היה אחלה משחק בסך הכל וסיום הולם לעונה מצוינת והקבוצה שהגיע לה ניצחה בסופו של דבר. לא הייתי בעד אף קבוצה (אם כי מסורתית מעדיף קבוצות NFC) אבל נהניתי בכל זאת.
הבנגלס הם אובר אצ'יברים והיו כאלה גם נגד טנסי, אם היו לוקחים את זה זה היה אחד מסיפורי הסינדרלה הגדולים ביותר בהיסטוריה של ה NFL. לדעתי אפילו לקראת סוף העונה ההימורים עליהם היו שלא יגיעו לפלייאוף בכלל ואח"כ הם הגיעו לכל משחק (חוץ מהריידרס) כאנדרדוגס. כל הכבוד למאמן שלהם שבאמת הצליח להוציא מהם יותר ממה שציפיתי. לגבי הראמס, קשה להעריך איך היה נגמר המשחק ללא הפציעה של בקהאם וללא הפציעה של היגבי ה TE המצוין. קשה להעריך אבל אני בכל זאת מעריך שעם שניהם בריאים, היה נגמר בהפרש גדול לראמס. בהיעדר התופסים השני והשלישי שלו, סטאפורד התקשה יותר בלי משחק ריצה (ואני לא מספיק מבין כדי לדעת אם באמת מקווי לא הריץ את ההתקפה כמו שצריך או שהגנת הריצה של הבנגלס תפסה יום היסטורי) ולמזלו היה לו תופס HOF על המגרש. אני זוכר ויכוח עם מישהו בתחילת העונה, מי יותר טוב - קאפ או אדם ת'יילן. ויכוח שנשמע טפשי עכשיו. מעבר לקאפ, מי שעשה את ההבדל היה קו ההגנה של הראמס עם דונלד ומילר כעזרה. אני מניח שאם דונלד היה מקבל MVP, זה היה עובר בלי יותר מדי הרמות גבה.
לגבי העבירות והשיפוט, אני מודה שלא הצלחתי להבין דבר וחצי דבר. הפייסמאסקינג היה כל כך בוטה וברור שלא הבנתי איך הטאצ'דאון לא נפסל בריפליי שיש אוטומטית אחרי כל מהלך עם נקודות. משתווה אולי ל PI שלא נשרק לסיינטס נגד אותה הראמס לפני שלוש שנים בגמר החטיבה. לגבי ההולדינג, זה אחד המונחים הכי לא ברורים והכי קשים לשיפוט, יותר אפילו מ PI. תחלס כמעט בכל מהלך אפשר לשרוק על הולדינג וברובם על יותר מאחד. במשחק הזה השופטים נתנו לשחק וכמעט לא שרקו ולכן השריקה להולדינג היתה חריגה למרות שהיתה מוצדקת.
השאלה של ראי, על הזזת שחקנים מתפקידיהם למהלך ספציפי מעסיקה גם אותי מדי פעם אבל לא במקרה הזה. במקרה של דונלד אני חושב שלא היה מקום להעביר אותו לאופנסיב ליין. דונלד הוא אמנם חזק ומהיר אבל בעיקר שחקן מאוד מאוד טכני. לא בטוח שהוא היה מסתדר מול ה DO ובכל מקרה שחקני הליין ההתקפי של הראמס גדולים ממנו. פרי למיטב זכרוני היה הרבה יותר גדול מכל מי שמולו, דונלד לא. אגב, הניינרס השתמשו מהלך אחד בטרנט ויליאמס - התאקל המצוין שלהם - כסוג של פול בק במשחק נגד הראמס (נדמה לי) וזה באמת הצליח אבל יותר בזכות ההפתעה. לא נראה לי שהוא היה יכול לעשות את זה פעם שניה. אגב, טרנט ויליאמס שוקל 145 ק"ג ורץ 40 יארד ב 4.81 שניות, דונאלד שוקל 125 ק"ג ורץ 40 יארד ב 4.68 שניות. ה 20 ק"ג האלה משמעותיים מאוד.
|