סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הארדן לפילדלפיה
הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון, כהרגלך במקום לתת טיעון תקף למשהו אתה תנסה לעוף על עצמך, אבל זה לא יעזור. קח 50 קורסים סטטיסטיים, אם לא הבנת את העקרון אז לא הבנת. בדיון נשתמש בטיעונים, לא בקורות החיים שלך.

יובל, אתה פשוט מערבב הרבה מושגים שלא הגדרת עד הסוף. אני לא יכול לחזור על עצמי כלכך הרבה, אז אני חוזר לשאלת הבסיס: האם אתה יודע לומר אם לעסקה מסוג בחירת דראפט על שחקן יש תוחלת חיובית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:14 am 
Senior

אני מצטער, אבל באמת לא בטוח שאתה משתמש במילה תוחלת במובן המקובל שלה אז קשה לי להבין מה אתה מנסה לשאול.
איזה שחקן, איזה בחירת דראפט.

לעסקה מסוג מקס סטרוס עבור בחירת סיבוב ראשון של סקרמנטו יש תוחלת חיובית, כן. גם אם אותה בחירה תהפוך לג'וני פלין.

תוחלת, במובן האמיתי שלה, זה גם לא הפרמטר היחיד בשיקולים. לשונות יש משמעות בקבלת החלטות. לכן במצבים מסוימים שווה לקחת הימור עם תוחלת חיובית ובמצבים מסוימים לא שווה. במצבים קיצוניים גם שווה לקחת הימור עם תוחלת שלילית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:18 am 
Hall of Famer

אמרת לפני חמש הודעות נדב שאף אחד לא סתר את הנחת האופציות שלך. שוב, תסתכל למעלה על מה שכתבתי על אמזון ותסביר למה אני טועה
ובחיי שניהלנו את הויכוח הזה בעבר ולא היתה פעם אחת שהצלחת להסביר את הטיעון התמוה שלך
1. זו לא אופציה, כי יש כאן החלטה שניה (במי לבחור בזמן אמת) ולא רק החלטה אחת בזמן קניית האופציה
2. זו לא אופציה כי ערך המימוש הוא לא נקודתי אלא לאורך זמן (נניח ציון ווליאמסון כדוגמה טובה), כלומר ברגע שמימשתי אופציה טובה, מימשתי אותה. אך בכדורסל הערך יתברר שנים אחרי הבחירה עצמה
3. זו לא אופציה כי הערך האמיתי מדיד הרבה יותר
ניתן לסמך ולמבהק אותו באמת בעזרת אקסל פשוט

את כל זה כתבתי בעבר. כולם פה טוענים שאתה מקשקש והעובדה היא שההבנה שלך את המושג תוחלת (ממוצע משוקלל של ערכים אפשריים והסיכוי של כל אחד מהם) לא קיימת

עכשיו אתה בכיף יכול לכתוב שוב ש 'כולם מחרטטים ואף אחד לא סתר' אבל , ובכן סתרו גם סתרו ובקלות

נערך לאחרונה על ידי נורטון בתאריך ש' פברואר 12, 2022 11:27 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:19 am 
Hall of Famer

ורק אציין ששטרוס הנ''ל הוא אחלה שחקן. טוב משחקן המנש הממוצע לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:28 am 
Senior

אני רק אציין שאין לי שום עניין לריב עם אף אחד פה. אני לא מסכים עם נדב על משהו. אשמח אם לפחות מהצד הזה זה יישאר באי הסכמה ודיון בניסיון להסביר (ואם נמאס - אפשר להפסיק את הדיון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:38 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אמרת לפני חמש הודעות נדב שאף אחד לא סתר את הנחת האופציות שלך. שוב, תסתכל למעלה על מה שכתבתי על אמזון ותסביר למה אני טועה
ובחיי שניהלנו את הויכוח הזה בעבר ולא היתה פעם אחת שהצלחת להסביר את הטיעון התמוה שלך
1. זו לא אופציה, כי יש כאן החלטה שניה (במי לבחור בזמן אמת) ולא רק החלטה אחת בזמן קניית האופציה
2. זו לא אופציה כי ערך המימוש הוא לא נקודתי אלא לאורך זמן (נניח ציון ווליאמסון כדוגמה טובה), כלומר ברגע שמימשתי אופציה טובה, מימשתי אותה. אך בכדורסל הערך יתברר שנים אחרי הבחירה עצמה
3. זו לא אופציה כי הערך האמיתי מדיד הרבה יותר
ניתן לסמך ולמבהק אותו באמת בעזרת אקסל פשוט

את כל זה כתבתי בעבר. כולם פה טוענים שאתה מקשקש והעובדה היא שההבנה שלך את המושג תוחלת (ממוצע משוקלל של ערכים אפשריים והסיכוי של כל אחד מהם) לא קיימת

עכשיו אתה בכיף יכול לכתוב שוב ש 'כולם מחרטטים ואף אחד לא סתר' אבל , ובכן סתרו גם סתרו ובקלות

כרגיל, ההבדל בין מה שאתה חושב שאתה יודע ומבין למה שאתה יודע ומבין הוא פשוט עצום.

בכל אופציה יש "החלטה שנייה". אתה קונה אופציה בשוק, אתה לא חייב לממש אותה. אתה יכול לסחר אותה. וכשיגיע יום המימוש אתה יכול להחליט אם לממש בדרך של קניית הנכס או לא לקנות. מתמיה שאתה בכלל מעלה טיעון כלכך מופרך.

כל אופציה שאני מכיר היא לאורך זמן.

וסעיף 3 שלך בכלל מטופש בקטע אחר, אופציה בשוק ההון מתכתבת עם מחיר השוק של המניה וביצועי חברה קיימת. זה באינספור רמות יותר מדיד מבחירה עיוורת בדראפט לא ידוע.

בקיצור, כרגיל לוקח 3 דקות בחניון בדרך לטיול להפריך כל טיעון שלך, הקבוע היחיד שאני מכיר בדיונים איתך זה הפער בין מה שאתה חושב על איכות הטיעונים שלך לאיכות האמיתית שלהם.

לגבי התוחלת, באמא שלי אני לא יודע מה אתה רוצה. אנחנו מסכימים על הגדרת המונח תוחלת. הימור טוב הוא הימור טוב אם התוחלת חיובית. הימור רע הוא רע אם התוחלת שלילית. לדעתי מבוא לסטטיסטיקה א' שיעור שני. אתה יודע למדוד באקסל שלך את התוחלת של עסקת העברת שחקן על בחירת דראפט, או שתפסיק לנסות להשמע חכם?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:43 am 
Senior

נדב, מה זה אומר התוחלת של עסקת העברת שחקן על בחירת דראפט?
מה משנות המילים 'עסקה' או 'העברת שחקן' פה?

השאלה היחידה היא האם אפשר למדוד את התוחלת המשוערת של בחירת דראפט ואני מתקשה להבין איך אפשר לחשוב שלא.

קח את כל השחקנים שנבחרו בסיבוב הראשון בעשור האחרון. הממוצע שלהם הוא הערך של בחירת דראפט.
כל פרט מידע נוסף שיש לך (בחירה של איזו קבוצה, מה סיכוי ההצלחה שלה בעונה הקרובה, מה טיב המחזור, מה הסיכויים שהבחירה תתגלגל לעונה שאחרי) רק יעזרו לך להגיע לתוחלת משוערת קרובה יותר למציאות.

מכאן 'תוחלת' העסקה תלויה בהערה שלך של השחקן שאתה מעביר אל מול התוחלת המשוערת של בחירת הדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:50 am 
Senior

ואגב, החלק המסובך הוא להעריך מה התוחלת המשוערת של "הנכס" שיש לך. לכן יש קבוצות שמוותרות על שחקנים הרבה יותר מדי מוקדם וכאלו שלא מוותרות עליהן בזמן.

את התוחלת המשוערת של בחירת דראפט אפשר לעשות בלי אקסל אפילו.

לבחור טוב בדראפט זה כבר סיפור אחר.

לדעתי איפשהו במונחים האלו יש פער בדיון בנינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:54 am 
Hall of Famer

הוויכוחים האלה איתך...יום אחד תפתח הבנה לוגית. לא יודע מתי
1. גם את בחירת הדראפט באופציה אפשר למכור שוב דקה לפני בדראפט עצמו. אבל אין אף אופציה בעולם שבה בזמן המימוש אתה יכול לשנות את האופציה עצמה (לבחור באודן או בדוראנט) . זה באמת כל כך מסובך להבין? באמת? או שאתה עושה את עצמך?

לגבי סעיף 3 שלי ובגלל שאני בדרך כלל גמיש פי אלף מהדוגמות המקובעות שלך על משהו שאיזה פרופסור כתב פעם, אני מקבל. כן, באמת. אני מקבל. אז יש לי רק שני הבדלים מובהקים ולא שלושה. אני חי עם זה טוב

יופי של הפרכה. את הטיעון הראשון לא הפרכת כאמור. את הטיעון השני אפילו לא ניסית להפריך כי אתה לא יכול. אבל אתה יודע, שתהיה לך אחלה נסיעה .

לגבי האקסלים. פרסמתי פה מספיק עבודות מסובכות בהרבה (ע'י האנליטיקה שלי בהופס. יש לי תוצרים מוכחים שפרסמתי גם כאן באתר). בבק אוף דה אנוולופ, התוחלת הזאת קלה מאד , אבל פשוט מצריכה קצת עבודת מחקר שאין לי זמן לעשות כעת
א. צריך למדוד את השונות בליגה בין מקום הבחירה לבין הווין שייר של הבחירה לאורך השנים (זאת עבודת מחקר אבל התוצאה היא באמת לא יותר מאשר r square בין שני טורים(
ב. צריך לבדוק מהי השונות שנכנסת בתוך רמת מובהקות x לאורך השנים. שוב, זה באמת לא משהו שלא ניתן לספור בקלות אם יש כוח לנבור בנתונים
וזהו. זאת תוחלת הבחירה. זה באמת כל כך פשוט שאין לי מושג למה אתה מסתבך בזה וממשיך להתעקש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 11:57 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נדב, מה זה אומר התוחלת של עסקת העברת שחקן על בחירת דראפט?
מה משנות המילים 'עסקה' או 'העברת שחקן' פה?

השאלה היחידה היא האם אפשר למדוד את התוחלת המשוערת של בחירת דראפט ואני מתקשה להבין איך אפשר לחשוב שלא.

קח את כל השחקנים שנבחרו בסיבוב הראשון בעשור האחרון. הממוצע שלהם הוא הערך של בחירת דראפט.
כל פרט מידע נוסף שיש לך (בחירה של איזו קבוצה, מה סיכוי ההצלחה שלה בעונה הקרובה, מה טיב המחזור, מה הסיכויים שהבחירה תתגלגל לעונה שאחרי) רק יעזרו לך להגיע לתוחלת משוערת קרובה יותר למציאות.

מכאן 'תוחלת' העסקה תלויה בהערה שלך של השחקן שאתה מעביר אל מול התוחלת המשוערת של בחירת הדראפט.

לא להיות דווילז אדבוקט אבל עשר בחירות זה לא מדגם גדול מספיק. אבל בהחלט, העיקרון נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 12:03 pm 
Senior

אני מתייחס ל-300 בחירות, כי בשלב זה אנחנו לא יודעים מה הבחירה שקיבלנו למעט זה שהיא סיבוב ראשון (אלו היו הנתונים שנדב נתן).
כל פרט מידע נוסף שיהיה לנו יכול רק לעזור להגיע לתוחלת משוערת מדויקת יותר.

לעולם לא נדע מה טיב השחקן שנקבל בדיוק. לכן תמיד בחירת דראפט על שחקן יכולה להיות טובה יותר או רעה יותר מהשחקן שנתנו. זה מה שנדב אומר וזה כמובן נכון, אבל זה לא קשור לאקספקטד ואליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 1:38 pm 
Hall of Famer

נחכה שיובל יתעורר בארה"ב כדי לעשות קלוז'ר, רק אציין שבשיחה פרטית התקדמנו משהו בהבנות ונדמה לי שהגענו להסכמה.

התחברו כאן כמה נושאים יחד. אם חוזרים לדיון הבסיס, מסירת מק"ו על בחירת דראפט, אזי גם אם נסכים על תוחלת משוערת כלשהי (נגיד "השחקן הממוצע בליגה"), העובדה שהעניין לא מתכנס לאסטרטגיה אלא לעסקה בודדת הופכת את השונות לכזו שלמעשה, מאיינת את התוחלת לגבי העסקה הזו לכשעצמה. ולכן, לדעתי הידועה כאמור, אין שום אפשרות לקשור ציון "מצוין" לטרייד כזה לפני שמתברר ערך המימוש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:35 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
כמובן שאפשר לתת לכל טרייד ציון לפי המידע הקיים באותו רגע, וכמובן שאפשר לעדכן את הציון בדיעבד לפי התוצאה שלו בטווחים הבינוניים והארוכים, ללא שום קשר אם הוא כולל בחירות דראפט או לא. הטרייד של גאסול ללייקרס נחשב בזמנו מזעזע מהצד של ממפיס, אבל התוצאה שלו השתנתה עם השנים אחרי שהתברר שגם גאסול ב' זה שוס. הטרייד של קוואי לטורונטו היה נראה די רע לראפטורס בהתחשב בכך שקוואי היה פרי אייג'נט בסוף עונה ודרוזן היה סטאר מחוייב למועדון שחתום על חוזה מאד ידידותי, אבל שהתברר שעונה אחת מספיקה לו להביא גביע זה כבר לא היה נראה כל כך רע. אם החתול של שרודינגר חי שפתחת את הקופסה, זה עדיין לא אומר שזה היה רעיון טוב לשים אותו שם עם איזוטופ רדיואקטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:37 pm 
Hall of Famer

כמובן שהשאלה מה המשמעות של "ציון לטרייד". אפשר לחזור לחפירה של 500 עמוד על ההבדל בין החלטה נכונה (קיבלתי לפי המידע שהיה ידוע לי) לטובה (התוצאה קובעת).

בכל מקרה לעניין עצמו, נמסר ROY בעונה שנייה טובה למדי בעבור בחירת דראפט. זאת אומרת נלקח הימור שבחירת הדראפט תהיה טובה יותר מאיך שיתפתח השחקן הזה. איך בזמן אמת מישהו יכל להגיד שזה מצוין, נפלא מבינתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
זה לא מסובך נדב, אפשר לתת ציונים היסטוריים לטריידים לפי התוצאה שלהם (שדרך אגב, אם אתה רוצה להיות הוגן צריך לתת לה לפחות עשור לדעתי כדי ממש להעריך אותה) ואפשר *גם* לתת לטרייד ציון במקום לפי המידע שיש לך עכשיו. וזה שהציונים יהיו (כמעט תמיד) שונים אחד מהשני לא אומר שהראשון שגוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 2:46 pm 
Hall of Famer

לא יודע אם "שגוי" (למרות שבהעברה של שחקן על בחירה כן יש עניין של שגוי, כי "טוב" זה רק אם התוחלת חיובית ביחס לתמורה, ואתה לא יודע את זה), יותר בכיוון של "חסר משמעות". זה לא אומר שלא כיף לדבר על זה, בשביל זה יש פורומים וזה מה שאנחנו עושים להנאתנו, אבל המשמעות נובעת מהתוצאות. במצב של שחקן על בחירת דראפט זה מתחדד, כי אין לך שום מידע על השחקן שייבחר. זה לא כמו שחקן על שחקן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 3:29 pm 
Junior

הערה קטנה שלי בנושא התוחלת:
במקרים כאלו תוחלת כללית לא רלוונטית. טיב בחירה מס' 20 אצל הספרס לא זהה לבחירה מס' 20 אצל מיניסוטה. להניח שההתפלגויות זהות זו עצלות, אין שום משמעות ל"מספר N ממוצע" כי רוב הסיכויים שהניקס לא יעשו כלום עם בחירה מס' 9 בעוד דנבר יכולים לעשות איתם אחלה דברים. ההתפלגות פה מאוד תלויה במועדון ודווקא פה אצל הינקי שלמיטב זכרוני היה בוחר בינוני ומטה ( אנחנו יודעים את מי הוא לקח בבחירה 11 נגיד...). אני חושב שיש מעט מאוד מידע שאפשר בעקבותיו להגיד אם בזמנו זו הייתה החלטה טובה או לא (כמובן שבחירה מוגנת טופ 5 היא נכס מצוין לטריידים).

מעבר לזה, אי אפשר לנתק את ההחלטה מהאסטרטגיה הכללית.
אם אני רוצה שיהיו לי המון בחירות דראפט כדי להגדיל את הסיכוי שלי להצליח אז בדיקה של כל בחירה לחוד היא חסרת משמעות. אם בדראפט מסוים אני בוחר בבחירות 10 ו12 ובאחת פישלתי ובשניה הצלחתי זה לא הופך את טרייד א' לרע וטרייד ב' לטוב כי אני מניח ששני הטריידים יחד נתנו לי את המרחב לבחור טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 3:37 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
הערה קטנה שלי בנושא התוחלת:
במקרים כאלו תוחלת כללית לא רלוונטית. טיב בחירה מס' 20 אצל הספרס לא זהה לבחירה מס' 20 אצל מיניסוטה. להניח שההתפלגויות זהות זו עצלות, אין שום משמעות ל"מספר N ממוצע" כי רוב הסיכויים שהניקס לא יעשו כלום עם בחירה מס' 9 בעוד דנבר יכולים לעשות איתם אחלה דברים. ההתפלגות פה מאוד תלויה במועדון ודווקא פה אצל הינקי שלמיטב זכרוני היה בוחר בינוני ומטה ( אנחנו יודעים את מי הוא לקח בבחירה 11 נגיד...). אני חושב שיש מעט מאוד מידע שאפשר בעקבותיו להגיד אם בזמנו זו הייתה החלטה טובה או לא (כמובן שבחירה מוגנת טופ 5 היא נכס מצוין לטריידים).

מעבר לזה, אי אפשר לנתק את ההחלטה מהאסטרטגיה הכללית.
אם אני רוצה שיהיו לי המון בחירות דראפט כדי להגדיל את הסיכוי שלי להצליח אז בדיקה של כל בחירה לחוד היא חסרת משמעות. אם בדראפט מסוים אני בוחר בבחירות 10 ו12 ובאחת פישלתי ובשניה הצלחתי זה לא הופך את טרייד א' לרע וטרייד ב' לטוב כי אני מניח ששני הטריידים יחד נתנו לי את המרחב לבחור טוב.

ההערה הראשונה נכונה.

ההערה השנייה היא לא מדויקת בפועל. אם אתה מנסה למצוא את התוחלת שלך בבחירות שהתקבלו תמורת שחקנים, אתה צריך מדגם בגודל מסוים. גם הינקי שהיה סמן קיצוני של צבירת בחירות, לא עשה המון עסקאות כאלה. לשם השעשוע אתה יכול לנסות למצוא את התוחלת של "השחקן הממוצע שהינקי בחר בדראפט עבור שחקנים שהוא מסר", אבל אתה מבין שבגלל קוטן המדגם-לא תגיע לשום דבר מובהק באמת, ואתה חייב למדוד את זה פר עסקה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 5:57 pm 
Hall of Famer

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7 ... 7%9C%D7%AA

הנה תקרא נדב, אולי בסוף כן תצליח להבין שהמושג תוחלת הוא
א. צפי. לא תוצאה
ב. לא צריך מדגם גדול בשביל להיות נכון מתמטית (אמנם כן צריך מדגם גדול בדרך כלל בשביל להקטין את השונות)
ואף פעם לא ענית לי על שתי ההפרכות מקודם (על השלישית כאמור הודיתי אז אתה לא צריך לחזור לשם)
אבל זה בסדר כי גם בפעם הקודמת שניהלנו את הדיון התעלמת באלגנטיות משתי ההפרכות הברורות לקשקוש שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:06 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נחכה שיובל יתעורר בארה"ב כדי לעשות קלוז'ר, רק אציין שבשיחה פרטית התקדמנו משהו בהבנות ונדמה לי שהגענו להסכמה.

התחברו כאן כמה נושאים יחד. אם חוזרים לדיון הבסיס, מסירת מק"ו על בחירת דראפט, אזי גם אם נסכים על תוחלת משוערת כלשהי (נגיד "השחקן הממוצע בליגה"), העובדה שהעניין לא מתכנס לאסטרטגיה אלא לעסקה בודדת הופכת את השונות לכזו שלמעשה, מאיינת את התוחלת לגבי העסקה הזו לכשעצמה. ולכן, לדעתי הידועה כאמור, אין שום אפשרות לקשור ציון "מצוין" לטרייד כזה לפני שמתברר ערך המימוש.

משעשע אותי שזה בדיוק אבל בדיוק מה שיריבך המר אטט אומר. הינקי הרי , כמו גם פרסטי, לא עשה רק את טרייד מק'ו אלא עוד המון טריידים אחרים על בחירות דראפט , וזאת כדי להקטין את אותה שונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:19 pm 
Hall of Famer

נורטון, אין לי מה להגיב על ה"ההפרכות" כי הן לא הפרכות. אם אנחנו לא מסכימים שהחלפת שחקן ידוע באפשרות לבחור שחקן לא ידוע היא החלפת נכס באופציה, אין לי אפשרות להתקדם בדיון.

וברור שזה לא מה שאטט אמר, אטט בכלל לא נכנס למורכבות ולעומק הטיעונים (הוא אף פעם לא נכנס). הוא פשוט הףמגדיר את הטרייד, סטרייט אפ, כ"טרייד מצוין" לכשעצמו. וזה, כפי שאני כותב ומנמק וכו', מופרך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:21 pm 
Junior

נורטון כתב:
ב. לא צריך מדגם גדול בשביל להיות נכון מתמטית (אמנם כן צריך מדגם גדול בדרך כלל בשביל להקטין את השונות)

זה כבר ממש גניבה של הת'רד אבל מה שאתה רושם זה בפירוש לא נכון ( או לכל היותר חסר משמעות).
כאילו ברור שהתוחלת של כל מדגם זו התוחלת (ולכן זה נכון מתמטית?) אבל בגלל שהשונות גדולה (נניח שזה חסר קורלציה ) וקטנה לפי גודל מדגם אז לא ברור לי מה שכתבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:26 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
נורטון כתב:

זה כבר ממש גניבה של הת'רד אבל מה שאתה רושם זה בפירוש לא נכון ( או לכל היותר חסר משמעות).
כאילו ברור שהתוחלת של כל מדגם זו התוחלת (ולכן זה נכון מתמטית?) אבל בגלל שהשונות גדולה (נניח שזה חסר קורלציה ) וקטנה לפי גודל מדגם אז לא ברור לי מה שכתבת.

אולי נורטון צריך עוד קורס בסטטיסטיקה, להגדיל את המדגם ושתהיה תוחלת חיובית של הבנה למאמץ שלו ללמוד.

ברור שגודל מדגם זה בייסיק, לא צריך 5 קורסים, זה איפשהו בקורסי המבוא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:34 pm 
Hall of Famer

בדיוק ,קורס מבוא שמסתבר שלא למדת מעולם
שקי, לא נראה לי שיש בינינו ויכוח אבל אני לא בטוח שהבנתי את העברית שלי ואני בטוח לא הבנתי את שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 12, 2022 6:35 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
בדיוק ,קורס מבוא שמסתבר שלא למדת מעולם
שקי, לא נראה לי שיש בינינו ויכוח אבל אני לא בטוח שהבנתי את העברית שלי ואני בטוח לא הבנתי את שלך

איך מסתבר שלא למדתי מעולם? עוד פעם, חוץ מלרצות לספר מה למדת, יש לך משהו מהותי להגיד? כי בינתיים אתה מדבר שטויות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], kakon3, סאבוניס ו 136 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: