סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 21/22
הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תחשבו על אובה למשל לצד תמיר בלאט
לטעמי התאמה אידיאלית

כפי שצוין פה בדיון מקודם (ונדיר שיקרה בקבוצה ישראלית, בפרט בירושלים) גם שחקן מטרה אמיתי בצבע (בילאן אוזכר, אוסיף אפילו אחד כמו פרחוסקי כדוגמא) היה אולי "מוציא את הגארדים יותר טוב", מבחינת זה שהם לא תמיד חייבים לייצר מאפס אלא שיש באופן קבוע אל מי ללכת בפנים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:16 pm 
Sophomore

הבעייה במדיניות הישראלים כמשלימים היא שהיא תלויה בזה שיבואו זרים מוכחים וטובים התקפית (ביצירת נקודות, ניהול משחק, ניסיון במצבי לחץ וכו׳) וזה לא קרה. להיפך, 4 מהזרים שבאו היו הימורים (כשרק אחד הצליח באמת) ו-2 מהם בהגדרה נגרים שאפילו בתרחיש אופטימי לא אמורים לייצר כלום בהתקפה (אוגבונו, גייטס).

מסכים עם עופר שאם לסגל של גייקובן, פלדיין, הולנד ובריימו היית מביא כישראלים את דברת, שגב, וורקמן, אריאל וכו׳ הם דווקא היו משלימים אותם יותר טוב משחקנים כמו בר טימור וזלמנסון שאולי נותנים טיפה יותר בהתקפה (אבל זה לא מה שהקבוצה הזאת צריכה מהם) ומצד שני לא שומרים ולא מוסיפים את הקשיחות וההאסל שכל כך היה חסר לקבוצה של קטש (ובכלל לדעתי התקשו מאד לקנות לעצמם דקות באירופה והיו נטל על הקבוצה שם).

ובאותה צורה Hacohen אתה לא שואל את השאלה הנכונה. למה אתה מניח שישראלי הוא זה שצריך ״לנווט את הקבוצה כשהיא צריכה רכז שמנהל משחק במאני טיים״? אני לגמרי סבבה שזר מנוסה כמו גייקובן (של לפני שנתיים) יעשה את זה ולידו יהיו בולדוגים שיעזרו לו בהגנה שכל כך חסרה לו.

ד״א אם יש ישראלי אחד שכן היה מאד מביא ערך מוסף לקבוצה הזאת זה מקל. גם בעמדה, גם בניסיון וגם במנהיגות ובווינריות. חבל מאד שלא הגיע בתחילת העונה כשהיה פנוי ואם זה היה אפשרי עכשיו הייתי מביא אותו בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:41 pm 
Hall of Famer

זה לא שאני לא שואל את השאלה הנכונה, זה שאתה לא הבנת את השאלה.

אין בעיה שינווטו זרים, זה ממש לא משנה מה הלאום של מנהלי המשחק. דא עקא ירושלים הצליחה לבנות סגל שבו גם אין רכז זר טבעי אחד (שיהיה סקורר כמו ג'ייקובן או מנהל משחק קלאסי יותר, אבל שיהיה רכז), וגם אין רכז ישראלי טבעי אחד. דברת הגיע באמצע העונה, בתקופה איומה, והוא לא נראה לי כרגע הדמות שאתה יכול לסמוך עליה לנהל את המשחק כשאובה משתולל או סתם לא נראה טוב. העובדה היא שאתה בסוף מדבר על גל מקל, שזה בדיוק הטייפ של מנהל משחק.

כאמור, ירושלים הצליחה לבנות סגל התחלתי שגם אין בו רכז טבעי, גם אין בו גבוה מטרה וגם כל הישראלים הם משלימים. יש תיקונים תוך כדי תנועה עם בריימו ודברת, אבל את התוצאות אנחנו רואים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:42 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
יכול להיות שדברת השקעה טובה לטווח ארוך, העונה אתה מרגיש שהוא השחקן שיכול לנווט את הקבוצה כשהיא צריכה רכז שמנהל משחק במאני טיים? אגב, ברור שקולשוב גם לא שחקן כזה, פשוט בנקודה המאד ספציפית של שניהם בקריירה עכשיו, קולשוב שחקן טוב יותר. אסטרטגית ברור שדברת נכס מעניין יותר.

בכל מקרה בעיניי הבנייה של הסגל הישראלי זו הצהרת לוזריות, גם כשאתה מאד סומך על הזרים שלך, אין סיבה שהסגל הישראלי יהיה כלכך מוגבל ומשלים באופיו מלכתחילה.

אני לא רואה איפה קולושוב משפר את הסגל הישראלי הקיים של ירושלים. דברת גם השנה יכול לתת דברים שאף אחד אחר בסגל הישראלי של ירושלים יכול לתת. ההנחה היא שהיכולת של דברת בראשון הייתה שילוב של בעיה מנטלית בחזרה מהפציעה ובעיה מנטלית בלשחק בכלל בראשון. את הבעיה השניה ירושלים פתרו. הראשונה היא סימן השאלה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:51 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:

אין בעיה שינווטו זרים, זה ממש לא משנה מה הלאום של מנהלי המשחק. דא עקא ירושלים הצליחה לבנות סגל שבו גם אין רכז זר טבעי אחד (שיהיה סקורר כמו ג'ייקובן או מנהל משחק קלאסי יותר, אבל שיהיה רכז), וגם אין רכז ישראלי טבעי אחד. דברת הגיע באמצע העונה, בתקופה איומה, והוא לא נראה לי כרגע הדמות שאתה יכול לסמוך עליה לנהל את המשחק כשאובה משתולל או סתם לא נראה טוב. העובדה היא שאתה בסוף מדבר על גל מקל, שזה בדיוק הטייפ של מנהל משחק.

כאמור, ירושלים הצליחה לבנות סגל התחלתי שגם אין בו רכז טבעי, גם אין בו גבוה מטרה וגם כל הישראלים הם משלימים. יש תיקונים תוך כדי תנועה עם בריימו ודברת, אבל את התוצאות אנחנו רואים.

מסכים אם ככה. לרגע לא חשבתי להגן על ההנהלה או על הסגל שנבנה פה (עוד מאוגוסט אני חושב שזו תאונה צפויה מראש). רק לצאת נגד הקביעה שהבעיה שהיא שהישראלים לא מספיק בכירים/תורמים התקפית/מובילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:51 pm 
Hall of Famer

אבהיר יותר ברור: מבחינת עמדות, ברור שעמדת הסווינגמן בירושלים מלאה. אמנם מלאה בשלושה שחקנים בינוניים ביותר במקרה הטוב, אבל מלאה. גם זה לזכות הבנייה המפוארת של ירושלים הקיץ שהביאה לעמדה 3 זר שלא קונה סל בצ'ק בנקאי ושני ישראלים שלא יכולים לכדרר יותר מפעמיים. אלא שהמצב הזה יצר את המצב העובדתי שבנקודת השחרור של ראשלצ את דברת וקולשוב, יצא שהפועל תל אביב לקחה את השחקן שהיא צריכה ושכרגע הוא שחקן טוב יותר מזה שירושלים "צריכה", דברת.

ימים יגידו מה יצא מדברת בירושלים, אני כמובן בעדו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:53 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
Hacohen כתב:

מסכים אם ככה. לרגע לא חשבתי להגן על ההנהלה או על הסגל שנבנה פה (עוד מאוגוסט אני חושב שזו תאונה צפויה מראש). רק לצאת נגד הקביעה שהבעיה שהיא שהישראלים לא מספיק בכירים/תורמים התקפית/מובילים.

ברור שהבעיה היא גם שהישראלים לא מספיק תורמים התקפית ומובילים. בעיקר בליגה שיש בה חוק שמחייב מקומיים על המגרש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:18 am 
Junior

בהחלט יש גם בעיה שהישראלים של ירושלים לא מספיק מוכשרים.
ברור שעם סגל הזרים שהיה בירושלים בעונות קודמות המצב היה יותר טוב, אבל גם שם הישראלים היו רואים דקות משמעותיות מן הסתם.
אין בעיה ללכת על קונספט שבו הישראלים הם יותר משלימים, אבל אצל ירושלים זה לגמרי קיצוני. זה סגל ישראלי שלא היה נחשב מרשים במיוחד גם אם היה בנס ציונה נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:34 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבהיר יותר ברור: מבחינת עמדות, ברור שעמדת הסווינגמן בירושלים מלאה. אמנם מלאה בשלושה שחקנים בינוניים ביותר במקרה הטוב, אבל מלאה. גם זה לזכות הבנייה המפוארת של ירושלים הקיץ שהביאה לעמדה 3 זר שלא קונה סל בצ'ק בנקאי ושני ישראלים שלא יכולים לכדרר יותר מפעמיים. אלא שהמצב הזה יצר את המצב העובדתי שבנקודת השחרור של ראשלצ את דברת וקולשוב, יצא שהפועל תל אביב לקחה את השחקן שהיא צריכה ושכרגע הוא שחקן טוב יותר מזה שירושלים "צריכה", דברת.

ימים יגידו מה יצא מדברת בירושלים, אני כמובן בעדו.

אין לי מושג למה אתה אומר שקולושוב כרגע שחקן יותר טוב מדברת. הוא שיחק 2 משחקים במדי הפועל. בדרבי הוא היה אנמי. בגביע הוא נתן תרומה מצויינת במספר דקות מוגבל, בעיקר קלע טוב מהשלוש. אני לא חושב שאפשר לחרוץ גזר דין על התרומה של קולושוב להפועל. מצד שני, העונה שלו בראשון הייתה מזוויעה. זה לא רק האחוזים מהשלוש הרעים, הנשק העיקרי שלו, אלא גם תרומה נמוכה מאד בריב', גם בהשוואה לשאר הקריירה שלו. מה שהוא נתן בראשון עדיין עדיף על מה שדברת הצליח לעשות, אבל כבר אמרנו שהיכולת של דברת הייתה מאד תלויית סיטואציה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 1:01 am 
Sophomore

הבעיה עם הישראלים של ירושלים היא שהם אפילו לא משלימים.

וורקמן ושגב לא משלימים שום דבר בהתקפה. הם נטל התקפי גם בתור שחקנים משלימים.
וורקמן מהווה נטל התקפי עם היעדר הקליעה המוחלט שלו בכל קבוצה שהיא לא קבוצה מיוחדת כמו חולון של העונה שעברה, שבה כל שחקן מעמדות 1-5 הוא איום קליעה. למעט סיטואציה כזו, הוא לא יותר מישראלי חצי-מוביל בקבוצת מרכז טבלה (כמו שהיה בחיפה), שיכולה להסתפק ביכולות הסלאשינג וההגנה הסבירה ולחיות עם הנטל ההתקפי.
שגב נתן עונה מצוינת בנהריה לפני שנתיים אבל בירושלים הוא לא מצליח לעשות סל. גם מגבוה משלים אתה מצפה לסיים בצורה סבירה באיזור הטבעת, וכמובן יש את עניין העונשין. אני חושב שגם מבחינה אתלטית הוא נראה פחות מרשים מאשר בראשל"צ ונהריה. בקיץ התבאסתי ששגב הלך לירושלים ואנחנו נשארנו עם זלמנסון, כרגע הם לא נראים באותה ליגה (למרות שדברים כאלה יכולים להשתנות).

אדם אריאל דווקא כן הצליח למתג את עצמו מחדש כשחקן האסל, שיכול לשמור בסיטואציות מסוימות חרף הרגליים האיטיות להחריד שלו, ויחד עם הקליעה המשופרת אפשר להגיד שהוא שחקן משלים ראוי.
גרשון מראש היה אולי ההחתמה הכי תמוהה בליגה בקיץ. איך מישראלי חמישי בגלבוע הוא הוחתם בתור הישראלי הרביעי של ירושלים, עדיין לא הבנתי.

ובאופן כללי, למעט אובאסוהן ואדאמס, כמות הכישרון בירושלים ממש עלובה. אני אשמח מאוד אם ירושלים ייפטרו מאובאסוהן בקיץ במקום לנסות לבנות מסביבו קבוצה עם קצת יותר כישרון.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:05 am 
Sophomore

בסופו של דבר קבוצה צריכה 3-4 שחקנים שיודעים לייצר נקודות (לעצמם ולאחרים) כדי שבתקווה יהיו כל הזמן 2 כאלו על המגרש. שאר השחקנים הם שחקנים משלימים, זה אומר שבהגנה הם שומרים חזק גם בשביל אותם יוצרים שבהרבה מקרים לא אוהבים לשמור בעצמם, ושבהתקפה הם חיים מהאסל ותנועה וממה שאותם 3-4 יוצרים מייצרים להם (אצל גארדים זה קליעה מ-3 כשהם לבד, בסנטר זה הטבעה כשהם לבד אחרי פיק-אנ-רול וכו').

בעולם של 5 זרים אין שום סיבה שאפילו אחד מה-3-4 יוצאים יהיה ישראלי. במיוחד כשכמעט כל הישראלים שמתהדרים ביכולת לייצר משהו בהתקפה יכולים לעשות את זה רק ברמת הליגה שלנו ובאירופה לא.

לכן גם מוזר לי כל הדיון הזה על הישראלים, בקבוצה שהבעיה הכי גדולה שלה היא דווקא הזרים שאמורים לכווץ את ההגנה וליצור לאחרים (כשבמקום 3-4 יש לנו 1-2) ולכן לא מפתיע שאותם משלימים לא מצליחים לעשות כלום (כמה מבטים חופשיים לזריקות חופשיות ל-3 אדם הצליח לקבל בגביע? כמה כדורים בתנועה להטבעה בלי שומר שגב קיבל?).

עכשיו ברור שאם האלטרנטיבה של הפועל היא להביא את זוסמן, גינת, טיוס וכו' אז זה היה עדיף (לדעתי את חלקם ניסו ולא הצליחו). אין וויכוח. אבל אם האלטרנטיבה היא להביא את זלמנסון ומנקו וברטי למשל במקום שגב ווורקמן ואריאל, אז הטענה שלי היא לא רק שעם זרים יותר מתאימים שגב/ווורקמן/אריאל היו נראים יותר טוב ממנקו/זלמנסון/ברטי *כשמשקללים את כל המסגרות*. כי בסופו של דבר באירופה זלמנסון/מנקו/ברטי היו מצליחים לשים מעט מאד נקודות (מול פיזיות ואגרסיביות) ומצד שני כל סנטר יריב היה חוגג על זלמנסון וכל חסימה הייתה מפרקת את ברטי וגורמת לסל קל. זה לא בתאוריה זה דברים שקרו שנים ברצף... לדעתי לפחות קבוצה שרוצה להצליח באירופה צריכה להיות קודם כל חזקה הגנתית ולכן בטרייד אוף הזה אני מעדיף את הנגרים ששומרים חזק גם ברמות הגבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:27 am 
Junior

חוצפן חיובי כתב:
הבעיה עם הישראלים של ירושלים היא שהם אפילו לא משלימים.

וורקמן ושגב לא משלימים שום דבר בהתקפה. הם נטל התקפי גם בתור שחקנים משלימים.
וורקמן מהווה נטל התקפי עם היעדר הקליעה המוחלט שלו בכל קבוצה שהיא לא קבוצה מיוחדת כמו חולון של העונה שעברה, שבה כל שחקן מעמדות 1-5 הוא איום קליעה. למעט סיטואציה כזו, הוא לא יותר מישראלי חצי-מוביל בקבוצת מרכז טבלה (כמו שהיה בחיפה), שיכולה להסתפק ביכולות הסלאשינג וההגנה הסבירה ולחיות עם הנטל ההתקפי.
שגב נתן עונה מצוינת בנהריה לפני שנתיים אבל בירושלים הוא לא מצליח לעשות סל. גם מגבוה משלים אתה מצפה לסיים בצורה סבירה באיזור הטבעת, וכמובן יש את עניין העונשין. אני חושב שגם מבחינה אתלטית הוא נראה פחות מרשים מאשר בראשל"צ ונהריה. בקיץ התבאסתי ששגב הלך לירושלים ואנחנו נשארנו עם זלמנסון, כרגע הם לא נראים באותה ליגה (למרות שדברים כאלה יכולים להשתנות).

אדם אריאל דווקא כן הצליח למתג את עצמו מחדש כשחקן האסל, שיכול לשמור בסיטואציות מסוימות חרף הרגליים האיטיות להחריד שלו, ויחד עם הקליעה המשופרת אפשר להגיד שהוא שחקן משלים ראוי.
גרשון מראש היה אולי ההחתמה הכי תמוהה בליגה בקיץ. איך מישראלי חמישי בגלבוע הוא הוחתם בתור הישראלי הרביעי של ירושלים, עדיין לא הבנתי.

ובאופן כללי, למעט אובאסוהן ואדאמס, כמות הכישרון בירושלים ממש עלובה. אני אשמח מאוד אם ירושלים ייפטרו מאובאסוהן בקיץ במקום לנסות לבנות מסביבו קבוצה עם קצת יותר כישרון.

המהלכים של ירושלים עם הישראלים בשנתיים האחרונות קצת תמוהים. את בלאט אי אפשר היה להשאיר, אבל אני לא מבין למה שחררו את נמרוד לוי ואת זלמנסון, כשהאלטרנטיבה היא וורקמן ושגב. וזה בלי לשאול למה שחקן כמו מנקו חוזר לישראל ולא רלוונטי לירושלים. נקודה חיובית מאד היא המהלך עם דוברת, יחד עם אדם אריאל זה שני הישראלים שהייתי משאיר לכמה שנים, את כל השאר צריך להחליף ובעיקר לשדרג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:30 am 
Senior

אני חושב שהבעיה של הפועל לא הייתה הליכה על ישראלים משלימים, אלא אם כבר - על זה שהלכו על ישראלים לא כל-כך טובים ועל לא מספיק ישראלים שאתה יכול לסמוך עליהם שיהיו על המגרש אפילו במאני-טיים, אפילו בלי שתדרוש מהם ליצור משהו.
ברגע שהביאו את דוברת, זה מעט מתקן את זה כי לפחות הסגל הישראלי קצת יותר רחב, זה עוד שחקן שקולע את הזריקות הפנויות (והוא לא ממש נטל הגנתי, למרות שהוא כנראה השומר הכי פחות טוב מבין ארבעת הישראלים הבכירים שלנו), עדיין קצת חסר בקבוצה הזו ישראלי בכיר.

בהקשר של הזרים, בסוף יש פה כרגע הרכב זרים לא רע, שאמור היה לעבוד טוב יותר, ואפילו עבד מעולה למשך תקופה - עד שהגיעה הקורונה והפציעה של קילפטריק.
אבל אולי זו הבעיה כשאתה מביא זרים שהם הכי רול פליירס שיש, כמו קייזר גייטס, שכאשר אחד הזרים היוצרים נפצע, גייטס לא יכול לחפות עליו.
אני עדיין חושב שאם קילפטריק היינו עכשיו בטופ-16 של הBCL, לא יודע איך המשחק מול הפועל ת"א היה נגמר (כמו שהמשחק מתפתח קילפטריק לא היה משנה כלום, אבל בלי הדחה מול האוקראינים, הקבוצה לא מגיעה כמו קליפה חלולה למשחק הזה) והעונה נראית אחרת בצורה די משמעותית.
אז זה לא תירוץ שפותר את כל הבעיות, ובעונת קורונה כל הקבוצות היו צריכות להתמודד עם בעיות סגלים - אצלנו זה פשוט בא בטיימינג מעפן וזה חשף היטב את כל הטעויות שללא ספק נעשו, אבל זה כן משהו שצריך לקחת קצת בחשבון כששופטים את העונה הזו - לא היה כאן כשלון מוחלט בבניית הקבוצה, היו כמה טעויות ברורות שעם קצת יותר מזל היו נראות לנו הרבה הרבה יותר זניחות עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:22 pm 
Sophomore

stavs כתב:
אני חושב שהבעיה של הפועל לא הייתה הליכה על ישראלים משלימים, אלא אם כבר - על זה שהלכו על ישראלים לא כל-כך טובים ועל לא מספיק ישראלים שאתה יכול לסמוך עליהם שיהיו על המגרש אפילו במאני-טיים, אפילו בלי שתדרוש מהם ליצור משהו.
ברגע שהביאו את דוברת, זה מעט מתקן את זה כי לפחות הסגל הישראלי קצת יותר רחב, זה עוד שחקן שקולע את הזריקות הפנויות (והוא לא ממש נטל הגנתי, למרות שהוא כנראה השומר הכי פחות טוב מבין ארבעת הישראלים הבכירים שלנו), עדיין קצת חסר בקבוצה הזו ישראלי בכיר.

בהקשר של הזרים, בסוף יש פה כרגע הרכב זרים לא רע, שאמור היה לעבוד טוב יותר, ואפילו עבד מעולה למשך תקופה - עד שהגיעה הקורונה והפציעה של קילפטריק.
אבל אולי זו הבעיה כשאתה מביא זרים שהם הכי רול פליירס שיש, כמו קייזר גייטס, שכאשר אחד הזרים היוצרים נפצע, גייטס לא יכול לחפות עליו.
אני עדיין חושב שאם קילפטריק היינו עכשיו בטופ-16 של הBCL, לא יודע איך המשחק מול הפועל ת"א היה נגמר (כמו שהמשחק מתפתח קילפטריק לא היה משנה כלום, אבל בלי הדחה מול האוקראינים, הקבוצה לא מגיעה כמו קליפה חלולה למשחק הזה) והעונה נראית אחרת בצורה די משמעותית.
אז זה לא תירוץ שפותר את כל הבעיות, ובעונת קורונה כל הקבוצות היו צריכות להתמודד עם בעיות סגלים - אצלנו זה פשוט בא בטיימינג מעפן וזה חשף היטב את כל הטעויות שללא ספק נעשו, אבל זה כן משהו שצריך לקחת קצת בחשבון כששופטים את העונה הזו - לא היה כאן כשלון מוחלט בבניית הקבוצה, היו כמה טעויות ברורות שעם קצת יותר מזל היו נראות לנו הרבה הרבה יותר זניחות עכשיו.

לדעתי אין שום בעיה לשחק עם שגב במאני טיים, אבל כשהוא ליד זרים שיוצרים (בעיקר הגארדים) ושמאיימים בקליעה מבחוץ (כדי שהצבע לא יהיה צפוף כל כך).

וזו בדיוק הנקודה. הבעייה היא יותר שבחרו זרים כמו גייטס/אוגבונו (שמראש ידעו שהם נגרים) ושנפלו קשות עם זרים שחשבו שיהיו יוצרים (בנט, מייקר). ואז זה בנוסף לפציעה של קילפטריק (וגם זה שקילפטריק וגם אובה הם יוצרים סבירים אבל לא יותר) יוצר מצב שהקבוצה מאד מאד נגרית ואז שגב/וורקמן בולטים לרעה.

למשל - אם היו מביאים במקום מייקר+בנט את בלקשייר+בריימו (אמור להיות אפשרי), ובמקום גייטס שחקן יוצר, אז שגב לידם זה הרבה יותר הגיוני לי מאשר זלמנסון למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:44 pm 
Senior

אני די מסכים, למרות ששוב - עם קילפטריק בהרכב יש לך 4 זרים שמסוגלים לייצר לעצמם, מי יותר ומי פחות, אבל זה הרכב זרים ממש לא רע התקפית.
אז אתה לא חייב את הדלתא הענקית הזו שבין בלאקשיר (שדווקא ניסו להביא ואפילו הצליחו להגיע איתו לסיכום, אבל הגלבוע סירבו לאפשר את זה) לבין גייטס בשביל שהקבוצה תהיה עם מספיק יוצרים, מספיק היה שבמקום אחד מבין גייטס ואגבונו היה שחקן שמסוגל לכדרר פעמיים - בין אם זה עם הגב לסל או עם הפנים לסל והמצב היה נראה פחות רע במשחקים האלו שאתה בלי קילפטריק בהם.

בקיצור, אני חושב שהקונספט של ישראלים משלימים הוא הגיוני, אבל כן היה חסר ישראלי אחד מוביל לפחות, ואם לא - כנראה שלא היה צריך להחתים שני זרים שהם רול-פליירס הגנתיים. אלו החתמות הגיוניות בהרבה קונסטלציות, אבל לא בקבוצה שנבנתה בהפועל - פשוט בשביל 'מקרי החירום' האלו שבהם אחד מהזרים היוצרים לא זמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 3:04 pm 
Junior

שוב, אני לא טוען שהבעיה היא עם הקונספט של ישראלים משלימים, אלא שירושלים הביאו חבורה של נגרים שלא מסוגלים לכדרר פעמיים.
עם כל הזרים היוצרים שבעולם, עדיין איתי שגב יקבל את הכדור בהתקפה וכשזה יקרה הוא יראה מבוהל ואבוד בדיוק כמו עכשיו. אז אם זה היה רק איתי שגב אז ניחא, אבל כשזה שגב וגם וורקמן וגם גרשון (והרבה פעמים שניים מהם על המגרש ביחד), אז זו בעיה. גם אריאל שהוא היותר מוצלח מבין הישראלים של ירושלים, הוא עדיין פורוורד בגובה של גארד, עם רגליים איטיות שלא מסוגל להוביל כדור.
לא סתם נועם דוברת נותן לירושלים המון, וזה לא כי הוא מככב בהכרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 15, 2022 5:47 pm 
Hall of Famer

אם זה מעניין מישהו, רועי כהן מונה לסמנכ"ל התקשורת (שם מפוצץ לדובר או משהו כזה).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 15, 2022 5:49 pm 
Sophomore

זה במקום דיוויד בסן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 15, 2022 5:53 pm 
מנהל פורום

שם די סטנדרטי, גם השם הפרטי ובטח השם משפחה, ככה שזה פותח המון אפשרויות
:-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 12:41 am 
Hall of Famer

ממש מכבי.
לפחות כהן יותר מוכשר מגלדסטון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 8:38 am 
Freshman

הגעיל אותי בגלדסטון.
הגעיל אותי מאוד בעדלי מרכוס.
מגעיל אותי עכשיו עם רועי כהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 8:51 am 
Junior

כמו במקרה של גלדסטון - יותר ממגעיל זה טיפשי. רועי כהן, גם בערוץ הספורט וגם ברשתות החברתיות, עושה רושם של בחור די טמבל. זה שערוץ הספורט עשו טעות והפכו אותו לכתב הכדורסל המרכזי שלהם לא אומר שהפועל צריכה לעשות את אותה טעות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 8:55 am 
מנהל פורום

אהה זה, זה מה הולך למוניטור?
נפל לי האסימון
נראה כמו לוז לוז גיים
גם הפסדנו עיתונאי טוב וגם הוספנו פיי לפיירול באיזור הפחות כאוב
שימו את הכסף על סקאוטר טוב, עזבו אותנו מיחצנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 9:15 am 
מנהל פורום

תוהה בקול רם האם התפקיד הזה של "סמנכ"ל תקשורת" דורש משרה מלאה בהפועל ירושלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 16, 2022 12:45 pm 
Hall of Famer

חיבור טוב לקברניטי ערוץ הספורט ושאר כלי תקשורת תמיד עוזר. אין ספק שירושלים לומדת את כל הדברים הטובים ממכבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 115 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: