתוך 20 הגיע לפלייאוף, בעוד לברון הגיע ב16 שנה מתוך 19 לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 28, 2022 5:41 pm 
Sophomore

מקבל התיקון על הבאקס. עדיין, יש שם משהו כמו חצי עשור מאוד לא הישגי ברמה הקבוצתית, למרות שבתקופה הזו הוא היה בשיאו.

אני אגב לא טוען שלברון טוב מקארים או להפך, זה לא מעניין אותי בכלל. סתם מרגיש לי שכתבת מפוזיציה מסוימת, הרגשתי צורך לאזן קצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה