סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הארדן לפילדלפיה
הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הבעיה העיקרית בטיעונים שלך, כמעט תמיד, היא רמת הפשטנות שלהם.

אתה לא היחיד שראה שסימונס לא קולע, כולם ראו את זה. כמובן שזכותך לחשוב ששחקן בלי קליעה לא מתאים להיות ה"טופ וואטאבר" שבראש שלך כתוב שצריך להיות בקונטנדרית, אבל זכותם של מנהלי הסיקסרס לחשוב שהוא בכל זאת יכול להתאים להם. וזה מה שהם חשבו. ומכיוון שהם בחרו אותו במקום הראשון, ולא כמו את פאקינג מק"ו שנבחר 11 בדראפט ונשלח עבור פאקינג אופציה שנכון להיום התממשה לפאקינג זאיר סמית', הם התכוונו להמשיך איתו כמו שהוא ולנסות לבנות את הקבוצה המנצחת שלהם כולל המגבלות שלו.

אתה משום מה מניח שאם הסיקסרס היו סוחרים בו "בשיאו", היה גם מתקבל ערך רב כי...למה? מה מנהלי הקבוצות האחרים היו אמורים לחשוב בנקודה הזאת, שבה הסיקסרס מוותרים על הכוכב הצעיר שהם בחרו לא מזמן במקום הראשון?

אם נחזור שניה לטרייד של מק"ו שאתה לא מפסיק להלל, אני אזכיר שוב שזה היה טרייד גרוע לפילי. כל מה שהינקי הצליח להשיג עבור רוקי השנה בשיא הקריירה שלו זה בחירת דראפט עתידית. האופציה הזו נכון להיום התממשה לשחקן שלא נמצא בליגה. איפה המינוף?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:29 pm 
Senior

אם אני לא טועה הבחירה שהם קיבלו הפכה למיקאל ברידג'ס. ונסחרה שוב בדיל שהביא את טוביאס האריס לפילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:36 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

אתה לא היחיד שראה שסימונס לא קולע, כולם ראו את זה. כמובן שזכותך לחשוב ששחקן בלי קליעה לא מתאים להיות ה"טופ וואטאבר" שבראש שלך כתוב שצריך להיות בקונטנדרית, אבל זכותם של מנהלי הסיקסרס לחשוב שהוא בכל זאת יכול להתאים להם. וזה מה שהם חשבו. ומכיוון שהם בחרו אותו במקום הראשון, ולא כמו את פאקינג מק"ו שנבחר 11 בדראפט ונשלח עבור פאקינג אופציה שנכון להיום התממשה לפאקינג זאיר סמית', הם התכוונו להמשיך איתו כמו שהוא ולנסות לבנות את הקבוצה המנצחת שלהם כולל המגבלות שלו.

אתה משום מה מניח שאם הסיקסרס היו סוחרים בו "בשיאו", היה גם מתקבל ערך רב כי...למה? מה מנהלי הקבוצות האחרים היו אמורים לחשוב בנקודה הזאת, שבה הסיקסרס מוותרים על הכוכב הצעיר שהם בחרו לא מזמן במקום הראשון?

אם נחזור שניה לטרייד של מק"ו שאתה לא מפסיק להלל, אני אזכיר שוב שזה היה טרייד גרוע לפילי. כל מה שהינקי הצליח להשיג עבור רוקי השנה בשיא הקריירה שלו זה בחירת דראפט עתידית. האופציה הזו נכון להיום התממשה לשחקן שלא נמצא בליגה. איפה המינוף?

תוהה אם אתה מנסה לרמות אותי או את מי שקורא כאן או שאתה באמת מאמין למה שאתה כותב,
אבל אני לא מתכוון להסביר שוב למה הטרייד על MCW היה מבריק. זה נראה לי ברור מאליו
והסילופים שאתה משתמש בהם לא ראויים בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:37 pm 
Senior

אני לא מסכים עם אטט אבל ברמה העקרונית פה. סימונס מחזיק בג'נריישנל טאלנט. הוא כל כך מוכשר שגם אחרי שנה שהוא לא שיחק, גם אחרי התמוטטות עצבים פומבית ומוחלטת בפלייאוף, גם בלי שום לברג', הוא עדיין היה הפיס המרכזי בעסקה שהביאה את הארדן לפילי. הוא היה סחורה שהרבה קבוצות בליגה ניסו להשיג ומורי היה יכול לדרוש עליו מחיר אדיר.

עכשיו אפשר להסתכל על העולם באופן שאטט מצייר פה, שזה 'הנה, סימונס לא הצליח לפתח קליעה והבעיות שלו התגלו אז היה צריך להעביר אותו לפני 3 שנים'. ואפשר להסתכל על העולם דרך הסתברות וסיכון. אם סימונס היה מצליח להסתדר עם אמביד ולעשות טוויקים לא מאוד גדולים במשחק שלו הם היו יכולים להיות הבסיס לשושלת אליפויות. לוותר על זה בזמן חוזה רוקי היה יכול להתברר כטרייד הכי גרוע של כל הזמנים. 'הסיכון' שפילי לקחו פה מאוד קטן. הם גם זכו לנסות את השילוב הזה במשך כמה עונות והם גם הצליחו לקבל על סימונס תמורה מרשימה.

בעיני להגיד שהיה צריך להטריד את סימונס אחרי עונת הרוקי או ווטאבר זה סתם ראיה שטחית בדיעבד שלא מבוססת על שום אנלטיקה רצינית. הצעד הנכון במקרה הזה היה בדיוק מה שפילי עשו. זה לא אומר ששאר המהלכים שלהם היו טובים.

(ובלי קשר לזה, אני מסכים שהטרייד על מק"ו היה מצוין. זה לא שאני חושב שכל מה שהינקי עשה היה נוראי או שכל מה שהוא עשה היה מדהים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:43 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אם אני לא טועה הבחירה שהם קיבלו הפכה למיקאל ברידג'ס. ונסחרה שוב בדיל שהביא את טוביאס האריס לפילי.

זה קרוב להיות נכון.
אם אני זוכר נכון, הבחירה של MCW לא התממשה בשנתיים קודם לכן בהן היה לפילי סיכוי גדול לקבל בחירה גבוהה מאוד (היה להם חוסר מזל משווע בהקשר הזה).
לבסוף, הבחירה הפכה להיות הבחירה העשירית.
הם אכן בחרו את מיקאל בבחירה העשירית
ואז (משום מה) עשו טרייד נפרד והחליפו אותו בזאיר סמית' שנבחר במקום ה-16 אאל"ט.
אאל"ט באותו זמן מי שהיה אמון על קבלת ההחלטות המקצועיות במועדון היה המאמן לשעבר ברט בראון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:46 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
בעיני להגיד שהיה צריך להטריד את סימונס אחרי עונת הרוקי או ווטאבר זה סתם ראיה שטחית בדיעבד שלא מבוססת על שום אנלטיקה רצינית. הצעד הנכון במקרה הזה היה בדיוק מה שפילי עשו. זה לא אומר ששאר המהלכים שלהם היו טובים.

אין גם ספק שפילי שלחו את סימונס בטרייד בדקה ה-93..
כשהערך שלו עדיין גבוה אבל הכי נמוך שהיה מאז שהגיע לליגה.

מה שאני אומר זה שצריך להתבסס על אנליטיקה רצינית ופילי לא עשו זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:48 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

תוהה אם אתה מנסה לרמות אותי או את מי שקורא כאן או שאתה באמת מאמין למה שאתה כותב,
אבל אני לא מתכוון להסביר שוב למה הטרייד על MCW היה מבריק. זה נראה לי ברור מאליו
והסילופים שאתה משתמש בהם לא ראויים בעיניי.

ואז אתה מגיב בתהיות על רמייה ובדיבורים על סילופים. תתבגר. אני מדבר על עובדות. אתה לא הסברת כלום על הטרייד של מק"ו אף פעם חוץ מלהסתכל בעיניים מאוהבות על ההימור שהינקי לקח.

אז הנה ה*עובדות*: מק"ו הועבר תמורת בחירת דראפט. בחירת דראפט היא אופציה. בנאדם שלא מבין מה זה אופציה, ושאופציה יכולה להתממש בפחות מהמחיר ששולם עליה עד כדי אפס, פשוט לא כשיר לנהל דיון על טריידים.

Yuval כתב:

הפכה למיקאל ברידג'ס שלא שיחק דקה בפילי אלא הועבר לפיניקס תמורת זאיר סמית' ועוד בחירת דראפט עתידית, שהיתה אחד מגלגלי העזר בעסקה שהביאה את האריס.

Yuval כתב:
(ובלי קשר לזה, אני מסכים שהטרייד על מק"ו היה מצוין. זה לא שאני חושב שכל מה שהינקי עשה היה נוראי או שכל מה שהוא עשה היה מדהים)

מה היה מצוין בטרייד הזה? אתה חושב שהמקסימום שאפשר להשיג על שחקן שנחשב לכשרון צעיר בולט זה בחירת דראפט עתידית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ו' פברואר 11, 2022 10:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:48 pm 
Senior

אם אני עוקב נכון אחרי השתלשלות האירועים הארוכה בבסקטבול רפרנס, אז הטרייד של מיקאל ברידג'ס לזאיר סמית' כלל גם בחירת דראפט של מיאמי ב-2021. הבחירה הזו עברה בטרייד לקליפרס בטרייד על טוביאס האריס. משם היא עברה לאוקלהומה בטרייד על שג"א והפכה לטרה מאן השנה.

מאוד נחמד לעקוב אחרי המסלול של בחירת דראפט עתידית דרך מאה אלף טריידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:50 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Yuval כתב:

אתה אומר "אנליטיקה" כמו שאתה אומר "אסטרטגיה". אלה מילים שאתה אוהב בלי להבין מה זה באמת אומר. אין שום קשר לאנליטיקה במקרה של סימונס. וזה, עוד פעם, לפני הדטרמיניזם הבלתי נסבל של "כל החלטה לא טובה ניתנת למניעה על ידי אנליטיקה". זה שטחי, זה ריק, זה סתם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:52 pm 
Senior

Att כתב:
Yuval כתב:

אם תראה לי אנלטיקה שגורמת לך לדעת שבן סימונס לא יממש את הכשרון הפסיכי שלו אחרי עונה אחת אני אשמח לראות כזו.

אתה מבלבל בעיני אנלטיקה ומה שנקרא 'ריזולט אוריינטד'. אם אתה משיג כשרון ברמה של בן סימונס בגיל שהוא הגיע לליגה אתה עושה כל מה שאתה יכול כדי למקסם את הכשרון הזה.

להשוות את זה למק"ו, שחקן מוגבל מאוד ששיחק בקבוצה איומה (בכוונה) והיה 'רוקי השנה' במחזור רוקיז מאוד מאוד חלש זה לא קרוב. אחרי מק"ו בהצבעות היו אולדיפו שנחשב לבאסט עצום בתחילת הקריירה (וגם בסופה, לצערנו), טריי בורק, מייסון פלאמלי וטים הארדווי ג'וניור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:53 pm 
Hall of Famer

אין לי עניין לדון איתך, נדב.
אם זה מעניין מישהו אחר, אני אשמח להמשיך את הדיון ולענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:57 pm 
Senior

(אני לא טוב בציטוטים בממשק הארור הזה)

נדב, אני תופס אחרת ממך את עניין ה'אופציות'. בעיני הערך של בחירות הדראפט לא נקבע על פי השחקן שנבחר בהן, אלא על פי התוחלת המשוערת שלהן. אם מחר יהיה טרייד של מקס סטרוס על הבחירה הראשונה בדראפט 2024 והבחירה הזו תתברר כבאסט אני עדיין אחשוב שהטרייד היה מעולה.

להסתכל על זה אחרת בעיני זה סוג אחר של ריזולט אוריינטד.

אם הטענה היא שאפשר היה להשיג הרבה יותר על מק"ו בזמן אמת (לא הרבה יותר מזאיר סמית', אלא הרבה יותר מבחירת דראפט עם פוטנציאל טוב להיות בחירה גבוהה מאוד), אני מודה שאני כבר לא זוכר במדויק את הלך הרוח לגבי זה בזמן אמת אז קשה לי להגיד. אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 10:57 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אין לי עניין לדון איתך, נדב.
אם זה מעניין מישהו אחר, אני אשמח להמשיך את הדיון ולענות.

ברור שאין לך עניין לדון איתי, אבל אשאיר את שתי העובדות הבאות בחלל הפורום:

1) מסירת נכס בעבור אופציה היא הימור בהגדרה, וההימור יכול להביא להפסד (נכס פחות טוב ממה שמסרת).

2) אין ל"אנליטיקה" שום קשר לקבלת ההחלטה להשאיר את סימונס.

בנוסף אביע דעה: קבלת בחירת דראפט עתידית אחת על שחקן צעיר שנראה מבטיח בשעתו, זו בעיניי לא עסקה אטרקטיבית במיוחד והיא בעיקרה הימור, ראו לעיל סעיף 1. ממש לא תמורה "מצוינת", בטח לא מראש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:00 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
(אני לא טוב בציטוטים בממשק הארור הזה)

נדב, אני תופס אחרת ממך את עניין ה'אופציות'. בעיני הערך של בחירות הדראפט לא נקבע על פי השחקן שנבחר בהן, אלא על פי התוחלת המשוערת שלהן. אם מחר יהיה טרייד של מקס סטרוס על הבחירה הראשונה בדראפט 2024 והבחירה הזו תתברר כבאסט אני עדיין אחשוב שהטרייד היה מעולה.

להסתכל על זה אחרת בעיני זה סוג אחר של ריזולט אוריינטד.

אם הטענה היא שאפשר היה להשיג הרבה יותר על מק"ו בזמן אמת (לא הרבה יותר מזאיר סמית', אלא הרבה יותר מבחירת דראפט עם פוטנציאל טוב להיות בחירה גבוהה מאוד), אני מודה שאני כבר לא זוכר במדויק את הלך הרוח לגבי זה בזמן אמת אז קשה לי להגיד. אולי.

סבבה תוחלת משוערת, אתה חושב שמישהו יכל לחשב את התוחלת המשוערת של בחירת הדראפט שהתקבלה? אין כלי לנתח את זה בכלל. הבחירה הזאת יכלה להתממש על כל הריינג' שבין לוקה לקווין נוקס. כן, כשאתה עושה עסקת אופציה ומוסר נכס ממשי, אתה לגמרי צריך לקחת בחשבון את הריזולט שתקבל באסט, או סתם שחקן פחות טוב ממי שמסרת. ואז מה עשית בזה? כמובן שאתה יכול לעשות את המהלך, קוראים לזה הימור. לכנות הימור שאתה לא יכול לחשב את סיכויי ההצלחה שלו "טרייד מצוין", זה מוזר בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:03 pm 
Hall of Famer

יובל, הצעד המחשבתי שאתה כנראה מעריך, הוא החלק הראשון של הטרייד. אולי הינקי הבין שמק"ו פורץ בואקום וזה הזמן לממש. סבבה, פה גם אני אתן לו קרדיט. הויכוח הוא על התמורה. כאמור לדעתי גם בזמן אמת תמורה חלשה, ובוודאי במהות כפי שהסברתי, לקיחת הימור שיכול להפוך את הערך שנמסר לאפס ממש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:07 pm 
Senior

בהחלט אפשר לכמת את זה, או להגיע להערכה בקירוב. יש הרבה מאוד דאטה על בחירות דראפט. בנוסף זה נכס שאתה מחזיק ביד ויכול להמשיך לגלגל אותו. ובכל שלב מרגע הטרייד ועד זאיר סמית', הנכס הזה היה שווה יותר ממק"ו לדעתי.

המילה הימור לא הופכת את זה לעסקה פחות טובה בעיני. אם נהמר על הטלת מטבע ואני אקבל 102 שקל על כל פלי כשאני מסכן 100 על עץ אני אחשוב שזה עסקה מצוינת גם אם אפסיד.
הסיכון בלקבל קווין נוקס ולא לוקה קיים גם כשקיבלת לוקה, לכן להסתכל על זה מנקודת מבט של מה הגיע בבחירת הדראפט זה בעיני לא נכון בלי קשר למי קיבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:12 pm 
Senior

Hacohen כתב:
יובל, הצעד המחשבתי שאתה כנראה מעריך, הוא החלק הראשון של הטרייד. אולי הינקי הבין שמק"ו פורץ בואקום וזה הזמן לממש. סבבה, פה גם אני אתן לו קרדיט. הויכוח הוא על התמורה. כאמור לדעתי גם בזמן אמת תמורה חלשה, ובוודאי במהות כפי שהסברתי, לקיחת הימור שיכול להפוך את הערך שנמסר לאפס ממש.

יש פה שתי טענות כפי שאני רואה את זה. האחת היא שבחירת דראפט עתידית עם הגנות יחסית מעטות (ממה שאני זוכר) היא לא תמורה טובה למק"ו בזמן אמת באופן אבסולוטי, כלומר אפשר היה להשיג לצורך העניין 2 בחירות דראפט כאלו. זו טענה לגיטימית שאני לא יכול לסתור כרגע כי אני באמת לא זוכר.

הטענה השניה היא לגבי הערך של בחירת דראפט עם פוטנציאל להיות בחירה גבוהה וכיצד מכמתים/מעריכים/מודדים אותה. פה אנחנו חלוקים. השונות בבחירת דראפט היא בהחלט גבוהה, אבל זה לא צריך להניא מועדון בבניה מלנסות להשיג בחירות דראפט או מוריד מהערך שלהן בעיני. הכל כמובן לא נמצא בואקום אבל לא נכנס להינקי ופועלו כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:17 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
בהחלט אפשר לכמת את זה, או להגיע להערכה בקירוב. יש הרבה מאוד דאטה על בחירות דראפט. בנוסף זה נכס שאתה מחזיק ביד ויכול להמשיך לגלגל אותו. ובכל שלב מרגע הטרייד ועד זאיר סמית', הנכס הזה היה שווה יותר ממק"ו לדעתי.

המילה הימור לא הופכת את זה לעסקה פחות טובה בעיני. אם נהמר על הטלת מטבע ואני אקבל 102 שקל על כל פלי כשאני מסכן 100 על עץ אני אחשוב שזה עסקה מצוינת גם אם אפסיד.
הסיכון בלקבל קווין נוקס ולא לוקה קיים גם כשקיבלת לוקה, לכן להסתכל על זה מנקודת מבט של מה הגיע בבחירת הדראפט זה בעיני לא נכון בלי קשר למי קיבלת.

אם אתה יכול לכמת או להגיע להערכה בקירוב על סמך ההרבה מאד דאטה על בחירות דראפט, תראה את זה. אם לא, אתה מבלבל במוח. אנחנו בשנת 2022, האנליטיקה והדאטה והמילים היפות בשיא פריחתן ההסטורית, יש דראפט בלי באסטים? היית מצפה שהתופעה תחלוף מן העולם עם כל הביג דאטה והניתוחים החכמים.

"דעתך" על שווי הנכס ש"ניתן לגלגל" לא באמת רלוונטית. אופציה זה מוצר נורא פשוט. הערך שלו עולה כשחושבים שערך המימוש שלו יהיה גבוה, ויורד עד מתאפס כשחושבים שערך המימוש שלו יהיה נמוך עד אפס. יש מלא מסחר באופציות, והוא נחשב למסוכן בדיוק בגלל שאף אחד לא יודע מה יהיה ערך המימוש בסוף. למה שאתה חושב שאולי אפשר היה לקבל בתיאוריה אם היית מחזיק את הנכס, אין שום משמעות. המשמעות היחידה היא מה שהתממש בפועל ו/או מה נשאר לך ביד. זה כל המהות של אופציה. וברור שאופציה יכולה גם להתממש ללוקה, זו הסיבה שלמרות הסיכון אנשים קונים אופציות. אבל עוד לא נתקלתי בסוחר ששם, נגיד, 100,000 שקל על אופציה שנמצאת מחוץ לכסף ומסתובב זחוח שהוא עשה עסקה מצוינת. אם הוא יקבל על האופציה בסוף יותר מ100, אחלה. אם הוא יפסיד את הכסף, לא טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:20 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

יש פה שתי טענות כפי שאני רואה את זה. האחת היא שבחירת דראפט עתידית עם הגנות יחסית מעטות (ממה שאני זוכר) היא לא תמורה טובה למק"ו בזמן אמת באופן אבסולוטי, כלומר אפשר היה להשיג לצורך העניין 2 בחירות דראפט כאלו. זו טענה לגיטימית שאני לא יכול לסתור כרגע כי אני באמת לא זוכר.

הטענה השניה היא לגבי הערך של בחירת דראפט עם פוטנציאל להיות בחירה גבוהה וכיצד מכמתים/מעריכים/מודדים אותה. פה אנחנו חלוקים. השונות בבחירת דראפט היא בהחלט גבוהה, אבל זה לא צריך להניא מועדון בבניה מלנסות להשיג בחירות דראפט או מוריד מהערך שלהן בעיני. הכל כמובן לא נמצא בואקום אבל לא נכנס להינקי ופועלו כרגע.

אז לגבי הטענה השניה, אף פעם לא אמרתי שיש להניא מועדון בבניה מלהשיג בחירות דראפט. אמרתי עובדות: בחירת דראפט היא אופציה, שחקן הוא נכס. שחקן תורם X, אופציה היא ?. נתת X עבור ?, לא תדע אם הרווחת או הפסדת עד ש ? יתממש. עובדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:30 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:

אם אתה יכול לכמת או להגיע להערכה בקירוב על סמך ההרבה מאד דאטה על בחירות דראפט, תראה את זה. אם לא, אתה מבלבל במוח. אנחנו בשנת 2022, האנליטיקה והדאטה והמילים היפות בשיא פריחתן ההסטורית, יש דראפט בלי באסטים? היית מצפה שהתופעה תחלוף מן העולם עם כל הביג דאטה והניתוחים החכמים.

"דעתך" על שווי הנכס ש"ניתן לגלגל" לא באמת רלוונטית. אופציה זה מוצר נורא פשוט. הערך שלו עולה כשחושבים שערך המימוש שלו יהיה גבוה, ויורד עד מתאפס כשחושבים שערך המימוש שלו יהיה נמוך עד אפס. יש מלא מסחר באופציות, והוא נחשב למסוכן בדיוק בגלל שאף אחד לא יודע מה יהיה ערך המימוש בסוף. למה שאתה חושב שאולי אפשר היה לקבל בתיאוריה אם היית מחזיק את הנכס, אין שום משמעות. המשמעות היחידה היא מה שהתממש בפועל ו/או מה נשאר לך ביד. זה כל המהות של אופציה. וברור שאופציה יכולה גם להתממש ללוקה, זו הסיבה שלמרות הסיכון אנשים קונים אופציות. אבל עוד לא נתקלתי בסוחר ששם, נגיד, 100,000 שקל על אופציה שנמצאת מחוץ לכסף ומסתובב זחוח שהוא עשה עסקה מצוינת. אם הוא יקבל על האופציה בסוף יותר מ100, אחלה. אם הוא יפסיד את הכסף, לא טוב.

מה הקשר בין באסטים לבין לתמחר את התמורה? זה רק משנה את השונות שלה.
כשהמטבע נופל על עץ התמורה שאקבל היא 0. זה לא הופך את ההחלטה שלי לשגויה.

מאוד מוזר לי הטיעון הזה. למה לנסות להשיג בחירת דראפט לדעתך אם כך? הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא ששיש לה ערך משוער. ואם יש לה ערך משוער, אז מה הטענה שלך בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:33 pm 
Senior

Hacohen כתב:
אז לגבי הטענה השניה, אף פעם לא אמרתי שיש להניא מועדון בבניה מלהשיג בחירות דראפט. אמרתי עובדות: בחירת דראפט היא אופציה, שחקן הוא נכס. שחקן תורם X, אופציה היא ?. נתת X עבור ?, לא תדע אם הרווחת או הפסדת עד ש ? יתממש. עובדות.

זה זהה לטיעון שהיה צריך להעביר את סימונס כי הפוטנציאל שלו לא התממש.

אין לעובדה הזו ערך בניהול או קבלת החלטות. אתה צריך לעשות את העבודה הכי טובה בכימות הסיכויים של כל אירוע להתרחש והתוחלת שלו.

מסע בזמן פותר את כל הבעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:37 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:

מה הקשר בין באסטים לבין לתמחר את התמורה? זה רק משנה את השונות שלה.
כשהמטבע נופל על עץ התמורה שאקבל היא 0. זה לא הופך את ההחלטה שלי לשגויה.

מאוד מוזר לי הטיעון הזה. למה לנסות להשיג בחירת דראפט לדעתך אם כך? הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא ששיש לה ערך משוער. ואם יש לה ערך משוער, אז מה הטענה שלך בדיוק?

קודם כל הרבה פעמים בחירת דראפט היא פילר, בדיוק בגלל אלמנט הסיכון שלה. נדיר לראות שחקן שנחשב לטוב או לפוטנציאל גבוה עובר רק בשביל בחירת דראפט, וזה החלק הראשון של הטיעון שלי נגד הטרייד ההוא. אין לבחירת דראפט "ערך משוער", זו עובדה. יש לבחירת דראפט פוטנציאל להביא את השחקן הכי טוב בעולם או כלומניק מוחלט שייפלט מהליגה. אי אפשר לתמחר את הסיכוי הזה, אפשר לנסות לגדר אותו (בחירות מוגנות וכו'). ברגע שיש לך טרייד כל כך פשוט כמו שחקן על אופציה, זה באמת הכי פשוט בעולם: שילמת ערך ממשי עבור ערך לא ידוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:40 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

זה זהה לטיעון שהיה צריך להעביר את סימונס כי הפוטנציאל שלו לא התממש.

אין לעובדה הזו ערך בניהול או קבלת החלטות. אתה צריך לעשות את העבודה הכי טובה בכימות הסיכויים של כל אירוע להתרחש והתוחלת שלו.

מסע בזמן פותר את כל הבעיות.

זה לא זהה לשום טיעון כי זו עובדה כמו שמש זורחת במזרח ושוקעת במערב.

בוודאי שיש לעובדה הזו ערך, ערב רב מאד-מאד, בניהול וקבלת החלטות. לפני שאתה מקבל החלטה ומנסה להבין את האפסייד והדאונסייד שלה, אתה צריך להגדיר את פוטנציאל הרווח ולהגדיר את הסיכון. אני לא מדבר על שום מסעות בזמן, אני מדבר על זמן אמת. למסור שחקן זה כמו לשלם כסף. לקבל בחירת דראפט זה כמו לקבל אופציה לקרקע שאולי תופשר ואולי למגורים. אתה יכול להחליט שחלק מאסטרטגיית ההשקעה שלך זה לשלם כסף חי על אופציה שאולי תהפוך לפי עשרה ואולי תהפוך לאפס, אבל אתה לא יכול להגיד שעשית עסקה מצוינת לפני שהתברר לך מה התממש. זה מאד בסיסי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:41 pm 
Senior

Hacohen כתב:
קודם כל הרבה פעמים בחירת דראפט היא פילר, בדיוק בגלל אלמנט הסיכון שלה. נדיר לראות שחקן שנחשב לטוב או לפוטנציאל גבוה עובר רק בשביל בחירת דראפט, וזה החלק הראשון של הטיעון שלי נגד הטרייד ההוא. אין לבחירת דראפט "ערך משוער", זו עובדה. יש לבחירת דראפט פוטנציאל להביא את השחקן הכי טוב בעולם או כלומניק מוחלט שייפלט מהליגה. אי אפשר לתמחר את הסיכוי הזה, אפשר לנסות לגדר אותו (בחירות מוגנות וכו'). ברגע שיש לך טרייד כל כך פשוט כמו שחקן על אופציה, זה באמת הכי פשוט בעולם: שילמת ערך ממשי עבור ערך לא ידוע.

אני לא מבין את המשמעות של המשפט אי אפשר לתת ערך משוער לבחירת דראפט. ומה העובדה פה.
משום מה אתה חושב ששונות הופכת דבר לבלתי מדיד.

זה מאוד מוזר לי כי אני יודע שיש לך עבר בהימורים. אתה באמת חושב שאם אני מוסר לך מאה שקל על הטלת מטבע שבה הפרס לעץ הוא 300 שקל ונוחת פלי עשיתי עסקה רעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:43 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

אני לא מבין את המשמעות של המשפט אי אפשר לתת ערך משוער לבחירת דראפט. ומה העובדה פה.
משום מה אתה חושב ששונות הופכת דבר לבלתי מדיד.

זה מאוד מוזר לי כי אני יודע שיש לך עבר בהימורים.

שונות זה דבר מדיד, אבל היא חסרת משמעות בעסקת אופציה סטרייט אפ. בסוף אופציה מתממשת למשהו, ושילמת עליה משהו. אם שילמת יותר יקר ממה שקיבלת, הפסדת. כדאי מאד שתדע את זה אם אתה מתעסק בהימורים, בהשקעות או בכסף בכלל.

ולעניין השונות של בחירת דראפט, היות שאתה כה בטוח בקיומו של הערך המשוער, יאללה-תמצא לי את הערך המשוער של בחירת סיבוב ראשון שהתקבלה בטרייד. קח שנה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], רואה שחורות ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: