shmueliki כתב:
הרי זה דווקא בדיוק הפוך, הארדן זה ההימור הגדול (שיכול בהחלט להצליח בגדול, או שלא).
כעת החלק של מקסי בעתיד של פילי יהיה גדול יותר, כי הארדן לא צעיר, ואולי שם רק לשנה וחצי (אפילו מבחירה של פילי), ומקסי by far נראה כמו השחקן הטוב ביותר אחריו בפילי בטווח של כמה שנים בעמדות 1-3. נקודתית, אם בעונה השנייה שלו מקסי נותן מספרים שלא נופלים מוויל בארטון (שהוזכר) בשיאו - אז כן, אני "מהמר" שהוא יהיה שחקן טוב ממנו בעתיד.
לקבל חבילה של 2-3 שחקנים במקום כוכב גדול בודד (פלוס לצורך הדוגמא - להשאיר אצלך עוד שחקנים מועילים ושתי בחירות סיבוב ראשון) - זה דווקא להקטין את השונות/סיכון. להביא למשל "צעיר עולה" (הליברטון/פוקס) לצד הילד/בארנס (שיכולים להיות צלע שלישית/רביעית/חמישית לא רעה בכלל בכמה שנים הקרובות) - מקטין את התלות במקסי (או בטייבול, או בכל שחקן למעשה) - כי הז'יטונים מפוזרים על יותר שחקנים.
בסוף דווקא העונה מכל הנרטיב של "הכוכבים הם אלו שמכריעים" - אנחנו מקבלים את שתי הקבוצות עם הכי הרבה כוכבים (בשתי הקבוצות - שחקן היסטורי ככוכב ראשון שהוזכר עד לא מזמן כמועמד ל-MVP, שחקנים אדירים בתור "כוכבים שניים", שחקן מוכשר עם בעיות רבות ככוכב שלישי) שנלחמות על מקומן בפליי-אין, במקביל לקבוצות אחרות נטולות כוכבים (באופן יחסי לקבוצות בצמרת הליגה) - שרצות טוב הרבה יותר.
מן הסתם יש לכך הסברים ונסיבות קונקרטיות (פציעות, חיבור וכו'), אבל אלו בעיות יחסית צפויות (כלומר לא "הפתעה מרעישה") כשמרכיבים כמה כוכבים (בפרט - לא צעירים) יחדיו, ומן הסתם תוך התפשרות על הסגל מסביבם.
אנחנו הרי בדיוק מדברים פה בהקשר של הארדן עצמו, וזה לא שפילי הביאו איזה כוכב כמו לוקה/מוראנט (שברור שלא היו "על המדף", רק לשם הדוגמא) שהם באנקר לכמה שנים קדימה, ללא בעיות כשירות/הזדקנות/מוטיבציה וכו'.
לא הבנתי את התמה של ההודעה שלך.
לתפיסתך בשנה וחצי הקרובות רוב הסיכויים שהליברטון ובארנס\הילד יהיו עדיפים על הארדן?
אני לא חושב שמישהו מתווכח איתך שכנראה שהליברטון עוד שלוש יהיה שחקן עדיף על הארדן בגיל 35 ואני לא מבין איך מקסי השתרבב לדיוני הטרייד בהינתן שהוא חתום שם עוד שנתיים וחצי ואפשר להציע לו חוזה גבוה עם זכויות הבירד עליו.
וזה לא להקטין את השונות כי אתה יודע מי זה הארדן (לטוב ולרע), אתה עוד לא יודע מי זה הליברטון ומה התקרה שלו... הוא נראה אחלה אבל בסוף הוא שחקן שנה שניה שקולע 14.3 למשחק ומוסר 7.7 אס' ביעילות מצוינת לשחקן שנה שניה ( 55.1% EFG). רוב הסיכויים שבשיא שלו הוא יהיה שחקן פחות טוב מהארדן של עונה שעברה (ברור שלא בוודאות, אבל זה נראה לי די סביר).
בסוף יש לך את אמביד
עכשיו במצב הבבריאותי הטוב בקריירה וביכולת משחק של MVP. אתה רוצה להמר שבנוסף לזה שהאליברטון יהיה כוכב מהותי בליגה גם אמביד יישאר בריא עוד 3 שנים מהיום? כמובן שיכול לקרות אבל נראה לי זה כבר יותר מדי הימורים.
ולגבי החלק האחרון לא הבנתי את הטענה שלך. עובדתית רוב האליפויות נלקחו עם שחקנים מובילים היסטוריים. ברור שיש חריגים כמו הספרס 2014 ודטרויט ולכן אין פה נוסחא או משהו וודאי ולכן אי אפשר מראש לדעת אם פיניקס יכולה ללכת עד הסוף או לא.