סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הארדן לפילדלפיה
הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
קודם כל הרבה פעמים בחירת דראפט היא פילר, בדיוק בגלל אלמנט הסיכון שלה. נדיר לראות שחקן שנחשב לטוב או לפוטנציאל גבוה עובר רק בשביל בחירת דראפט, וזה החלק הראשון של הטיעון שלי נגד הטרייד ההוא. אין לבחירת דראפט "ערך משוער", זו עובדה. יש לבחירת דראפט פוטנציאל להביא את השחקן הכי טוב בעולם או כלומניק מוחלט שייפלט מהליגה. אי אפשר לתמחר את הסיכוי הזה, אפשר לנסות לגדר אותו (בחירות מוגנות וכו'). ברגע שיש לך טרייד כל כך פשוט כמו שחקן על אופציה, זה באמת הכי פשוט בעולם: שילמת ערך ממשי עבור ערך לא ידוע.

אני לא מבין את המשמעות של המשפט אי אפשר לתת ערך משוער לבחירת דראפט. ומה העובדה פה.
משום מה אתה חושב ששונות הופכת דבר לבלתי מדיד.

זה מאוד מוזר לי כי אני יודע שיש לך עבר בהימורים. אתה באמת חושב שאם אני מוסר לך מאה שקל על הטלת מטבע שבה הפרס לעץ הוא 300 שקל ונוחת פלי עשיתי עסקה רעה?

עץ או פלי זו דוגמה גרועה מאד שלא דומה בכלום לדראפט. אתה מדבר איתי על תוחלות של מקרי שחור-לבן בסיכויים של 50%, בוא נתקדם לתוחלת של 30 בחירות במחזור לא ידוע. אני בטוח שיש מספיק דוקטורנטים בסטטיסטיקה שתוכל להסתמך על עבודתם בנושא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:48 pm 
Senior

למה היא שונה אבל? מסרתי לך כסף וקיבלתי אפס חזרה? העסקה שעשיתי עדיין הייתה טובה מבחינתי.
אני לא מנסה 'להתווכח' אפילו. אני באמת לא מבין.

חד משמעית הגישה שלך לא עובדת בהימורים. התוצאה הסופית לא מעניינת בשום צורה. זה אני יכול להבטיח לך 'עובדתית'. אין אף מהמר רווחי בעולם שבודק את טיב ההימור הבודד שלו על פי התוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:52 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
למה היא שונה אבל? מסרתי לך כסף וקיבלתי אפס חזרה? העסקה שעשיתי עדיין הייתה טובה מבחינתי.

חד משמעית הגישה שלך לא עובדת בהימורים. התוצאה הסופית לא מעניינת בשום צורה. זה אני יכול להבטיח לך 'עובדתית'. אין אף מהמר רווחי בעולם שבודק את טיב ההימור הבודד שלו על פי התוצאה.

יובל, אתה חושב שעשית עסקה טובה כי אתה מניח, משום מה, שהתוחלת של מסירת שחקן על בחירת דראפט היא חיובית. אין לך מושג אם זה נכון. אתה מסתמך על כלום.

אז בתנאי האי-ודאות של האם התוחלת של מסירת שחקן על בחירת דראפט היא חיובית, אין לך אלא לבדוק את זה ברמת העסקה. מה שילמת, מה קיבלת. הכי פשוט בעולם.

הסיפא שלך היא עיוות לוגי. קודם כל באופן עקרוני "מהמר" ככל שאלה "הימורים טהורים" נמצא בעמדת נחיתות מובנית, סטטיסטית. "מהמרים רווחיים" הם, ככל הנראה, אנשים שפיצחו את התוחלת החיובית של תחום עיסוקם. כאמור, אני מזמין אותך להראות לי את התוחלת החיובית של בחירת דראפט בסיבוב הראשון על ROY בשנתו השנייה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:53 pm 
Senior

ציטוט:
בוא נתקדם לתוחלת של 30 בחירות במחזור לא ידוע. אני בטוח שיש מספיק דוקטורנטים בסטטיסטיקה שתוכל להסתמך על עבודתם בנושא.

אוקי אבל לא כל בחירות הדראפט שוות נכון? הבחירה של טורונטו נתנה עבור טד יאנג לא זהה לבחירה שמינסוטה נתנו עבור דאנג'לו ראסל כן?

אם אתה מסכים, אז למה הן שונות לדעתך? הרי בבחירה 16-30 היו סופרסטארים ובבחירות 1-13 היו באסטים. הן שונות לדעתך כי הערך המשוער (לא המדויק, אנחנו לא יודעים את הערך המדויק) שלהן שונה. אני לא עובד בזה אז אני לא יודע לכמת את זה אפילו לבול פארק מוצלח של מה הWin share הממוצע של שחקן שנבחר בלוטרי, אבל זה לא דורש דוקטורנטים לסטט', סתם מישהו שזו העבודה שלו.

אם אתה לא מסכים שיש הבדל בין הבחירה של טורונטו השנה עבור טד יאנג לבחירה של מינסוטה עבור דיאנג'לו ראסל זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:55 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:

אז בתנאי האי-ודאות של האם התוחלת של מסירת שחקן על בחירת דראפט היא חיובית, אין לך אלא לבדוק את זה ברמת העסקה. מה שילמת, מה קיבלת. הכי פשוט בעולם.

זו לא יכולה להיות הדרך לבדוק את זה. אחרת מורי עשה עסקה מוצלחת אם פילי לא היו עושים טרייד על מיקאל ברידג'ס 3 שנים אחרי שהוא לא היה בקבוצה?
זו דרך לא נכונה לבחון דברים בעיני. לא ברור לי איך זו הדרך שלך לבחון דברים. אם פילי לא היו מעבירים את מיקאל ברידג'ס היית משבח את הטרייד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:55 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ציטוט:
בוא נתקדם לתוחלת של 30 בחירות במחזור לא ידוע. אני בטוח שיש מספיק דוקטורנטים בסטטיסטיקה שתוכל להסתמך על עבודתם בנושא.

אוקי אבל לא כל בחירות הדראפט שוות נכון? הבחירה של טורונטו נתנה עבור טד יאנג לא זהה לבחירה שמינסוטה נתנו עבור דאנג'לו ראסל כן?

אם אתה מסכים, אז למה הן שונות לדעתך? הרי בבחירה 16-30 היו סופרסטארים ובבחירות 1-13 היו באסטים. הן שונות לדעתך כי הערך המשוער (לא המדויק, אנחנו לא יודעים את הערך המדויק) שלהן שונה. אני לא עובד בזה אז אני לא יודע לכמת את זה אפילו לבול פארק מוצלח של מה הWin share הממוצע של שחקן שנבחר בלוטרי, אבל זה לא דורש דוקטורנטים לסטט', סתם מישהו שזו העבודה שלו.

אם אתה לא מסכים שיש הבדל בין הבחירה של טורונטו השנה עבור טד יאנג לבחירה של מינסוטה עבור דיאנג'לו ראסל זה סיפור אחר.

אני אומר שאף אחד לא יכול לטעון שהעסקה של העברת מק"ו עבור בחירה במקום לא ידוע בסיבוב הראשון במחזור לא ידוע, היא עסקה בעלת תוחלת סטטיסטית חיובית. ומכיוון שאי אפשר לטעון את זה, חובה לבדוק את זה ברמת העסקה הפרטנית. הרי באותה מידה יכלת לטעון שלעסקה הזאת יש תוחלת סטטיסטית שלילית, שגם לגבי זה אין לך מושג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:56 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:

זו לא יכולה להיות הדרך לבדוק את זה. אחרת מורי עשה עסקה מוצלחת אם פילי לא היו עושים טרייד על מיקאל ברידג'ס 3 שנים אחרי שהוא לא היה בקבוצה?
זו דרך לא נכונה לבחון דברים בעיני. לא ברור לי איך זו הדרך שלך לבחון דברים. אם פילי לא היו מעבירים את מיקאל ברידג'ס היית משבח את הטרייד?

אני באמת לא מתכוון לחזור לדיונים ההם על קבלת החלטות, יש המון עמודים כאן על העניין. אני מצמצם לך את זה לסטטיסטיקה. אם אתה לא יודע את התוחלת, אתה חייב לבדוק את המקרה הפרטני. זה בסיסי מאד. אתה מבין שתוחלת יכולה להיות גם שלילית, נכון?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 11, 2022 11:59 pm 
Hall of Famer

שאלה אליך, יובל: האם התוחלת של העברת ROY בעונתו השנייה בעבור בחירת דראפט בסיבוב הראשון במחזור לא ידוע, היא בעלת תוחלת חיובית, שלילית או לא ידועה?

אם אתה מוכיח שהיא חיובית, החלטה נכונה של הינקי.

אם אתה מוכיח שהיא שלילית, החלטה שגויה.

אם אתה לא יודע-ותן לי לעזור לך, אתה לא יודע-הדרך היחידה לשפוט את ערך העסקה, היא בערך המימוש של העסקה.

לך תסחור באופציות חצי שנה ותחזור, זה יעזור לך להבין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:03 am 
Senior

אף אחד לא יודע את התוחלת המדויקת של שום דבר כשהוא מבצע את הטרייד. אתה לא יודע את התוחלת של הליברטון כרגע וגם לא סבוניס. ואף אחד לא יודע להעריך במדויק שחקנים לכן יש באסטים גם היום וגם שחקנים שנראים מעולה בעונה הראשונה יכולים להתברר כבאסטים.

זו לא טענה רלוונטית. מי שיותר טוב בלהגיע לקירוב של התוחלת הזו מצליח יותר בטריידים.

אתה מסכים שיש ערך גבוה יותר לבחירה העתידית של מינסוטה מאשר הבחירה העתידית של טורונטו?
למה הROY קשור פה? לפי התיאוריה שלך זה לא רלוונטי את מי העברת. אם הוא טוב מהשחקן הכי גרוע שנבחר אי פעם בדראפט, אי אפשר לדעת אם העסקה טובה או לא עד המימוש של בחירת הדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:16 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אף אחד לא יודע את התוחלת המדויקת של שום דבר כשהוא מבצע את הטרייד. אתה לא יודע את התוחלת של הליברטון כרגע וגם לא סבוניס. ואף אחד לא יודע להעריך במדויק שחקנים לכן יש באסטים גם היום וגם שחקנים שנראים מעולה בעונה הראשונה יכולים להתברר כבאסטים.

זו לא טענה רלוונטית. מי שיותר טוב בלהגיע לקירוב של התוחלת הזו מצליח יותר בטריידים.

אתה מסכים שיש ערך גבוה יותר לבחירה העתידית של מינסוטה מאשר הבחירה העתידית של טורונטו?
למה הROY קשור פה? לפי התיאוריה שלך זה לא רלוונטי את מי העברת. אם הוא טוב מהשחקן הכי גרוע שנבחר אי פעם בדראפט, אי אפשר לדעת אם העסקה טובה או לא עד המימוש של בחירת הדראפט.

אני עייף אז אסיים בזה:

1) אם אתה לא יודע את התוחלת, אזי מסירת שחקן בתמורה לבחירת דראפט היא מסירת ערך קיים בעבור ערך לא ידוע. אי אפשר להכריז שמסירת ערך קיים בעבור ערך לא ידוע היא עסקה מוצלחת מראש, אם אתה לא מבין את זה-אין לי מה להסביר יותר בעניין. כמובן שאפשר להתחכם ולומר שגם אם העברת שחקן על שחקן אתה לא באמת יודע מה יהיה איתם בעתיד, אבל כשאתה מוסר שחקן על שחקן יש לך לפחות את ההערכה שעשית על השחקן שמסרת ועל השחקן שלקחת. בחירת דראפט היא אופציה עיוורת למדי, אתה לא יודע על איזה מקום תיפול, באיזה מחזור, מי יהיה זמין ומה יהיו השיקולים שלך כשתבחר.

2) אני מסכים שבחירה גבוהה יותר אמורה, תיאורטית, לאפשר לך לבחור מתוך סך כשרון גדול יותר בדראפט הנתון. בגלל זה יש שוק אופציות, כי יש אנשים שחושבים בזמנים מסוימים שאופציה שעולה היום X תהפוך לנכס ששווה 10X או 5X או 1.5X והם קונים אותה, ויש אנשים שרוצים את הערך עכשיו אז הם מוכרים אותה. ובגלל שרווח באופציות מתברר רק במימוש, זה נחשב למסחר מסוכן. כאמור, אין אף סוחר אופציות בעולם שקנה אופציה עכשיו ומתרברב שעשה עסקה מצוינת. אין לו מושג אם הוא עשה עסקה מצוינת.

3) הROY זה עוד פרמטר כדי להראות עד כמה אין לך מושג מה התוחלת, וכמה הדוגמה של עץ או פלי לא רלוונטית. ברור שבשורה התחתונה אי אפשר לדעת אם העסקה טובה או לא עד המימוש, אבל טענת טיעונים על קבלת החלטות, ובשביל קבלת החלטות אתה צריך לדעת מה אתה יודע ומה אתה לא. בעסקה הזאת ידעת שיש לך שחקן שיש לו ערך מסוים שלא אמור להיות נמוך בשוק אם היית מנסה להשיג נכס ממשי (ROY, שנה שנייה טובה למדי), והחלטת למסור אותו סטרייט אפ על אופציה. אני רק איחלתי לחייל בהצלחה בנסיונו לחשב את התוחלת של עסקאות כאלה, כי אתה זה שציין שזה "טרייד מצוין".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:26 am 
Senior

פה רק אחת בצהריים אז יש לי יתרון מובנה.

הידע הכלכלי שלך מכשיל אותך פה וגורם לך לטעון משהו שאין סיכוי שאתה חושב שהוא נכון. עסקה של מקס סטרוס על הבחירה מספר אחת בדראפט היא חיובית גם אם הבחירה הזו תהיה אנתוני בנט. ואם השגת את הבחירה מספר אחת עבור מקס סטרוס אתה מוזמן להתרברב שעשית עסקה מצוינת גם לפני שאנתוני בנט נבחר.

כל התוספות שאתה נותן (כמו ROY) הן לא רלוונטיות, כי הטענה הבסיסית שלך היא שלא ניתן לתת ערך לבחירת דראפט. אם הטענה שלך הייתה שלא היה ניתן להעריך את מק"ו בזמן אמת, אז תוספת הROY אולי רלוונטית וזה טיעון שאני יכול להבין. אבל מאחר והטענה שלך היא שאי אפשר להעריך את השווי של בחירת דראפט, זה בכלל לא משנה מי נמצא בצד השני כל עוד הוא טוב יותר מהשחקן הכי גרוע שאי פעם נבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:43 am 
Hall of Famer

אני רק אציין שהינקי לא התמודד עם שאלה תיאורטית של ROY בעונתו השנייה. הוא התמודד עם שחקן ספציפי שהוא הוא ראה בכל יום באימונים, שהיו לו סטט' על ההתקדמות שלו באימונים, כמה זריקות הוא לוקח, כמה הוא קולע וכו', לאורך זמן. הוא הסיק מסקנות ברורות לגבי הערך שלו, ידע בוודאות גבוהה שהוא לא יתפתח לכוכב ושהוא לא חלק מהעתיד של הקבוצה, הבין שיש פער גדול בין מה שהוא רואה לערך הנתפס בשוק ופעל מיד במקום לחכות לירידת הערך.

הוא השיג תרומה שבהחלט ניתן לחשב את הערך שלה
אבל יותר מכך, היא התאימה מאוד לאסטרטגיה שלו, של השגת כמה שיותר בחירות, כמה שיותר גבוהות, כחלק מהבנייה מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:44 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
הידע הכלכלי שלך מכשיל אותך פה וגורם לך לטעון משהו שאין סיכוי שאתה חושב שהוא נכון. עסקה של מקס סטרוס על הבחירה מספר אחת בדראפט היא חיובית גם אם הבחירה הזו תהיה אנתוני בנט. ואם השגת את הבחירה מספר אחת עבור מקס סטרוס אתה מוזמן להתרברב שעשית עסקה מצוינת גם לפני שאנתוני בנט נבחר.

אני מסכים, מטבע הדברים

נראה לי ששווה להעביר (למי שיש סמכות לכך) את הדיון הזה לת'רד אחר.
הת'רד על הארדן לא ממש קשור לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:06 am 
Hall of Famer

כבר ניהלנו את הדיון הזה והוכחתי לחלוטין שהקשר בין בחירת דראפט לאופציה הוא קלוש (אבל לא בלתי קיים) ולו משום שברגע שהאופציה נקנתה , הגורל חתום (אתה יכול לבחור שוב באופציה אבל אם קנית ב 1995 אופציה של אמזון לשנת 2010 למשל, אז זה לא תלוי בך בכלל אם אמזון תצליח או לא

ובכן, אלא אם אתה המנכל של אותה אמזון. אתה יודע, כמו ש gm יכול להחליט מה לבחור ובעצם ממנכל את האופציה בזמן אמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:14 am 
Hall of Famer

חוץ מזה, נדב, אני לא בטוח שאתה יודע מהי תוחלת. 'תוחלת' בהגדרה היא הממוצע המשוקלל של התוצאה עם סיכוייה להתקיים. זה יכול להיות עם שונות גבוהה או נמוכה אבל תמיד יש תוחלת שניתן לכמת (גם אם השונות גבוהה)
לכמת תוחלת של בחירת דראפט אגב, זה יחסית פשוט אם אתה מניח שכל בחירה נעשית בתנאים שווים ושההחלטות לכן מתכנסות לממוצע. או במילים אחרות התוחלת של הבחירה מס 5 בדראפט, היא השחקן עם הווין שייר החמישי בטיבו בדראפט (כאמור עם שונות מאד גבוהה)

יש כאן אמנם את האלמנט הנוסף של 'באיזה מקום הקבוצה לבחור עוד שנתיים' אבל למען האמת גם זה מודל שלא מאד מסובך לעשות (שוב, עם שונות גבוהה)
בקיצור, יובל צודק וזה עוד מקרה שנדב מתעקש משום מה על הלוגיקה הבלתי לוגית או מתמטית בעליל שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:27 am 
Senior

אני לא מצליח להבין את הגישה שנדב מציג פה כי אני לא מכיר אף אחד אחר שחושב ככה וגם אין אף ג'י אם שפועל באופן הזה.

אם מחר יהיה טרייד של דמאר דרוזן בשביל בחירת סיבוב שני בעונה הבאה כולנו נדע להגיד שזה טרייד איום. גם אם בבחירה הזו ייבחר ניקולה יוקיץ הבא זה יהיה טרייד איום. כי יש תוחלת לבחירת סיבוב שני ועל אף שניקולה יוקיץ נבחר בסיבוב השני, התוחלת הזו נמוכה בהרבה מדמאר דרוזן.

כמובן שמאוד קשה להעריך מה השווי של שחקן X ומה יהיה העתיד שלו (כלומר, להעריך את מק"ו). החלק של לכמת מה התוחלת של בחירת דראפט הוא קל בהרבה.

בקיצור, אני לא מבין את הגישה ואין לה קשר למק"ו או לטרייד הזה. פשוט המחשבה שבחירת דראפט היא נעלם שאין דרך לכמת אותו היא מוזרה. השונות היא גבוהה כמובן לכן בחירת דראפט טובה יותר למי שרוצה להגדיל את השונות (קבוצות בבניה) מאשר קבוצה שרוצה להקטין את השונות (קבוצה שרצה חזק בפלייאוף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:32 am 
Hall of Famer

אכן. סטטיסטיקה 101

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 5:59 am 
Sophomore

מלא ניסו להסביר לנדב את הקטע של קבלת החלטות ותוחלת ומוזר שהוא עדיין בשלו אבל זה מה יש.

יובל - att כתב לפני שנים שצריך להעביר את סימונס אפשר להתווכח שלא היה צריך אבל קשה להגיד שהוא הולך פה על פי תוצאות כשהוא אמר הרבה לפני,

att - יובל נשמע לי צודק בקטע שניסו אותו כמה שנים עם אמביד ועדיין הערך שלו היה גבוה והשיגו כוכב, נכון שהערך שלו ירד אבל כנראה לא בהמון וגם אם חושבים כמוך אפשר לטעון שזה היה שווה את הניסיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 7:43 am 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
att - יובל נשמע לי צודק בקטע שניסו אותו כמה שנים עם אמביד ועדיין הערך שלו היה גבוה והשיגו כוכב, נכון שהערך שלו ירד אבל כנראה לא בהמון וגם אם חושבים כמוך אפשר לטעון שזה היה שווה את הניסיון.

ברור שהערך של סימונס ירד בהמון ואפשר לראות את זה בעסקה.
בן חתום למספר שנים, הוא צעיר בהרבה..
הנטס היו מאבדים את הארדן בקיץ בכל מקרה
הוא קלירלי רחוק משיאו
ועדיין הם קיבלו חבילה די מטורפת עבורו..

לא יודע גם איך אפשר לומר שהטרייד על סימונס נעשה בזמן.
פילי הגיעו למצב שבו סימונס לא שיחק עבורם וישב בחוץ.
היו כאן הרבה מאוד קולות שהם צריכים לשלוח אותו תמורת ברוגדון או אפילו הילד.
זה שמוריי התעקש ובסוף נוצרה סיטואציה שבה הארדן רצה החוצה מברוקלין, לא אומר שהערך של בן (שהיה גבוה פי כמה בעבר) לא ירד משמעותית עם השנים ועם היעדר ההתפתחות שלו בפילי, חשיפת בעיות מנטליות וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 9:16 am 
Hall of Famer

בוקר טוב. אף אחד לא הסביר שום דבר תקף שסותר את היותה של בחירת דראפט אופציה, אף אחד לא הוכיח סתירה לכך שמסירת שחקן על בחירה זה מתן x על ?, אף אחד לא הראה שהוא יודע שהתוחלת של בחירת דראפט בסיבוב הראשון על שחקן זה חיובי, ומכיווו שכך-אף אחד שטען כאן ש"אני טועה" לא הוכיח כלום. אני, לעומת זאת, נימקתי נימוקים תקפים לכל טיעון ולא ראיתי שום סתירה תקפה להם.

אגב, אתם זוכרים בוודאי שלכל עסקה יש צד שני. בעסקה של מק"ו זה לא היה בדיוק מסירת בחירה עליו כי זו היתה עסקה סיבובית של כמה קבוצות, אבל נניח שזו היתה העסקה. אותה קבוצה שמסרה בחירת דראפט על שחקן, בהכרח טעתה? כי אתם עפים על ה"עסקה המצוינת" שעשה צד אחד. כנראה שהקבוצה השנייה עשתה "עסקה גרועה", כי רחמנא ליצלן היא מכרה אופציה בשוק וקיבלה עליה את ערך השוק הנוכחי, במקום לחכות למועד המימוש.

בקיצור, אתם לא מסוגלים להבדיל בין ההתרגשות שבסיכוי לקבל שחקן מצוין מבחירת דראפט, לעובדה שמסרתם ערך ממשי בשביל משהו שיכול להתממש לשום דבר, ואתם לא מסוגלים לקבל את זה שכאשר התוחלת לא ידועה לכם, הדרך לבדוק את איכות העסקה היא רק התוצאה.

מה לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ש' פברואר 12, 2022 9:38 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 9:24 am 
Hall of Famer

הלכתי לדוכן של מפעל הפיס, קניתי כרטיסי לוטו בx כסף. כולם יודעים שהתוחלת של זכייה בפיס היא שלילית, אז אף אחד לא ממלא לוטו כ"אסטרטגיה" או כחלק מ"קבלת החלטות מושכלת". מקסימום בשביל השעשוע והריגוש.

הלכתי לקנות בחירת דראפט בx שחקן. אין לי מושג אם התוחלת של בחירה בסיבוב הראשון היא שלילית או חיובית, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון. אין שום סיבה הגיונית לעוף על עצמי ש"עשיתי עסקה מצוינת". היו אלטרנטיבות לעסקה. יכלתי לקבל על השחקן הזה שחקנים אחרים. בחרתי לקנות בחירה. אין דרך לשפוט את איכות הצעד הזה אם לא בתוצאה.

כאמור, במציאות אנחנו רואים מעט מאד עסקאות סטרייט אפ של שחקן-בטח כזה שנחשב לבעל פוטנציאל-על בחירת דראפט. והסיבה היא מה שאני כותב לעיל. מנהלי הקבוצות יודעים את מה שאני אומר, שזה הימור מסוכן ושהם לא יודעים מה ייצא ממנו. לכן זו לא אסטרטגיה מקובלת ומעולם לא היתה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 10:12 am 
Senior

Hacohen כתב:
הלכתי לדוכן של מפעל הפיס, קניתי כרטיסי לוטו בx כסף. כולם יודעים שהתוחלת של זכייה בפיס היא שלילית, אז אף אחד לא ממלא לוטו כ"אסטרטגיה" או כחלק מ"קבלת החלטות מושכלת". מקסימום בשביל השעשוע והריגוש.

הלכתי לקנות בחירת דראפט בx שחקן. אין לי מושג אם התוחלת של בחירה בסיבוב הראשון היא שלילית או חיובית, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון. אין שום סיבה הגיונית לעוף על עצמי ש"עשיתי עסקה מצוינת". היו אלטרנטיבות לעסקה. יכלתי לקבל על השחקן הזה שחקנים אחרים. בחרתי לקנות בחירה. אין דרך לשפוט את איכות הצעד הזה אם לא בתוצאה.

כאמור, במציאות אנחנו רואים מעט מאד עסקאות סטרייט אפ של שחקן-בטח כזה שנחשב לבעל פוטנציאל-על בחירת דראפט. והסיבה היא מה שאני כותב לעיל. מנהלי הקבוצות יודעים את מה שאני אומר, שזה הימור מסוכן ושהם לא יודעים מה ייצא ממנו. לכן זו לא אסטרטגיה מקובלת ומעולם לא היתה.

התוחלת של כרטיס לוטו הוא שלילי. אנחנו יודעים בדיוק עד כמה הוא שלילי. בנקודה מסוימת הוא יכול להיות שלילי יותר או פחות.

התוחלת של בחירת דראפט בסיבוב הראשון היא ממוצע כל השחקנים שנבחרו בסיבוב הראשון לאורך X שנים. ככל שיש לנו יותר מידע, כך התוחלת של הבחירה משתנה. למשל אם אנחנו יודעים שזו תהיה בחירה מוגנת 1-8 אז עכשיו אנחנו יכולים לחשב את התוחלת של הבחירה לפי ממוצע הבחירות של 9-30. וכו'.

לא ממש ברור לי מה הולך לאיבוד בתרגום פה. היו המון טריידים שעיקרן הן בחירות דראפט. הטרייד של בוסטון וברוקלין שינה את שני הפרנצייזים בגלל זה. הערך של בחירת דראפט גבוהה כל כך משמעותי שקבוצות היום מפחדות הרבה יותר לתת בחירות דראפט לא מוגנות מאוד. בדיוק בגלל השינוי בתפיסה לא רק של התוחלת, אלא של התועלת המופקת מהפעמים בהם אתה משיג את התקרה בהתפלגות השונות לבין ההפסד כשאתה משיג את הרצפה בהתפלגות השונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 10:20 am 
Hall of Famer

שוב, נדב, אתה אומר את המילה 'תוחלת' המון

I don't think it means what you think it means
ברמה שאני תוהה אם לקחת אפילו קורס סטטיסטי אחד בחיים (אני לקחתי למעלה מחמישה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 10:24 am 
Hall of Famer

ואני חושב, מבלי באמת לבדוק שהתוחלת של הבחירה הראשונה בדראפט שוות ערך (נו, רווח סמך) לפחות לאחד מ 9-10 השחקנים הטובים במחזור ברמת מובהקות של 90 אחוז בערך

מה שאומר שכן, יש בנט ואולוקנדי אבל אין המון כאלה. בכל מקרה זה משהו שאפשר בקלות למדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 10:34 am 
Senior

אני גם לא אתווכח לגבי סוחרי האופציות, אבל אני ממש בספק גדול אם יש משקיע רציני שבודק את איכות העסקה לפי התוצאה הסופית בלבד. כל השקעה צריכה להיבדק לפי המתודה. שונות יש בכל דבר ותוצאה בודדת לא יכולה לספק תובנה משמעותית בשום אסטרטגיית השקעה.

ושוב, כדי שהטענה שטרייד נקבע אך ורק על פי 'המימוש' (שזה אומר סיום הקריירה של כל הצדדים), זה צריך להיות תקף לכל המקרים. כלומר גם עסקה של מקס סטרוס על הבחירה הראשונה בדראפט תהיה טרייד רע לטענתך אם אותה בחירה תתגלה כבאסט, על אף שאנחנו יודעים שהבחירה הראשונה בדראפט היא עם הסיכויים הגבוהים ביותר להביא "כוכב".
לדעתי לא יהיה מנהל בליגה שיסכים איתך לגבי זה. ואני דיי בטוח שמנהל שהצליח להשיג את הטרייד הזה יוכל להתגאות בו בכל מקרה.

אם אתה מסכים שהמקרה הזה הוא טרייד טוב עוד לפני שאנחנו יודעים מי ייבחר ("המימוש"), אז אנחנו צריכים לקבוע תנאים בהם הטרייד נבחן רק במימוש. האם טופ 3? לוטרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, רואה שחורות ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: