Yuval כתב:
אף אחד לא יודע את התוחלת המדויקת של שום דבר כשהוא מבצע את הטרייד. אתה לא יודע את התוחלת של הליברטון כרגע וגם לא סבוניס. ואף אחד לא יודע להעריך במדויק שחקנים לכן יש באסטים גם היום וגם שחקנים שנראים מעולה בעונה הראשונה יכולים להתברר כבאסטים.
זו לא טענה רלוונטית. מי שיותר טוב בלהגיע לקירוב של התוחלת הזו מצליח יותר בטריידים.
אתה מסכים שיש ערך גבוה יותר לבחירה העתידית של מינסוטה מאשר הבחירה העתידית של טורונטו?
למה הROY קשור פה? לפי התיאוריה שלך זה לא רלוונטי את מי העברת. אם הוא טוב מהשחקן הכי גרוע שנבחר אי פעם בדראפט, אי אפשר לדעת אם העסקה טובה או לא עד המימוש של בחירת הדראפט.
אני עייף אז אסיים בזה:
1) אם אתה לא יודע את התוחלת, אזי מסירת שחקן בתמורה לבחירת דראפט היא מסירת ערך קיים בעבור ערך לא ידוע. אי אפשר להכריז שמסירת ערך קיים בעבור ערך לא ידוע היא עסקה מוצלחת מראש, אם אתה לא מבין את זה-אין לי מה להסביר יותר בעניין. כמובן שאפשר להתחכם ולומר שגם אם העברת שחקן על שחקן אתה לא באמת יודע מה יהיה איתם בעתיד, אבל כשאתה מוסר שחקן על שחקן יש לך לפחות את ההערכה שעשית על השחקן שמסרת ועל השחקן שלקחת. בחירת דראפט היא אופציה עיוורת למדי, אתה לא יודע על איזה מקום תיפול, באיזה מחזור, מי יהיה זמין ומה יהיו השיקולים שלך כשתבחר.
2) אני מסכים שבחירה גבוהה יותר אמורה, תיאורטית, לאפשר לך לבחור מתוך סך כשרון גדול יותר בדראפט הנתון. בגלל זה יש שוק אופציות, כי יש אנשים שחושבים בזמנים מסוימים שאופציה שעולה היום X תהפוך לנכס ששווה 10X או 5X או 1.5X והם קונים אותה, ויש אנשים שרוצים את הערך עכשיו אז הם מוכרים אותה. ובגלל שרווח באופציות מתברר רק במימוש, זה נחשב למסחר מסוכן. כאמור, אין אף סוחר אופציות בעולם שקנה אופציה עכשיו ומתרברב שעשה עסקה מצוינת. אין לו מושג אם הוא עשה עסקה מצוינת.
3) הROY זה עוד פרמטר כדי להראות עד כמה אין לך מושג מה התוחלת, וכמה הדוגמה של עץ או פלי לא רלוונטית. ברור שבשורה התחתונה אי אפשר לדעת אם העסקה טובה או לא עד המימוש, אבל טענת טיעונים על קבלת החלטות, ובשביל קבלת החלטות אתה צריך לדעת מה אתה יודע ומה אתה לא. בעסקה הזאת ידעת שיש לך שחקן שיש לו ערך מסוים שלא אמור להיות נמוך בשוק אם היית מנסה להשיג נכס ממשי (ROY, שנה שנייה טובה למדי), והחלטת למסור אותו סטרייט אפ על אופציה. אני רק איחלתי לחייל בהצלחה בנסיונו לחשב את התוחלת של עסקאות כאלה, כי אתה זה שציין שזה "טרייד מצוין".