סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 11:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 5:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
Shiver כתב:
ספציפית לגבי אבנר - אז נכון שנראה הבוקר שהמשטרה נכנסה לו לטלפון בצורה לא חוקית, אבל לא השתמשו במידע שם בשביל המשפט או לצרכים אחרים.
הוא אולי יכול לתבוע אותם על חדירה שלא כדין או על פגיעה בפרטיות. לא רואה איך זה משפיע על המשך התגלגלות משפט נתניהו.

מאיפה אתה יודע מה עשו עם המידע שהשיגו מהטלפון של אבנר?
אני לא יודע אם יבטלו את המשפט של ביבי, כנראה שלא, אבל לדעתי הפרשיה הזאת זה החבל שיוציא אותו מהמשפט.

כרגע הפרשה היא בשלבים מאוד ראשוניים, בהחלט נראית כמו מגניטודה ברמת ווטרגייט הישראלית... מוקדם לדעתי להגיד מה ההשפעה של הדבר הזה על המשפט. ביטול משפט זה מעשה קיצוני שאנחנו עוד מאוד רחוקים ממנו. גלגלי הצדק בינתיים ממשיכים להתגלגל לאיטם.
מה זה מה עשו עם המידע שהשיגו מהטלפון של אבנר? לטענתו הוא לא קשור בשום צורה לפרשיות... זה לא עלה אף פעם גם על ידי החוקרים. אין כנראה שום מידע רלוונטי לעשות איתו משהו. כמו שאמרתי זו אולי פגיעה בפרטיות של אבנר האזרח ששווה תביעה אזרחית נפרדת, אבל בהקשר המשפטי של אבא שלו אני לא רואה איך הדבר הספציפי הזה יכול להשפיע לטובה או לרעה.

הדבר שמוזר לי הוא למה בכלל להעסק עם אבנר, כאשר יותר סביר שאצל יאיר/שרה יהיה המידע העסיסי (תרתי משמע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 11:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:
מה זה מה עשו עם המידע שהשיגו מהטלפון של אבנר? לטענתו הוא לא קשור בשום צורה לפרשיות... זה לא עלה אף פעם גם על ידי החוקרים. אין כנראה שום מידע רלוונטי לעשות איתו משהו. כמו שאמרתי זו אולי פגיעה בפרטיות של אבנר האזרח ששווה תביעה אזרחית נפרדת, אבל בהקשר המשפטי של אבא שלו אני לא רואה איך הדבר הספציפי הזה יכול להשפיע לטובה או לרעה.

הדבר שמוזר לי הוא למה בכלל להעסק עם אבנר, כאשר יותר סביר שאצל יאיר/שרה יהיה המידע העסיסי (תרתי משמע).

תגיד לי, אתה עושה את עצמך?
בטלפון שלך אין שום מידע על בני המשפחה שלך? אתה לא מדבר איתם בטלפון? לא מתכתב איתם בווטסאפ? הם לא מוסרים לך שום אינפורמציה? אין שם מידע עליהם, תמונות שלהם, אולי מידע איפה הם היו ומה עשו? אתה אדם רקלוסיבי למדי, הייתי אומר.
שאלה אחרת - אתה יודע איך התוכנה הזו עוברת? איך היא מותקנת ומתפשטת בין מכשירים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 12:31 am 
מנהל פורום

אתה רציני? אתה חושב שתכלית השתלת התוכנה אצל אבנר היא מעקב תנועות אחרי אילו דירות מסתור ביבי נמצא בהם כמו איזה פעיל חמא"ס? קצת לקחת את זה צעד או עשרה קדימה... יש לי מידע בטלפון כמו לאחרים. אולי החוקרים קיוו למצוא שם איזו ראיית זהב. אבנר (למיטב ידיעתי דרך התקשורת) הוא אזרח רגיל שברגילים שבמקרה נקלע לסיטואציה של הבן של. לאורך כל החקירה והמשפט, כבר 4-5 שנים, הוא לא קשור לפרשייה בשום צורה והסיכוי שיש לו מידע רלוונטי שיכול להצטייר כראיה או אפילו להיות מסייע בצורת מטא-דאטה הוא אפסי. זה כנראה בניגוד ליאיר נתניהו. אם הוא היה מעורב בצורה כזו או אחרת בפרשייה או שהיה בטלפון שלו משהו מפליל כבר היינו יודעים על זה. למשל על איריס אלוביץ' ידעו כבר מזמן שמצאו לה ראיות בטלפון.
כמו שאר המושתלים שנחשפו הבוקר שהיו קשורים כל אחד לפרשיותיו - בהקשר של המשפט הפלילי שלהם, עצם החדירה ואי מציאת ראיות מפלילות, לא חושב שזה אמור לשנות את גורל התהליך המשפטי שמתנהל בעניינן לחיוב או לשלילה. מי שמצאו בטלפון שלו ראיות מפלילות שעלולות להיפסל (כמו איריס אלוביץ') - זה כבר סיפור אחר, וכאן יש סיכוי מסוים לפסילת הראייה.

וכן, אני יודע איך התוכנה עובדת ומדביקה ואפילו על איזה ZERO DAY היא מנצלת. זה מידע שכבר נחשף בעבר על ידי כל מיני גורמים כולל אפל עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 12:38 am 
Hall of Famer

כלומר אתה יודע שכל מה שצריך זה את פרטי אנשי הקשר של אבנר, ואפשר להדביק את כולם בקלות. הדבקת את הטלפון של אבנר? יש לך כל מה שאתה צריך כדי להדביק גם את האחרים. כמו שאמרתי אני די בטוח שזה לא נעצר בו.
ולגבי מידע על בני המשפחה בטלפון של אבנר, א"ב של מידע חקירתי. אבנר לא צריך להיות קשור לפרשות, אבל הטלפון שלו כן מלא מידע נסיבתי על בני משפחתו כמו ששלך מלא על בני משפחתך. לפעמים מספיקות פיסות מידע קטנות כמו איפה היה מישהו ומתי על מנת לחבר אותו למשהו שקרה, למשל.
אבל כאמור זה עוד הקטע הקטן פה. למה אבנר? כי אפשר להגיע ממנו בקלות לאחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 1:09 am 
מנהל פורום

לגבי ההדבקה עצמה, מבחינה טכנולוגית גרדא אם יש יעד מעניין יותר המשטרה יכלה להדביק אותו באופן ישיר, היא לא הייתה צריכה לעשות את זה דרך אנשי הקשר של צד ג'. אתה לא באמת חושב שהחוקרים צריכים את אנשי הקשר של אבנר כדי לדעת מה מספר הטלפון של שרה, יאיר או טופז לוק.

מדובר בעבירות צווארון לבן של האזרח החשוב ביותר במדינה, לא בתפיסת מבוקש. כדי להשיג הרשעה מהדהדת צריך ראיות זהב, לא דברים נסיבתיים. הצלבת מקומות או איכונים זה אולי משהו שהוא אפשרי בחקירה כזאת כחלק מארסנל הכלים שיש לחוקרים, אבל הסיכוי שהוא מה שישיג את ההרשעה הנכספת הוא קטן מאוד.
הניחוש שלי הוא שבמסגרת הירייה לכל הכיוונים בחקירה הזאת, המשטרה קיוותה למצוא אצלו איזו ראייה מעניינת והיא כנראה לא מצאה שום דבר כזה.

ניחוש נוסף לגבי למה אבנר, הוא שלהדביק את הסלולרי של ביבי או שרה זה באמת מעשה חסר תקדים ואפילו יאיר שנתפס לפעמים כמו מושך בחוטים זה צעד אחד מעבר לקו האדום של החוקרים. לעומת זאת להדביק את הבן התמים זה מעשה שאולי יחשבו שייסלח.
אני אגב בטוח שהתגובה התקשורתית הייתה שונה אם זה היה יאיר ולא אבנר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 1:12 am 
Hall of Famer

אני רק שאלה
למי היה את האינטרס להפעיל את התוכנה על אנשי מקצוע כמו שי באב"ד וקרן טרנר?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 1:24 am 
Hall of Famer

לא אמרתי שלדעת איפה היה מאן דהוא ומתי זה ראייה מספיקה להרשעה. אבל כל חוקר יגיד לך שזה יכול להוביל אותו לראיית זהב, לאשש אותה או להצטלב איתה. עבודת חקירה, בטח חקירה כזו מורכבת, היא לא זבנג וגמרנו דיגוטומי של למצוא ראיית זהב או לא כאילו היינו במשחק קווידיץ' בהארי פוטר. זה צירוף של המון פיסות מידע קטנות. וזו רק דוגמה, אני מתאר לעצמי שחוקרים מנוסים ומיומנים יכולים להוציא הרבה ממידע נסיבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 9:18 am 
מנהל פורום

אז לדעתי יש הבדל תהומי בין עבירות פליליות קלאסיות, בהן כל בדל ראייה למיקום/אי מיקום החשוד בזירת הפשע עלול להיות משמעותית (נסיבתית או מטא-דאטה) , לבין עבירות צווארון לבן, ששם במרבית המקרים לא תהיה הרשעה בלי ראיית זהב. אני לא אומר שזה לא יתכן שמה שנשאב מהטלפון של אבנר יכל אולי לקדם בעוד כמה מילימטרים את החקירה, אבל לפי הראיות שהוצגו עד כה במשפט ומה שפורסם במדיה, זה כנראה לא המצב. ולכן עצם השתלת התוכנה בטלפון שלו ספציפית, לא אמורה לגרום לתזוזות טקטוניות בתוצאת המשפט של נתניהו האב ולא לביטולו.
בסוף בבית המשפט נבחנות הראיות והעדויות, והפרי המורעל מתייחס לאיך אותן ראיות הושגו במישרין ולא לכל שרשרת החקירה המשטרתית. זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לצוות ההגנה להוכיח שהשתלת התוכנה ללא צו, בסופו של דבר הובילה את החוקרים לגלות ראיה במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 10:54 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני רק שאלה

אם אני זוכר נכון, הם היו חשודים בהדלפת מסמכים. אני לא חושב שהם אפילו נחשדו בעבירה פלילית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 4:50 pm 
Junior

בינתיים נראה שההרמוניה המעושה בקרב הקואליציה מתחילה להתפורר לה, שעה שחוק האזרחות של שקד והגרסה הקשיחה יותר של שמחה רוטמן עברו בקריאה ראשונה עם תמיכה משותפת של האופוזיציה והאגף הימני בקואליציה. במרצ בתגובה מייבבים כמה לא סופרים אותם וכמה הם לא משפיעים, ולמען ההגינות יצוין שהם צודקים, מה שלא מוריד ממידת ההנאה שלי כצופה מהצד. :)

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' פברואר 08, 2022 4:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 4:54 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
אני רק שאלה

אם אני זוכר נכון, הם היו חשודים בהדלפת מסמכים. אני לא חושב שהם אפילו נחשדו בעבירה פלילית.

לטרנר היה סכסוכון עם ישראל כץ, אבל זה היה בתקופתה במשרד האוצר, במשרד התחבורה דווקא הבנתי שכולם רק העריכו אותה.
הפגסוס מכוון לתקופתה במשרד התחבורה (כך הבנתי מקריאה זריזה אתמול), ולא שמעתי שהיא היתה מסוכסכת עם מישהו שם. ההפך, דווקא כולם העריכו אותה.
וגם אם היה משהו קטן עם כ"ץ במשרד האוצר זה לא משהו שקרוב לנסות להסביר ריגול/חטטנות של המשטרה באמצעות פגסוס.
לגבי שי באב"ד לא זוכר שאי פעם שמעתי על משהו לגביו, רק זוכר שהוא היה מופיע קצת במסיבות העיתונאים של הקורונה.

קיצר, אם זה אכן נכון שריגלו אחריהם נראה כמו משהו הזוי לגמרי .

אגב, אני מציע לחכות עוד כמה ימים לתגובת המשטרה.
יכול להיות שיהיו הכחשות לפחות לגבי חלק מהמקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 4:57 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
בינתיים נראה שההרמוניה המעושה בקרב הקואליציה מתחילה להתפורר לה, שעה שחוק האזרחות של שקד והגרסה הקשיחה יותר של שמחה רוטמן עברו בקריאה ראשונה עם תמיכה משותפת של האופוזיציה והאגף הימני בקואליציה. במרצ בתגובה מייבבים כמה לא סופרים אותם וכמה הם לא משפיעים, ולמען ההגינות יצוין שהם צודקים, מה שלא מוריד ממידת ההנאה שלי כצופה מהצד. :)

הפעם זה סוג של מיטת סדום עבור הממשלה.
או שמאשרים ואיכשהו מרץ ועבאס בולעים את הגלולה, או שמפרקים. קשה למצוא אופציה אחרת.

צריך לזכור שבגץ מכריח את שקד לקבל החלטות בעניין האזרחות לערבים. קשה למרוח את זה עוד הרבה.

להערכתי הערבים ומרץ יבלעו את הגלולה המרה.
איזה אופציות אחרות יש להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 5:02 pm 
Hall of Famer

למיטב זכרוני באב"ד היה מחריפי המתנגדים למדיניות הסגרים ולהגבלות בתחילת ימי הקורונה, עד שהתפטר כמה שבועות אחר כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 08, 2022 10:46 pm 
Hall of Famer

מה שמשותף (בדיעבד) לטרנר ובאב"ד זה איך שהם סיימו את תפקידם ו"פתחו" על ישראל כץ
אז זה גורם לי לחשוב האם לא ייתכן שמישהו סביב כץ (בידיעתו או שלא) או מתוך הליכוד היה מעורב בלסמן אותם כיעדים למעקב
אחרת אני לא רואה מה דווקא הם שונים מאי אלו נושאי משרה אחרים במשרדים הבכירים (וחוץ מפלמור - שגם היא קצת "סומנה פוליטית" בהמשך, לא ראיתי שפורסמו עוד שמות ממעמד דומה). למשל האם עקבו אחרי מישהו מקביל ממשרד הביטחון? החינוך? הבריאות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:28 am 
Hall of Famer

באב"ד מונה ע"י כחלון, וברגע שכץ נכנס, הראו לו את הדרך החוצה, ומנגד כץ מינה את טרנר-אייל שהייתה מנכ"לית משרד התחבורה.
בתקופת הקורונה לא היה מפכ"ל מכהן, אלא היה מ"מ - ניצב מוטי כהן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:57 am 
Hall of Famer

אם נחזור לעניין, נראה שהתביעה במבוכה מסוימת. בית המשפט דרש מהפרקליטות תשובות עד אתמול ב-1400, ונראה שהמשטרה לא ממהרת לתת את התשובות לפרקליטות... הפרקליטות ביקשה, וקיבלה, דחייה עד יום ראשון. אם הבנתי נכון, בינתיים בוטל הדיון הקרוב ומחכים לתשובות של הפרקליטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 5:46 pm 
Junior

לא יודע איפה לשים את זה אבל אני חייב לחלוק את הגיגיי יאיר נתניהו:
https://twitter.com/YairNetanyahu/statu ... 0737561600

( מעלה תהייה איך ח"כ סעיד אלחרומי מת בדיוק כשאמר שיתנגד לתקציב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:43 pm 
מנהל פורום

האבק מתחיל לרדת מחשיפת NSO. אז בינתיים למרות רשימת היעדים המכובדת לכל הדעות, התקפות תכלס היו ממש מעט, וגם חלק מהן היו באישור הפרקליטות. בינתיים למעט מקרה בודד, המשטרה טוענת שההפעלה הייתה לפי הנהלים (הכנס כאן בדיחה על אמינות המשטרה).

הפרקליטות אומרת היום שמבחינת משפט נתניהו, לא נפל פגם.

מכה קלה בכנף המשפט כרגע. מ"עוד רגע הולכים לבטל את המשפט" הגענו ל"לא היה כלום כי אין כלום" תוך כמה ימים.
בגלל זה אני תמיד מציע לחכות לפני פרשנויות חותכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 1:27 am 
Junior

Shiver כתב:
האבק מתחיל לרדת מחשיפת NSO. אז בינתיים למרות רשימת היעדים המכובדת לכל הדעות, התקפות תכלס היו ממש מעט, וגם חלק מהן היו באישור הפרקליטות. בינתיים למעט מקרה בודד, המשטרה טוענת שההפעלה הייתה לפי הנהלים (הכנס כאן בדיחה על אמינות המשטרה).

מכה קלה בכנף המשפט כרגע. מ"עוד רגע הולכים לבטל את המשפט" הגענו ל"לא היה כלום כי אין כלום" תוך כמה ימים.

אני באמת שואל,
מי יחקור את החוקרים?

למה להאמין למילה שיוצאת להם מהפה אם הם בעצמם חשודים במעשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 1:30 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
Shiver כתב:

אני באמת שואל,
מי יחקור את החוקרים?

אני אומר ברדוגו, עכשיו שהתפנה לו הלו"ז.
אני יודע שהוא לא בדיוק חוקר אבל הוא גם לא עיתונאי ונתנו לו לשחק אותה עיתונאי במשך שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 7:24 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
Shiver כתב:

אני באמת שואל,
מי יחקור את החוקרים?

א. אני מסכים במיליון אחוז שאת פרשת NSO חייבים לחקור בצורה רצינית, ולא בצורה שבה החשודים חוקרים את עצמם.
ב. לפרקליטי ודוברי נתניהו יש אינטרס ברור לפמפם את הפרשה הזו ולצייר קשר שמוביל משימוש לא חוקי של המשטרה בתוכנת פגסוס לזיהום חמור של משפט נתניהו שדורש את ביטולו, בינתיים עד כמה שאני ראיתי הם לא עשו שום דבר שאפילו מתקרב לזה.

אז במובן מסויים גם דובי וגם שיבר צודקים, הפרשה הזו חמורה וחייבת להחקר, אבל בהקשר של משפט נתניהו, אלא אם כן יצאו פרטים משמעותיים שלא יצאו עד היום, בקושי מכה קלה בכנף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה