עמוס לב כתב:
ריבילדינג, רטולינג, זה בערך כמו טופ5, סופרסטאר, פוטייטו, פוטאטו. שורה תחתונה, כרגע לפילי יש קבוצה שיכולה לעשות ריצה עמוקה בפלייאוף פלוס נכס שאפשר להמיר אותו כרגע לשחקן תורם מעל לממוצע (נניח סי.ג'יי מאקלום). מה שאתה מציע זה לפרק את המבנה הנוכחי. להמיר את הנכס הנוכחי שלא משותף, בנכס אחר (אינגרם) ובדרך גם לוותר על הכלי מספר 2 שלך בקבוצה (האריס), בגלל החוזה הגבוה שלו. הנכס (אינגרם) שאתה משיג כנראה לא מהווה שיפור משמעותי על הקיים, אבל אתה רוצה אותו כדי שיהיה לך אופציות להמשך הדרך בעונה הבאה.
כלומר התהליך שלך זה לקחת קבוצה שיכולה לנצח כאן ועכשיו (לא באחוזים גבוהים, אבל האופציה קיימת, ראה 2 מ-3 האלופות האחרונות שזכו הרבה בגלל סיטואציה ואפילו גם את הלייקרס אפשר להכניס תחת אותה קטגוריה), שיש לך קלף ביד לחזק אותה אפילו משמעותית ולהפוך לשחקן יותר משמעותי בתמונת האליפות ולהמיר את הקבוצה הזאת בהגדלת האופציה שלך להשתפר בעתיד, כשהאופציה הזאת מותנית בכל מיני דברים שאולי יקרו ואולי לא. הדבר היחידי החיובי שאפשר להגיד על הטרייד הזה, הוא שהוא משמר פחות או יותר את אותם סיכויים להצלחה העונה אם מורי יחליט לא להעביר את סימונס ולא לעשות כלום.
אני יכול לקרוא לזה ריבילדינג, כי אתה לוקח קבוצה א' ורוצה להפוך אותה לקבוצה ב', גם אם עמוד התווך שלך אמביד נשאר. אפשר גם לקרוא לזה רטולינג אם אתה רוצה ניואנסים.
זה שאתה אומר "X זה בערך כמו Y" לא עושה זאת לכך. גם אני נגד ההתעסקות הזאת בסופרסטארים מול סטארים, טופ 5 וכל הדירוגים האלה. אבל חושב שנתתי שתי הגדרות ברורות למדי עבור ריבילדינג וריטולינג. אני לא מציע לפרק כלום בפילי. טרייד על שני שחקנים, שרק אחד מהם פעיל כרגע, בתמורה לחבילה שבראשה מגיע שחקן אחד בולט (אינגרם) שלגמרי יכול להיכנס למשבצת של טוביאס כאן ועכשיו, זה ממש לא נחשב לפירוק בספר של אף אחד.
באותה מידה אפשר לומר שהבאת מקולום על המשבצת של קארי בחמישייה זה "לפרק".
אני בכוונה לא נכנס לשאלת "האם פילי קונטנדרית במצבה הנוכחי, או במצב שבו מביאה את שחקני הכדורסל הכי טובים ומתאימים שאפשר להשיג על סימונס, כאן ועכשיו" אל מול השאלה "האם פילי עם אינגרם במקום טוביאס, והארט על הספסל עד סוף העונה במקום סימונס בחליפה, היא קונטנדרית כמו בתרחיש הראשון". אני סה"כ הצעתי טרייד שיכול להשיג חלק ניכר ממטרותיו של מוריי בטרייד על סימונס: לשמר ערך עבור טרייד פוטנציאלי בהמשך, לפנות קאפ ספייס ולייצר גמישות כלכלית, ואפילו במישור הכדורסל, לא להחליש את הקבוצה אלא דווקא לחזק אותה בסקורר צעיר עם אפסייד הגנתי עדיף.
לפי ההגדרה שלך, גם החלפת יונאס ולנצ'יונאס ודלון רייט במארק גאסול לפני שלוש שנים היתה מהלך של ריבילדינג, כי קבוצה א' הפכה לקבוצה ב' במחי החלפת שני שחקנים באחד. אין מה לומר, מסאי יוג'ירי בהחלט גאון...עשה ריבילדינג בפברואר ולקח אליפות ארבעה חודשים לאחר מכן.
ורגע, כשהווריורס ויתרו לאחר עונה של 9-73 והפסד ריפיט במשחק 7 גורלי על שני שחקני חמישייה, בשביל לפנות קאפ ספייס להחתמת דוראנט, גם אז זה היה ריבילדינג או ריטולינג? לא, זה היה מהלך ממוקד של פינוי קאפ ספייס, גם במחיר של אובדן ערך מסוים, בשביל להחתים את הפרס הגדול יותר.