הקדמה קטנה -
יש משהו ש"הכהן" שם לב ואמר כבר לדעתי מספר פעמים בעבר בפורום -
איתמר בן גביר והחרד"לים הולכים ונהיים סוג של מיינסטרים בציבור הדתי לאומי כולו.
הם כבר לא "הכהניסטים" או "הקיצוניים".
למשל, אתם מוזמנים לעקוב אחרי גרף הלייקים בעמוד של בן גביר בפייסבוק שלו (ואולי אף לעשות לו לייק בעצמכם),
או לעקוב אחרי עלונים ועיתונים של דתיים לאומיים.
למיטב זכרוני לבנצי גופשטיין למשל יש טור קבוע בעלון "מצב הרוח", זה עלון שמחולק בהמון-המון בתי כנסת של דתיים לאומיים בכל מקום בארץ.
זה הערך של העלון בויקי
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%95%D7%97הבקשה שלי ממך, מ sheky, מראי ומכל השאר, זה להתחיל להפנים שזה כבר לא הכהניסטים של פעם.
ה"כהניסטים של פעם" התקרבו לעם ישראל (התמתנו), ועם ישראל נהיה גם עם יותר ימני ושמרן. נפגשים באמצע.
עליכם לנסות להפנים את זה, לקבל את זה ולהתיישר לפי זה.
איתמר בן גביר הולך להיות מהפוליטיקאים היותר דומיננטיים בעשורים הקרובים, וחבל להתחיל לפסול אותו או סתם להתעלם ממנו.
יש מצב שמדובר באחד המנהיגים הבאים של עם ישראל. קבלו את זה, תכבדו, ותחיו עם זה, ובואו נתקרב אחד אל השני.
לא מזמן היה ראיון בעיתון "עולם קטן" (עיתון ימני ושמרני של הציבור הדתי לאומי) עם יאיר גולן.
למה באתר של מרץ ושלום עכשיו לא מראיינים את בן גביר?
למה אנחנו פלורליסטים ואתם לא?
עם אחד אנחנו!
אחים!
sheky כתב:
ברור שהוא בכלל לא גזען, הוא סתם ראה אישה ערביה שהוא לא יודע שום דבר עליה והניח שהיא מחבלת. שום גזענות אין פה.
( ואני מאמין לך שאתה לא רואה מה גזעני פה, זה כי אתה מאותו פס ייצור של החלאה הגזנית והדוחה בן-גביר)
אני לא יודע בדיוק מה אימו של איעד עשתה.
אבל אדם שקורא "רוצח" לחייל/שוטר שירה בשוגג, יכול לעורר תגובות נגד שכוללת שימוש במילה "מחבל".
כמובן שבמקרה של אמו של איעד לא היה צריך להשתמש בזה, אבל אני מקווה שאתה בראש איתי שחבר הכנסת בן גביר לא ידע זאת.
אגב, מוזמן לעשות גוגל ולראות שמוסי רז ועופר כסיף קראו לבן גביר "מחבל", וגם בן גביר קרה לעופר כסיף.
אז קורה לפעמים שבוויכוחים על רקע העניין הלאומי מכנים אחד את השני "מחבל". אני לא רואה בזה גזענות.
אתה רוצה לראות בזה גזענות?
זכותך, אבל אז גם מוסי רז ועופר כסיף יוצאים גזענים.
rony כתב:
תקרא את עדותה של ורדה אבו חדיד, מדריכה במוסד שאל חאלק טופל בו, שניסתה להגן עליו וצעקה לשוטרים שהוא נכה ושלא יירו. לא מדובר כאן בהחלטה שנלקחה בשניה וגם אם היא שגויה, אפשר עוד להבין שתוך כדי אירוע דברים קורים, מדובר במרדף ובמצב שבו לשוטרים היה זמן להעריך את המצב, להבין שאין ממנו סכנה מיידית (אפילו אם החשד הראשוני היה נכון והוא באמת היה מחבל, מה שכמובן לא נכון, עובדה שאחד השוטרים צעק לחדול אש) ולא לירות מבלי לחשוב.
המרחק בנינו קטן ממה שאתה חושב.
שנינו חושבים שהוא ירה "בלי לחשוב" או "לחשוב שמדובר במחבל".
שנינו גם חושבים שזה צריך להיחקר וטוב שהמדינה עושה את זה.
אני מניח שההבל בנינו זה שאני חושב שצריך להטיל פחות עונש ואחריות על השוטר עצמו.
המדינה צריכה לקחת יותר אחריות, והשוטר צריך לקבל עונש מינימאלי.