סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תהייה אוקראינה במאי?...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
מהפינה שלי בעולם, מאוד מסקרן הסיקור של הקונפליקט בתקשורת הימנית פה. כל כך שונה מכל מה שהיה בהיסטוריה של המאה ה-20 ו-21 עד טראמפ. טאקר קרלסון ולורה אינגרם, מהדמויות הכי בולטות בתקשורת השמרנית באמריקה, לוקחים ליין פרו-פוטין באופן קיצוני.

מהפיד הימני בישראל, על פי המדגם האין-לי-מושג-מה-הוא-מייצג של הפייסוש שלי, זה בעיקר ירידות על ביידן. כאילו העובדות שפוטין התעצם שנים תחת טראמפ, ושטראמפ לגמרי תומך בו עכשיו, חסרות משמעות.

ובכלל מעניין אם יש ישראלים ימנים שמתנגדים לפלישה הרוסית לאוקראינה, הלא זה שחרור חבלי המולדת הסלאבית (רוס של קייב) והגנה על בני העם היכן שהם נמצאים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:30 pm 
Senior

זה מאוד מבלבל אותי, כי זה עדיין שונה מהקולות שמגיעים מהמפלגה הרפובליקנית (אפילו טד קרוז נניח ובטח אנשי ממסד סטייל מרקו רוביו).

נראה שאמריקה מתחלקת כבר ל-4 מפלגות ולא ל-2. השמאל של ברני סנדרס שנואם נגד מלחמה בסנאט. השמאל הניאו-ליברלי של ביידן. הימין הניאו-קון של המפלגה הרפובליקנית ואני לגמרי לא בטוח איך להגדיר את הימין הטראמפי. זה כמעט ניהיליסטי במובן מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:31 pm 
Hall of Famer

למה "כמעט"? טראמפיזם, כמו ביביזם, זה ניהיליזם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:34 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
תהייה אוקראינה במאי?...

יכול להיות....

בנתיים היא קפצה למקום השני בהימורים

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:36 pm 
Hall of Famer

אפשר להגיד שלא הגיוני לצחוק על ביידן, אבל כשהוא אומר - בשלב הזה של הפלישה - "הטלנו סנקציות חמורות על רוסיה, חכו חודש ותראו מה זה...", כן, זה נשמע נלעג למדי.
ברור שסנקציות לא עובדות מיד, אבל סנקציות על פוטין אישית עדיין אין (מה זה אומר בכלל?) ולא ניתקו את רוסיה מה-SWIFT. בכל מקרה, זה נשמע רע כשהנשיא אומר "עוד חודש הם יראו מה זה" כשכנראה בימים הקרובים הם כבר כובשים את הבירה ומחליפים את המשטר.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' פברואר 24, 2022 10:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:38 pm 
Hall of Famer

לא יודע אם זה נלעג, אני כידוע חושב שהמערב היה צריך לשלוח כח צבאי, אבל אם כבר החליטו שלא-הכלי שישנו זה סנקציות חמורות. אני מניח שזו ההחלטה האסטרטגית הכללית של ראשי המדינות במערב בשלב זה, וממה שאני קורא, הסנקציות אכן לא קלות.

בכל מקרה אני מאוכזב מההכרזה של ביידן כי ארה"ב לא תילחם על אדמת אוקראינה, ולא מבין איך זה מתיישב עם אמירתו שפוטין מתכנן ברה"מ חדשה. אם אכן כך, אז עם כל הכאב והצער שבדבר, חיילי נאט"ו צריכים להיות באוקראינה ולהילחם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:46 pm 
Senior

ושוב הדבר היחיד שמדהים אותי פה זה שפוקס ניוז לא תוקפים את ביידן ממה שאני הייתי מצפה (תגובה חלשה, פוטין מבייש אותנו, ברית המועצות תקום מחדש. בערך מה שאתם אומרים בצדק לא מבוטל) אלא מהצד ההפוך (דחקו את פוטין לשם בגלל נאטו, אוקראינה מדינה מושחתת, לא למלחמה).

כל החיבור הפוטיני-טראמפי נראה לי מופרך ומוגזם בימי מולר. ו'התערבות רוסית בבחירות' נשמע לי כמו אוי אוי אוי בזמן שאמריקה מתערבת בכל בחירות בעולם בערך. אבל אין לי הסבר הגיוני לסיקור השמרני של הקונפליקט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:49 pm 
Hall of Famer

Follow the money

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 10:50 pm 
Hall of Famer

אני רואה פוקס ניוז כי זו רשת החדשות האמריקאית היחידה שיש בסלקום TV, ומה שאתה אומר באופן כללי לא נכון (למרות שבהחלט אתה צודק ספציפית על כמה מהם כמו טאקר קרלסון למשל). הרוב המוחלט ככל שאני רואה בהחלט בקו אנטי-רוסיה ואנטי-פוטין, ומדברים על תגובות חלשות מדי של המערב ושל ארה"ב בפרט. הם לא בעד כניסה של ארה"ב למלחמה אבל כן בעד סנקציות יותר קשות כמו סנקציות אישיות על פוטין, ובכלל סנקציות שהיו צריכות להיות מוטלות עוד קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 11:10 pm 
Hall of Famer

יש איזשהו מקום שבו אפשר לראות סיקור טקטי של המלחמה?
חץ אדום מול חץ כחול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 11:25 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא יודע אם זה נלעג, אני כידוע חושב שהמערב היה צריך לשלוח כח צבאי

שוב אני מספקלץ - המערב הראה יכולות מודיעיניות מצויינות על ההיערכות והכוונות של פוטין. בעיני בהחלט יש מצב שהם ידעו שגם כוח נאט"ו באוקראינה לא ירתיע אותו מלפלוש (אני חושב שזה היה רק מדרבן אותו), ואז הם יעמדו בפני ברירה שהם ממש אבל ממש לא רוצים, ואולי גם יעשו בושות שלהן תהייה השלכה הרבה יותר גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 11:32 pm 
Sophomore

אני מרוצה מהאפשרות להעלות לארץ הקודש תובב"א עשרות אלפי יהודים. הזדמנות יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 11:45 pm 
Hall of Famer

אכן. תן לנו כל יום מלחמה בארצות עם קהילות יהודיות ואנחנו מסודרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 24, 2022 11:56 pm 
Sophomore

אולי עוד שואה תביא לעוד מדינה?
בכלל טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:02 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אכן. תן לנו כל יום מלחמה בארצות עם קהילות יהודיות ואנחנו מסודרים.

אל תכניס לי מילים לפה. אני שוחר שלום ונגד מלחמות.

אם מישהו אומר "אני שמח שבשנתיים האחרונות היה לי הזדמנות לעבוד מהבית ולהיות יותר עם המשפחה"
אז זה אומר שהוא בעד מגפות וקורונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:07 am 
Junior

לא. אבל אם מישהו אומר אני טרול הומוסקסואל עם דמנציה ואיי קיו 14, ייתכן שמדובר בסיבה מספקת לא לנהל איתו דיונים גיאו-פוליטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:14 am 
Hall of Famer

ומה עושים עם לא יהודים אבל עם סבא יהודי? בעייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:29 am 
Sophomore

Yuval כתב:
זה מאוד מבלבל אותי, כי זה עדיין שונה מהקולות שמגיעים מהמפלגה הרפובליקנית (אפילו טד קרוז נניח ובטח אנשי ממסד סטייל מרקו רוביו).

נראה שאמריקה מתחלקת כבר ל-4 מפלגות ולא ל-2. השמאל של ברני סנדרס שנואם נגד מלחמה בסנאט. השמאל הניאו-ליברלי של ביידן. הימין הניאו-קון של המפלגה הרפובליקנית ואני לגמרי לא בטוח איך להגדיר את הימין הטראמפי. זה כמעט ניהיליסטי במובן מסוים.

אני גם מתקשה להבין את הטראפיזם. אני מסתובב בתחושה שאנשים חכמים ממש מתעקשים ובוחרים בבורות ונחשלות.
הסרט החדש של ליאונרדו די קפריו ממחיש את התסכול הזה באופן נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 1:57 am 
Junior

אני בטוח שיש דברים שנאמרים בגלוי ויש דיפלומטיה מאחורי הקלעים, אז בוודאי שאין לנו את כל המידע. אבל ממה שיש לנו, הסנקציות שהוטלו לא נשמעות מאיימות במיוחד. ציפיתי לניתוק של כל רוסיה ממערכת הסוויפט בתור התחלה (בערך עם הטנק הראשון) ואיסור מוחלט על סחר איתה בתור צעד שני שכבר היה צריך לקרות לאור ההתקפה הנרחבת בעליל. אין לי ציפיה שמישהו יציב חיילים של נאט״ו לעימות צבאי, אבל כל דקה שהצבא הרוסי נמצא בתוך אוקראינה צריכה לעלות לפוטין מיליארדים. קל מאוד לגרש שגרירים, לאסור כניסה של אזרחים רוסים למדינה, להטיל סנקציות על פוטין עצמו (מה שנחשב קו אדום בעיני רוסיה), רק צריך להיות נחושים ולחשוף את הבלוף הרוסי. וזה בהחלט בלוף, כי רוסיה לא תלך להתאבדות כלכלית בשביל הכיבוש הזה, היא רק צריכה סולם לרדת איתו מהעץ ואפשר לוותר על ההצטרפות של אוקראינה לנאט״ו (או למרוח את זה בדרך דיפלומטית כלשהי, משהו כמו ״תוקם ועדה משותפת שתדון בזה במשך 5 שנים ואז היא תצורף בתור חברה סוג ב׳ לתקופת נסיון״).
נשמע שיש נצים גם בצד הנכון אבל אני לא בטוח שאמירות כמו ״גם לנאט״ו יש נשק גרעיני״ הן מה שיביא לסיום המלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 7:46 am 
Junior

תראה שאולי רוסיה מספקת כשלושים עד ארבעים אחוז מהדלק\גז לאירופה. שלושים אחוז מהנפט לארה"ב. אז אולי קשה להינתק. מה שכן אם פוטין מצליח בגדול, זה אחלה טמפלט לסין להבין שאולי כלום לא יקרה אם יפלשו לטאיוון? יש לאוקראינה שכנות בנאט"ו. אם זה זולג לשם אז נאט"ו חייבים להתערב לפי סעיף ארבע משהוא באמנה. יהיה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 10:52 am 
Sophomore

באוקראינה מעריכים שיהיה מצור של כמה וכמה ימים על קייב שנמצאים בה על פי מקורות בארה'ב כ40000 חיילים אוקראינים עם אלפי טילים מודרניים נגד טנקים מסוג ג'אוולין וקורנט וכ2000 משוריינים

https://m.ynet.co.il/articles/r1ak5xig5 ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 11:25 am 
Hall of Famer

אז מסתבר שיש ימנים ישראלים שחושבים שאלוהים, או הקארמה, משלמ.ת לאוקראינים האנטישמים והנאצים על חלקם בהשמדת היהודים בשואה, ופוטין כמו מנהיג רוסי טוב בא למגר נאצים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:15 pm 
Freshman

דרבי בין הדיקטטורה המסורתית של פעם לבין הדיקטטורה המדעית/רפואית החדשה של רוב מדינות המערב. בהצלחה לשני הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 25, 2022 12:46 pm 
Hall of Famer

ואפרופו שטחים של נאט"ו, רוסיה כבשה אי קטן המכונה "אי הנחשים", שסמוך לגבול הרומני ולרומניה יש תביעה טריטוריאלית עליו שמתבררת בהאג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: