סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 11:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 1:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
rony כתב:
ehud כתב:
רומזים שעכשיו אחרי שכנראה מסתבר שהמשטרע שתתה את המידע מהנייד של שלמה פילבר (לפחות),
יצטרכו להתגמש עוד יותר בפשרה עם ביבי.

ומצד שני, נתניהו (ואוחנה ו/או ארדן) עלולים להסתבך בפרשה חדשה בגלל כל סיפור NSO. כל השימוש של המשטרה בתוכנה הזו, כולל נגד אזרחים ישראלים וכולל מכירה שלה למדינות זרות, מאוד מפוקפק מבחינה חוקית, וכל הסיפור הזה קרה במשמרת שלהם, אני בספק גדול אם הם יוכלו להתחמק מזה בטענה שהם פשוט לא ידעו.

כרגע אין אינדיקציות שנתניהו היה קשור לזה, בטח לא לפריצות שישמשו בחקירות נגדו.
לכן אני גם בספק אם אוחנה היה מעורב.
לפי הדברים שכרגע פורסמו, מדובר במשהו פנים משטרתי. מה הפרקליטות והיועמ"ש בדיוק ידעו על הטכנולוגיה הזאת? לא ברור.

בהקשר הזה, הגיע הזמן לשבור את עניין השופטים המנותקים והלא בקיאים בטכנולוגיה.
זה היה אולי נכון לסוף שנות ה80 ותחילת ה-90, שם באמת הייתה מהפכה טכנולוגית ענקית שהפרידה בין שני דורות - אלו שמאמצים את הטכנולוגיה ובקיאים בה, והיותר מבוגרים שנשארו קצת מאחור. השופטים שכבר היו עמוק בכסא בשנים האלה בוקרו לא אחת על חוסר הידע הטכנולוגי שלהם, קצת לא באשמתם.
אבל אנחנו ב2022. זו מציאות שלכל שופט אמורה להיות אוריינות טכנולוגית בסיסית פלוס. זה עלול להיות חשוב בהכרעות דין לא פחות מאשר ידע משפטי גרידא.

נתניהו (ואוחנה, וארדן) בהחלט היה מודע לקיומה של התוכנה ולעובדה ששירותי הבטחון משתמשים בה, בטח ובטח נגד פלסטינים וסביר להניח שגם נגד מפגינים בבלפור, מה גם שכל מכירה של התוכנה לחו"ל, למיטב הבנתי, חייבה את אישורו האישי כי היא נחשבת יצוא בטחוני. אז הוא סביר להניח שהוא לא ידע שפורצים ספציפית למכשיר של פילבר, אבל זה שמשתמשים בתוכנה המפוקפקת הזו ומוכרים אותה למדינות, שבוא נקרא להן פחות דמוקרטיות, את זה הוא בוודאי ידע.

לגבי חקירות נתניהו, לפחות ממה שמפורסם עד כה, הפריצה למכשיר של פילבר לא הניבה שום חומר חדש שלא קיבלו חודשים קודם לכן בחיפוש (המאושר) שעשו לו במכשיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 1:43 pm 
Senior

אני לא משפטן ולא בטוח לגמרי שמה שאני כותב כאן נכון אבל לפי שורת ההגיון (שלי) המונח "ראיה" מתיחס למשהו שמציגים בבית משפט. אם צותתו למישהו לטלפון ואחר כך הצליחו באמצעות הציתות הזה להשיג ראייה (אחרת), הראייה לא פסולה, לפחות לא לפי טענת פרי העץ המורעל. נניח, אם פילבר הודה במעשה לאחר שהשמיעו לו את הציתות או אם בציתות הם הבינו שיש מסמכים מפלילים, מצאו אותם והציגו במשפט זה לא פסול.
אני מפספס משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 1:44 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
שאלת תם - למה צריך להיות אכפת איך הראיה הושגה אם אכן בוצע פשע?

לדעתי לא צריך להיות אכפת, אם ברור לאחר מכן שמדובר בפשע.

אבל יכול להיות מצב שתהיינה הבנות שקטות בין הצדדים.

מהצד של נתניהו - "אני לא יעשה רעש מכל הסיפור הזה של הפגסוס שהופעל כלפי"
ובתמורה,
בצד של הפרקליטות : "אנחנו נתפשר על האישום. למשל, נוריד את הקלון לשנה אחת, במקום לשבע שנים"

בואו נגיד את האמת, ככה הרבה פעמים נסגרים דברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 2:10 pm 
Hall of Famer

והנה, דרעי סוג של ממשיך אותו דבר בכנסת (כמובן לצד החופשה הצנועה בשווייץ), ובוודאי יסתער על תפקיד שר בכנסת הבאה
הגיוני מאוד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 3:20 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני לא משפטן ולא בטוח לגמרי שמה שאני כותב כאן נכון אבל לפי שורת ההגיון (שלי) המונח "ראיה" מתיחס למשהו שמציגים בבית משפט. אם צותתו למישהו לטלפון ואחר כך הצליחו באמצעות הציתות הזה להשיג ראייה (אחרת), הראייה לא פסולה, לפחות לא לפי טענת פרי העץ המורעל. נניח, אם פילבר הודה במעשה לאחר שהשמיעו לו את הציתות או אם בציתות הם הבינו שיש מסמכים מפלילים, מצאו אותם והציגו במשפט זה לא פסול.
אני מפספס משהו?

כשדוקטרינת פרי העץ המורעל נוהגת (קרי, לא במשפט הישראלי), אז בהחלט אפשר לפסול שרשרת.ראיות שראשיתה לא חוקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 3:46 pm 
Senior

כלומר אם (נניח) החוקרים משיגים בדרך פסולה מידע על רכב שמוברחים בו סמים, ואז מקימים מחסום, עוצרים את הרכב ומוצאים בו סמים, הסמים שנמצאו לא יכולים לשמש כראיה?
(שואל בשביל חבר - לסטר פרימון)

ואם כבר הזדמן לכאן משפטן, מה הנוהג במשפט הישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 4:34 pm 
Hall of Famer

אפשר להקצין קצת יותר עם עניינים בטחוניים
נניח חוקרים מישהו בצורה מוגזמת (עינויים קשים וכו'), ללא שהושגו האישורים לכך - והוא מודיע על התארגנות צפויה לפיגוע טרור. עוצרים את המעורבים טרם המעשה - האם אי אפשר להרשיע אותם? האם ישוחררו?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 4:50 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
כלומר אם (נניח) החוקרים משיגים בדרך פסולה מידע על רכב שמוברחים בו סמים, ואז מקימים מחסום, עוצרים את הרכב ומוצאים בו סמים, הסמים שנמצאו לא יכולים לשמש כראיה?
(שואל בשביל חבר - לסטר פרימון)
ואם כבר הזדמן לכאן משפטן, מה הנוהג במשפט הישראלי?

בגדול כן. אם ראיה הושגה בצורה לא חוקית, היא עלולה להיפסל. למשל - שוטרים שפורצים בלי צו לבית, מוצאים בו אקדח ששימש לרצח - יש מצב טוב שזה ייפסל בארצות הברית. לגבי הדוגמה שלך על המחסום - מן הסתם היא יותר מורכבת, כי יהיה מאוד קשה להוכיח כזה דבר (שעצם קיום המחסום הושג על בסיס ראיה פסולה), והמשטרה תמיד תוכל להגיד שהיה לה מקור אחר, והקמת מחסום הוא גם מעשה סטטיסטי וחצי פאסיבי בניגוד לכניסה לבית של יעד כלשהו, שם שופט צריך לאשר את הצו באופן מפורש על בסיס ראיות, וצריך גם להבין איך הושגו הראיות.

בארה"ב הדוקטרינה הזאת היא הנוהג הרווח. בישראל בית המשפט העליון לא קבע שחייבים לפסול כאלה ראיות. אם הראיות פגעו ממשית בזכות הנאשם להליך הוגן.
רק במקרים שמאזן אי הצדק גדול במיוחד, אפשר לפסול את הראיות (עיינו במקרה אתי כרייף ואפי נוה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 4:55 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אפשר להקצין קצת יותר עם עניינים בטחוניים
נניח חוקרים מישהו בצורה מוגזמת (עינויים קשים וכו'), ללא שהושגו האישורים לכך - והוא מודיע על התארגנות צפויה לפיגוע טרור. עוצרים את המעורבים טרם המעשה - האם אי אפשר להרשיע אותם? האם ישוחררו?!

זה דוגמה שונה, בחקירות השב"כ יש הבדלה בין "עינויים" (שהם אסורים) לבין "אמצעים מיוחדים" שהם שיטות חקירה שלא בדיוק ידוע לציבור מה הן, אבל במקרים מסוימים באישור היועמ"ש והגורמים המשפטיים המתאימים, יש אישור להפעיל אותם בחקירה.
ענית לעצמך, מן הסתם הם לא ישוחררו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 5:01 pm 
Hall of Famer

בסדר, אז נניח אפילו השתמשו בעינויים אסורים
או פרצו בעזרת "תוכנות רוגלות" לערבים (ללא אישור של אף אחד), ומצאו דרכם איזה מידע על התארגנות לפיגוע
מה אז?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 10:49 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
או פרצו בעזרת "תוכנות רוגלות" לערבים (ללא אישור של אף אחד), ומצאו דרכם איזה מידע על התארגנות לפיגוע
מה אז?

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שדברים כאלה נעשים? עניין העינויים האסורים כבר הגיע מזמן לבג"ץ והוא נאסר.
אני לא חושב שיש כזה דבר התקנת תוכנות רוגלות לערבים "ללא אישור של אף אחד". (וכשאתה אומר "ערבים", האם אתה מתכוון לפלסטינים מהשטחים או ערביי ישראל?). גם לשב"כ (במקרים של התארגנות פנים ארצית) וגם לגופי המודיעין (כשמדובר באויב חיצוני) יש יועצים משפטיים ונהלים ברורים מה מותר ומה אסור ומי רשאי לאשר מה, וזה אמור להיות מגובה בחוקים.
בניגוד למשטרה, אלו גופים מסודרים עם היסטוריה רבת שנים של הפעלת אמצעי מודיעין טכנולוגים מסובכים והם יודעים את ההשלכות של המעשים שלהם ומה מותר ומה אסור.המשטרה כנראה קיבלה צעצוע יקר שהיא רואה בפעם הראשונה וכנראה כמו ילד קטן שפותח מתנה, ישר התנפלה עליו והתחילה להפעיל אותו בלי לחשוב.
בכל מקרה מה שמותר לעשות מבחינה מודיעינית לפלסטינים שהם לא אזרחי מדינת ישראל ושהם חשודים בטרור לעומת אזרחים הוא שונה בתכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:29 pm 
Hall of Famer

לא טענתי שנעשים
שאלה היפותטית

אנחנו אוטוטו כבר מגיעים למצב שעוברי העבירות יוצאים מהחקירות (מסיבות כאלו ואחרות) יותר מחוזקים "תדמיתית", חרף שברור פחות או יותר לכולם שנעברו עבירות חמורות. החל מדרעי, כרייף, אוטוטו ביבי...
להבדיל גם האומנים (אייל גולן, עומר אדם, בר רפאלי) לא נראה שמתחרטים במיוחד על ביצוע העבירות - אין להם סיבה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:
shmueliki כתב:
מה אז?

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שדברים כאלה נעשים? עניין העינויים האסורים כבר הגיע מזמן לבג"ץ והוא נאסר.
אני לא חושב שיש כזה דבר התקנת תוכנות רוגלות לערבים "ללא אישור של אף אחד". (וכשאתה אומר "ערבים", האם אתה מתכוון לפלסטינים מהשטחים או ערביי ישראל?). גם לשב"כ (במקרים של התארגנות פנים ארצית) וגם לגופי המודיעין (כשמדובר באויב חיצוני) יש יועצים משפטיים ונהלים ברורים מה מותר ומה אסור ומי רשאי לאשר מה, וזה אמור להיות מגובה בחוקים.
בניגוד למשטרה, אלו גופים מסודרים עם היסטוריה רבת שנים של הפעלת אמצעי מודיעין טכנולוגים מסובכים והם יודעים את ההשלכות של המעשים שלהם ומה מותר ומה אסור.המשטרה כנראה קיבלה צעצוע יקר שהיא רואה בפעם הראשונה וכנראה כמו ילד קטן שפותח מתנה, ישר התנפלה עליו והתחילה להפעיל אותו בלי לחשוב.
בכל מקרה מה שמותר לעשות מבחינה מודיעינית לפלסטינים שהם לא אזרחי מדינת ישראל ושהם חשודים בטרור לעומת אזרחים הוא שונה בתכלית.

נראה לי שאם התוכנה כבר נמצאה אצל אנשים כמו אבנר נתניהו ואיריס אלוביץ', שאני מניח שברגע שהיא מותקנת אצלם אפשר להאזין גם לביבי ושאול בהרבה מקרים, אנחנו מתקרבים לרגעים מכריעים מאד במשפט הזה. אני בספק אם בכלל יימשך לזמן רב.
גם כי אני מניח שזה לא נעצר באבנר ואיריס, אגב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:16 am 
Hall of Famer

מה שהכי נחמד באינטרנט, זה שהוא זוכר הכל, אבל ממש הכל. למשל את מה שהיה לאחד, בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל דאז, לומר בטקס מינויו של אחר, רוני אלשייך, לתפקיד מפכ"ל המשטרה:

https://twitter.com/MatanAlcalay/status ... Sf40xN7z0A

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:19 am 
Hall of Famer

סבבה, אבל מבחינה משפטית אני חושב שמדובר באנקדוטה משעשעת שלא תשנה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:24 am 
Sophomore

זה די מדהים שפרשת ריגול של המשטרה בתקופת שלטון הליכוד ועם שרי בט"פ מהליכוד (כולל כלבלב אחד) הופכת לתעמולה ביביסטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:26 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
סבבה, אבל מבחינה משפטית אני חושב שמדובר באנקדוטה משעשעת שלא תשנה דבר.

בפני עצמו הציטוט הזה באמת לא אומר שום דבר, אבל אם תפתח כאן חקירה אמיתית על הנושא הזה, שתגיע עד לדרג ראש הממשלה והשר לבט"פ, זה בהחלט יכול להקשות עליו לטעון שהוא לא ידע ולא דחף לשימוש באמצעים כאלו ושיש לו אחריות משמעותית בנושא. כמובן שאי אפשר לבסס קייס שלם על הציטוט הזה (רחוק מאוד מכך), אבל בהחלט אפשר להשתמש בו כחלק מהתשתית.

לגבי משפט נתניהו עצמו, אני באמת לא בקיא משפטית, אבל אם יש תשתית ראייתית מספיק חזקה גם בלי תוצרי ההאזנות האלו, אני בכלל לא בטוח שזה ישנה את גורל המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:32 am 
Hall of Famer

לוועדת חקירה על השימוש בתוכנה? יכול להיות. אבל את המשפט הנוכחי על שוחד ומירמה, אם התוכנה הגיעה עד בני המשפחה של הנאשמים (ואני לא בטוח שזה נעצר בבני המשפחה, עוד לא שמענו הכל בפרשה הזו) - זה יכול לפסול. ואפילו אם במקרה הטוב זה לא יפסול - יווצר פה בעצם משפט בתוך משפט, מתי בדיוק הותקנה התוכנה אצל מי, איזו ראייה הושגה איך, והמשפט יתעכב לעוד שנים, עד שספק אם יהיה רלוונטי בכלל.
ואם שואלים את ביבי עם מה הוא בוחר להתמודד מבין השניים, במה לדעתך הוא יבחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:43 am 
Hall of Famer

אז שוב, אם משפטית יש מספיק ראיות לאשמתו של נתניהו גם בלי החומרים שהושגו בצורה לא חוקית, אני בכלל לא בטוח שזה ישנה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:40 pm 
Hall of Famer

ואם כבר הפרשה הזו, שווה להזכיר את כל הפריצות לפני כשנתיים במהלך רצף מערכות הבחירות לטלפונים של בכירים כמו בני גנץ (כולל איומים ישירים של ריקלין ונדמה לי שגם של יאיר נתניהו עליו לחשוף חומרים מביכים), של גדעון סער לפני הפריימריז בליכוד, של איילת שקד ושל אהוד ברק, לכל האנשים האלו יש מכנה משותף אחד מאוד מובהק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:19 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
לוועדת חקירה על השימוש בתוכנה? יכול להיות. אבל את המשפט הנוכחי על שוחד ומירמה, אם התוכנה הגיעה עד בני המשפחה של הנאשמים (ואני לא בטוח שזה נעצר בבני המשפחה, עוד לא שמענו הכל בפרשה הזו) - זה יכול לפסול. ואפילו אם במקרה הטוב זה לא יפסול - יווצר פה בעצם משפט בתוך משפט, מתי בדיוק הותקנה התוכנה אצל מי, איזו ראייה הושגה איך, והמשפט יתעכב לעוד שנים, עד שספק אם יהיה רלוונטי בכלל.

לדעתי אתה קצת מגזים באימפקט שיהיה לדבר הזה בהקשר המשפט. משפטים לא מבוטלים כל שני וחמישי. ביטול משפט זה אירוע מכונן שקרה פעמים ספורות בתולדות המשפט הישראלי צריך מצבור גדול, חריג ומכריע של נסיבות כדי שדבר כזה יקרה.
יעשו אולי בירור מחודש על כמה ראיות, אולי כמה ייפסלו. לא חושב שהן ישנו את התמונה הגדולה או יגרום לדיליי משמעותי (המשפט ייערך שנים בלי קשר).
הפרשה יותר תשפיע פנים משטרתית מאשר בחוץ.

ספציפית לגבי אבנר - אז נכון שנראה הבוקר שהמשטרה נכנסה לו לטלפון בצורה לא חוקית, אבל לא השתמשו במידע שם בשביל המשפט או לצרכים אחרים.
הוא אולי יכול לתבוע אותם על חדירה שלא כדין או על פגיעה בפרטיות. לא רואה איך זה משפיע על המשך התגלגלות משפט נתניהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:23 pm 
Sophomore

בכל מקרה מדובר בפרשייה מהחמורות בתולדות המדינה ואני לא יתפלא אם השב'כ ידע על מה שהמשטרה עושה והעלים עין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:48 pm 
Hall of Famer

מה קשור, מר פרשן. השב"כ מפקח על המשטרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:52 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ספציפית לגבי אבנר - אז נכון שנראה הבוקר שהמשטרה נכנסה לו לטלפון בצורה לא חוקית, אבל לא השתמשו במידע שם בשביל המשפט או לצרכים אחרים.
הוא אולי יכול לתבוע אותם על חדירה שלא כדין או על פגיעה בפרטיות. לא רואה איך זה משפיע על המשך התגלגלות משפט נתניהו.

מאיפה אתה יודע מה עשו עם המידע שהשיגו מהטלפון של אבנר?
אני לא יודע אם יבטלו את המשפט של ביבי, כנראה שלא, אבל לדעתי הפרשיה הזאת זה החבל שיוציא אותו מהמשפט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 4:02 pm 
Sophomore

אני היחיד שחשד אוטומטית ביאיר כשהוא שמע שפרצו לאבנר?

פרשה שקרתה תחת שלטונו של נתניהו, עם השרים והמפכלים שהוא בחר בפינצטה, בגוף משטרתי שלא ממש מצטיין בשמאלנות, אבל כמובן שהשמאל אשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה