סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טרייד דדליין 2022
הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 5:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יובל, אתה באמת לא הולך בגלל קורונה? בגלל הפחד או בגלל התקנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 5:19 am 
Freshman

כן, אני מבין את הנקודה שלך :hi_hi_hi:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 8:09 am 
Senior

קיופיפלו כתב:
לא נצליח להשיג שום אייטון אבל ננצח הלילה ב20 הפרש את אורלנדו כי לא יהיה מי שידרדר את ההגנה שלנו ובקשר לשחקנים שהגיעו, אני לא ממש מכיר את ההגנה שלהם אבל הלילה מנצחים ב20 הפרש לפחות!

בול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 9:28 am 
Sophomore

מה שלי מוזר זה שקו אחורי שתיאורטית אמורים להשלים זה את של סאבוניס וטרנר לא עבד.
האחד שומר מעולה, אתלטי, קולע מחצי מרחק ומבחוץ. השני גבוה התקפי נהדר, קולע מבחוץ ושומר בינוני מינוס וריבאונדר על.

אבל כשזה לא הצליח, הליברטון זה באמת יהלום.זה ולוורט וברוגדון עם מספרים מעולים, אבל מנהלים משחק לא משהו ובלי מנהיגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 9:36 am 
Hall of Famer

כולם בדעה אחת ורק אני אומר שהליבורטן לא הוכיח שום דבר בינתיים. סופרסטאר הוא לא יהיה בעיניי. מה כן? יש לו את הידיים הארוכות של רונדו ודג'ונטה, אז הוא יהיה בספירה שלהם
האם סבוניס, גם אם בעמדה אחרת, לא נמצא בספירה שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 10:01 am 
Senior

נורטון כתב:
כולם בדעה אחת ורק אני אומר שהליבורטן לא הוכיח שום דבר בינתיים. סופרסטאר הוא לא יהיה בעיניי. מה כן? יש לו את הידיים הארוכות של רונדו ודג'ונטה, אז הוא יהיה בספירה שלהם
האם סבוניס, גם אם בעמדה אחרת, לא נמצא בספירה שלהם?

נניח. אחד צעיר ב-4 שנים, על חוזה רוקי שיהיה רסטריקטד פרי אייג'נט בעוד 3 עונות. השני מבוגר ב-4 שנים ועל חוזה שיסתיים עוד שנתיים ויהיה אנרסטריקטד פרי אייג'נט. בנוסף הקבוצה שלך לא טובה כרגע.

מה למען האל אמור לגרום לך להחליף ביניהם? למה זו בכלל אופציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 10:32 am 
Hall of Famer

יובל, זאת לא בדיוק התמונה השלמה.
בנוסף להליברטון, הקינגס מחזיקים בעוד 2 רכזים צעירים ומוכשרים. יש כמובן את פוקס עם החוזה הכבד שלו וגם מיצ'ל הרוקי נראה מאד נחמד. השחקנים הללו די דרכו על הרגליים אחד של השני. ההחלטה הייתה צריכה להיות הליברטון או פוקס. עם החוזה של פוקס, לא נראה לי שהיו הצעות אטרקטיביות. אם אתה מאמין כל כך בהליברטון שהוא יהפוך לכוכב גדול ובוודאי עדיף על סאבוניס, אז ברור שזאת טעות. אבל כנראה שהקינגס לא שם כמוך.
מעבר לכך יש יתרונות נוספים, כמו גמישות כלכלית. לאמב מסיים חוזה בתום העונה (שווה ערך לתומפסון שעבר גם הוא בטרייד לאינדי) והולידיי מסיים חוזה לא גדול של 6 מיליון ב-2023. הקינגס נפטרו מ-21 מיליון של הילד ולמעשה הם נכנסים לעונת 23/24 עם התחייבות של פחת מ-80 מיליון בחוזים. לכן כל העניין של החוזה של הליברטון לעומת זה של סאבוניס פחות משמעותי.

אני לא חושב שזה טרייד טוב כי התקרה של קבוצה בהובלת פוקס וסאבוניס היא לא גבוהה ובהליברטון יש את ההבטחה שאולי הוא יהפוך לשחקן שכן מזיז את המחט. אבל אם הקינגס לא מעריכים כך את הליברטון, וסביר להניח שהם לא מאמינים בו כל כך, אז הטרייד הזה לא כל כך נוראי. הבעיה היא שמדובר בטרייד של להשתפר כאן ועכשיו כשהשיפור הוא לא משמעותי. לכן זה גם לא טרייד טוב. הבעיה היא גם בנק' ש - Att תמיד מתמקד וזה אסטרטגיה. הקינגס נוקטים באסטרטגיה מטופשת של שיפור ההווה, כשההווה לא מוביל לכלום, במקום לבנות לעתיד. אבל זאת הגישה, אז לא צריך להתמרמר דווקא על שחקן X שהלך או בא, אלא על מה מוביל את הקינגס להחלטות שהם מחליטים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 10:39 am 
Senior

אם הטרייד הזה היה של שחקנים אחרים בקבוצות אחרות בספורט אחר הוא גם לא היה נוראי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 10:52 am 
Hall of Famer

יופי.
בסופו של דבר הכול נובע מהערכת הכישרון של הליברטון. אתה חושב הוא כוכב שעוד שניה יוביל את אינדי רחוק. הקינגס ככל הנראה חושבים שההבדל בינו לבין פוקס לא כזה גדול וסאבוניס מכסה על הפער ועוד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 11:14 am 
Senior

אני לא מבין מה הפואנטה של הפוסטים שלך.

הטרייד הזה גרוע מהמון סיבות, את כולם כבר פרטנו פה. ברור שאם הקינגס חושבים שהליברטון ממש גרוע וגם הוא מסריח מהפה והוא לא מוריד את הקרש בשירותים ובנוסף סבוניס הבטיח שהוא יחתום עוד שנתיים בחינם ו-ויויק הלך למגדת עתידות שאמרה לו שהם ינצחו 94 משחקים שנה הבאה זה הגיוני.

כן, הוא גרוע כי 'להשתפר' כשאתה במאזן 20-36 בטרייד שאולי יעזור לך בטווח הקצר ואולי לא (סבוניס עדיף על הליברטון ובאדי כרגע? אולי, בטח לא בהרבה) זה מטומטם בקנה מידה שלא רואים יותר בליגה.
כן הוא גרוע כי 'להשתפר' על חשבון רוקי סופר נחשב באמצע השנה השניה שלו זה משהו שאתה לא עושה מסיבות שאמורות להיות ברורות לכולם.
כן הוא גרוע כי אם אתה כבר סוחר ברוקי סופר נחשב באמצע השנה השניה שלו שכל הליגה מאוד מעריכה הדבר העיקרי שאתה צריך לעשות זה -לספר את זה לשאר הג'יאמים בליגה-.
כן הוא גרוע אסטרטגית. הוא גרוע מקצועית. הוא גרוע כי סקרמנטו מנוהלת בפועל על ידי הבעלים המופרע שלה. הכל גרוע.

נתקלתי בתיאור הזה לטרייד באחת מכתבות 'ציוני הטריידים' , לא זוכר איזה כרגע. דיי ממצה -
Kings: G for Good Lord. H for Huh?
There are no letters to describe the Kings, or a plane on which to grade them that would make sense for the current reality we occupy

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 11:33 am 
Hall of Famer

Att כתב:
סיכוי טוב, אגב, שמוריי סירב לשתי החבילות -
להליבורטון + הילד
וגם למקולום ושות'

ומה דעתך על הסירוב הפוטנציאלי הזה?
הליברטון והילד מגיעים לשלושה פלייאופים (שניהם חתומים עד 2024).
פתאום יש לך 4 שחקני התקפה טובים כשחקני חוץ (2 הנ"ל, מקסי וקארי), לצד המשלימים יותר שגם נותנים הגנה (טייבול, גרין) - וסך הכל 3 מאלו שציינתי עולים מספסל (בתוספת לניאנג ודראמונד - כך שפתאום זה אחד הספסלים הטובים בליגה).
זה גם הופך את הקבוצה לצעירה יותר (מחליפים כוכב בן 25.5 בבן 22), ואפילו משלמים פחות בשנים הבאות!
ב-2024 סביר שאתה נפרד מהחלק שיהיו כבר די ותיקים (האריס, הילד, גרין וקארי) ומאריך חוזים והולך על טריו רב שנתי של הליברטון-מקסי-אמביד (וכמובן אולי תשיג שחקן אחר בסדר הגודל הזה במרוצת השנים עד אז).
לי זה נשמע נהדר.

בכל מקרה, טרייד תמוה למדי מבחינת סקרמנטו.
הם בעצם מוותרים על הילד+הליברטון בשכר משותף של איזה 25M לשנה עד 2024 (כלומר כצמד - זה "חוזה גדול" מעולה), ומצילים ממש את אינדיאנה, שהיא קבוצה ממש תקועה - גם לא מגיעים להישגים בשנים האחרונות (חרף סגל בהחלט לא רע), וגם עדיין ללא כישרון צעיר בולט לחלום עליו קדימה כפרנצ'ייז מובהק (בפרט - כזה שרוצה להישאר שם).
אגב, גם לוותר על הליברטון ולהגיד "טוב, מקסימום אם לא ילך - אז נרוויח מהדראפט, זה ממש לא הגיוני". מבלי לבדוק אני מניח שבחוקי הלוטרי הנוכחיים גם קבוצה שמסיימת אחרונה בליגה (והקינגס לא ממש שם, וספק גדול אם יהיו שם מתישהו) בתוחלת לא מקבלת שחקן טוב יותר מהליברטון.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 11:36 am 
Senior

Yuval כתב:
לא לגמרי קשור אבל אין ת'רד חדשות כלליות - ביל סיים את העונה

אז מפה לשם, שחקנים שהיו פוטנציאל לטרייד תמורת סימונס:
* בראדלי ביל - גמר את העונה.
* לילארד - (כנראה) גמר את העונה
* מקולום - עבר לפליקאנס, לא יעבור שוב.
* האליברטון עבר לאינדי ויישאר שם, מה שאומר שגם פוקס לא הולך לשום מקום.
* סאבוניס כנראה לא היה באמת אופציה אף פעם, אבל היה אחד מבכירי השחקנים הזמינים, אז אפילו לא יהיה חלק מעסקה משולשת שתוציא את סימונס מהסיקסרס.

נשאר רק הארדן. אני חושב, מצד אחד, שהמומנטום שהיה בצד של מורי בימים האחרונים קצת נעצר - אין לו אופציות אחרות, זה או הארדן או לחכות לקיץ.
מצד שני, יכול להיות שכל התנאים פשוט מתכנסים לזה שהטרייד הזה יהיה הדבר ההגיוני היחיד לשני הצדדים - במיוחד עכשיו כשהארדן הפסיק לשחק בברוקלין בגלל הפציעה בהאמסטרינג.

בכלל, הפציעה של הארדן בהאמסטרינג מתחילה להסתמן ככבד של יוסריאן, שהוא בדיוק כמעט, אבל לא צהבת. לא מספיק חמור בשביל ניתוח ואיזו תקופה ארוכה בחוץ, אבל בדיוק מספיק חמור כדי שהוא יוכל לשבת בצד בכל פעם שלא כל-כך מתאים לו לשחק.

לשתי הקבוצות יש אינטרס די ברור לעשות את הטרייד הזה כבר היום או מחר, ובכל זאת - אם אני צריך להמר זה לא יקרה לפני הקיץ, מורי לדעתי או משוכנע לגמרי שהוא יכול להשיג את הארדן בקיץ, או מנסה לבלף בכל הכוח שהוא משוכנע ככה ולכן לא יעשה את הפשרות הנדרשות כדי לזרז את העסקה. אבל מה אני יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 11:42 am 
Junior

מסכים עם יובל, אין מילה אחת טובה שאפשר להגיד על הטרייד הזה מבחינת סקרמנטו.
מבחינת אינדיאנה לא לגמרי ברור לי למה הם החליטו להיפטר מסאבוניס שהוא גם שחקן מצוין וגם צעיר, אבל לפחות קיבלו תמורה טובה מאוד (וגם בכל זאת הליברטון יותר צעיר מסאבוניס).

לגבי פורטלנד וניו אורלינס, ראה סקרמנטו.
פורטלנד כבר שנים מנוהלת גרוע אבל איכשהו בדדליין הנוכחי הצליחה לחרב לעצמה כל סיכוי להיות רלוונטית שנים קדימה (למעט מקרה של גניבה גדולה בדראפט).
ניו אורלינס... מה? עשו טרייד שבבסט קייס סנריו (כלומר, זאיון בריא) אולי יכניס אותם לפלייאוף. למה שהם בכלל ירצו את זה במצבם הנוכחי? אלוהים יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 12:30 pm 
Hall of Famer

אחרי קצת מחשבה, אני חושב שקצת מחמירים כאן עם סקרמנטו, הטרייד הזה לא מדהים ודי בטוח שהם יכלו להוציא יותר על הליברטון, אבל סאבוניס הוא עדיין תמורה בכלל לא רעה, גבוה של 18-20 נק', 12 ריב' למשחק, מוסר טוב מאוד (5 אס' למשחק העונה, כמעט 7 בשנה שעברה) עוד לא בן 26, שומר סביר לגמרי, בלי עבר רציני של פציעות, בלי בעיות משמעת ועם חוזה מאוד נוח ביחס לתוצרת שלו (18-19 מיליון לעונה לעוד 2 עונות אחרי זו), You could do A LOT worse.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 12:59 pm 
Junior

rony כתב:
אחרי קצת מחשבה, אני חושב שקצת מחמירים כאן עם סקרמנטו, הטרייד הזה לא מדהים ודי בטוח שהם יכלו להוציא יותר על הליברטון, אבל סאבוניס הוא עדיין תמורה בכלל לא רעה, גבוה של 18-20 נק', 12 ריב' למשחק, מוסר טוב מאוד (5 אס' למשחק העונה, כמעט 7 בשנה שעברה) עוד לא בן 26, שומר סביר לגמרי, בלי עבר רציני של פציעות, בלי בעיות משמעת ועם חוזה מאוד נוח ביחס לתוצרת שלו (18-19 מיליון לעונה לעוד 2 עונות אחרי זו), You could do A LOT worse.

מסכים איתך שקוטלים כאן (ובמקומות אחרים, מסתבר) את הקינגס יותר מדי. גם אני מעריך מאוד את הליברטון, אבל קצת מוגזם לקבוע בכזאת ודאות שהוא הולך להיות כוכב גדול מסבוניס. זה לא שאין לו תחליף בסקרמנטו - יש את פוקס ומיטשל, לעמדה 2 אפשר למצוא איזה שחקן 3 & D שלא ידרוך לפוקס על האצבעות. פוקס-סבוניס יכול להיות חתיכת 2-1 פאנץ', אם תיווצר ביניהם כימיה טובה. השאלה כרגיל היא איזה ביגמן מביאים לצד סבוניס בשביל ליצור את הציוות האידיאלי. מישהו כאן תהה איך זה שהציוות של סבוניס עם טרנר לא עבד טוב כפי שנראה על הנייר. יש הסברים לכך, בין היתר שטרנר לא היה מרוצה מצמצום התפקיד שלו, אבל בגדול מסכים שקשה למצוא התאמה טובה יותר עבור סבוניס משני צדי הפרקט. כי כן צריך סייז ורים פרוטקשן לצדו, ומצד שני למקסם את הספייסינג סביבו בהתקפה (בטח שעכשיו בסקרמנטו כשזה הוא ופוקס).

יש עוד זמן עד למחר בערב, יהיה מעניין לראות אם הקינגס עוד לא סיימו, כי גם בארנס והולמס כיכבו בשמועות. הם יכולים להגדיל את הקאפ ספייס שלהם בקיץ עם כמה מהלכים, כשמאליק מונק ומו במבה נראים כמו יעדי FA מעניינים עבורם. אם כי טרנס דייויס נראה מעולה העונה כשפתח בחמישייה, אז אולי הייתי מתמקד בבמבה להשלמת חמישייה עם פוקס-דייויס-בארנס-סבוניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:10 pm 
Hall of Famer

אני רק אזכיר (אלא אם הדיווחים היו פייק מוחלט) שהיה דיבור על העברת סאבוניס לוושינגטון תמורת הרבה הרבה פחות
סתם איזה סדר גודל של חוזה נגמר או שניים (הארל שכזה) + צעיר בינוני (אבדיה/האצ'ימורה) + איזה בחירה או שתיים
ממש לא בסדר הגודל של האליברטון והילד...

אבל אני מסייג שאולי התקשורת בארץ (שגילוי נאות - אני ניזון בעיקר ממנה, הפודקאסטים של ערוץ הספורט, שידורי המשחקים וכו') "שואבת" דברים מגמתיים בנושא וושינגטון

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:11 pm 
מנהל פורום

מבין לאן אתה הולך, גרנט, אבל וכאן בא האבל הגדול
פוקס, הולך ומתברר כרכז שהתקרה שלו היא קמבה ווקר
מיטצ'ל יכול להתברר כשחקן ברמה של הליברטון, לא יודע, הליברטון היה הרבה יותר טוב ממנו באותה תקופה בקריירה (חצי עונה ראשונה)
אז כתבתי במעלה הת'רד שיכול להיות שהטרייד הזה חיזק את הקינגס בטווח הקצר, אבל מדובר בטווח קצר מאוד
אלא הם באמת מתכננים להביא גארד מעולה בטרייד על בארנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:15 pm 
Senior

B.Grant44 כתב:
rony כתב:

מסכים איתך שקוטלים כאן (ובמקומות אחרים, מסתבר) את הקינגס יותר מדי. גם אני מעריך מאוד את הליברטון, אבל קצת מוגזם לקבוע בכזאת ודאות שהוא הולך להיות כוכב גדול מסבוניס. זה לא שאין לו תחליף בסקרמנטו - יש את פוקס ומיטשל, לעמדה 2 אפשר למצוא איזה שחקן 3 & D שלא ידרוך לפוקס על האצבעות. פוקס-סבוניס יכול להיות חתיכת 2-1 פאנץ', אם תיווצר ביניהם כימיה טובה. השאלה כרגיל היא איזה ביגמן מביאים לצד סבוניס בשביל ליצור את הציוות האידיאלי. מישהו כאן תהה איך זה שהציוות של סבוניס עם טרנר לא עבד טוב כפי שנראה על הנייר. יש הסברים לכך, בין היתר שטרנר לא היה מרוצה מצמצום התפקיד שלו, אבל בגדול מסכים שקשה למצוא התאמה טובה יותר עבור סבוניס משני צדי הפרקט. כי כן צריך סייז ורים פרוטקשן לצדו, ומצד שני למקסם את הספייסינג סביבו בהתקפה (בטח שעכשיו בסקרמנטו כשזה הוא ופוקס).

יש עוד זמן עד למחר בערב, יהיה מעניין לראות אם הקינגס עוד לא סיימו, כי גם בארנס והולמס כיכבו בשמועות. הם יכולים להגדיל את הקאפ ספייס שלהם בקיץ עם כמה מהלכים, כשמאליק מונק ומו במבה נראים כמו יעדי FA מעניינים עבורם. אם כי טרנס דייויס נראה מעולה העונה כשפתח בחמישייה, אז אולי הייתי מתמקד בבמבה להשלמת חמישייה עם פוקס-דייויס-בארנס-סבוניס.

אבל הליברטון לא צריך להיות 'בודאות כוכב גדול יותר מסבוניס' כדי שזה יהיה טרייד רע לקינגס. הם גם נתנו את השחקן הצעיר יותר (קבוצה שההווה שלה הוא די כלום וצריכה לחשוב על העתיד), וגם הוסיפו אליו את השחקן השלישי הכי טוב בטרייד (למרות שלהגנתם - החוזה שלו לא טוב והוא לא שידרוג ענק על הולידיי ולאמב), מספיק שיהיה להליברטון סיכוי לא רע להיות טוב מסבוניס כדי שזה יהיה טרייד גרוע מבחינתם.
יכול להיות שהם כן חוטפים יותר מדי אש על זה, נראה איך סבוניס ישתלב שם.

shmueliki כתב:
אגב, גם לוותר על הליברטון ולהגיד "טוב, מקסימום אם לא ילך - אז נרוויח מהדראפט, זה ממש לא הגיוני". מבלי לבדוק אני מניח שבחוקי הלוטרי הנוכחיים גם קבוצה שמסיימת אחרונה בליגה (והקינגס לא ממש שם, וספק גדול אם יהיו שם מתישהו) בתוחלת לא מקבלת שחקן טוב יותר מהליברטון.

לגמרי - התוחלת של מקום אחרון בליגה זה בחירה 3.7 שזה לפי הכתבה הזו של דה-רינגר https://www.theringer.com/2021/7/28/225 ... pectations משהו בין אוטו פורטר לקודי זלר, טיירוס תומאס ( :? :? ) ולפי הכתבה הזו (https://www.thescore.com/nba/news/773112) אמור לנבא PER ממוצע של משהו כמו 13.5 - להליברטון כבר העונה יש PER של 17.5.
בקיצור, הוא בכיף שווה בחירה 3 ממוצעת, שזה קצת יותר טוב מהתוחלת של סיכויי הלוטרי הטובים ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:26 pm 
Junior

כתבות מעניינות. הראשונה מפתיעה כי דרוזן הוא השחקן החציוני שמקביל לבחירה 9, בכיר הרבה יותר מכל מי שמקביל בבחירות שלפניו.
הכתבה השנייה כנראה מתבססת על sample size קטן מדי (5 שנים), ולראייה הבחירה ה-9 היא זו שמביאה הכי הרבה PER אחרי הבחירה ה-1. תובנה מעניינת אבל על פני 5 שנים יותר סביר שזה רעש סטטיסטי

נערך לאחרונה על ידי דניאל בתאריך ד' פברואר 09, 2022 1:27 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:26 pm 
Hall of Famer

החוזה של הילד בעצמו הוא חסר חשיבות, ועוד יותר קל להסתכל על זה כי גם הוא וגם הליברטון מסיימים חוזה ביחד ב-2024
האם 2 השחקנים הללו ביחד שווים 25M? ללא ספק, ואף עם gap גדול מהשווי "האמיתי"

בחירה 9 זה דני ורוי!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:35 pm 
Junior

חוצפן חיובי כתב:
1. לא יכול להיות שרק לפני זמן קצר פורטלנד שילמו מחיר כלשהו על שחקנים (קובינגטון, פאוול, נאנס) ועכשיו אף אחת מ-29 הקבוצות לא מוכנה לתת משהו מלבד חוזים נגמרים על השחקנים הזה אז נותנים את כולם בחינם. לא קרה שום דבר שיוריד את הערך של החוזים שלהם לאפס מוחלט, חוץ מהפאניקה של ה-GM החדש להיפטר מהם בכל מחיר.

למה לא יכול להיות? אני חושב שאתה ורבים אחרים שמתעניינים בדינמיקה הסחר-מכר של הליגה (פעילי פורום trades & transactions של ריל ג'יאם, לצורך העניין), טועים בתפיסה לפיה ערך של שחקן הוא משהו קבוע ולא תלוי קונטקסט.
קודם כל, אנחנו מדברים פה על רול פליירז. נאנס, לצורך העניין, קולע העונה הכי מעט מאז עונת הרוקי שלו, עם ירידה באחוזי הקליעה משלוש בהשוואה לשלוש העונות הקודמות. הוא גם לא מפסיק להיפצע, שזה היה נכון גם בשנים קודמות, אבל כשמחברים את זה לתפוקה שלו העונה כבר מתקבל רול פלייר על חוזה סביר וקצר יחסית, אבל עדיין כזה שנושא בעלות (כלכלית) גבוהה מדי בשביל להצדיק עלות נוספת (בחירת סיבוב ראשון) בטרייד.

זה לא משנה מה כל אחת מ-29 הקבוצות האחרות היתה מוכנה לתת עבור שחקן נתון אחד, הבלייזרס העדיפו להיפטר מכל השלושה שהיו חתומים לטווח הארוך (מקולום, פאוול ונאנס) ולכן העדיפו שתי עסקאות חבילה במקום לתמרן איזה ארבעה טריידים נפרדים התלויים זה בזה. אתה אומר "לתת משהו מלבד חוזים נגמרים", אבל גם זו נקודה חשובה, הבלייזרס לא רצו לספוג משכורת ארוכת טווח בתמורה ולכן זה כבר מצמצם משמעותית את כמות הקבוצות שניתן היה לסחור מולן ולכאורה לקבל תמורה עדיפה מבחינת נכסים.

נניח בצד לרגע את עסקת קובינגטון-פאוול ונבחן את עסקת מקולום: עד אתמול, דווח שהקבוצות הבאות הביעו עניין במקולום: הניקס, דאלאס, אינדיאנה, אטלנטה וכאמור, הפליקנס. האמת שזה יותר ממה שחשבתי כשניסיתי לחשוב על טריידים מתאימים עליו, כי לקחתי את סוגיית הפיט שלו כאנדרסייזד באופן מחמיר מדי.
בכל אופן, בוא נבחן את מה ששאר הקבוצות הנ"ל יכלו להציע מבחינת שילוב של חוזים ונכסים:

1. הניקס: כמה פרוספקטים מעניינים כמו טופין, קוויקלי ומיץ'-רוב, לא בטוח כמה מהם היו מוכנים לארוז תמורת מקולום, כנ"ל לגבי בחירות הדראפט, אבל מה שבכל אופן הפיל כל עסקה פוטנציאלית זה היעדר חוזים מסתיימים שיגיעו אלינו בתמורה. היה להם קשה מאוד להנדס טרייד ללא מעורבותו של פורנייה, שגם אם נניח לצורך העניין שהיה נשלח לקבוצה שלישית תמורת חוזה מסתיים שהיה מגיע אלינו, הרי שעדיין היינו צריכים לספוג את החוזה של ברקס או קמבה.

2. דאלאס: התכוונו לבנות את החבילה עבור מקולום סביב THJ והחוזה שלו לארבע שנים שרק התחיל, אין מצב. גם דווייט פאוול או משלימי שכר אחרים לא היו מתאימים, למעט פיני-סמית.

3. אינדיאנה: דווקא חשבתי על החלפה של טרנר ולמב במקולום וזלר, שהיתה מורידה אותנו מתחת למס המותרות (נקודה חשובה שאחזור אליה בהמשך), ומסדרת לנו סנטר צעיר ומוצלח מנורקיץ', אבל כנראה שיש לנו מטרות עדיפות על הכוונת. כך שעדיין לא מספיק מבחינת פינוי קאפ ספייס.

4. אטלנטה: יכלו לארוז את החוזה של גאלו (רק 5 מיליון מובטחים לעונה הבאה) עם החוזה הנגמר של רייט, אבל לא בטוח שזו החבילה שהיו מוכנים לתת, בגלל שאז מקולום היה מצטרף לעמדה 2 עמוסה ויקרה שכוללת כבר את בוגדן והורטר. גם לא ברור מה היו מוכנים לתת מבחינת נכסים, מתאר לעצמי שלא את אוקונגוו או האנטר, כלומר שרק בחירות סיבוב ראשון - והבחירה של הפליקנס אטרקטיבית יותר.

ואז מגיעה אופציה מס' 5 - הפליקנס מציעים לנו שילוב של חוזים מסתיימים (הארט וסאטורנסקי), פרוספקט סביר (NAW) ובחירה שמוגנת באופן מאוד אטרקטיבי עבורנו, לפחות מבחינת הדראפט הקרוב (הולכת אלינו אם היא בטווח של 5-14, אם לא אז הופכת לבחירת סיבוב ראשון עתידית). עכשיו, בנקודה הזאת שהפליקנס מוכנים לתת לנו את החבילה הזאת בתמורה למקולום, מי לדעתך יזם ואף דרש את הכללת נאנס והחוזה שלו בעסקה? קרונין או גריפין? אני בטוח שקרונין, כדי למקסם את התמורה עבור הבלייזרס - ופינוי קאפ ספייס חייב להיחשב כחלק מהתמורה.

האם יכולנו להעביר את נאנס תמורת חוזה מסתיים אחר, ולחלץ נכס כלשהו בתמורה? אני בספק רב. קראתי בימים האחרונים על שיחות שלנו עם הקינגס לגבי באגלי (אחרי שהטרייד על פאוול וקובינגטון כבר יצא לפועל), ותיארתי לעצמי שזו תהיה החלפה של נאנס בבאגלי. לא חושב שסקרמנטו היתה מוכנה להוסיף איזו בחירת סיבוב שני שולית בטרייד כזה, הם אלה שהיו סופגים משכורת ארוכת טווח בעוד שאנחנו היינו מקבלים הזדמנות לבחון התאמה של כישרון צעיר ומבוזבז לקראת כניסתו לשוק החופשי.

בשורה התחתונה, המחיר ששולם על קובינגטון שולם כשנותרו לו שנתיים בחוזה נוח, והוא היה לאחר סיומת עונה חזקה כביגמן בסיסטמה של דאנטוני ביוסטון. על נאנס שילמנו בבחירה מוגנת לוטרי, כדי לשדרג מדרק ג'ונס שהפך להיות סרח עודף אצלנו, למי שהיה אמור לתת לנו פאוור אמיתי עם יכולת לשחק גם כסמול בול סנטר. לצערנו, נאנס בעצמו הפך להיות סרח עודף, לאור הכיוון שהוחלט ללכת בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:38 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אני רק אזכיר (אלא אם הדיווחים היו פייק מוחלט) שהיה דיבור על העברת סאבוניס לוושינגטון תמורת הרבה הרבה פחות
סתם איזה סדר גודל של חוזה נגמר או שניים (הארל שכזה) + צעיר בינוני (אבדיה/האצ'ימורה) + איזה בחירה או שתיים
ממש לא בסדר הגודל של האליברטון והילד...

אבל אני מסייג שאולי התקשורת בארץ (שגילוי נאות - אני ניזון בעיקר ממנה, הפודקאסטים של ערוץ הספורט, שידורי המשחקים וכו') "שואבת" דברים מגמתיים בנושא וושינגטון

היו דיבורים על כך גם מחוץ לתקשורת הישראלית. זה לא אומר שזהו ערכו של סבוניס, זה רק אומר שוושינגטון היתה חמה עליו ושזה כל מה שהיתה יכולה לתת, כי הנכסים שלה בינוניים. עניין של קבוצה אחת לא בהכרח מכתיב את ערכו של שחקן. אני מעריך שאינדיאנה היתה נשארת עם סבוניס במידה וזו היתה ההצעה היחידה שעל השולחן, ולא הייתי מתפלא אם ההדלפות באו מכיוון וושינגטון, כדי לשדר לביל שהנה, נעשים מאמצים לחיזוק הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:42 pm 
Junior

uriel17 כתב:
מבין לאן אתה הולך, גרנט, אבל וכאן בא האבל הגדול
פוקס, הולך ומתברר כרכז שהתקרה שלו היא קמבה ווקר
מיטצ'ל יכול להתברר כשחקן ברמה של הליברטון, לא יודע, הליברטון היה הרבה יותר טוב ממנו באותה תקופה בקריירה (חצי עונה ראשונה)
אז כתבתי במעלה הת'רד שיכול להיות שהטרייד הזה חיזק את הקינגס בטווח הקצר, אבל מדובר בטווח קצר מאוד
אלא הם באמת מתכננים להביא גארד מעולה בטרייד על בארנס

קודם כל זו תקרה נהדרת, קמבה היה שחקן פרנצ'ייז בשארלוט לכמה שנים טובות, שפשוט לא השכילו לבנות סביבו קבוצה חזקה מספיק.
כמו שעמוס לב כותב, אם הקינגס הבינו שעליהם לבחור בין פוקס והליברטון, אבל שערכו של פוקס נמצא בשפל, אז הם החליטו לפתור את הפקק בפוינט עם הבעת אמון בפוקס והתחזקות בביגמן שיכול להתאים מאוד לצדו כיופי של סקרינר ומסיים, אבל גם להוביל חמישיות בהיעדרו עם היכולת שלו לתפקד כציר התקפי וכיוצר לאחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:49 pm 
Junior

stavs כתב:
אבל הליברטון לא צריך להיות 'בודאות כוכב גדול יותר מסבוניס' כדי שזה יהיה טרייד רע לקינגס. הם גם נתנו את השחקן הצעיר יותר (קבוצה שההווה שלה הוא די כלום וצריכה לחשוב על העתיד), וגם הוסיפו אליו את השחקן השלישי הכי טוב בטרייד (למרות שלהגנתם - החוזה שלו לא טוב והוא לא שידרוג ענק על הולידיי ולאמב), מספיק שיהיה להליברטון סיכוי לא רע להיות טוב מסבוניס כדי שזה יהיה טרייד גרוע מבחינתם.
יכול להיות שהם כן חוטפים יותר מדי אש על זה, נראה איך סבוניס ישתלב שם.

הקינגס לא עשו פלייאוף מאז 2006, הם לא מעוניינים לחשוב על העתיד כל הזמן, קבלו את זה כעובדה. וזה לא שפוקס-סבוניס הם צמד ששיאו כבר מאחוריו...
כמו שהראיתי, יש להם את האמצעים להעמיד חמישייה מוכשרת ומאוזנת בעונה הבאה ולהפוך לקבוצת פלייאוף עם תקרה מאוד ברורה. לא מה שאטט יחתום עליו כמובן, אבל ויוק ואוהדים רוכשי כרטיסים - בהחלט כן.

מזכיר שפוקס היה הפרוספקט היחידי בואכה דראפט 2017 שרצה להגיע לאימונים אצלם, ושהוא נותר נאמן לפרנצ'ייז. גם זה משהו, אחרי תקופת קאזינס שקדמה לו. ובכלל, אחרי למעלה מעשור וחצי של טייריק אוואנס, קאזינס, באגלי וכל שאר הפרוספקטים שנלקחו בדראפט ולא צלחו, לבנות סביב הליברטון ולחשוב על העתיד (שזה אומר גם דרך ביקורים חוזרים ונשנים בלוטרי, בין אם בצמרת שלו, באמצע או בבחירות המאוחרות), זה ממש לא פרוספקט (תרתי משמע) מלהיב.

מה שכן, פוקס יכול לרשום לעצמו כבר את לוקה והליברטון כשחקנים שסקרמנטו ויתרה עליהם לטובתו...בהחלט שם חתיכת מטרה על גבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 09, 2022 1:53 pm 
Junior

דניאל כתב:
כתבות מעניינות. הראשונה מפתיעה כי דרוזן הוא השחקן החציוני שמקביל לבחירה 9, בכיר הרבה יותר מכל מי שמקביל בבחירות שלפניו.
הכתבה השנייה כנראה מתבססת על sample size קטן מדי (5 שנים), ולראייה הבחירה ה-9 היא זו שמביאה הכי הרבה PER אחרי הבחירה ה-1. תובנה מעניינת אבל על פני 5 שנים יותר סביר שזה רעש סטטיסטי

בראשונה הדירוג המשוקלל לנבחרי הדראפט הוא על סמך ארבע השנים הראשונות שלהם...מה שמסביר מדוע דרוזן מופיע כשחקן החציוני שמייצג את בחירה 9. ג'יאמים צריכים לקבל החלטות על הארכת חוזה על סמך גודל המדגם הקטן הזה, כמובן שהם מסתמכים על הרבה יותר מסטטס של משחקים רשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 83 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: