אני כמובן מסכים עם "הצד הזה" בדיון, אבל רק הערה קטנה (ולו למען הדיוק - כי אני חושב שזה יהיה מועיל להציג את הדברים כך):
נורטון כתב:
או במילים אחרות התוחלת של הבחירה מס 5 בדראפט, היא השחקן עם הווין שייר החמישי בטיבו בדראפט (כאמור עם שונות מאד גבוהה)
התוחלת של הבחירה מס 5 בדראפט, היא
לא השחקן עם הווין שייר החמישי בטיבו בדראפט - כי השחקן החמישי בטיבו בדראפט (בדיעבד כמובן, על פי ווין-שייר)
לא נבחר "בתוחלת" במקום החמישי, אלא לאחר מכן.
בעצם כאן תיקנת את עצמך (וברור לי שאתה מבין זאת, וכתבת בפזיזות בציטוט הראשון):
נורטון כתב:
ואני חושב, מבלי באמת לבדוק שהתוחלת של הבחירה הראשונה בדראפט שוות ערך (נו, רווח סמך) לפחות לאחד מ 9-10 השחקנים הטובים במחזור ברמת מובהקות של 90 אחוז בערך
מה שאומר שכן, יש בנט ואולוקנדי אבל אין המון כאלה. בכל מקרה זה משהו שאפשר בקלות למדל
כבר הבאתי פעם דוגמא דומה - אבל הכי קל לראות את זה בקצוות של הדראפט (והטיעון לא משתנה משמעותית גם קרוב לקצוות, נניח בחירות 5-10) - התוחלת של בחירה מס' 1 היא בוודאי שלא השחקן עם הווין-שייר הגבוה ביותר בדראפט, כי אז נניח תהיה לנו רשימה של (מהשנים 2010-2015, סתם מקבץ לדוגמא של השחקנים שלטעמי הם הכי טובים לדראפט - לא טרחתי לבדוק ווין-שייר...): פול ג'ורג, קוואי, אנתוני דיוויס/לילארד, יאניס, אמביד/יוקיץ', טאונס/בוקר - וזה ברור לחלוטין שזו לא יכולה להיות "התוחלת המתמטית" של בחירה מס' 1 - כל עוד בפועל יש אחת לכמה שנים את אנתוני בנט ומרקל פולץ למשל (או אפילו סתם שחקנים סבירים למדי כמו אנדרו וויגינס). בדומה אפשר לטעון בדיוק את אותו הדבר לגבי הבחירה ה-60, שאייזאה תומאס אחד כבר מקפיץ את התוחלת רבות, ולכן היא אינה השחקן בעל הווין-שייר ה-60 בכל דראפט.
אבל כל זאת חפירה זניחה למהות הדיון כאמור, ואני לגמרי לגמרי בדעה שכל בחירה דראפט עתידית ניתן לכמת בתוחלת כלשהי (הגם שאולי יש דרכים שונות לחשבה - ולא "אמת מוחלטת", אלא תלוי פרספקטיבה של קבוצות), ושיש "שוק" עם "ערך וירטואלי" של כמה שווה כל בחירה x בשנה עתידית t+y (באם כעת אנחנו בשנה t) בהתאם - וככה בעצם מתנהל שוק הטריידים, ההחלטות האם לעשות טנקינג וכו'.
וזה משפט מצוין של יובל, שמתאר לטעמי חלק מה-"שיווי משקל" בליגה:
Yuval כתב:
פשוט המחשבה שבחירת דראפט היא נעלם שאין דרך לכמת אותו היא מוזרה. השונות היא גבוהה כמובן לכן בחירת דראפט טובה יותר למי שרוצה להגדיל את השונות (קבוצות בבניה) מאשר קבוצה שרוצה להקטין את השונות (קבוצה שרצה חזק בפלייאוף).