סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 9:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טרייד דדליין 2022
הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים עם הכל, הנקודה שלי הייתה יותר שלרוב הבנייה סביב נוביצקי לא הייתה מדהימה. אפשר להתווכח על זה, אבל למיטב זכרוני, למעט אולי פיק סביב 2005-07 דאלאס אף פעם לא נחשבה קונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:44 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
כמו שהאליפות של דטרויט ב-2004 הייתה תוצאה של הנפילה של הלייקרס אבל התאפשרה בזכות עבודה מדהימה של דומארס (כולל הויתור על כרמלו בשביל שטיישון פרינס יהיה בחמישייה).

דומארס לא בחר בדארקו כי הוא לא רצה שכרמלו ייקח לפרינס את המקום בחמישיה. דומארס בחר בדארקו כי הפיסטונס האמינו שדארקו הוא השחקן מספר 2 (נדמה לי שהסקאוט האירופאי שלהם אפילו החזיק בדיעה שהוא שחקן מספר 1) בדראפט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:45 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
מסכים עם הכל, הנקודה שלי הייתה יותר שלרוב הבנייה סביב נוביצקי לא הייתה מדהימה. אפשר להתווכח על זה, אבל למיטב זכרוני, למעט אולי פיק סביב 2005-07 דאלאס אף פעם לא נחשבה קונטנדרית.

מה זה לא נחשבה קונטנדרית? לקחה אליפות!
שני דברים:
- כל בנייה של קבוצה שלוקחת אליפות צריכה לקבל לפחות ציון טוב מאד להנהלה על הבנייה
- במקרה הזה זה עוד מתחזק כי נוביצקי היה אדיר אבל לא שחקן של פעם ב-50 שנה, כלומר להביא אותו לאליפות זה אתגר בבניית קבוצה, יותר מאשר שחקן כמו ג'ורדן או לברון - שגם שם אגב זה בניית הקבוצה זה חתיכת אתגר. אז הציון במקרה הזה כנראה אפילו גבוה יותר. נראה לי די דומה למה שמילווקי בנתה סביב יאניס מבחינת הדומיננטיות של השחקן והמהלכים של ההנהלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:47 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
דניאל כתב:
כמו שהאליפות של דטרויט ב-2004 הייתה תוצאה של הנפילה של הלייקרס אבל התאפשרה בזכות עבודה מדהימה של דומארס (כולל הויתור על כרמלו בשביל שטיישון פרינס יהיה בחמישייה).

דומארס לא בחר בדארקו כי הוא לא רצה שכרמלו ייקח לפרינס את המקום בחמישיה. דומארס בחר בדארקו כי הפיסטונס האמינו שדארקו הוא השחקן מספר 2 (נדמה לי שהסקאוט האירופאי שלהם אפילו החזיק בדיעה שהוא שחקן מספר 1) בדראפט.

היה איזה פודקאסט לאחרונה (ישראלי) שהטענה הייתה שדומארס כן אמר את זה בתור שיקול. בכל מקרה אני מאמין שלא אתה ולא אני באמת יודעים מה עבר לו בראש. אגב, זה פחות משנה - דומארס הביא אליפות וזה הרבה יותר משמעותי ממה שהוא בחר בדראפט. במבחן התוצאה הוא הצליח בענק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 2:59 pm 
Hall of Famer

אה, אם בפודקאסט ישראלי! זה נאמר, אז אין ספק שזה נכון. אני זוכר את הכתבות על דארקו לפני הדראפט, אני זוכר את הסקאוט של דטרויט מזיל ריר על דארקו גם אחרי הדראפט ובשום מקום לא נאמר שטיישון פרינס גרם לג'ו דומארס את השחקן הפחות טוב. זה נכון שדומארס מאד העריך את פרינס ואחת הסיבות שהוא העיף את קרלייל בקיץ לפני עונת האליפות הייתה השימוש או חוסר השימוש שלו בפרינס.
דרך אגב, אני תמיד חוזר על כך. אחרי חצי עונה הפיסטונס לא היו במקום שהם קיוו להיות בו וזאת הייתה הסיבה שהם הלכו על הטרייד של ראשיד כשאף קבוצה לא רצתה לגעת בו (אטלנטה הרי עשו את הטרייד כדי לפנות מקום מתחת לתקרה ולא התכוונו לשניה להכניס את הרעל שקוראים לו שיד לחדר ההלבשה שלהם). אם מלו היה בדטרויט אי אפשר לדעת אם דומארס היה כל כך נואש שהוא היה מהמר על וואלאס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:02 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אה, אם בפודקאסט ישראלי! זה נאמר, אז אין ספק שזה נכון. אני זוכר את הכתבות על דארקו לפני הדראפט, אני זוכר את הסקאוט של דטרויט מזיל ריר על דארקו גם אחרי הדראפט ובשום מקום לא נאמר שטיישון פרינס גרם לג'ו דומארס את השחקן הפחות טוב. זה נכון שדומארס מאד העריך את פרינס ואחת הסיבות שהוא העיף את קרלייל בקיץ לפני עונת האליפות הייתה השימוש או חוסר השימוש שלו בפרינס.
דרך אגב, אני תמיד חוזר על כך. אחרי חצי עונה הפיסטונס לא היו במקום שהם קיוו להיות בו וזאת הייתה הסיבה שהם הלכו על הטרייד של ראשיד כשאף קבוצה לא רצתה לגעת בו (אטלנטה הרי עשו את הטרייד כדי לפנות מקום מתחת לתקרה ולא התכוונו לשניה להכניס את הרעל שקוראים לו שיד לחדר ההלבשה שלהם). אם מלו היה בדטרויט אי אפשר לדעת אם דומארס היה כל כך נואש שהוא היה מהמר על וואלאס.

אה, אם עמוס לב אמר!
בוא נסכם שלא אתה, לא אני ולא מי שדיבר בפודקאסט היה בחדר בזמן האירוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:07 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אף אחד לא התלהב ממה שהוחתם לצד לוקה. להיפך, מה שנטען זה שנבנתה סביב לוקה קבוצה בינונית ביותר ויקרה להחריד. כלומר, זה מה שנטען על ידי מי שאינו טרול.

התכוונתי להתלהבויות (יחסיות) שראיתי במדיה בשנים האחרונות.
אני כמובן מסכים עם המילים המודגשות, אז שמח לשמוע שאינני טרול (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:08 pm 
Junior

דניאל כתב:
שוויק1 כתב:

מה זה לא נחשבה קונטנדרית? לקחה אליפות!

גם לסטר. לא אכנס פה לוויכוח שהוא בחלקו סמנטי. בכל אופן לטעמי האליפות של דאלאס לטעמי הייתה יותר מזל משכל ובנייה נכונה. למיטב זכרוני דאלאס (כמעט) אף פעם לא הייתה מועמדת לזכייה באליפות בתחילת עונה בסוכנויות ההימורים (לא שבדקתי, סתם מטבע לשון) וזו נקודת המבט שממנה כתבתי את ההודעה המקורית. לא אעלה על בריקדות להגן על העמדה הזאת :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:33 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
גם לסטר. לא אכנס פה לוויכוח שהוא בחלקו סמנטי. בכל אופן לטעמי האליפות של דאלאס לטעמי הייתה יותר מזל משכל ובנייה נכונה. למיטב זכרוני דאלאס (כמעט) אף פעם לא הייתה מועמדת לזכייה באליפות בתחילת עונה בסוכנויות ההימורים (לא שבדקתי, סתם מטבע לשון) וזו נקודת המבט שממנה כתבתי את ההודעה המקורית. לא אעלה על בריקדות להגן על העמדה הזאת :P

למה אתה מתכוון, שהיא לא היתה המועמדת המובילה לזכייה באליפות, או שלא הופיעה כלל בין האופציות?

לגבי האופן שבו קבוצת האליפות נבנתה:
טרי הגיע בטרייד בקיץ 2005 והושאר מאז (יש מצב שהיה לו חוזה לשש שנים).
קיד הגיע שלוש שנים לפני כן בטרייד על דווין האריס הצעיר והמבטיח, הושאר למרות הדעיכה.
מריון הגיע בסיין אנד טרייד תמורת החוזה המסתיים של סטאקהאוס, קיץ 2009.
צ'אנדלר הגיע בקיץ 2010 תמורת החוזה האטרקטיבי של דאמפייר, שניתן היה לסיים אותו עד מועד כלשהו באוגוסט, הודות לכך שלא שיחק מספיק דקות בעונה שהסתיימה (מה ששארלוט אכן עשתה).
סטיבנסון והייווד הגיעו שנה קודם לכן ממכירת החיסול של וושינגטון, כשדווקא הפרס הגדול קארון באטלר לא השתתף בקמפיין האליפות בגלל פציעה, תמורת חוזים מסתיימים.
בראה נבחר בסיבוב השני או שבכלל לא נבחר, לא זוכר כבר.
פג'ה צורף משוק הביי אאוטס.

זאת לא "בנייה נכונה" במובן היומרני של "נבנה דרך הדראפט שלד שיוביל לשושלת" או "נצרף בשוק החופשי שם גדול שיביא אליפות יחד עם דירק", אבל אני מאוד מעריך את רצף העסקאות הבלתי פוסק, את הנכונות להמשיך בהעמסה על הפיי רול ולשלם מס מותרות, עד שבסופו של דבר נוצר התלכיד המתאים של קבוצת וטרנים מנוסה ורעבה, עם מספיק כוח אש מסביב לדירק והגנה חזקה בהובלת צ'אנדלר.

אני חושב שמשהו דומה *עשוי* לקרות עם לוקה בשנים הקרובות, אבל השאלה היא איך הוא יגיב לאורך התהליך. הוא (וכמעט כל סופרסטאר אחר בעידן הזה) לא ממש קורץ מהחומר הסטואי של דירק (שיש שיגידו שהיה בעוכריו לאורך שנות השיא שנותרו לו לאחר אותה אליפות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:49 pm 
Junior

B.Grant44 כתב:
שוויק1 כתב:

למה אתה מתכוון, שהיא לא היתה המועמדת המובילה לזכייה באליפות, או שלא הופיעה כלל בין האופציות?

נשמט לי המילה ״מובילה״, או במילים אחרות ״קונטנדרית״, נניח טופ 3-4 ברשימת המועמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 3:56 pm 
Junior

עוד משהו מאד משמעותי בבנייה - זה עצם הבחירה בנוביצקי ובדונצ'יץ'. יש הבדל בין לבחור מישהו כמו שאקיל או לברון ואז לבנות קבוצה סביבם, כי לפחות הבחירה עצמה היא no brainer. הרבה מהבנייה של קבוצות נעשית דרך הדראפט, ומעניינות בעיקר בחירות שיש להן עלות אלטרנטיבית. דאלאס ב-1998 בחרה גרמני מהליגה השנייה בבחירת לוטרי (במקום לבחור נניח בפול פירס). ב-2018 היא נתנה בחירת סיבוב ראשון כדי להחליף מקום עם אטלנטה ולבחור במקום ה-3 את לוקה, כשהיו הרבה סימני שאלה כלפיו.
אגב, מבחינת עלות אלטרנטיבית, הבחירה של דנבר ביוקיץ' הייתה הרבה יותר קלה, כי המחיר שלה (בחירת אמצע סיבוב 2) הוא כמעט אפסי. זה לא שדנבר ראו בו מה ש-29 קבוצות לא ראו, הם בעצמם "פספסו" אותו ובחרו שני שחקנים לפניו בסיבוב הראשון - נורקיץ' והאריס (זה נכון שאפשר לטעון שהם שיערו שהוא יהיה פנוי בסיבוב השני, אבל זה חתיכת הימור). הבחירות של דאלאס היו הרבה יותר אמיצות ולכן צריכות להעלות את הציון של בניית הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 4:01 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
גם לסטר. לא אכנס פה לוויכוח שהוא בחלקו סמנטי. בכל אופן לטעמי האליפות של דאלאס לטעמי הייתה יותר מזל משכל ובנייה נכונה. למיטב זכרוני דאלאס (כמעט) אף פעם לא הייתה מועמדת לזכייה באליפות בתחילת עונה בסוכנויות ההימורים

ממבט חטוף ביחס ההימורים מטרום העונה שיש בבאסקטבול רפרנס (לא בדקתי מה המקור) אפשר לראות שב2007 הם היו במקום הראשון בסיכויים, כנ"ל ב2008.
בעונת האליפות הם היו במקום השישי עם יחס של +2000 אבל לצורך ההשוואה לגולדן סטייט ב2014 היה +2800 וטורונטו ב19 לא היו רחוקים עם +1850.

https://www.basketball-reference.com/le ... _odds.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 4:26 pm 
Junior

sheky כתב:
שוויק1 כתב:
גם לסטר. לא אכנס פה לוויכוח שהוא בחלקו סמנטי. בכל אופן לטעמי האליפות של דאלאס לטעמי הייתה יותר מזל משכל ובנייה נכונה. למיטב זכרוני דאלאס (כמעט) אף פעם לא הייתה מועמדת לזכייה באליפות בתחילת עונה בסוכנויות ההימורים

ממבט חטוף ביחס ההימורים מטרום העונה שיש בבאסקטבול רפרנס (לא בדקתי מה המקור) אפשר לראות שב2007 הם היו במקום הראשון בסיכויים, כנ"ל ב2008.
בעונת האליפות הם היו במקום השישי עם יחס של +2000 אבל לצורך ההשוואה לגולדן סטייט ב2014 היה +2800 וטורונטו ב19 לא היו רחוקים עם +1850.

ומה שיפה זה שהם עפו בסיבוב הראשון בשתי העונות הנ"ל, והגיבו לכך בדרך הראויה - פיטורים של אייברי ג'ונסון האוברייטד (שלא אימן מאז בליגה, אאל"ט) והחלפתו בקרלייל הנהדר.
נכון, גם עם קרלייל הם עפו בסיבוב הראשון בפלייאוף 2010 (הודחו ע"י הספרס בסדרה צמודה, שנה אחרי שהיו עם ידם על העליונה בדרבי הטקסני הזה ובאותו מעמד). בסופו של דבר, הרבה מהלכים מוצלחים ברמת המיקרו הביאו אותם לפלייאוף שבו הכל תקתק כמו שצריך אצלם ואז הגיעה האליפות החד פעמית והמופלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 5:41 pm 
Junior

B.Grant44 כתב:
sheky כתב:
שוויק1 כתב:

ומה שיפה זה שהם עפו בסיבוב הראשון בשתי העונות הנ"ל, והגיבו לכך בדרך הראויה - פיטורים של אייברי ג'ונסון האוברייטד (שלא אימן מאז בליגה, אאל"ט) והחלפתו בקרלייל הנהדר.
נכון, גם עם קרלייל הם עפו בסיבוב הראשון בפלייאוף 2010 (הודחו ע"י הספרס בסדרה צמודה, שנה אחרי שהיו עם ידם על העליונה בדרבי הטקסני הזה ובאותו מעמד). בסופו של דבר, הרבה מהלכים מוצלחים ברמת המיקרו הביאו אותם לפלייאוף שבו הכל תקתק כמו שצריך אצלם ואז הגיעה האליפות החד פעמית והמופלאה.

אייברי ג'ונסון היה אוברייטד בדיעבד. לקח מאמן השנה ב-2006, לפטר מאמן שזכה בתואר מאמן השנה בשביל להיא מאמן יותר מתאים שייקח אליפות 5 שנים אחר כך זו חתיכת החלטה של ההנהלה (כמובן שאז באה טורונטו ועשתה הכל תוך שנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 13, 2022 7:37 pm 
Junior

זה שהוא זכה בתואר מאמן השנה בעונת 2006 יכול להעיד על היותו אוברייטד, לאו דווקא על ה"בדיעבד" (;
אין ספק שהוא חולל מהפך הגנתי לעומת המאבס של נלי, אבל זה בא יחד עם כדורסל שבלוני מאוד בהתקפה.
מה גם שקרו כמה דברים בין הזכייה ההיא לפיטורין שלגמרי הצדיקו אותם, בעיניי:
- שמיטת יתרון 2-0 שכבר היה בדרך להיות 3-0. אפשר לדבר על תצוגה פנומנלית של ווייד, אפשר לדבר על הסיוע שקיבל מהשופטים, אבל ברור שחלק ניכר מכך מוטל על המאמן.
- נגרר אחר תכתיב הסמול בול של נלי, שעלה עם אל הארינגטון בסנטר, בכך שהוציא את דאמפייר מהחמישייה - ובכך אפשר לו לנצח אותו בתנאים שלו, כלומר התנאים האידיאלים עבור הווריורס.
- נכנס למשחקי כוח מול קיד בהדחה מול ניו אורלינס שנה לאחר מכן, למרות שמדובר ברכז שהיה חלום של כל מאמן. אבל לא סתם כינו אותו "הגנרל" כשחקן, ויש סיבה שפרסונת האימון הזאת כבר כמעט ולא קיימת בליגה.

הוא גם רצה שדאלאס תעביר את נוביצקי ותיבנה סביב דווין האריס וג'וש הווארד D:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 11:17 am 
Hall of Famer

דניאל כתב:
עמוס לב כתב:

אה, אם עמוס לב אמר!

עמוס לב (אם להתחבר לאתי קרייף הפנימית שבתוכי) לא היה בחדר עם דומארס באותם ימים, אבל עמוס לב קרא הרבה כתבות, לא בישראל דווקא, ובאף אחת מהכתבות לא דובר שהפיסטונס העדיפו את מלו אבל בגלל פרינס הם בחרו את דארקו. כן דובר שקרלייל הלך הביתה בגלל פרינס. עמוס לב גם קרא הרבה כתבות על כמה דארקו כישרון של פעם בדור ואיך הוא הולך להפוך את המשחק, כולל כמובן ציטוטים ישירים של הסקאוט הבינלאומי של דטרויט, שדחף את המועדון לבחור בדארקו. אין לי מושג מה ידע זה שדיבר בפודקאסט, אבל בשל העובדה שעברו 20 שנה מאז, ההערכה שלי שבזמן אמת אני קצת הייתי יותר מעודכן מהבחור, ובשל העובדה שאני באופן כללי לא מעריך אף אחד שכותב ומדבר בארץ בתקשורת על אן.בי.איי למעט סורוקה, אז אני מחזיק מדעתי יותר מאשר של אותו בחור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 11:55 am 
Hall of Famer

אני הקטן מחזק את עמדתו של עמוס, דארקו נחשב לכשרון-על ואנחנו גם מדברים על שיא תקופת היורוהייפ, שנה אחרי שסקיטה האגדי נבחר חמישי על סמך משהו. אירופאי גבוה עם יכולות טכניות גבוהות נחשב אז לכרטיס זכייה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 12:24 pm 
Senior

אבל גם מלו נחשב לכשרון-על ואחד הפרשמנים הטובים מזה בערך עשור במכללות, עובדה שלא לכולם היה ברור שדארקו הוא הבחירה הנכונה גם בזמנו.

אני גם לא חושב שמה שדניאל טוען זה שהבחירה בדארקו הייתה נטו בגלל שכרמלו היה על אותה עמדה כמו פרינס, אלא שזה היה חלק מהשיקול - ואם זה היה חלק ממנו או לא, לעולם לא נדע, יכול להיות שבפודקאסט הישראלי ההוא הפריזו בחשיבות של זה וזו כנראה טעות, אבל לא הייתי פוסל את האפשרות שזה היה חלק מהשיקול - דומארס הרי באמת מאוד החזיק מפרינס.
(מסכים ש'דומארס ויתר על כרמלו בשביל שפרינס יהיה בחמישייה' היא כנראה דרך לא מדויקת להציג את הדברים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 12:32 pm 
Hall of Famer

מלו נחשב לכשרון גדול, זה לגיטימי שיש כאלה שחשבו שהוא הבחירה מספר 2. אני לא עולה על שום בריקדה כדי להוכיח מה שלא ניתן להוכיח (מה בדיוק היו כל השיקולים של דומארס לבחירה בדארקו), אבל אכן ההצגה החדה "דומארס בחר את דארקו בגלל פרינס" נשמעת לא מדויקת, דארקו לא בא משום מקום, הוא היה מאד מדובר ובפרופיל מאד גבוה. הרי נבחר גבוה אחד גם במקום הרביעי, אחד כריס בוש, ודומארס העדיף את דארקו גם עליו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 1:06 pm 
Junior

אני זוכר שתוצאות הלוטרי היו במחצית של גמר המזרח שדטרויט הרי השתתפה בו אז, ושקראתי למחרת התבטאות של אחד משחקני הפיסטונס, בעקבות ההפסד במשחק הראשון לנטס והדיבור על כך שדארקו יגיע אליהם בבחירה השנייה, בסגנון "יכולנו להיעזר בו כבר הערב". מודה שזה נשמע תמוה, משהו שאם לא נאמר בציניות, היה צריך להיאמר על שחקן מכללות עם פרופיל גבוה יותר, אבל אם אני זוכר נכון, הרי שזו עוד תמיכה בכך שדארקו היה על רדאר הפיסטונס בשלב מוקדם מאוד של התהליך ושבכל אופן, גם בקונצנזוס הוא נחשב לבחירת טופ 3 לגיטימית עם יכולת לדחוק את שחקן השנה במכללות למקום השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 1:34 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
דניאל כתב:
עמוס לב כתב:

אה, אם עמוס לב אמר!

עמוס לב (אם להתחבר לאתי קרייף הפנימית שבתוכי) לא היה בחדר עם דומארס באותם ימים, אבל עמוס לב קרא הרבה כתבות, לא בישראל דווקא, ובאף אחת מהכתבות לא דובר שהפיסטונס העדיפו את מלו אבל בגלל פרינס הם בחרו את דארקו. כן דובר שקרלייל הלך הביתה בגלל פרינס. עמוס לב גם קרא הרבה כתבות על כמה דארקו כישרון של פעם בדור ואיך הוא הולך להפוך את המשחק, כולל כמובן ציטוטים ישירים של הסקאוט הבינלאומי של דטרויט, שדחף את המועדון לבחור בדארקו. אין לי מושג מה ידע זה שדיבר בפודקאסט, אבל בשל העובדה שעברו 20 שנה מאז, ההערכה שלי שבזמן אמת אני קצת הייתי יותר מעודכן מהבחור, ובשל העובדה שאני באופן כללי לא מעריך אף אחד שכותב ומדבר בארץ בתקשורת על אן.בי.איי למעט סורוקה, אז אני מחזיק מדעתי יותר מאשר של אותו בחור.

וואו, עפת קצת. אני לא מכיר אותך אבל יש עוד כמה אנשים בארץ שקצת מבינים כדורסל (לא אני חלילה). חזרתי ובדקתי (את הפודקאסט שמעתי בזמן ריצה, באופן כללי פחות חמצן מגיע למוח אז אני לא תמיד זוכר בדיוק). זה פודקאסט של הפודיום עם ירון טלפז, שבמינימום בוא ניתן כבוד לפודקאסט ולטלפז, למרות שאתה תופס מעצמך יותר ממנו (כי הוא לא סורוקה). אם בא לך לשמוע (למרות שזה בעברית, ואתה כאמור מחזיק מדעתו פחות) אז זה הפרק על האליפות האבודה של דטרויט, והוא מתאר ראיון עם דומארס במהלך הגמר ב-2004 שבו הוא השתתף (נשמע כמו איזו מסיבת עיתונאים, לא ראיון בלעדי) שבו דומארס אומר שניתוח של טרייד זה לא רק מי שבחר או לא בחר אלא גם ההתאמה לקבוצה, ושההתלבטות הייתה בין דארקו לכרמלו, והחשש היה שכרמלו ייקח דקות מפרינס. דקה 28.
https://hapodium.podbean.com/e/%D7%94%D ... A2-%D7%94/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 2:34 pm 
Hall of Famer

או, ירון טלפז. הוא הדוגמא שלי למישהו שיודע המון, אבל לא מבין הרבה.
אני אקשיב. דווקא נושא מעניין.
בכל מקרה, אני לא יודע לגבי הראיון, אבל אני לא זוכר כתבות לפני הדראפט, אחרי הדראפט, שמדברות על כך שפרינס היה הסיבה שהפיסטונס בחרו את דארקו.
דרך אגב, אני זוכר ויכוח היסטורי בפורום פה עם יעוז סבר, שטען שעדיף לבחור במקום הראשון את מלו במקום את לברון, כי לברון הוא שחקן לא מפותח מהתיכונים, לעומת מלו (שעבר כמובן רק שנה אחת במכללות והמשחק שלו באותה עונה היה מלא חורים, למרות האליפות המדהימה עם סירקיוז) המפותח יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 2:38 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהויכוח כאן קצת עקר, האם הפיסטונס החזיקו מאוד מדארקו בלי קשר לצורך בעמדה ספציפית? ברור שכן. האם העובדה שהיה להם את פרינס על העמדה של מלו דחפה אותם עוד יותר לכיוון שלו? בהחלט סביר מאוד, שלא לומר כמעט וודאי. האם ההחלטה להעדיף את דארקו הייתה *רק* בגלל שמלו יושב על העמדה של פרינס ובוואקום הם היו בסבירות גבוהה מעדיפים את מלו? לא סביר ואני לא חושב שמישהו טוען דבר זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 3:41 pm 
מנהל פורום

מה שרוני
אתם יודעים, החלטות לא מתקבלות בגלל סיבה אחת בלבד
בעולם שאני מכיר, יש רשימת יתרונות וחסרונות, ומשקללים.
ההכרזה ההחלטה התקבלה מסיבה אחת ויחידה היא בדרך פישוט שלא לומר פשטנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 14, 2022 3:59 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
האם ההחלטה להעדיף את דארקו הייתה *רק* בגלל שמלו יושב על העמדה של פרינס ובוואקום הם היו בסבירות גבוהה מעדיפים את מלו? לא סביר ואני לא חושב שמישהו טוען דבר זה.

אבל זה בדיוק מה שדניאל טוען שטלפז מספר.
האם העובדה שעל המשבצת של מלו ישב טיישון פרינס הקל על הפיסטונס מחשבתית להמר על דארקו? יכול להיות. אבל מכל מה שאני קראתי בזמן אמת, הפיסטונס העריכו את דארקו כפרוספקט העדיף. למען האמת, באופן כללי ההערכה על דארקו הייתה של פרוספקט עדיף על מלו. אני עוד זוכר לפחות כתבה אחת שטענה שמיליצ'יץ' יהיה שחקן טוב יותר מלברון ובוודאי שתהיה לו השפעה על המשחק גדולה מזאת של המלך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: