B.Grant44 כתב:
הטרייד של המאבס על פורזינגיס, בדגש על התמורה שקיבלו, אכן מפתיע מאוד. אם אני מנסה להבין אותו - לא להצדיק, רק להבין - אז נראה לי שנקודת טובה להתחיל בה היא בדוריאן פיני-סמית וג'יילן ברונסון. שניהם נחשבו לנכסים הבולטים של המאבס (דווח שאינדיאנה רצתה לפחות אחד מהם תמורת טרנר, שפציעתו בכל מקרה הפילה את ערכו והביאה לכך שהוא סיים את הדד ליין כשעדיין בשורות הפייסרס). שניהם גם היו זכאים לחוזים חדשים בקיץ - עד אתמול לפחות, כי מיד לאחר הטרייד התבשרנו שפיני-סמית קיבל הארכת חוזה של 52 מיליון לארבע שנים.
לפני שלוש שנים, בעיצומה של עונת הרוקי של לוקה (ועונת הפרישה של דירק), המאבס ניצלו את הסיטואציה של פורזינגיס בניקס (ואת רצונם של הניקס לפנות קאפ ספייס לקיץ 2019 המדובר), וצירפו את פורזינגיס הצעיר במחיר מציאה יחסי (שתי בחירות סיבוב ראשון, ספיגת החוזה של THJ שהתגלה כאחלה עבורם). אבל הציוות של לוקה עם פורזינגיס לא צלח, עם כל הכבוד ליכולת המשופרת שהפגין העונה עם קיד כמאמן, שהבטיח לעשות בו שימוש מגוון יותר. מעל הכל, הפציעות הבלתי פוסקות של פורזינגיס הופכות אותו לשחקן שפשוט לא שווה את המשכורת שהוא מקבל, יוניקורן ככל שיהיה. פיני-סמית, לעומת זאת, אומנם רק רול פלייר אבל אידיאלי לצד לוקה בזכות היכולת שלו להגן על שתי עמדות הפורוורד (ובכך להחביא את לוקה מול הפורוורד המאיים פחות), לקלוע מבחוץ, למסור ולתרום האסל טוב. אם המאבס העדיפו להשאיר אותו (בשליש עלות עונתית מזו של פורזינגיס) כשחקן חמישייה ולהיפטר מפורזינגיס, זה כבר פשוט של עניין של מי היתה מוכנה לקחת.
וושינגטון היתה חמה על פורזינגיס כבר בעונה שעברה, לפי הדיווחים שהיו אז. חוץ ממנה, ממש לא בטוח שהיו לו לוקחות. דווח כמה שעות לפני הטרייד שדאלאס דיברה עליו עם טורונטו, סביר להניח שהם רצו את דראגיץ' בתמורה וכנראה בושה להשלמת משכורות. לאור מה שוושינגטון נתנה להם, ועוד קיבלה בתמורה (רק בחירת סיבוב שני ועדיין, זה מעיד על משהו), אני חושב שגם סביר להניח שטורונטו דרשה בחירת סיבוב ראשון בטרייד שכזה, או לחלופין, ויתרה עליו לחלוטין.
כך שאם מקבלים את זה שחבילת דינווידי-ברטאנס היתה האופציה היחידה על השולחן כנתון, השאלה היא באיזה נתיב פעולה לצעוד מנקודת החלטה זו. נתיב קבלת הטרייד אפשר כאמור התחייבות מידית לפיני-סמית כשחקן חמישייה במחיר נוח. השאלה הבאה היא מה יקרה עם ברונסון בקיץ. אופציה ספקולטיבית אחת היא שדינווידי עשוי לתפוס את מקומו לשנתיים הבאות, בתנאי שדאלאס תצליח להשיג משהו על ברונסון בסיין אנד טרייד. היה בו עניין לקראת הטרייד דד ליין, מצד הניקס למשל, אבל המשכורת הנמוכה שלו הגבילה את מה שדאלאס יכלה לקבל בתמורה, אלא אם היתה משדכת אותו לחוזים אחרים (פאוול, THJ, בולוק) שלא בטוח שלקבוצות המתעניינות היה עניין בהם, כך שהיו נסוגות משיחות הטרייד, או מתעקשות להפחית את הערך שהיו נותנות תמורת ברונסון.
יכול להיות שדאלאס תחתים מחדש את ברונסון, ואז יש חפיפה בינו ובין דינווידי. במקרה כזה, נותרו לדינווידי שנתיים נוספות בחוזה, כשרק כחצי מהמשכורת בשנה האחרונה מובטח. אני בטוח שיהיה ניתן לסחור בו, אולי לצד חוזים אחרים, בשביל לקבל שחקן אחר על חוזה לא-משהו, אבל כזה שיכול לתרום בעמדה ובאספקטים אחרים.
החוזה של ברטאנס בעייתי יותר, מניח שדאלאס קודם כל תנסה לחלץ ממנו משהו ועל הדרך לשפר את ערכו, כסטרץ' 4 מהספסל לצד לוקה.
זה מצריך כישרון לא מבוטל מה שאתה עושה כאן.
עם ההיגיון הזה, אתה יכול להצדיק פחות או יותר כל מהלך שהוא,
חסר היגיון ככל שיהיה.
אני לא רואה שום קשר בין פורזינגיס לבין הסיטואציה של פיני-סמית' או של ברונסון.
למה להשוות בין התפוקה של פיני-סמית' לבין זו של פורזינגיס או את המשכורות שלהם?
אתה לא יכול להשאיר את שניהם? אתה מחוייב לעשות טרייד גם אם הוא גרוע ממש?
בשורה התחתונה, המאבס שלחו את השחקן השני או השלישי הכי טוב שלהם תמורת שני שחקנים מתחת לממוצע שנמצאים על חוזים רעים (החוזה של ברטאנס גרוע יותר מזה של פורזינגיס). בעקבות הטרייד, האפסייד שלהם ירד משמעותית.
וכאמור, במקום לוקה, הייתי מכריח את דרכי לקבוצה אחרת.