סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 9:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עוד אין לנו מיקומים אבל יש כיוון,
כאשר בוסטון מתרוממת ואילו קליבלנד ושיקאגו מאבדות גובה.
בשני המקרים כנראה חלקית "תודות" לפציעות או חזרה מפציעות.

יש בעיניי 5 מועמדות סבירות לצאת מהמזרח. זה לא מעט בכלל.

ברוקלין שתצטרך לתת פוש רציני מאוד כדי להתחמק מהפליי-אין ולעלות ישירות, על חשבונה של קליבלנד.
כרגע היא ראש בראש מול אטלנטה, שטובה יותר מהמיקום שלה אבל אני מאמין ששתיהן יצליחו לטפס למעלה עד סוף העונה.
לברוקלין יש את דוראנט ואת קיירי ולא מעט רול פליירס מצוינים, עם למרקוס אנדרייטד כאיום בפנים, קארי וכמובן סימונס שיצטרף כנראה 14 משחקים לסיום העונה, לגיבוש לקראת הפלייאוף. קבוצה מסוכנת מאוד עם הרבה פוטנציאל שעברה עונה קשה ולא ממש התגבשה לה.
מילווקי ששמרה על הסגל מהעונה שעברה וצפויה לקבל את לופז בקרוב בחזרה.
מיאמי עם קשיחות וקליעה, באם משופר, הרבה ניסיון וספסל עמוק
פילי עם הארדן ואמביד וברמה מסוימת גם מקסי וגם החסרונות שעליהם כתבתי לא אחת.
בוסטון עם הגנה חזקה וטייטום בתפקיד המוציא לפועל המרכזי, שעשוי לפרוץ למעמד סופרסטאר בפלייאוף הזה (אבל צריך לתת תצוגות נוביצקיות לאורך כל הדרך כדי לזכות).
יש גם את שיקאגו שיכולה להמשיך להפתיע לטובה עם דרוזן כשחקן מוביל אבל אאל"ט המאזן שלהם מול קבוצות צמרת הוא חלש מאוד ואני לא באמת מאמין בהם.

זה קרב צמוד מאוד בין החמש לעיל.
אני לא הכי מאמין בפילי (אם כי אני אוהד אותם ולכן אולי לא אובייקטיבי)
ולברוקלין יש דרך לא פשוטה לגמר.
מה שמותיר את הקבוצות עם היכרות מוקדמת של הצוות (מיאמי, בוסטון ובייחוד מילווקי).
אבל בתכל'ס הכל יכול להיות.

הימורים? מחשבות לאיפה זה הולך?
במי אתם מאמינים?

קצת מסימונס בנושא:
https://www.youtube.com/watch?v=amNhLAMYuKI

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 9:42 pm 
Senior

ב"עושים NBA" או אחד הפודקסטים האחרים דיברו על תוכנה שמנתחת נתונים של קבוצות ויכולה לנבא מה הסיכוי של כל קבוצה לקחת אליפות.
אני לא יודע כמה האלגוריתם של התוכנה הזו שווה אבל לפי התוכנה, הקבוצה עם הסיכוי הגבוה ביותר היא בוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 10:11 pm 
Hall of Famer

מול ברוקלין, טייטום נראה כמו סופרסטאר לכל דבר ויש להם הגנה חזקה. זה אחלה שילוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 11:56 pm 
Hall of Famer

גארט אלן עכשיו שבר אצבע או משהו
לא התעדכנתי בדיוק בצפי
אבל קליבלנד כבר יכולה להתדרדר ממש

אני אופתע אם אלופת המזרח לא תהיה מילווקי, פילי או מיאמי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 12:27 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
גארט אלן עכשיו שבר אצבע או משהו
לא התעדכנתי בדיוק בצפי
אבל קליבלנד כבר יכולה להתדרדר ממש

אני אופתע אם אלופת המזרח לא תהיה מילווקי, פילי או מיאמי

אתה תופתע מבוסטון אלופה? אני משוחד במקצת (אם תעיר אותי באמצע הצהריים, אשבע לך בנקיטת חפץ שהסגל הנוכחי הוא הטוב בהסטוריה של המשחק, ועוד יפיקו עליו סדרה מונומנטלית שתיקרא "הריקוד האחרון באמת"), אבל אין בליגה הרבה צוותי ווינגים טובים מטאטום את בראון, רוברט ויליאמס מתחיל להגשים את ההבטחה להיות ת'יאו רטליף משודרג ולצד הורפורד זה קו קדמי קשוח שאתה רוצה בפלייאוף, וזו קבוצה מאומנת ביותר ותלכיד חזק. וזה עוד בלי מילה על סטאוסקאס.

ברוקלין בעיניי, עם כל הכבוד לדוראנט ושות', זה לא סחורה. המאזן שלהם לא משקר, הם לא תלכיד לאליפות.

מיאמי מעניינת. מילווקי לא מדליקה אותי השנה, לא מרגישה לי כמו חומר לאליפות, אבל עם שחקן כמו יאניס אי אפשר באמת לדעת.

פילי, כמו שציינתי בת'רד אחר, היא הפייבוריטית בעיניי.

אם כבר מדברים על מיקומים וכו', אז כרגע במקום השמיני יש את ההורנטס שהם בוודאי לא קונטנדרים וגם יפתיעו אם יעברו סיבוב, אבל פוטנציאל מסוים להיות צרעה שחורה.

ההוקס בפלייאין לא יהיו כיף לאף אחד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 12:30 am 
Hall of Famer

כן, אני אופתע מבוסטון אלופה
פשוט כי לכאורה לא כה הרבה השתנה אצלם לעומת השנים הקודמות, ואני עדיין רוצה לראות שהריצה המטורפת שלהם כעת היא לא החריגה
גם בשנים קודמות היה אפשר להגיד "אין בליגה הרבה צוותי ווינגים טובים מטאטום את בראון"...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 12:41 am 
Hall of Famer

ובשנים קודמות בוסטון היתה רעה? היו לה 3 גמרי מזרח ב5 העונות הקודמות, ומאז שבראון וטאטום משמעותיים, 2 מ4. העונה החלשה בשנה שעברה היתה החריג. טאטום ובראון גם עדיין מאד צעירים, ושחקנים מאד אינטיליגנטיים. אי אפשר לבטל את בוסטון בפלייאוף אם הם בריאים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 12:54 am 
Hall of Famer

ב-3 השנים האחרונות בוסטון בוסטון הודחה בסיבוב הראשון, הגיעה לגמר מזרח ועפה בסיבוב השני.
אם מסתכלים על 5 השנים האחרונות, אז לבוסטון היו ריצות פלייאוף יפות, אבל עד השנה כל עונה המאזן הפך פחות ופחות טוב. העונה זה ישתנה כשהסלטיקס עברו את ה-50% שהיה להם בעונה שעברה ובקצב הנוכחי הם יגיעו למאזן כמו לפני 2 עונות או לפני 3 עונות. אם הם ימשיכו את קצב עשרת המשחקים האחרונים (8 ניצ') אז הם יגיעו ל-52 ניצ'.
בכל מקרה, אני לא מאמין בבוסטון.
מיאמי, מילווקי, פילי הם המועמדות המשמעותיות בעיני. ברוקלין יכולה להפתיע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 1:07 am 
Hall of Famer

סבבה, כי מיאמי בעונה שעברה עפה בסיבוב הראשון בסוויפ, עונה לפני כן הגיעה לגמר ליגה (אחרי שניצחה את הסלטיקס בגמר הקונפרנס) ולפני כן: לא הגיעה לפלייאוף, עפה בסיבוב הראשון, לא הגיעה לפלייאוף. ומילווקי בשלוש העונות לפני האליפות: עפה בסיבוב השני, הפסידה בגמר המזרח, עפה בסיבוב הראשון. מזכיר לך רקורד מסוים?

שיהיה ברור שאני לא טוען שבוסטון פייבוריטית, פילי פייבוריטית בעיניי ובמיאמי אי אפשר לזלזל. אבל הסלטיקס בעיניי קבוצה הרבה יותר מלוכדת וקשוחה מהנטס, שכולם פה נותנים להם קרדיט בגלל אבק הכוכבים, אבל אולי צריך להזכיר שהם במאזן שלילי והפסידו 6 מתוך 7 המשחקים האחרונים שלהם, מתוכם חמישה הפסדים לקבוצות שמדורגות פלייאוף במזרח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 1:15 am 
Hall of Famer

5 מתוך 7 המשחקים האחרונים של ברוקלין לא רלוונטיים לכלום ואתה יודע למה. 2 ההפסדים האחרונים היו למיאמי ולבוסטון שנזקקה לתצוגת שיא של טייטום בשביל להזיע על הניצחון. לא הפסדים רעים כמו שאומרים.
ואתה צודק שנותנים או לפחות אני נותן קרדיט לברוקלין בגלל אבק כוכבים. אבל אתה יודע, כוכבים מביאים אליפויות. ובניגוד לטייטום ובראון (בלי לשים לב הם כבר בעונה החמישית והשישית בליגה) לקווין דוראנט יש קבלות כשמדברים על תארים או אפילו גמרים.
ההופעות של מיאמי ומילווקי בפלייאופים האחרונים לא באמת משנים מבחינתי. אתה זה שניסית להוכיח נק' עבור הסלטיקס על סמך הופעות הפלייאוף שלהם. רק רציתי לדייק שלמרות 3 גמרי מזרח, המגמה של הסלטיקס לא הייתה כלפי מעלה ב-5 השנים הללו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 1:22 am 
Junior

כרגע לדעתי מילווקי פייבוריטית. פילי אחר כך, אבל במרחק לא קטן.
ברוקלין יכולה בכיף לקחת את כולן (ואת האליפות), אבל זה תלוי בכשירות יותר מכל דבר אחר. בסגל מלא הם הפייבוריטים שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 2:09 am 
Hall of Famer

אה, בלי לשים לב טאטום ובראון כבר בעונה החמישית והשישית בליגה.

נוביצקי לקח אליפות בעונה ה12 בליגה. יאניס בשמינית. אחד לברון ג'יימס לקח אליפות ראשונה (עם כמה שחקני עזר סבירים) בתשיעית. לא נדבר אחרי כמה שנים בליגה הטריו המפורסם לקח אליפות במדי הסלטיקס.

אז לקווין דוראנט יש קבלות בגמרים (כי הוא שיחק לבד, לא עם אחד הסגלים הטובים בהסטוריה לצדו), אבל העונה הקבוצה שלו נראית רע, לא מחוברת, בפורמה גרועה ("לא הפסדים רעים", "להזיע על הנצחון". שישה הפסדים מתוך שבעה משחקים במאניטיים של העונה. היית שוחט בצדק כל קבוצה אחרת).

ו"הנקודה שניסיתי להוכיח", הוכחה. אני טענתי שבשנים האחרונות בוסטון לא רעה, ואני צודק. אתה זה שצמצם את הרקורד בפלייאוף לשלוש העונות האחרונות, אז הראיתי לך שזה הרקורד של האלופה המכהנת בשלוש העונות שלפני האליפות, ושזה רקורד יותר טוב משמעותית מזה שהיה בשלוש העונות לפני שההיט הגיעו לגמר הליגה. סיימנו את הויכוח או שיש לך עוד חידוד?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 2:17 am 
Hall of Famer

ובגלל שאנחנו אוהבים רקורד של שלוש עונות אחורה, הנה דוראנט (עונה 15 בליגה) בשלושת הפלייאופים האחרונים:

עף בסיבוב השני, לא שיחק בגלל פציעה, עף בסיבוב השני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 8:55 am 
מנהל פורום

לסלטיקס יש שתי עונות רעות בשנים האחרונות, נניח מאז הדראפט של ג'יילן בראון. אחת מהן היתה עונת קיירי השניה, והשניה בעונה שעברה, בה הסלטיקס היו הקבוצה הכי פצועה בליגה.
אפשר לא להאמין בם, ויש אפילו הגיון בחלק לא מבוטל מהסיבות, אבל טענת האני לא מאמין בהם כי בשנים שקרו בהם דברים ששונים מהותית מהשנה הם נראו פחות טוב זו טענה לא משהו בהקשר הזה. לדעתי יש יותר סיכוי שהם יעופו בסיבוב ראשון מאשר יגיעו לגמר המזרח, אבל זה לא בגלל שבעונה שעברה ג'יילן בראון, מרקוס סמארט, קמבה וג'ייסון טייטום החמיצו מיליון משחקים בגלל קורונה ופציעות, או בגלל שלפני כמה עונות קיירי וג'יילן בראון לא הסתדרו בחדר הלבשה

נערך לאחרונה על ידי ציפה דריפה אלמדלסי בתאריך ג' מרץ 08, 2022 10:33 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 10:15 am 
Junior

Hacohen כתב:
ובגלל שאנחנו אוהבים רקורד של שלוש עונות אחורה, הנה דוראנט (עונה 15 בליגה) בשלושת הפלייאופים האחרונים:

איך עף סיבוב שני ב-2019. גולדן סטייט הגיעה לגמר. הוא אמנם נפצע בסיבוב השני (והיה עד אז עם ממוצע של 34 נק' למשחק) אבל עוד הספיק לשחק 12 דק' בגמר. הוא בטח לא עף סיבוב שני.
חשוב גם לציין שבשנה שעברה הם אמנם עפו סיבוב שני אבל זה היה במשחק 7, בהארכה, מול האלופה ואחרי שאיבדו את קיירי במצב שהסדרה ב-2-2
לדעתי בפלייאוף נתון (ולא בהסתכלות קדימה) דוראנט הוא השחקן הראשון שהייתי בוחר מכל השחקנים בליגה שייקח אותי רחוק בפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 10:27 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
לסלטיקס יש שתי עונות רעות בשנים האחרונות, נניח מאז הדראפט של ג'יילן בראון. אחת מהן היתה עונת קיירי השניה, והשניה בעונה שעברה, בה הסלטיקס היו הקבוצה הכי פצועה בליגה.
אפשר לא להאמין בם, ויש אפילו הגיון בחלק לא מבוטל מהסיבות, אבל טענת האני לא מאמין בהם כי בשנים שקרו בהם דברים ששונים מהותית מהשנה הם נראו פחות טוב זו טענה לא משהו בהקשר הזה. לדעתי יש יותר סיכוי שהם יעופו בסיבוב ראשון מאשר יגיעו לגמר המזרח, אבל זה לא בגלל שבעונה שעברה ג'יילן בראון, מרקוס סמארט וג'ייסון טייטום החמיצו מיליון משחקים בגלל קורונה ופציעות, או בגלל שלפני כמה עונות קיירי וג'יילן בראון לא הסתדרו בחדר הלבשה

מסכים עם הפציעות (ג'יילן בראון בגלל לא שיחק בפלייאוף האחרון, אם כי סביר שהתוצאה לא הייתה משתנה מהותית איתו), אבל מעבר לזה לסלטיקס היו שתי בעיות - היררכיה לא ברורה וסופר סטאר
היררכיה - שחקנים כמו קיירי ואז קמבה ואפילו קצת שרודר מאד פגעו בהיררכיה. השנה ההיררכיה ברורה, יש חמישייה קבועה (כמה דיונים היו בזמנו על האם היוורד צריך לעלות בחמישייה או מהספסל), רוב שחקנים יחסית באותו גיל םלוס וטרן אחד (הורפורד) שנראה שממלא תפקיד בצורה מוצלחת מאד, גרעין שרץ הרבה שנים ביחד, ולדעתי גם רמת מחוייבות גבוהה (מתוך 10 השחקנים המובילים 7 נבחרו על ידי הסלטיקס בדראפט ועוד 2 חזרו לקדנציה שנייה).
סופר סטאר - טייטום עד העונה כנראה היה בצמרת העשירייה השנייה, בראון מקום 20-30. בראון קצת השתפר ומיצב את עצמו כמספר 2 יציב, אבל טייטום לפרקים נראה כמו שחקן טופ 5, והשנה זו לגמרי הקבוצה שלו. אם טייטום יתמיד ביכולת של טופ 5 יש להם בהחלט סיכוי

חשוב גם לציין שיש לקבוצה מאמן רוקי. זה אומר שיש עוד אפסייד אבל יהיו גם נפילות וצריך לראות איך זה יעבוד בפלייאוף. דווקא בשנים האחרונות היו לא מעט מקרים מ-א-ד מוצלחים של מאמנים רוקים (סטיב קר, טיי לו, ניק נרס), יהיה מעניין לראות את יודוקה, צריך לזכור שהוא התחנך אצל פופוביץ' (כמו בודנהולצר שלקח אליפות בשנה שעברה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 10:39 am 
מנהל פורום

כשקמבה היה כשיר הסלטיקס נראו אדיר, לא בעיות היררכיה ולא כלום.
ויש לי גם דיעות לא פופולרית על המיקומים של טייטום ובראון, אבל אני אחכה לזה שלפחות אחת מהן תהפוך לקונצנזוס וגם אז לא אתדיין עליה כי אני לא כ"כ מבין את הדיבור הזה על מיקומים בליגה, זה איזה משהו שהחליף דיבור על כדורסל.

אבל זו בדיוק הנקודה שלי, גם אם אני מקשקש לגבי דירוגים וקמבה, להסתכל על העונה האחרונה של בוסטון ולהסיק ממנה מסקנות לפלייאוף זה לא רציני, כל כך הרבה פציעות קרו שם כל כך הרבה חיסורים, כך שההבדלים כל כך גדולים מהעונה שזה לא יכול להיות חלק מדיון רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 10:56 am 
Hall of Famer

דניאל כתב:
Hacohen כתב:

איך עף סיבוב שני ב-2019. גולדן סטייט הגיעה לגמר. הוא אמנם נפצע בסיבוב השני (והיה עד אז עם ממוצע של 34 נק' למשחק) אבל עוד הספיק לשחק 12 דק' בגמר. הוא בטח לא עף סיבוב שני.
חשוב גם לציין שבשנה שעברה הם אמנם עפו סיבוב שני אבל זה היה במשחק 7, בהארכה, מול האלופה ואחרי שאיבדו את קיירי במצב שהסדרה ב-2-2
לדעתי בפלייאוף נתון (ולא בהסתכלות קדימה) דוראנט הוא השחקן הראשון שהייתי בוחר מכל השחקנים בליגה שייקח אותי רחוק בפלייאוף

טעות שלי.

אבל הנקודה היא שעם כמה שדוראנט שחקן אדיר (והוא אדיר מאד), גם הוא מתבגר וגם הוא לא מידאס. הנטס לא נראים טוב. אין דרך להוציא טוב את התקופה האחרונה שלהם, שבה הם היו אמורים לתת גז ולשפר עמדות בפלייאוף אבל בפועל לא מפסיקים להפסיד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 11:00 am 
Hall of Famer

אני עם ערן ודניאל כאן (הפתעה, הא?), בוסטון יותר טובה ולפחות נכון לעכשיו, גם הרבה יותר בריאה ממה שהייתה בשנתיים האחרונות, טייטום ובראון נראים יותר בשלים ממה שהיו לפני שנה-שנתיים, ואני חושב שעוד נקודה שלא נגעו בה כאן היא המהלכים המוצלחים של סטיבנס בדדליין. אחת הבעיות הכי גדולות של הסלטיקס בשנים האחרונות הייתה ספסל קצר מאוד, בכל פעם שמישהו נפצע הרמה ירדה דראסטית, השנה פתאום יש על הספסל גארד מצויין כמו דריק ווייט (לפחות 2 רמות עדיף על שרודר, גם אם שרודר אולי קצת מוכשר יותר התקפית), דניאל ת'ייס מחליף סולידי לגמרי בקו הקדמי, ולידם גראנט וויליאמס ופריצ'ארד הרוויחו שנה ניסיון ונראים משמעותית יותר בשלים לתרום דקות. זה לא שהסלטיקס פייבוריטים לצאת מהמזרח השנה, יש מספיק קבוצות חזקות ברמה דומה, אבל אני לא חושב שיש איזו קבוצה שאני יכול להגיד עליה שהסלטיקס לא יכולים לעבור אותה בלי שזה יחשב להפתעה מרעישה, אולי רק פילי אם כולם בריאים ובכושר, אבל לסמוך על אמביד וגם על הארדן ששניהם יהיו ב-100% בסיבוב השני או בגמר המזרח זה הימור עם סיכויי הצלחה לא גבוהים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 11:01 am 
Junior

Hacohen כתב:
דניאל כתב:
Hacohen כתב:

טעות שלי.

אבל הנקודה היא שעם כמה שדוראנט שחקן אדיר (והוא אדיר מאד), גם הוא מתבגר וגם הוא לא מידאס. הנטס לא נראים טוב. אין דרך להוציא טוב את התקופה האחרונה שלהם, שבה הם היו אמורים לתת גז ולשפר עמדות בפלייאוף אבל בפועל לא מפסיקים להפסיד.

מול הסלטיקס הנטס נראו מעולה, והסלטיקס אחת הקבוצות הלוהטות בליגה כרגע, ונדרשה תצוגת עילית של טייטום כדי לנצח. הנטס ברמות כישרון לא הגיוניות ועוד תקבל את סימונס. ברור שיש עליהם המון סימני שאלה אבל זו קבוצה שאם תיקח אליפות זו לא תהיה הפתעה, גם אם יתחילו מהפליי אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 11:06 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אה, בלי לשים לב טאטום ובראון כבר בעונה החמישית והשישית בליגה.

נוביצקי לקח אליפות בעונה ה12 בליגה. יאניס בשמינית. אחד לברון ג'יימס לקח אליפות ראשונה (עם כמה שחקני עזר סבירים) בתשיעית. לא נדבר אחרי כמה שנים בליגה הטריו המפורסם לקח אליפות במדי הסלטיקס.

אז לקווין דוראנט יש קבלות בגמרים (כי הוא שיחק לבד, לא עם אחד הסגלים הטובים בהסטוריה לצדו), אבל העונה הקבוצה שלו נראית רע, לא מחוברת, בפורמה גרועה ("לא הפסדים רעים", "להזיע על הנצחון". שישה הפסדים מתוך שבעה משחקים במאניטיים של העונה. היית שוחט בצדק כל קבוצה אחרת).

ו"הנקודה שניסיתי להוכיח", הוכחה. אני טענתי שבשנים האחרונות בוסטון לא רעה, ואני צודק. אתה זה שצמצם את הרקורד בפלייאוף לשלוש העונות האחרונות, אז הראיתי לך שזה הרקורד של האלופה המכהנת בשלוש העונות שלפני האליפות, ושזה רקורד יותר טוב משמעותית מזה שהיה בשלוש העונות לפני שההיט הגיעו לגמר הליגה. סיימנו את הויכוח או שיש לך עוד חידוד?

בסה"כ ניסיתי להראות שטייטום ובראון לא איזה צמד שרק הגיע לליגה ולכן אי אפשר להעריך לאן הם יגיעו. שש עונות או חמש עונות זה כבר פרק זמן מספק בשביל לדעת בצורה מספיק טובה מה השחקנים מביאים. הם לא ברמה של הקווין דוראנטים או הלברון ג'יימסים ואני גם לא רואה את הפוטנציאל להיות שם (לא שמה שהם מביאים זה רע. הם כוכבים). שאר רשימת המכולת שהבאת לא רלוונטית ביחוד כשאנחנו מדברים על גמר אן.בי.איי ואז אחד לברון ג'יימס הגיע לגמר בעונה הרביעית ולנוביצקי לקח אמנם 8 עונות, אבל זה לא 12.

הנטס נראים רע העונה הרבה בגלל שאותו קווין דוראנט החמיץ מעל 40% מהמשחקים. עם דוראנט במדים הנטס עומדים על מאזן של 14-24, קצב שהיה מעמיד אותם במקום השני במזרח. מאחר ומתוך 7 המשחקים האחרונים קווין דוראנט לא שיחק ב-5 (הרמז שזרקתי לא הובן, או מישהו העדיף להתעלם ממנו), אז אני לא ממש מתייחס לתקופת המשחקים הזאת.
הנק' שניסית להוכיח לא ממש הוכחה. הראית שהיו לבוסטון 3 ריצות פלייאוף טובות. מצד שני, אני הראית שבחמש השנים האחרונות בוסטון הלכה אחורה בכל עונה במאזן שלה. אז מה יותר חזק? לא יודע. רק יודע שאי אפשר להגיד שהם הגיעו 3 פעמים לגמר המזרח ב-5 השנים האחרונות, אז הם קונטנדרים. ולגבי ההיט, בניגוד לבוסטון, אין המשכיות בסגל. אם ניקח את 3 השחקנים החשובים של הקבוצה - באטלר, הירו ואדביו אז נראה שלפני 3 עונות באטלר היה חלק מהתהליך בפילי, הירו היה בוואן אנד דאן המסורתי של קליפרי ואילו אדביו עדיין היה שחקן ספסל בצמיחה במיאמי. אתה יודע פרטים קטנים וחסרי משמעות שכאלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 11:07 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
כשקמבה היה כשיר הסלטיקס נראו אדיר, לא בעיות היררכיה ולא כלום.
ויש לי גם דיעות לא פופולרית על המיקומים של טייטום ובראון, אבל אני אחכה לזה שלפחות אחת מהן תהפוך לקונצנזוס וגם אז לא אתדיין עליה כי אני לא כ"כ מבין את הדיבור הזה על מיקומים בליגה, זה איזה משהו שהחליף דיבור על כדורסל.

אבל זו בדיוק הנקודה שלי, גם אם אני מקשקש לגבי דירוגים וקמבה, להסתכל על העונה האחרונה של בוסטון ולהסיק ממנה מסקנות לפלייאוף זה לא רציני, כל כך הרבה פציעות קרו שם כל כך הרבה חיסורים, כך שההבדלים כל כך גדולים מהעונה שזה לא יכול להיות חלק מדיון רציני.

אני עוקב אחרי הסלטיקס ואני באמת לא זוכר מתי קמבה היה באמת כשיר ליותר מכמה משחקים. בעונה הראשונה הוא ירד משמעותית ביחס לשחקן שהיה שנה קודם בשרלוט וגם שיחק יחסית מעט. אני זוכר בסוף השנה ראיון עם איינג' או סטיבנס שאמרו שהירידה ביכולת היא כי הוא לא ממש היה כשיר. העונה השנייה כבר ממש הייתה קטסטרופה.
אבל מעבר לאם הוא כשיר או לא, היה מיסמץ' משמעותי בין שנות השיא שלו לשנות השיא של בראון וטייטום, כשהוא דעך ככל שהם התפתחו (והדעיכה שלו הייתה הרבה יותר מהירה ממש שניתן היה לצפות), ובניגוד להורפוד הוא לא מצא את מקומו כוטרן (וגם עלה המון). מעניין מה היה קורה אם הסלטיקס היו נמנעים מהטרייד עליו ומהמרים על רוזייר כרכז המוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 11:18 am 
Junior

rony כתב:
אני עם ערן ודניאל כאן (הפתעה, הא?), בוסטון יותר טובה ולפחות נכון לעכשיו, גם הרבה יותר בריאה ממה שהייתה בשנתיים האחרונות, טייטום ובראון נראים יותר בשלים ממה שהיו לפני שנה-שנתיים, ואני חושב שעוד נקודה שלא נגעו בה כאן היא המהלכים המוצלחים של סטיבנס בדדליין. אחת הבעיות הכי גדולות של הסלטיקס בשנים האחרונות הייתה ספסל קצר מאוד, בכל פעם שמישהו נפצע הרמה ירדה דראסטית, השנה פתאום יש על הספסל גארד מצויין כמו דריק ווייט (לפחות 2 רמות עדיף על שרודר, גם אם שרודר אולי קצת מוכשר יותר התקפית), דניאל ת'ייס מחליף סולידי לגמרי בקו הקדמי, ולידם גראנט וויליאמס ופריצ'ארד הרוויחו שנה ניסיון ונראים משמעותית יותר בשלים לתרום דקות. זה לא שהסלטיקס פייבוריטים לצאת מהמזרח השנה, יש מספיק קבוצות חזקות ברמה דומה, אבל אני לא חושב שיש איזו קבוצה שאני יכול להגיד עליה שהסלטיקס לא יכולים לעבור אותה בלי שזה יחשב להפתעה מרעישה, אולי רק פילי אם כולם בריאים ובכושר, אבל לסמוך על אמביד וגם על הארדן ששניהם יהיו ב-100% בסיבוב השני או בגמר המזרח זה הימור עם סיכויי הצלחה לא גבוהים בכלל.

אני מאד מרוצה מהטרייד דדליין האחרון, סגל יותר קצר אבל שחקנים יותר משמעותיים. אגב וויט הוחלף על ריצ'רדסון (ולנגפורד) וגם שם הוא נראה עדיף. משרודר בגדול רצו להפטר והערך שלו היה די נמוך. זה שיצא מזה תייס זה בונוס.
אני גם מסכים שעשו מהלכים טובים בקיץ. קמבה על הורפוד היה אמור להיות בנפיט כלכלי אבל התברר גם כבינגו מקצועי. עוד נקודה חשובה זה הרוקיס - שנתיים היו לבוסטון מלא רוקיס יחסית שוליים בסגל ולא היה ברור ממי ייצא שחקן - כל מיני טרמונט ווטרס, קרסן אדוארדס, ג'בונטה גרין, טאקו פול וגם נייסמית', פריצ'רד, גרנט ויליאמס, ורומיאו לנגפורד. בכל משחק אחד אחר קיבל קצת יותר דקות ולא היה ברור ממי ייצא שחקן ועל מי סתם שורפים דקות. בקיץ (ובדדליין) ניקו את רובם, נשארו עם גרנט ויליאמס ופריצ'רד כשחקני ספסל טובים (אולי מנייסמית' עוד ייצא משהו, לא ברור).
חשוב לציין גם שבוסטון נראית טוב אבל זה רק בחודשיים האחרונים. אפשר למצוא סיבות (סגל מלא ללא פציעות, הטרייד דדליין, יודוקה מאמן חדש) אבל צריך לזכור שזה עדיין מדגם יחסית קטן של משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 12:46 pm 
Senior

יהיה די מעניין לראות איך הפייבוריטיות של המזרח יסתדרו בסופו של דבר מבחינת מיקומים ומצ'אפים.
מיאמי, עם פער של 3 משחקים במקום הראשון, מתחילה להתקרב לסגירה של המאבק הזה, נשארו להם 16 משחקים ואני מניח ש11 נצחונות יסגרו את הסיפור.
שאר ה'גדולות' (פילדלפיה, מילווקי, בוסטון) כנראה ישתלטו על מקומות 2,3,4 וייצרו מצב שבו אין חצי 'קל' יותר וחצי 'קשה' יותר לבראקט (כמו שהיה בעונה שעברה - אז מילווקי, ברוקלין, בוסטון ומיאמי פגשו אחת את השנייה והסיקסרס היו אמורים לשייט מול וושינגטון ואטלנטה - כולנו זוכרים איך זה נגמר).
הסוס השחור כאן זה הנטס - כרגע הם במקום ה9 ולמרות ש2.5 משחקים מהמקום השביעי זה לא המון, אני חושב שזה די לא סביר שהם ישיגו אותו. העניין הוא שבגלל הפליי-אין, גם מקום 8 בסוף העונה הסדירה יכולה להביא אותם לעליה מ'המקום השביעי' ומפגש בסיבוב הראשון עם הקבוצה מהמקום השני (הלוואי, הלוואי, הלוואי שזה יקרה והם ייפגשו את פילדלפיה, הלוואי), ככה שהם עוד כן עשויים לסיים באותו חצי עם פילדלפיה ומילווקי למשל, אבל גם עשויים לפגוש את ההיט בסיבוב הראשון.

והאמת שזו עוד אחת מנפלאות הפליי-אין - אם ברוקלין כן מצליחים להשתחל ל7-8, אף אחד לא יכול להבטיח לעצמו הימנעות מדוראנט בשני הסיבובים הראשונים. אין סיבה שנראה כל מיני הפסדים חשודים בסוף העונה הסדירה כדי לסדר לעצמך מצ'אפ קל יותר בסיבוב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 08, 2022 1:28 pm 
Junior

stavs כתב:
יהיה די מעניין לראות איך הפייבוריטיות של המזרח יסתדרו בסופו של דבר מבחינת מיקומים ומצ'אפים.
מיאמי, עם פער של 3 משחקים במקום הראשון, מתחילה להתקרב לסגירה של המאבק הזה, נשארו להם 16 משחקים ואני מניח ש11 נצחונות יסגרו את הסיפור.
שאר ה'גדולות' (פילדלפיה, מילווקי, בוסטון) כנראה ישתלטו על מקומות 2,3,4 וייצרו מצב שבו אין חצי 'קל' יותר וחצי 'קשה' יותר לבראקט (כמו שהיה בעונה שעברה - אז מילווקי, ברוקלין, בוסטון ומיאמי פגשו אחת את השנייה והסיקסרס היו אמורים לשייט מול וושינגטון ואטלנטה - כולנו זוכרים איך זה נגמר).
הסוס השחור כאן זה הנטס - כרגע הם במקום ה9 ולמרות ש2.5 משחקים מהמקום השביעי זה לא המון, אני חושב שזה די לא סביר שהם ישיגו אותו. העניין הוא שבגלל הפליי-אין, גם מקום 8 בסוף העונה הסדירה יכולה להביא אותם לעליה מ'המקום השביעי' ומפגש בסיבוב הראשון עם הקבוצה מהמקום השני (הלוואי, הלוואי, הלוואי שזה יקרה והם ייפגשו את פילדלפיה, הלוואי), ככה שהם עוד כן עשויים לסיים באותו חצי עם פילדלפיה ומילווקי למשל, אבל גם עשויים לפגוש את ההיט בסיבוב הראשון.

והאמת שזו עוד אחת מנפלאות הפליי-אין - אם ברוקלין כן מצליחים להשתחל ל7-8, אף אחד לא יכול להבטיח לעצמו הימנעות מדוראנט בשני הסיבובים הראשונים. אין סיבה שנראה כל מיני הפסדים חשודים בסוף העונה הסדירה כדי לסדר לעצמך מצ'אפ קל יותר בסיבוב הראשון.

הם 2.5 משחקים מהמקום ה-7 אבל 0 משחקים מהמקום ה-8. רוב הסיכויים שאם הם מסיימים מקום 8 (או 7 לצורך העניין) הם ינצחו את המשחק הראשון בפלייאין,גם אם הוא בחוץ (כנראה מול טורונטו, אם לא מול שרלוט או אטלנטה). אם לא ישתנו החוקים של הקורונה משחק חוץ הוא אפילו יתרון מבחינתם...

לכן די סביר שבפלייאוף הם ישחקו מול המדורגת 2. ואני לא יודע מה יהיה הסדר ברביעייה הראשונה אבל לדעתי הנטס יהיו פייבוריטים או לפחות 50-50 מול כל קבוצה שתהיה שם.
זה כבר הופך את הבראקט שלהם ליותר קשה, אני גם חושב שמיאמי (שכנראה תסיים ראשונה) יריבה קצת פחות קשה מפילי או מילווקי.
לצורך העניין במצב הנוכחי יש בראקט שכולל את פילי, מילווקי והנטס, מול אחד שכולל את מיאמי, שיקגו ובוסטון. זה ממש לא מאוזן והחצי הראשון קשה משמעותית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אבימאל ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה