חוצפן חיובי כתב:
60 מיליון זה לא ריאלי בעליל, צריך להעיף בטרייד או לעשות rencounce לכל שחקן חוץ מלילארד בערך וגם על בחירות הסיבוב הראשון.
קח בחשבון שיש cap גם על בחירות סיבוב ראשון (לפי המיקומים הנוכחיים ובהנחה שפורטלנד והפליקנס לא עולים בלוטרי, יש לפורטלנד את בחירות 8 ו-9), ו-cap בגובה שכר מינימום אם יש פחות מ-12 שחקנים חתומים או עם זכויות עליהם.
לפי הסגל הנוכחי, אחרי הטרייד ששלח את NAW, עם ה-cap על שתי הבחירות ובהנחה שיעשו renounce לנורקיץ', יש 23 מיליון מתחת לתקרה. אני אלך לקראתך ואניח שפורטלנד ייפטרו גם מהחוזים של ווינסלו, ג'ונסון ולוזאדה היום או לפני הפרי אייג'נסי, ויגיעו ל-29 מיליון. וזה אומר שצריך לעשות גם renounce לחריגות הטריידים (אי אפשר להיות גם מתחת לתקרה וגם לשמור חריגת טריידים).
אני באמת לא רואה איך ממצב של חוזים לעונה הבאה עבור לילארד, ג'וש הארט, ליטל וגרג בראון, 30 מיליון מתחת לתקרה (סכום שבדרך כלל מיתרגם לשני שחקנים בינוניים ואוברפייד בשביל שוק כמו פורטלנד), סיימונס על RFA ושתי בחירות דראפט באמצע הלוטרי, פורטלנד בונה בקיץ קבוצה שיכולה להיאבק על משהו מעבר למקום בפלייאוף.
מסכים ש-60 מיליון זו הערכת מקסימום לא ריאלית, אבל זה המספר שנתן ווג'.
שים לב שהחישוב שלך כולל את הארט, שהוא אומנם אחלה רול פלייר לצד לילארד, אבל ירוויח 13 מיליון בלתי מובטחים לעונה הבאה.
חבל שחוקי ה-CBA מונעים מאיתנו לארוז את החוזה הזה, יחד עם בלדסו והחוזה שלו (רק 3.9 מיליון מובטחים לעונה הבאה), בתקופת סיום המורטוריום שחלה מתישהו ביוני, או אם לדבר ברור יותר, לקראת ליל הדראפט ובמהלכו.
מבחינת הרצון להעמיד קבוצה תחרותית סביב לילארד בהקדם האפשרי, כנראה שהמסלול הכי טוב יכול היה להיות שימוש בחריגת הטריידים החדשה + הבחירה של הפליקנס בשביל לצרף את ג'רמיי גרנט, ואז טרייד על שני החוזים הנ"ל + הבחירה שלנו (אחרי שכבר תיקבע בלוטרי) תמורת שחקן שמרוויח באזור ה 30 מיליון. אבל הטרייד השני לא אפשרי, כאמור.
אני בהחלט מכין את עצמי לאפשרות שנצטרך להסתפק בהחתמה מחדש של נורקיץ' על חוזה נוח, החתמה של מו במבה, הבאת קווין לאב לעונה אחרונה בחוזה שלו על תקן חוזה מסתיים גדול שניתן יהיה להשתמש בו בטריידים, ואז שואו קייסינג לרוקי(ז) שנבחר באמצעות הבחירה שלנו ואולי גם הבחירה של פליקנס, במידה ולא יעפילו לפלייאוף. קצת מזכיר את הווריורס העונה עם ווייזמן, קומינגה ומודי, רק שאצלם מדובר בחוזה של וויגינס שמצד אחד עדיין לא מסתיים, ומצד שני הם כן זקוקים לו כל עוד לא מגיע סמול אחר בתמורה.