הוקיץ' כתב:
נביא בעירו כתב:
הפועל ת״א בינתיים במלטדאון כללי סביב מה שייכנס להיסטוריה של הענף כ״מאירסון גייט״. תקציר האירועים: היה פאול שלא נשרק בשלשה של יאנג שתי דקות לסוף, אבל הטירוף האמיתי הוא שבהפועל ת״א בדקו ומצאו עוד כמה שריקות לא נכונות שלו נגדם בכמה משחקים אחרים העונה. סוג של רעידת אדמה בספורט הישראלי...
בחיי שזה אחד הטנטרומים הלא ברורים. הפאול על יאנג, שזו באמת השריקה היחידה מכל הדוגמאות שלהם שמתקרבת להיות טעות דרמטית, נעלמה מהעיניים של השופט בעיקר בגלל יאנג עצמו שהחליט לזרוק את הרגליים קדימה ולהסתובב לאחור באוויר, דבר שלקח את כל תשומת הלב מהעובדה שכן היה מגע על היד הזורקת. כל שאר הדוגמאות שלהם באמת מביכות...
רק לרקורד, זה היה משחק שלם של שיפוט שערורייתי ולא אחיד. עיקר הביזיון אגב היה ברבע השני שם השופטים החזירו אותם די לבד מפיגור דו ספרתי כמעט עד שוויון.
הפאול על יאנג לקח את עיקר הפוקוס בעיקר כי זה היה במאני טיים (למעשה זה די גמר את המשחק) וכי באמת זו הייתה טעות מופרכת לחלוטין. הדבר היחיד שמביך פה זה ההסבר שלך לאי השריקה. אם מאירסון כל כך התבלבל מזה שיאנג קפץ קדימה עד שהוא פשוט לא היה מסוגל לראות את העבירה, מדוע הוא סימן ליאנג שבאב נגע רק בכדור?
מצחיק הזלזול הזה בטענות של הפועל, בעיקר כשזה בא מאוהד של קבוצה שהקהל שלה עד היום מקלל את סמי בכר.
ראיתי עכשיו את כל הרבע השני ואיך אומר בעדינות? אדוני לא מדייק (אגב, הרבע נפתח בקלוזאפ על אהרוני שבוכה לשופטים על השיפוט ברבע הראשון)...
השופטים לא החזירו את הרצליה די לבד מפיגור דו ספרתי לשיוויון. למעשה, להפועל היה פלוס 9, 3 דקות למחצית, *אחרי* הרוב המוחלט של השריקות הגבוליות שנשרקו לרעתה ברבע הזה. היתרון שלה נמחק בגלל משהו כמו 4 פוזשנים רעים בהתקפה. אם הפועל היתה מסיימת את הרבע בפוקוס בהתקפה, היא היתה יורדת למחצית ביתרון 8-10. במקביל, אם הייתי עושה מאזן של שריקות שגויות/גבוליות ברבע הזה נראה לי שזה היה נראה משהו כמו 5-2 לטובת הרצליה (מאירסון לא מעורב בכולן ואני אפילו לא בטוח שברובן). לא אידיאלי. אפילו מבאס. אבל רחוק מאוד מהשערורייה שאוהדי הפועל מדמיינים שהיתה שם. אגב, ציטוט מעניין מאחד הטיימאאוטים היה של פרנקו, שאמר לשחקנים שלו שהסיבה שלא שורקים להרצליה פאולים היא שהשחקנים של הפועל לא נכנסים לצבע. איך שעה אחר כך זה כבר הפך לפרשיית שופטים באדום אול אובר אגיין - לא ברור לי.
לגבי הפאול על יאנג בשלשה: לא ממש מבין מה מביך אותך. יאנג עשה שם חתיכת הצגה בוטה עם רגליים ואני באמת חושב שזה השפיע על השופט לא לשרוק פאול לטובתו. אתה חושב שזה בגלל שמאירסון שונא את הפועל ורצה שהרצליה תיקח גביע? זכותך... ואם כבר הזכרת את סמי בכר - אני חושב שזו בדיוק הנקודה. היה שיפוט שדי נטה לכיוון של הרצליה בגמר גביע. זה משהו שקורה בחלק גדול ממשחקי הכדורסל. אבל לא היתה שום החלטה שערורייתית. שום הרחקה. שום דרמה. וזה מה שהופך את הטנטרום של הפועל לכל כך משונה...